Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Ja123 Autorytet

Wysłany: 5 września 2022, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PozytywnaAna wrote:
    Hej, miło, że pytasz 😊.

Powolutku zbliżam się do końca. Czuje sie dobrze, mam pojedyncze gorsze dni - ból podbrzusza i bole kręgosłupa. Myślę, że i tak się czuje nieźle jak na 35 tc 😉.

Młody się nie obrócil, jest w górnej granicy wagowej,wiec docent zasugerował, że raczej będę mieć cc. Są małe szanse, że jeszcze się obroci.

Spokojnie.... Trzeba mieć nadzieję, że się jeszcze obróci ✊✊✊ u nas też górna granica do tego stopnia, że Dr analizował jakie leki, suplementy biorę i jaka była nasza i Róży waga urodzeniowa 🙈

PozytywnaAna lubi tę wiadomość

• MilenaMi Ekspertka

Wysłany: 6 września 2022, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 czy Twoja koleżanka jeszcze ma stronę z artykułami dziecięcymi co kiedyś wstawiałaś? Jak tak to czy bym mogła poprosić o link 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2022, 07:23

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilenaMi wrote:
    Ja123 czy Twoja koleżanka jeszcze ma stronę z artykułami dziecięcymi co kiedyś wstawiałaś? Jak tak to czy bym mogła poprosić o link 🙂

Tak, https://furkot.com.pl/ proszę bardzo 🙂

• MilenaMi Ekspertka

Wysłany: 6 września 2022, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    Tak, https://furkot.com.pl/ proszę bardzo 🙂

Dzięki, kocyki lniane i bambusowe są bardzo fajne 🙂

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilenaMi wrote:
    Dzięki, kocyki lniane i bambusowe są bardzo fajne 🙂

😂 Też mi się podobają 🙈 już się boje co będzie jak zaczniemy szukać tak konkretnie wyprawki 🤣 tym bardziej, że teraz środek zimy i wszystko zakazuje na chłopca 🙈

• MilenaMi Ekspertka

Wysłany: 6 września 2022, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    😂 Też mi się podobają 🙈 już się boje co będzie jak zaczniemy szukać tak konkretnie wyprawki 🤣 tym bardziej, że teraz środek zimy i wszystko zakazuje na chłopca 🙈

Gratulacje synka 🙂 u nas będzie dziewczynka , ja już powoli zaczynam ogarnąć jednak druga ciąża i maluch w domu to całkowicie inaczej

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 6 września 2022, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilenaMi wrote:
    Gratulacje synka 🙂 u nas będzie dziewczynka , ja już powoli zaczynam ogarnąć jednak druga ciąża i maluch w domu to całkowicie inaczej

A Wam córeczki 🙂 ostatnio byłyśmy na spacerze i już jakieś bodziaki dla dzidziusia kupilysmy 🙈 narazie tak ostrożnie bo nie wiemy co z tymi gabarytami będzie 🤣 no i większość rzeczy jednak jeszcze letnich i zdecydowanie druga ciąża już inna.... Czasami brakuje czasu na wiele rzeczy 🙈 ja się śmieję że funkcjonuje od wizyty do wizyty i zbyt wiele nie planuje

ZosiaKo lubi tę wiadomość

• MilenaMi Ekspertka

Wysłany: 6 września 2022, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    A Wam córeczki 🙂 ostatnio byłyśmy na spacerze i już jakieś bodziaki dla dzidziusia kupilysmy 🙈 narazie tak ostrożnie bo nie wiemy co z tymi gabarytami będzie 🤣 no i większość rzeczy jednak jeszcze letnich i zdecydowanie druga ciąża już inna.... Czasami brakuje czasu na wiele rzeczy 🙈 ja się śmieję że funkcjonuje od wizyty do wizyty i zbyt wiele nie planuje

