Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosiaK wrote:
    A miała któraś z Was wywoływanie porodu? Jak to w ogóle wygląda? Czy jak jest donoszona to od razu działają czy zwlekają? 🫣

Zależy od sytuacji i oddziału, przy nadciśnieniu myślę, że od poniedziałku zaczną albo nawet już w sobotę /niedzielę, działania różne, balonik, żel na szyjkę, później oxy jak już jest jakieś rozwarcie, nie będę bajerować bardzo często po kilku dniach i tak kończy się cc na Polnej też są za sn więc będą działać aby wszystkie możliwości wykorzystać.

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosiaK wrote:
    A miała któraś z Was wywoływanie porodu? Jak to w ogóle wygląda? Czy jak jest donoszona to od razu działają czy zwlekają? 🫣

Ja w pierwszej ciąży miałam wywoływanie tylko wtedy był okres urlopowy i nie miał kto podjąć konkretnych decyzji, więc kazali jak najwięcej chodzic po parku i ogólnie terenie szpitala no i kochane polne schody... tylko na nich trzeba być ostrożnym bo łatwo się poślizgnąć i spaść. Później chyba w sobotę doc. Banaszak zrobiła masaż tylko cos nieskuteczny i jak wrócił Profesor to też chyba 2 dni chodzenia i kolejnego po obchodzie balonik i wody odeszły w nocy jakoś po 14 godzinach chociaż sam balonik dalej sobie siedział i na porodówce wyjmowali. Jeżeli chodzi o założenie tego ustrojstwa to przynajmniej mnie nie bolało i niewiele czułam. Przy drugiej ciąży i wizji wywoływania bałam się, że będą oksytocynę podawać. Na szczęście mlody sam się wywołał 🙈

• Pucz Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam wywoływana poprzez przebicie pęcherza, chociaż kilka dni musialam na takie decyzję poczekac 😉
    Co obchod to decyzję były inne i pomimo, że zadecydowano o wywołaniu to po przewiezieniu na porodowke inny lekarz stwierdził, że on nie będzie wywoływał niedonoszonej ciąży 😉
    I tutaj był problem, bo ciąża była w tyg 36+ a już kilka dni rozwarcie na 5 cm, co ponoć też było niebezpieczne i wszytsko zalezalo od lekarza na którego w danym dniu się trafiło 🙃

07.22 - stymulacja lametta
    11.22 - badanie drożności ✅
    11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    06.01.23 - ⏸ 🙏😍
    07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
    09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
    11.01.23 beta - 770.34
    14.01.23 beta - 2112.51
    18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
    27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
    15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
    07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
    27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
    12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
    08.05.23 - 411 g 🤩
    12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
    29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
    14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞

26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm
  • Ja123 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucz wrote:
    Ja miałam wywoływana poprzez przebicie pęcherza, chociaż kilka dni musialam na takie decyzję poczekac 😉
    Co obchod to decyzję były inne i pomimo, że zadecydowano o wywołaniu to po przewiezieniu na porodowke inny lekarz stwierdził, że on nie będzie wywoływał niedonoszonej ciąży 😉
    I tutaj był problem, bo ciąża była w tyg 36+ a już kilka dni rozwarcie na 5 cm, co ponoć też było niebezpieczne i wszytsko zalezalo od lekarza na którego w danym dniu się trafiło 🙃

Przebicie miało być następne gdyby balonik zawiódł bo nagle się obudzili że to już 42 tydzień i nie rodzi 🤔 razem ze mną była dziewczyna która chyba 4 razy miała balonik z oksytocyną no to ciężko się na nią nawet patrzylo i chyba dlatego się tak bałam tego dziadostwa 🙈

• Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    Przebicie miało być następne gdyby balonik zawiódł bo nagle się obudzili że to już 42 tydzień i nie rodzi 🤔 razem ze mną była dziewczyna która chyba 4 razy miała balonik z oksytocyną no to ciężko się na nią nawet patrzylo i chyba dlatego się tak bałam tego dziadostwa 🙈

Mi kiedyś jeden rezydent opowiadał tak luźno rozmawialiśmy, że Finowie kiedyś zrobili badania eksperymentalne no właśnie co się stanie jak ciąża będzie trwała dłużej i śmiertelność noworodków była tak wysoka, że głośnym echem odbiły się te badania

• Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosiaK także do boju z synkiem💪💪 trzeba być nastawionym na różne scenariusze.

• Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZuzaMaruda Twój synek już pół roczku, jak się macie?Pozdrowienia dla Was 🙂

• GosiaK Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2023, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja88 wrote:
    GosiaK także do boju z synkiem💪💪 trzeba być nastawionym na różne scenariusze.
    🤍 pewnie.. byle by zdrowy był a resztę przeżyje dla niego 🩵👼🏻

Aleksander 28.11.2023 22:22 2885 g 52 cm 🩵🧸👶🏼
  • Zaba90 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosiaK kochana mam swoje zdanie co do szpitali ale niezmiennie z niecierpliwością czekam na Aleksandra życzę wszystkiego dobrego i mocno kibicuje za powodzenie indukcji 💪

GosiaK lubi tę wiadomość

1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
    transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
    2023 powrót po rodzeństwo
  • Zaba90 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa zobacz proszę na priv coś kulinarnego Ci wysłałam 🙂

transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
  • ZuzaMaruda Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja88 wrote:
    ZuzaMaruda Twój synek już pół roczku, jak się macie?Pozdrowienia dla Was 🙂
    Synek cudowny ale z tych wymagających dzieci jest. Miał mieć rodzeństwo ale chyba zostaniemy przy jedynym dziecku 😉
    Jeszcze nie, mam 4.5 mięsiąca. Młodego pół roku to się nie mogę doczekać bo karmienie to mega wyzwanie i mam cicha nadzieję że rozszerzenie diety pójdzie nam zdecydowanie lepiej.

