X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Ania🙂 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2023, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ........ wrote:
    W tym samym 😔

Dziś o 16 mam wizytę I zobaczymy

Właśnie są badania co "zawsze" warto robić w jednym labo jak np kwasy żółciowe a mocz i morfologia warto powtórzyć jeszcze w innym.

........ lubi tę wiadomość

4.07. 2022 jest ❤️
  • GosiaK Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2023, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata93 wrote:
    Również tego doświadczyłam, że stymulacja i cykl cyklowi nierówne

A urósł wtedy pęcherzyk i pękł? Ja mam problem bo nie chcą mi pękać 😔 i boje się, ze urośnie za późno i nie pęknie i w ogóle nie wiem co ten cykl może zwiastować.

Aleksander 28.11.2023 22:22 2885 g 52 cm 🩵🧸👶🏼
  • Agata93 Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2023, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosiaK wrote:
    A urósł wtedy pęcherzyk i pękł? Ja mam problem bo nie chcą mi pękać 😔 i boje się, ze urośnie za późno i nie pęknie i w ogóle nie wiem co ten cykl może zwiastować.

Tak naprawdę pierwsze stymulacje są po to aby poznać jak reaguje organizm na dany lek, na jedną podziała lametta na inna Gonal czy jeszcze inny lek, tego dokładnie już nie pamiętam 🙈 ale miałam cykle podczas stymulacji w których raz pęcherzyki rosły szybciej innyn razem wolniej, może to być poprostu taki cykl a kolejny będzie równie owocny jak poprzedni w postaci dwóch pęcherzyków

GosiaK lubi tę wiadomość

• GosiaK Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2023, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata93 wrote:
    Tak naprawdę pierwsze stymulacje są po to aby poznać jak reaguje organizm na dany lek, na jedną podziała lametta na inna Gonal czy jeszcze inny lek, tego dokładnie już nie pamiętam 🙈 ale miałam cykle podczas stymulacji w których raz pęcherzyki rosły szybciej innyn razem wolniej, może to być poprostu taki cykl a kolejny będzie równie owocny jak poprzedni w postaci dwóch pęcherzyków

No właśnie pierwsza stymulacja była super. Dwa piękne pecherzyki w 11 dniu, jutro 16 dzień i jadę sprawdzić czy urósł i dostanę zastrzyk na pęknięcie.
    Ile to stresu 😵‍💫 strasznie.

• 12345K Koleżanka

Wysłany: 9 lutego 2023, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosiaK wrote:
    No właśnie pierwsza stymulacja była super. Dwa piękne pecherzyki w 11 dniu, jutro 16 dzień i jadę sprawdzić czy urósł i dostanę zastrzyk na pęknięcie.
    Ile to stresu 😵‍💫 strasznie.

Wizyta prawdę powie,wiem jakie to stresujące, w pierwszym cyklu do inseminacji były super pęcherzyki, beta negatywna, kolejne podejście zrobiła się torbiel krwotoczna, cykl odpuszczenia, trzecie podejście do inseminacji gdzie był tylko jeden pęcherzyk, załamałam się bo ogólnie miewałam trzy, beta dodatnia zaraz leci 9 tydzien ciąży 🙂

• ........ Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2023, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania🙂 wrote:

Właśnie są badania co "zawsze" warto robić w jednym labo jak np kwasy żółciowe a mocz i morfologia warto powtórzyć jeszcze w innym.

Juz po wizycie Prof. Powiedział że wszystko jest ok z wynikami krwi i moczu.

Kropek się kręcił 🙈 i nadal nie wiemy co tam chowa 🤭 ale wszystko jest ok wymiary itp dal mi karteczkę na połówkowe do dr.Puacz byłaś też może u niego

https://zrzutka.pl/g5kns3
    Dla naszej Kamisi

age.png

05.10.2022 FET c/n 4.2.1❤

16.06.23 CC 3780g 62cm 🥰🥰🥰
  • Ania🙂 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2023, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ........ wrote:
    Juz po wizycie Prof. Powiedział że wszystko jest ok z wynikami krwi i moczu.

Kropek się kręcił 🙈 i nadal nie wiemy co tam chowa 🤭 ale wszystko jest ok wymiary itp dal mi karteczkę na połówkowe do dr.Puacz byłaś też może u niego

No to super 🙂

Nie na prenatalne Chodziłam na Ułańskiej tam gdzie doktor tylko, że do innego lekarza od badań prenatalnych

4.07. 2022 jest ❤️
  • ........ Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2023, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania🙂 wrote:
    No to super 🙂

Nie na prenatalne Chodziłam na Ułańskiej tam gdzie doktor tylko, że do innego lekarza od badań prenatalnych

Aha dzieki za odp.

