Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
ZosiaKo wrote:Ja123 jak tam Twoje ciśnienie?
Dziękuję, że pytasz ciśnienie takie w górnych granicach 🙈 wczoraj przed wizyta 139/89 więc Dr się śmiał żebym pewnych granic jednak nie przekraczała 🙈 a tak to ok Bombelek rośnie, już 260 i potwierdzają się podejrzenia z prenatalnego 😁 -
Ja123 wrote:Dziękuję, że pytasz ciśnienie takie w górnych granicach 🙈 wczoraj przed wizyta 139/89 więc Dr się śmiał żebym pewnych granic jednak nie przekraczała 🙈 a tak to ok Bombelek rośnie, już 260 i potwierdzają się podejrzenia z prenatalnego 😁
🙈👍, najniższe, że Bombelka rośnie 😁
My czekamy na wynik dobowej zbiórki, raz mi w badaniu ogolnym wychodzi białko, raz nie, ciśnienie na lekach na szczęście ok. -
Moli27 wrote:Dzięki, to mam nadzieję, że wyniki przyjdą za kilka dni, chociaż na prenatalnych wyszło wszystko prawidłowo
Bardzo mało tu już bywam, ale pamiętam z okresu jak byłyśmy razem w ciąży, gratulacje rodzeństwa 🙂Moli27 lubi tę wiadomość
10dp bhcg 49
12dp bhcg 110 -
Krysia89 wrote:Hej dziewczyny
Kupiłam dzisiaj testy, bo chciałam zobaczyć dwie piękne kreski i wyszły negatywnie … jutro pojadę na betę, bo po 48h powinna wzrosnąć, ale morze łez wylałam ….
Może trefny test był ja też raz kupiłam i mi wyszła jedna krecha A beta ładnie przyrosła, więc beta prawde powie trzymam 🤞 -
Krysia89 wrote:Hej dziewczyny
Kupiłam dzisiaj testy, bo chciałam zobaczyć dwie piękne kreski i wyszły negatywnie … jutro pojadę na betę, bo po 48h powinna wzrosnąć, ale morze łez wylałam ….
Jutrzejsza beta wszystko wyjaśni a dzisiaj płacz, przytulam 😘Starania od 2017
02.2017-19tc💔
03.2019-9t c💔
Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
AMH 8,24
Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
10. 04.2021 Helenka 🧡
24.02.2023 Aniela💛 -
ZosiaKo wrote:🙈👍, najniższe, że Bombelka rośnie 😁
My czekamy na wynik dobowej zbiórki, raz mi w badaniu ogolnym wychodzi białko, raz nie, ciśnienie na lekach na szczęście ok.
To u nas na szczęście badania moczu ok i nawet wczoraj z Dr rozmawialiśmy, że tym razem żadne paskudztwo się nie przyplątało 🙈 bo z Różą to co wizytę posiewy i właściwie do samego końca jakaś infekcja 🤦 -
Ja123 wrote:To u nas na szczęście badania moczu ok i nawet wczoraj z Dr rozmawialiśmy, że tym razem żadne paskudztwo się nie przyplątało 🙈 bo z Różą to co wizytę posiewy i właściwie do samego końca jakaś infekcja 🤦
To najważniejsze 🙂
Mi białko w badaniu ogólnym moczu wychodzi zależnie w jakim robie labolatorium 🤦♀️ -
ZosiaKo wrote:To najważniejsze 🙂
Mi białko w badaniu ogólnym moczu wychodzi zależnie w jakim robie labolatorium 🤦♀️
Oj.... A może warto byłoby robić badania w jednym labo bo z tego co wiem to każde laboratorium ma jakieś tam inne swoje normy. Nie mam tu na myśli sieciowek typu diagnostyka chociaż w ich przypadku na sam wynik czasami ma wpływ nawet transport materiału miedzy laboratoriami. Mi niedawno diagnosta odrzucił próbkę bo najprawdopodobniej hemostaza się zrobiła 🤷 -
Ja123 wrote:Oj.... A może warto byłoby robić badania w jednym labo bo z tego co wiem to każde laboratorium ma jakieś tam inne swoje normy. Nie mam tu na myśli sieciowek typu diagnostyka chociaż w ich przypadku na sam wynik czasami ma wpływ nawet transport materiału miedzy laboratoriami. Mi niedawno diagnosta odrzucił próbkę bo najprawdopodobniej hemostaza się zrobiła 🤷
Właśnie miałam powtórzyć w innym labolatorium jeszcze dla potwierdzenia, parametry nerkowe wyszły ok, ale już wszystko jasne 🙂
