Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
No właśnie, też miałam taką sytuację z tymi drzwiami.... Niestety doktor widzi tylko pieniądze...
Długo by opowiadać.... Zaczęło się od tego, że zrobił mi zabieg usunięcia przegrody macicy w Medarcie. Później na usg 3d był zachwycony, że moja macica już jest taka piękna. Umówił mnie na inseminację. Kilka dni przed mówiłam, że mam uczucie świądu, co zbagatelizowal.
Plamiłam od momentu, kiedy tylko pojawiła się pozytywna beta. Doktor znał moją sytuację, wiedział, że byłam wtedy po 1 poronieniu. Przyszłam do niego z płaczem z tymi plamieniami. On powiedział, że mnie nie zbada, bo i tak " nic nie będzie widać " (jakbym tego nie wiedziała), przepisał większe dawki luteiny i odesłał do domu.
Wtedy poszłam do Kru. Zbadał mnie, powiedział, że raczej nie wróży to dobrze- endometrium 7,5 mm - A.B. nie widział jakie miałam endometrium podczas inseminacji?! A mimo wszystko mi ją zrobił! Kru. zrobil tez posiewy, w których wyszła E.coli.
Do A.B. juz nie wróciłam.
Po 2 miesiącach trafiłam do Donca w Warszawie i wyszło, że ta macica absolutnie nie nadawała się na zajście w ciążę - duża część przegrody jeszcze została, dlatego nie rosło mi endometrium.
Jeszcze teraz, jak siebie pomyślę o Medarcie, to mnie krew zalewa... Oni moze są dobrzy dla mniej skomplikowanych przypadków - acard, heparyna, metyle... Gdy jednak to nie wystarczy i trzeba pokombinować, poszukać... - to już nie bardzo -
Ja123 wrote:No to by po połówkowym 🙈 matko jak to poważnie brzmi 😂 wszystko dobrze, płeć potwierdzona poraz trzeci 😊 Młody w górnej granicy i 380 na liczniku 😅
Super 🙂 u mnie jeszcze troche🙂 dzisiaj chyba ostatni tak słoneczny ciepły dzień, bynajmniej w Poznaniu.
Mila15 jak sie czujesz?
4.07. 2022 jest ❤️ -
Ania🙂 wrote:Super 🙂 u mnie jeszcze troche🙂 dzisiaj chyba ostatni tak słoneczny ciepły dzień, bynajmniej w Poznaniu.
Mila15 jak sie czujesz?
Zleci tak szybko, że nawet się nie obejrzysz 🙈 mam nadzieję, że trochę to wszystko zwolni jak już wolne wezmę bo teraz to mam wrażenie, że dni przez palce uciekają a styczeń już za chwilę jest 🙈 -
Koczek15 wrote:Hej!
Dziewczyny czy ktoś nie ma do odstąpienia terminu do doktora? 😞 sprawa pilna, a jest dramat z umówieniem wizyty 😭Koczek15 lubi tę wiadomość
Ona 26
Starania od maja 2020 r.
AMH 05.2022 r. :2,67
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, Trombofilia
On 28
Obniżone parametry nasienia
Start IN VITRO - Czerwiec 2022r.
SCRATCHING- Czerwiec 2022r.
POLNA-POZNAŃ, I procedura(ICSI)/ krótki protokół, punkcja 14.07: pobrano 8 oocytów, 6 dojrzałych, 6 zapłodnionych, 2 4.2.2, 4.2.3
tranfer nr 1 19.07 odwołany
TRANFER Nr 1 08/09. 2022r? -
Koczek15 wrote:Hej!
Dziewczyny czy ktoś nie ma do odstąpienia terminu do doktora? 😞 sprawa pilna, a jest dramat z umówieniem wizyty 😭
Jak coś też mam tylko tydzień później, bo nie wyrobię sie raczej z badaniami.Koczek15 lubi tę wiadomość
Starania od 2016
AMH - 1,92
01.2020 - laparoskopia, histetoskopia(endometrioza) -
Koczek15 wrote:Hej, zaakceptujesz? Chciałam ustalić szczegóły odnośnie terminu 🙂 jeżeli jednak niekatualne to daj proszę znać, musiałabym wiedziec co dalej 😟Ona 26
Starania od maja 2020 r.
AMH 05.2022 r. :2,67
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, Trombofilia
On 28
Obniżone parametry nasienia
Start IN VITRO - Czerwiec 2022r.
SCRATCHING- Czerwiec 2022r.
POLNA-POZNAŃ, I procedura(ICSI)/ krótki protokół, punkcja 14.07: pobrano 8 oocytów, 6 dojrzałych, 6 zapłodnionych, 2 4.2.2, 4.2.3
tranfer nr 1 19.07 odwołany
TRANFER Nr 1 08/09. 2022r? -
ZuzaMaruda wrote:Zapytam z czystej ciekawości ile czeka się do Dr na wizytę?
To zależy od sytuacji, tak z te dwa miesiące, chyba, że dr inaczej ustali, w ciąży to jest inna sytuacja, jak miałam awarie to tego samego dnia co dr byl w gabinecie teraz na końcowce jak były problemy z pepowiną do bylam dwa razy w tygodniu, dr nas uratował i za to będę wdzieczna do konca życia, skończyło sie pilnym CC.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2022, 19:18
-
Koczek15 wrote:Obecnie końcówka listopada 😔
Ja się zapytam koleżanki bo właśnie noe wiadomo czy mie zwolni ostatniej wizyty ciążowej bo cos się rozkręca i dam znać, przyjmij zaproszenie 🙂 jak oczywiście jesteś zainteresowanaKoczek15 lubi tę wiadomość
-
Witam,
Mam do sprzedania:
Orgalutran 1 opakowanie za 60zl
18 ampulek prolutexu za 360zl z zestawem igieł dużych i małych i wacikami do dezynfekcji.
Szkoda tych leków a mnie niestety się nie powiodło.
Jakby ktoś był zainteresowany to czekam na info.