A jak się czujesz jak maleństwo

Dla naszej Kamisi

age.png

• Ania🙂 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2023, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ........ wrote:
    Aha dzieki za odp.

A jak się czujesz jak maleństwo

Stasio cały czas śpi, wybudzam na jedzenie i dalej idzie spać, zobaczymy jak będzie od jutra w domu 🙈 czuje się dobrze aż jestem w szoku 🙈

........ lubi tę wiadomość

4.07. 2022 jest ❤️
  • GosiaK Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2023, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    12345K wrote:
    Wizyta prawdę powie,wiem jakie to stresujące, w pierwszym cyklu do inseminacji były super pęcherzyki, beta negatywna, kolejne podejście zrobiła się torbiel krwotoczna, cykl odpuszczenia, trzecie podejście do inseminacji gdzie był tylko jeden pęcherzyk, załamałam się bo ogólnie miewałam trzy, beta dodatnia zaraz leci 9 tydzien ciąży 🙂

Oooo 💕
    Jutro wieczorem się okaże co to dalej będzie. Oby urósł.

12345K lubi tę wiadomość

• ........ Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2023, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania🙂 wrote:
    Stasio cały czas śpi, wybudzam na jedzenie i dalej idzie spać, zobaczymy jak będzie od jutra w domu 🙈 czuje się dobrze aż jestem w szoku 🙈

No to super cieszę się że wszystko ok I że dobrze się czujesz 🥰🥰

Dla naszej Kamisi

age.png

• MilenaMi Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2023, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania🙂 gratulacje i dużo zdrówka

• ZuzaMaruda Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2023, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oddam Lametta 10 tabeletek ważne do 09.2023 .

GosiaK lubi tę wiadomość

• 12345K Koleżanka

Wysłany: 10 lutego 2023, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosiaK wrote:
    Oooo 💕
    Jutro wieczorem się okaże co to dalej będzie. Oby urósł.

Już po wizycie?

• GosiaK Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2023, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    12345K wrote:
    Już po wizycie?
    Tak. I nie wiem co mam myśleć 😂
    Wiec tak.. w poniedziałek 12 dc 11:30 pęcherzyk po prawej 0,81x1,17 i tylko to.
    Dzisiaj 16 dc 18:00 USG, po prawej pęcherzyk nie cały 1x1 wiec lekarz mówi to nie ten. Z lewej jakaś zmiana wskazująca, że to ciałko żółte mówię jak to.. przecież w poniedziałek było czysto! Plus płyn w zatoce.. endometrium 9 mm.
    Mój mózg tego nie ogarnął co się zadziało. 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2023, 20:07

• Agata93 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2023, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosiaK wrote:
    Dzisiaj 16 dc 18:00 USG, po prawej pęcherzyk nie cały 1x1 wiec lekarz mówi to nie ten. Z lewej jakaś zmiana wskazująca, że to ciałko żółte mówię jak to.. przecież w poniedziałek było czysto! Plus płyn w zatoce.. endometrium 9 mm.

Czyli ma plus,jak płyn to owulacja w 99%, prawda taka, że lekarze różnie czytają obraz usg 🤦‍♀️ ale doc M i dr T to nie mam zastrzeżeń,

• 12345K Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2023, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosiaK wrote:

😂 taki zwrot sytuacji, jak chcesz to możesz jeszcze zrobić progesteron

GosiaK lubi tę wiadomość

• GosiaK Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2023, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata93 wrote:
    Czyli ma plus,jak płyn to owulacja w 99%, prawda taka, że lekarze różnie czytają obraz usg 🤦‍♀️ ale doc M i dr T to nie mam zastrzeżeń,
    No właśnie z dr Trzcinskiego jestem bardzo zadowolona. U dr Szpiech tragedia. 5 minut może byłam maksymalnie, a teraz wszystko wytłumaczone. Super lekarz. 🙏🏼 ale taki mam mętlik 😵‍💫

• GosiaK Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2023, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    12345K wrote:
    😂 taki zwrot sytuacji, jak chcesz to możesz jeszcze zrobić progesteron
    Tak właśnie myśle.. chociaż boje się 😂

• Agata93 Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2023, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosiaK wrote:
    No właśnie z dr Trzcinskiego jestem bardzo zadowolona. U dr Szpiech tragedia. 5 minut może byłam maksymalnie, a teraz wszystko wytłumaczone. Super lekarz. 🙏🏼 ale taki mam mętlik 😵‍💫

Faktycznie progesteron jeszcze bardziej pomoże i będzie jakąś wskazówka na zaś, też dobrze bo sam pęcherzyk prawdopodobnie pękł

‹‹ 456 457 458 459 460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