U mnie w pierwszej ciąży mąż miał za zadanie wiele rzeczy poogarniać, u mmie szyjka szwankowała, spisał się, ale wiadomo jak to faceci 🙈, czasem po 10 razy dzwonił z teho samego sklepu 😂 teraz dr mówi, że mam sie prowadzić jak do tej pory to sobie za wczasu ogarniam po swojemu 😁

ZosiaKo lubi tę wiadomość

• Moli27 Autorytet

Wysłany: 7 września 2022, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły wyniki Nifty Pro, będzie druga zdrowa córeczka ❤️

Starajaca28, Zaba90, Ciri86, ........, Ania🙂 lubią tę wiadomość

Starania od 2017
    02.2017-19tc💔
    03.2019-9t c💔

Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
    AMH 8,24
    Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
    10. 04.2021 Helenka 🧡
    24.02.2023 Aniela💛
  • Mila15 Znajoma

Wysłany: 7 września 2022, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moli27 wrote:

Gratulacje

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 7 września 2022, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moli27 wrote:

Gratulacje 😍

• Pucz Autorytet

Wysłany: 7 września 2022, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moli27 wrote:
    Super! Gratuluję ☺

07.22 - stymulacja lametta
    11.22 - badanie drożności ✅
    11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    06.01.23 - ⏸ 🙏😍
    07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
    09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
    11.01.23 beta - 770.34
    14.01.23 beta - 2112.51
    18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
    27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
    15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
    07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
    27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
    12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
    08.05.23 - 411 g 🤩
    12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
    29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
    14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞

26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm
  • Ania🙂 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2022, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moli27 wrote:

Gratulacje 🙂

4.07. 2022 jest ❤️
  • Linka9 Koleżanka

Wysłany: 8 września 2022, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo się wczoraj zawiodłam wizytą u doktora....

To mój 8 z kolei lekarz w Poznaniu. Jestem po 3 stratach, ( ostatnia w 19 tc) .Mam niskie AMH i ze względu na to zdecydowaliśmy się na in vitro.

Od czasu ostatniej straty ( w lutym) co cykl tworzą mi sie torbiele. Wczoraj wyszła też jakaś torbiel z poprzedniego cyklu. Miałam 6dc, a już miałam pęcherzyk 20 mm. Znowu będę miała krótszy cykl ( poprzedni miał 18 dni) 😭 A B. nie drąży, czemu tak się dzieje, nie zleca badań. Zwala winę na moje amh i mówi, że trzeba się spieszyć.

Jestem załamana 😭. Nie mam już czasu na to, żeby znowu spędzić kolejne miesiące z lekarzem, który ma gdzieś diagnostykę. Z drugiej strony, już naprawdę nie wiem, do kogo się zwrócić :( Zegar tyka, a wszyscy mają mnie gdzieś :(

• Ciri86 Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka9 wrote:

To mój 8 z kolei lekarz w Poznaniu. Jestem po 3 stratach, ( ostatnia w 19 tc) .Mam niskie AMH i ze względu na to zdecydowaliśmy się na in vitro.

Od czasu ostatniej straty ( w lutym) co cykl tworzą mi sie torbiele. Wczoraj wyszła też jakaś torbiel z poprzedniego cyklu. Miałam 6dc, a już miałam pęcherzyk 20 mm. Znowu będę miała krótszy cykl ( poprzedni miał 18 dni) 😭 A B. nie drąży, czemu tak się dzieje, nie zleca badań. Zwala winę na moje amh i mówi, że trzeba się spieszyć.

Jestem załamana 😭. Nie mam już czasu na to, żeby znowu spędzić kolejne miesiące z lekarzem, który ma gdzieś diagnostykę. Z drugiej strony, już naprawdę nie wiem, do kogo się zwrócić :( Zegar tyka, a wszyscy mają mnie gdzieś :(

Linka9 a byłaś u Hadasia, klinika Eneida, czy jakoś tak? On pomógł znajomej z niskim AMH, gdzie na Polnej jej się nie udalo uzyskać nawet zarodków, jak chcesz to odezwij się na priv.

