Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
Agata93 wrote:Również tego doświadczyłam, że stymulacja i cykl cyklowi nierówne
A urósł wtedy pęcherzyk i pękł? Ja mam problem bo nie chcą mi pękać 😔 i boje się, ze urośnie za późno i nie pęknie i w ogóle nie wiem co ten cykl może zwiastować.Aleksander 28.11.2023 22:22 2885 g 52 cm 🩵🧸👶🏼 -
GosiaK wrote:A urósł wtedy pęcherzyk i pękł? Ja mam problem bo nie chcą mi pękać 😔 i boje się, ze urośnie za późno i nie pęknie i w ogóle nie wiem co ten cykl może zwiastować.
Tak naprawdę pierwsze stymulacje są po to aby poznać jak reaguje organizm na dany lek, na jedną podziała lametta na inna Gonal czy jeszcze inny lek, tego dokładnie już nie pamiętam 🙈 ale miałam cykle podczas stymulacji w których raz pęcherzyki rosły szybciej innyn razem wolniej, może to być poprostu taki cykl a kolejny będzie równie owocny jak poprzedni w postaci dwóch pęcherzykówGosiaK lubi tę wiadomość
-
Agata93 wrote:Tak naprawdę pierwsze stymulacje są po to aby poznać jak reaguje organizm na dany lek, na jedną podziała lametta na inna Gonal czy jeszcze inny lek, tego dokładnie już nie pamiętam 🙈 ale miałam cykle podczas stymulacji w których raz pęcherzyki rosły szybciej innyn razem wolniej, może to być poprostu taki cykl a kolejny będzie równie owocny jak poprzedni w postaci dwóch pęcherzyków
No właśnie pierwsza stymulacja była super. Dwa piękne pecherzyki w 11 dniu, jutro 16 dzień i jadę sprawdzić czy urósł i dostanę zastrzyk na pęknięcie.
Ile to stresu 😵💫 strasznie.
Aleksander 28.11.2023 22:22 2885 g 52 cm 🩵🧸👶🏼 -
GosiaK wrote:No właśnie pierwsza stymulacja była super. Dwa piękne pecherzyki w 11 dniu, jutro 16 dzień i jadę sprawdzić czy urósł i dostanę zastrzyk na pęknięcie.
Ile to stresu 😵💫 strasznie.
Wizyta prawdę powie,wiem jakie to stresujące, w pierwszym cyklu do inseminacji były super pęcherzyki, beta negatywna, kolejne podejście zrobiła się torbiel krwotoczna, cykl odpuszczenia, trzecie podejście do inseminacji gdzie był tylko jeden pęcherzyk, załamałam się bo ogólnie miewałam trzy, beta dodatnia zaraz leci 9 tydzien ciąży 🙂 -
Ania🙂 wrote:✊
Właśnie są badania co "zawsze" warto robić w jednym labo jak np kwasy żółciowe a mocz i morfologia warto powtórzyć jeszcze w innym.
Juz po wizycie Prof. Powiedział że wszystko jest ok z wynikami krwi i moczu.
Kropek się kręcił 🙈 i nadal nie wiemy co tam chowa 🤭 ale wszystko jest ok wymiary itp dal mi karteczkę na połówkowe do dr.Puacz byłaś też może u niego -
........ wrote:Juz po wizycie Prof. Powiedział że wszystko jest ok z wynikami krwi i moczu.
Kropek się kręcił 🙈 i nadal nie wiemy co tam chowa 🤭 ale wszystko jest ok wymiary itp dal mi karteczkę na połówkowe do dr.Puacz byłaś też może u niego
No to super 🙂
Nie na prenatalne Chodziłam na Ułańskiej tam gdzie doktor tylko, że do innego lekarza od badań prenatalnych4.07. 2022 jest ❤️ -
Ania🙂 wrote:No to super 🙂
Nie na prenatalne Chodziłam na Ułańskiej tam gdzie doktor tylko, że do innego lekarza od badań prenatalnych
Aha dzieki za odp.
A jak się czujesz jak maleństwo -
........ wrote:Aha dzieki za odp.
A jak się czujesz jak maleństwo
Stasio cały czas śpi, wybudzam na jedzenie i dalej idzie spać, zobaczymy jak będzie od jutra w domu 🙈 czuje się dobrze aż jestem w szoku 🙈........ lubi tę wiadomość
4.07. 2022 jest ❤️ -
12345K wrote:Wizyta prawdę powie,wiem jakie to stresujące, w pierwszym cyklu do inseminacji były super pęcherzyki, beta negatywna, kolejne podejście zrobiła się torbiel krwotoczna, cykl odpuszczenia, trzecie podejście do inseminacji gdzie był tylko jeden pęcherzyk, załamałam się bo ogólnie miewałam trzy, beta dodatnia zaraz leci 9 tydzien ciąży 🙂
Oooo 💕
Jutro wieczorem się okaże co to dalej będzie. Oby urósł.12345K lubi tę wiadomość
Ania🙂 wrote:Stasio cały czas śpi, wybudzam na jedzenie i dalej idzie spać, zobaczymy jak będzie od jutra w domu 🙈 czuje się dobrze aż jestem w szoku 🙈
No to super cieszę się że wszystko ok I że dobrze się czujesz 🥰🥰 -
12345K wrote:Już po wizycie?
Wiec tak.. w poniedziałek 12 dc 11:30 pęcherzyk po prawej 0,81x1,17 i tylko to.
Dzisiaj 16 dc 18:00 USG, po prawej pęcherzyk nie cały 1x1 wiec lekarz mówi to nie ten. Z lewej jakaś zmiana wskazująca, że to ciałko żółte mówię jak to.. przecież w poniedziałek było czysto! Plus płyn w zatoce.. endometrium 9 mm.
Mój mózg tego nie ogarnął co się zadziało. 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2023, 20:07
GosiaK wrote:Tak. I nie wiem co mam myśleć 😂
Dzisiaj 16 dc 18:00 USG, po prawej pęcherzyk nie cały 1x1 wiec lekarz mówi to nie ten. Z lewej jakaś zmiana wskazująca, że to ciałko żółte mówię jak to.. przecież w poniedziałek było czysto! Plus płyn w zatoce.. endometrium 9 mm.
Mój mózg tego nie ogarnął co się zadziało. 😂
Czyli ma plus,jak płyn to owulacja w 99%, prawda taka, że lekarze różnie czytają obraz usg 🤦♀️ ale doc M i dr T to nie mam zastrzeżeń, -
GosiaK wrote:Tak. I nie wiem co mam myśleć 😂
Mój mózg tego nie ogarnął co się zadziało. 😂
😂 taki zwrot sytuacji, jak chcesz to możesz jeszcze zrobić progesteronGosiaK lubi tę wiadomość
-
Agata93 wrote:Czyli ma plus,jak płyn to owulacja w 99%, prawda taka, że lekarze różnie czytają obraz usg 🤦♀️ ale doc M i dr T to nie mam zastrzeżeń,Aleksander 28.11.2023 22:22 2885 g 52 cm 🩵🧸👶🏼
-
GosiaK wrote:No właśnie z dr Trzcinskiego jestem bardzo zadowolona. U dr Szpiech tragedia. 5 minut może byłam maksymalnie, a teraz wszystko wytłumaczone. Super lekarz. 🙏🏼 ale taki mam mętlik 😵💫
Faktycznie progesteron jeszcze bardziej pomoże i będzie jakąś wskazówka na zaś, też dobrze bo sam pęcherzyk prawdopodobnie pękł