Z tymi labolatoriami to cztery światy, przed ciążą jak badałam Aptt to też najlepiej badać w labolatorium szpitalnym co robi na miejscu i moe wozi próbki , inaczej wyniki mogą wyjść zafałszowane 🤦♀️ -
ZosiaKo wrote:Właśnie miałam powtórzyć w innym labolatorium jeszcze dla potwierdzenia, parametry nerkowe wyszły ok, ale już wszystko jasne 🙂
Z tymi labolatoriami to cztery światy, przed ciążą jak badałam Aptt to też najlepiej badać w labolatorium szpitalnym co robi na miejscu i moe wozi próbki , inaczej wyniki mogą wyjść zafałszowane 🤦♀️
Tak dokladnie. Moja siostra jest diagnostą i sama mówi, że takie przewożenie różnie wpływa na próbki. Same próbki są różnie pobierane, obrabiane i przechowywane a później jakieś kwiatki wychodzą 🙈Paula1706 lubi tę wiadomość
-
Starajaca28 wrote:Dziewczyny czy któraś z Was wie czy można jakoś dostać sie do doc Paśnika? Doktor zasugerował aby jeszcze sie z nim skonsultować a terminy masakra
Mi sie udało zapisać na grudzień 2022 🙈 zapisy byly meilowo, 23.08 do końca roku 🤦🏼♀️
Jest taka grupa na Facebooku "Starając się z pomocą doktora "P", obserwuj post oddam/zamienię, tam często ktoś oddaje termin, ale trzeba być szybkim.Starajaca28 lubi tę wiadomość
👱♀️38 lat, 🤵43 lata
AMH-2,55 (03.23)
KIR Bx, mutacja Leiden, Pai-I, MTHFR, niedoczynosc tarczycy,adenomioza
wysoki Cross match 32%,
Starania od maja 2016
2018 - 2xIUI ❌
2020 - CP-metotreksat
08.2021
1 IVF - 2 ❄️❄️ niezbadane, 2 transfery ❌
10.2022
2 IVF - 3 ❄️❄️❄️ - po PGT-A mamy 1 ❄️ (5.1.1)
10.22-05.23-stan zapalny endo(4 biopsje)
04.23-08.23 osocze
05.23- laparoskopia
06.23-leczenie immuno
06.23-11.23- aku
07.23- 5 biopsja 0/10
08.23-10.23- za cienkie endo
31.10.23 FET 5.1.1.
7dpt-56, 9dpt-125
13dpt-623,15dpt-1402
20dpt-4409, 24dpt-8616
29dpt (6+4) -jest ❤️
38+1 - poród SN, synek 2420g, 49 cm, 10/10 -
Starajaca28 wrote:Dziewczyny czy któraś z Was wie czy można jakoś dostać sie do doc Paśnika? Doktor zasugerował aby jeszcze sie z nim skonsultować a terminy masakra
Terminy niestety są kosmiczne do końca roku już nie ma zapisów , byłam przed ciążą, w ciąży wyniki konsuluje przez e-maila nw szczęście , czatuj na fb może akurat Ci sie uda.Starajaca28 lubi tę wiadomość
Starania od 2017
02.2017-19tc💔
03.2019-9t c💔
Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
AMH 8,24
Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
10. 04.2021 Helenka 🧡
24.02.2023 Aniela💛 -
Pszczolaaa wrote:PozytywnaAna jak się czujesz? To już końcówka 🤔
Hej, miło, że pytasz 😊.
Powolutku zbliżam się do końca. Czuje sie dobrze, mam pojedyncze gorsze dni - ból podbrzusza i bole kręgosłupa. Myślę, że i tak się czuje nieźle jak na 35 tc 😉.
Młody się nie obrócil, jest w górnej granicy wagowej,wiec docent zasugerował, że raczej będę mieć cc. Są małe szanse, że jeszcze się obroci.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2022, 17:53
-
PozytywnaAna wrote:Hej, miło, że pytasz 😊.
Powolutku zbliżam się do końca. Czuje sie dobrze, mam pojedyncze gorsze dni - ból podbrzusza i bole kręgosłupa. Myślę, że i tak się czuje nieźle jak na 35 tc 😉.
Młody się nie obrócil, jest w górnej granicy wagowej,wiec docent zasugerował, że raczej będę mieć cc. Są małe szanse, że jeszcze się obroci.
To faktycznie już ostatnia prosta 🙂 zazdroszcze samopoczucia, u mie 32 tc, fizycznie mnie rozkładają te tygodnie, chociaż ostatnio dr wspomniał, że kryzys jest w 36 bo macica jest najwyżej i uciska na przeponę 🙈, ale najważniejsze, że wszystko dobrze sie rozwija 🙂PozytywnaAna lubi tę wiadomość