Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
Martaa5 wrote:Dziewczyny mam pytanie czy któraś z Was przed przystąpieniem do in vitro udała się na wizytę do immunologa ?
My poszliśmy z doktorem w immunologie tylko ja już miałam za sobą kilka lat leczenie, dwa immunologia jest zmienna, przed pierwszą procedurą uważam, że warto zrobić podstawę ana, ana3, trombofilia, do procedury jest encortolon od 5 do 10 mg doktor mówił, że zależy od przypadku więc tutaj działa na immunologie ale jeżeli by były były dalsze niepowodzenia to bym się zagłębiała głębiej bo tak naprawdę przed przystąpieniem nie wiemy czy jest problem z implantacja /poronienia / w co tutaj bardziej się zagłębiać i diagnozować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2023, 16:01
-
Martaa5 wrote:Dziewczyny mam pytanie czy któraś z Was przed przystąpieniem do in vitro udała się na wizytę do immunologa ?
Przed pierwszą procedurą, transferem nie byłam, jedynie bym poszła w przypadku wcześniejszych poronień przy staraniach naturalnych, inseminacji.Czerwiec 2020 ivf
18.09.2020- transfer
6.06.2021 Marcelinka 💕 -
Klarysa-1 również nie bankowaliśmy,swego czasu było bardzo polecane teraz już coraz więcej mówi się, że jednak nie warto, tutaj indywidualnie, jak ktoś może sobie pozwolić finansowo to tylko i wyłącznie z takich względów ale pytanie czy warto.2021. synek💛
2023 córeczka 💙 -
GosiaK szczęśliwego rozwiązania, mam trzy porody za sobą na Polnej i jak mogę coś doradzić to zabierz ze sobą swój ciśnieniomierz przy nadciśnieniu, wszystko zależy od oddziału i położnych na jednym bardzo pilnują i mierzą częściej na innym tylko raz dziennie na śpiocha przy nadciśnieniu🙈 i warto kontrolować samemu.Starania od 2017
02.2017-19tc💔
03.2019-9t c💔
Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
AMH 8,24
Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
10. 04.2021 Helenka 🧡
24.02.2023 Aniela💛 -
GosiaK wrote:Myślałam, ze spać nie będę całą noc ale jakoś przeleciało..
Ciśnieniomierza nie wzięłam ale najwyżej mąż dowiezie chociaż przy lekach teraz mam dobre ciśnienie już.
Stres już jest…
Trzymam kciuki ✊✊ dacie radę z Olusiem 💪💪💪
GosiaK, Kolorowanki lubią tę wiadomość
-
Zaba90 wrote:Alicjaaa, Zoska-mt, Klarysa-1, jak się dziewczyny czujecie?
U mnie wszystko dobrze, samopoczucie dobre 🙂 miałam tylko jeszcze dopytać czy wiesz jak "drzwiami otwartymi" na Lutuckiej czy są jakieś konkretne dni? W Rodzinie koleżanka mi powiedziała jak to działa.
Zaba90 lubi tę wiadomość
-
Zoska-mt wrote:U mnie wszystko dobrze, samopoczucie dobre 🙂 miałam tylko jeszcze dopytać czy wiesz jak "drzwiami otwartymi" na Lutuckiej czy są jakieś konkretne dni? W Rodzinie koleżanka mi powiedziała jak to działa.
Można podjechać po 15 jak się zaczynają godziny odwiedzin i poprostu zobaczyć 🙂1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
transfer - 07.2020
9 dpt bhcg-93🍀
31.03.2021 - Antoni 💙
2023 powrót po rodzeństwo -
Alicjaaa wrote:Wszyscy w łóżkach 😷🤧🤒 brak sił
Zdrówka, tak apropo my w tamtym sezonie dosłownie przez 8 miesięcy non stop, antybiotyki po dwa w miesiącu były i takie momenty w tym roku zrobiliśmy sobie kuracje ismigenem to jest taka szczepionka i odpukać ani maluch ani my jeszcze nic nie złapaliśmy.2.08. ❄️ cykl naturalny
10dpt bhcg 189
14dpt bhcg 956
12.04.2022 Michalinka ❤️
22.08.2024 10dpt bhcg 201 -
Kolorowanki wrote:Zdrówka, tak apropo my w tamtym sezonie dosłownie przez 8 miesięcy non stop, antybiotyki po dwa w miesiącu były i takie momenty w tym roku zrobiliśmy sobie kuracje ismigenem to jest taka szczepionka i odpukać ani maluch ani my jeszcze nic nie złapaliśmy.
Poczytam i zapytam lekarza, widzę, że na recepte, teraz też mam antybiotyk 😔Czerwiec 2020 ivf
18.09.2020- transfer
6.06.2021 Marcelinka 💕 -
Alicjaaa wrote:Wszyscy w łóżkach 😷🤧🤒 brak sił
Ja co prawda tylko katar ale też w łóżku z malinami, imbirem, miodem.
Żaba90 dziękuję dobrze🙂 w tym tygodniu wypadają mi prenatalne i muszę przedzwonić czy przekładamy czy jak w przyszłym tygodniu mam u doc B wizyte, robiliśmy badania Dna płodowego muszę się dowiedzieć. -
My już we trójkę 🩵
Aleksander 28.11.2023 szczęśliwa godzina 22:22 2885 g 52 cm 🥹
Jeśli chodzi o opiekę na oddziale PODODDZIAŁ ROZRODCZOŚCI I MEDYCYNY PERINATALNEJ II no to złoto nie kobiety. Porodówka też super! Teraz leżymy już na oddziale po porodzie i zobaczymy ale… gdyby nie położna pani Kasia Cabańska to nie urodziła bym we wtorek. Cud nie kobieta. 🩵
ZuzaMaruda, Nadzieja88, Ja123, Alicjaaa lubią tę wiadomość
Aleksander 28.11.2023 22:22 2885 g 52 cm 🩵🧸👶🏼 -
Gratulacje! Zdrówka dla Maluszka i dużo siły dla Ciebie 😉GosiaK wrote:My już we trójkę 🩵
Aleksander 28.11.2023 szczęśliwa godzina 22:22 2885 g 52 cm 🥹
Jeśli chodzi o opiekę na oddziale PODODDZIAŁ ROZRODCZOŚCI I MEDYCYNY PERINATALNEJ II no to złoto nie kobiety. Porodówka też super! Teraz leżymy już na oddziale po porodzie i zobaczymy ale… gdyby nie położna pani Kasia Cabańska to nie urodziła bym we wtorek. Cud nie kobieta. 🩵
GosiaK lubi tę wiadomość