Maraga1988 lubi tę wiadomość

age.png
    👱‍♀️38 lat, 🤵43 lata
    AMH-2,55 (03.23)
    KIR Bx, mutacja Leiden, Pai-I, MTHFR, niedoczynosc tarczycy,adenomioza
    wysoki Cross match 32%,
    Starania od maja 2016
    2018 - 2xIUI ❌
    2020 - CP-metotreksat
    08.2021
    1 IVF - 2 ❄️❄️ niezbadane, 2 transfery ❌
    10.2022
    2 IVF - 3 ❄️❄️❄️ - po PGT-A mamy 1 ❄️ (5.1.1)

10.22-05.23-stan zapalny endo(4 biopsje)
    04.23-08.23 osocze
    05.23- laparoskopia
    06.23-leczenie immuno
    06.23-11.23- aku
    07.23- 5 biopsja 0/10
    08.23-10.23- za cienkie endo

31.10.23 FET 5.1.1.
    7dpt-56, 9dpt-125
    13dpt-623,15dpt-1402
    20dpt-4409, 24dpt-8616
    29dpt (6+4) -jest ❤️

38+1 - poród SN, synek 2420g, 49 cm, 10/10
  • Karina89 Autorytet

Wysłany: 9 września 2022, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka9 wrote:

Przykro mi😔 też miałam problemy z torbielami, u mnie przyczyną była endometrioza 4 stopnia, jeszcze jak sie leczyłam w Warszawie tam miałam operacje endo to lekarz mówił że czasem nie da się nic z tym zrobić tak jak z zespołem LUF który jest dość charakterystyczne dla endometriozy, AMH też może być przyczyną, nawet jak wczesniej nie było,, i np aby ominąć te torbiele które uniemożliwiają zajście naturalne czy nie idą stymulację ivf,procedurę robiłam u doktora i byłam na długim protokole który troche trwał.

• Maraga1988 Przyjaciółka

Wysłany: 10 września 2022, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka9 wrote:

Hej, nie tylko Ty się zawiodłaś na M. B. Ja też mam niskie amh (jak zaczynałam leczenie u niego miałam amh w normie) , leczę się u niego z 3 lata (dwie pełne procedury in vitro), ogólnie czuje się przez niego olewana, na początku widziałam zaangażowanie, byłam nim zachwycona, ale ostatnio moim zdaniem za dużo ma pacjentek, nie ogarnia... Jako człowiek jest sympatyczny i czarujący, ale jako lekarz, nie wiem. Wiem, że dużo kobietom się udało za jego pomocna, ale on leci schematami, 3 na 4 kobietom schemat przypasuje a ta 4..no trudno... U mnie za wcześnie była punkcja... Nawet Pani embriolog powiedziała, że punkcja została przeprowadzona za wcześnie, nie zdążyly dojrzeć komórki... Zmieniam klinikę, mam dość... Trzymaj się, rozumiem Ciebie i Twoje poirytowanie...

Ciri86 lubi tę wiadomość

• Ciri86 Autorytet

Wysłany: 11 września 2022, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maraga1988 zgadzam się z Tobą, coś się ostatnio niestety zmieniło, byłam pacjentką doktora od grudnia 2017, widzę różnicę z tym jak było, a jak jest :( po nie udanym in vitro, doktor nie drążył, nie zaproponował żadnych badań, tylko od razu kolejne in vitro może inne leki i inne dawki, ale jeśli tyle lat coś się nie udaje to trzeba by było pogłębić diagnostykę, takie jest moje zdanie.
    Zdecydowałam się odejść od doktora, chociaż była to dla mnie bardzo trudna decyzja, bo tak jak piszesz doktor jest empatyczny i były sytuację, że na prawdę mogłam polegać i mi pomógł, ale ostatnio nie czułam się zaopiekowana, nie oczekuje niewiadomo czego, ale po prostu zbyt duża ilość pacjentek przełożyła się na jakoś 😢 szkoda, bo doktor jest dobrym człowkiem, ale schemat nie działa na każdą z nas 😢