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja88 wrote:
    Mi kiedyś jeden rezydent opowiadał tak luźno rozmawialiśmy, że Finowie kiedyś zrobili badania eksperymentalne no właśnie co się stanie jak ciąża będzie trwała dłużej i śmiertelność noworodków była tak wysoka, że głośnym echem odbiły się te badania

Dr na ostatniej wizycie wtedy mówił, że jeszcze dzień góra dwa i trzeba rodzić bo przepływy znacząco osłabły a w szpitalu cudem się poprawiły 🙈 ale najważniejsze, że Profesor w porę wrócił i założył balonik

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosiaK wrote:
    🤍 pewnie.. byle by zdrowy był a resztę przeżyje dla niego 🩵👼🏻

Dokładnie ❤️ może jutro tak dla siebie i rozluźnienia głowy zrób sobie mały wypad na jakieś zakupy przedswiateczno-mikolajkowe 🙈🤣

GosiaK lubi tę wiadomość

• Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2023, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZuzaMaruda wrote:
    Synek cudowny ale z tych wymagających dzieci jest. Miał mieć rodzeństwo ale chyba zostaniemy przy jedynym dziecku 😉
    Jeszcze nie, mam 4.5 mięsiąca. Młodego pół roku to się nie mogę doczekać bo karmienie to mega wyzwanie i mam cicha nadzieję że rozszerzenie diety pójdzie nam zdecydowanie lepiej.

Moi synowie też z tej grupy wymagających 🙈ale cudni. To powodzenia za jakiś czas z dietą🙂, ten etap ze starszym pamiętam całkiem dobrze, drugi synek trochę bardziej wymagający pod tym względem był i roboty było 2x więcej bo i podloga czasem nawet ściany mam w kaszce bardziej się bawi tym jedzeniem niż chce jeść 🙈

• Klarysa-1 Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2023, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co myślicie o bankowaniu krwi pępowinowej? Jeszcze mam dużoooo czasu ale właśnie 🤔

• Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2023, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarysa-1 wrote:
    Dziewczyny a co myślicie o bankowaniu krwi pępowinowej? Jeszcze mam dużoooo czasu ale właśnie 🤔

Kiedyś w ciąży byłam na takim spotkaniu z banku i po przeczytaniu dużo literatury, rozmowie z lekarzem ani pierwszemu ani drugiemu synkowi nie bankowaliśmy jest to reklama i pieniądze, tak naprawdę w niewielu przypadkach można to później zastosować przy dzisiejszym postępie medycyny i możliwościach leczenia przeszczepiania, dwa kwestia ile tej krwi się pobierze, kwestia pępowiny też była ale już nie pamiętam dokładnie jak było z tym coś też nie było zalecane. Wiadomo bogatemu nikt nie zabroni ale nie jest to opłacalne. Takie moje zdanie.

Klarysa-1 lubi tę wiadomość

• Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2023, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    Dr na ostatniej wizycie wtedy mówił, że jeszcze dzień góra dwa i trzeba rodzić bo przepływy znacząco osłabły a w szpitalu cudem się poprawiły 🙈 ale najważniejsze, że Profesor w porę wrócił i założył balonik

Najważniejsze, że z pozytywnym zakończeniem 🙂

• Klarysa-1 Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2023, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja88 wrote:
    Kiedyś w ciąży byłam na takim spotkaniu z banku i po przeczytaniu dużo literatury, rozmowie z lekarzem ani pierwszemu ani drugiemu synkowi nie bankowaliśmy jest to reklama i pieniądze, tak naprawdę w niewielu przypadkach można to później zastosować przy dzisiejszym postępie medycyny i możliwościach leczenia przeszczepiania, dwa kwestia ile tej krwi się pobierze, kwestia pępowiny też była ale już nie pamiętam dokładnie jak było z tym coś też nie było zalecane. Wiadomo bogatemu nikt nie zabroni ale nie jest to opłacalne. Takie moje zdanie.

Dziękuję ☺️ jeszcze poczytam ale właśnie też nie jestem przekonana za

• Zaba90 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2023, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też nie bankowaliśmy. GINEKOLOGIEM roku w Wielkopolsce 2023 został dr Przybylski z Lutyckiej ordynator, to akurat należy się Panu doktorowi przez ten czas pobytu na Lutyckiej same konkretne decyzję podejmował. Też będę polecała jako alternatywe.

transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
  • Martaa5 Koleżanka

Wysłany: 23 listopada 2023, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie czy któraś z Was przed przystąpieniem do in vitro udała się na wizytę do immunologa ?

‹‹ 508 509 510 511 512 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieudane in vitro nie przekreśla marzeń o dziecku – sprawdź, jak dobrze przygotować się do kolejnej próby.

Wiele par zmagających się z niepłodnością doświadcza ogromnego rozczarowania, gdy procedura in vitro nie kończy się ciążą. Choć taka sytuacja bywa trudna i często rodzi poczucie bezradności, nie oznacza to, że z marzenia o dziecku trzeba zrezygnować. Niepowodzenie nie przekreśla szans na sukces – przeciwnie, może stać się ważnym momentem, by zatrzymać się, dokładniej przeanalizować przebieg leczenia i lepiej przygotować się do kolejnej próby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