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2022, 13:25

Maraga1988 lubi tę wiadomość

age.png
    👱‍♀️38 lat, 🤵43 lata
    AMH-2,55 (03.23)
    KIR Bx, mutacja Leiden, Pai-I, MTHFR, niedoczynosc tarczycy,adenomioza
    wysoki Cross match 32%,
    Starania od maja 2016
    2018 - 2xIUI ❌
    2020 - CP-metotreksat
    08.2021
    1 IVF - 2 ❄️❄️ niezbadane, 2 transfery ❌
    10.2022
    2 IVF - 3 ❄️❄️❄️ - po PGT-A mamy 1 ❄️ (5.1.1)

10.22-05.23-stan zapalny endo(4 biopsje)
    04.23-08.23 osocze
    05.23- laparoskopia
    06.23-leczenie immuno
    06.23-11.23- aku
    07.23- 5 biopsja 0/10
    08.23-10.23- za cienkie endo

31.10.23 FET 5.1.1.
    7dpt-56, 9dpt-125
    13dpt-623,15dpt-1402
    20dpt-4409, 24dpt-8616
    29dpt (6+4) -jest ❤️

38+1 - poród SN, synek 2420g, 49 cm, 10/10
  • Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 11 września 2022, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka9 wrote:

Spróbuj u docenta Słopienia w MedicaNow nie ma gdzieś diagnostyki jak jest coś nie tak pokieruje odpowiednio i dopasuje leczenie jeśli jest taka potrzeba a jest pod telefonem i w razie jakiś problemów nie ma problemu się z nim skontaktować.

Starania od 2021
    💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️34 L
    AMH- 3.33, Kir Bx,NK 15,7%
    witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
    Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
    Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
    Cross-match 33.2%❌️immunosupresja (equoral i encorton)
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
    🔥-17kg

👨35 L
    bad nasienia ✅️morfo 4%
    Kariotyp-✅️
    trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️

19.11.2022 1 IUI ☑️💔
    06.04.2023 2 IUI ❌️
    09.05.2023 3 IUI ❌️
    06.09.2023 4IUI ☑️💔
    Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
    05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
    03.09.2024 IUI ❌️
    30.09.2024 IUI ❌️
    ➡️zmiana kliniki i lekarza
  • Mysza1231 Koleżanka

Wysłany: 11 września 2022, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missi_m wrote:
    Maraga1988 zgadzam się z Tobą, coś się ostatnio niestety zmieniło, byłam pacjentką doktora od grudnia 2017, widzę różnicę z tym jak było, a jak jest :( po nie udanym in vitro, doktor nie drążył, nie zaproponował żadnych badań, tylko od razu kolejne in vitro może inne leki i inne dawki, ale jeśli tyle lat coś się nie udaje to trzeba by było pogłębić diagnostykę, takie jest moje zdanie.
    Zdecydowałam się odejść od doktora, chociaż była to dla mnie bardzo trudna decyzja, bo tak jak piszesz doktor jest empatyczny i były sytuację, że na prawdę mogłam polegać i mi pomógł, ale ostatnio nie czułam się zaopiekowana, nie oczekuje niewiadomo czego, ale po prostu zbyt duża ilość pacjentek przełożyła się na jakoś 😢 szkoda, bo doktor jest dobrym człowkiem, ale schemat nie działa na każdą z nas 😢

Niestety tak to jest, kiedyś sama sie leczyłam w klinice nieplodnosci w Poznaniu co była bardzo polecana, oblegana w pewnym momencie mieli taką ilość pacjentów, że nie byli w stanie tego obrobić, pośpiech lekarzy, krótkie wizyty, lekarz zapomniał o punkcji i pojechał do domu, al3 jak coś mie pasuje warto zmienić lekarza.

Tak mam nadzieję, że jakoś u dr się zmieni bo naprawdę nie ma już dzisiaj takich lekarzy, którzy mają świadomość, że wzięli odpowiedzialność za ludzkie życie i jednocześnie o dobrym sercu, bo dr je ma.

‹‹ 427 428 429 430 431 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