X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    Przebicie miało być następne gdyby balonik zawiódł bo nagle się obudzili że to już 42 tydzień i nie rodzi 🤔 razem ze mną była dziewczyna która chyba 4 razy miała balonik z oksytocyną no to ciężko się na nią nawet patrzylo i chyba dlatego się tak bałam tego dziadostwa 🙈

Mi kiedyś jeden rezydent opowiadał tak luźno rozmawialiśmy, że Finowie kiedyś zrobili badania eksperymentalne no właśnie co się stanie jak ciąża będzie trwała dłużej i śmiertelność noworodków była tak wysoka, że głośnym echem odbiły się te badania

• Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosiaK także do boju z synkiem💪💪 trzeba być nastawionym na różne scenariusze.

• Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZuzaMaruda Twój synek już pół roczku, jak się macie?Pozdrowienia dla Was 🙂

• GosiaK Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2023, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja88 wrote:
    GosiaK także do boju z synkiem💪💪 trzeba być nastawionym na różne scenariusze.
    🤍 pewnie.. byle by zdrowy był a resztę przeżyje dla niego 🩵👼🏻

Aleksander 28.11.2023 22:22 2885 g 52 cm 🩵🧸👶🏼
  • Zaba90 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosiaK kochana mam swoje zdanie co do szpitali ale niezmiennie z niecierpliwością czekam na Aleksandra życzę wszystkiego dobrego i mocno kibicuje za powodzenie indukcji 💪

GosiaK lubi tę wiadomość

1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
    transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
    2023 powrót po rodzeństwo
  • Zaba90 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa zobacz proszę na priv coś kulinarnego Ci wysłałam 🙂

transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
  • ZuzaMaruda Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2023, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja88 wrote:
    ZuzaMaruda Twój synek już pół roczku, jak się macie?Pozdrowienia dla Was 🙂
    Synek cudowny ale z tych wymagających dzieci jest. Miał mieć rodzeństwo ale chyba zostaniemy przy jedynym dziecku 😉
    Jeszcze nie, mam 4.5 mięsiąca. Młodego pół roku to się nie mogę doczekać bo karmienie to mega wyzwanie i mam cicha nadzieję że rozszerzenie diety pójdzie nam zdecydowanie lepiej.

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja88 wrote:
    Mi kiedyś jeden rezydent opowiadał tak luźno rozmawialiśmy, że Finowie kiedyś zrobili badania eksperymentalne no właśnie co się stanie jak ciąża będzie trwała dłużej i śmiertelność noworodków była tak wysoka, że głośnym echem odbiły się te badania

Dr na ostatniej wizycie wtedy mówił, że jeszcze dzień góra dwa i trzeba rodzić bo przepływy znacząco osłabły a w szpitalu cudem się poprawiły 🙈 ale najważniejsze, że Profesor w porę wrócił i założył balonik

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosiaK wrote:
    🤍 pewnie.. byle by zdrowy był a resztę przeżyje dla niego 🩵👼🏻

Dokładnie ❤️ może jutro tak dla siebie i rozluźnienia głowy zrób sobie mały wypad na jakieś zakupy przedswiateczno-mikolajkowe 🙈🤣

GosiaK lubi tę wiadomość

• Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2023, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZuzaMaruda wrote:
    Synek cudowny ale z tych wymagających dzieci jest. Miał mieć rodzeństwo ale chyba zostaniemy przy jedynym dziecku 😉
    Jeszcze nie, mam 4.5 mięsiąca. Młodego pół roku to się nie mogę doczekać bo karmienie to mega wyzwanie i mam cicha nadzieję że rozszerzenie diety pójdzie nam zdecydowanie lepiej.

Moi synowie też z tej grupy wymagających 🙈ale cudni. To powodzenia za jakiś czas z dietą🙂, ten etap ze starszym pamiętam całkiem dobrze, drugi synek trochę bardziej wymagający pod tym względem był i roboty było 2x więcej bo i podloga czasem nawet ściany mam w kaszce bardziej się bawi tym jedzeniem niż chce jeść 🙈

• Klarysa-1 Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2023, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co myślicie o bankowaniu krwi pępowinowej? Jeszcze mam dużoooo czasu ale właśnie 🤔

• Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2023, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarysa-1 wrote:
    Dziewczyny a co myślicie o bankowaniu krwi pępowinowej? Jeszcze mam dużoooo czasu ale właśnie 🤔

Kiedyś w ciąży byłam na takim spotkaniu z banku i po przeczytaniu dużo literatury, rozmowie z lekarzem ani pierwszemu ani drugiemu synkowi nie bankowaliśmy jest to reklama i pieniądze, tak naprawdę w niewielu przypadkach można to później zastosować przy dzisiejszym postępie medycyny i możliwościach leczenia przeszczepiania, dwa kwestia ile tej krwi się pobierze, kwestia pępowiny też była ale już nie pamiętam dokładnie jak było z tym coś też nie było zalecane. Wiadomo bogatemu nikt nie zabroni ale nie jest to opłacalne. Takie moje zdanie.

Klarysa-1 lubi tę wiadomość

• Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2023, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    Dr na ostatniej wizycie wtedy mówił, że jeszcze dzień góra dwa i trzeba rodzić bo przepływy znacząco osłabły a w szpitalu cudem się poprawiły 🙈 ale najważniejsze, że Profesor w porę wrócił i założył balonik

Najważniejsze, że z pozytywnym zakończeniem 🙂

• Klarysa-1 Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2023, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja88 wrote:
    Kiedyś w ciąży byłam na takim spotkaniu z banku i po przeczytaniu dużo literatury, rozmowie z lekarzem ani pierwszemu ani drugiemu synkowi nie bankowaliśmy jest to reklama i pieniądze, tak naprawdę w niewielu przypadkach można to później zastosować przy dzisiejszym postępie medycyny i możliwościach leczenia przeszczepiania, dwa kwestia ile tej krwi się pobierze, kwestia pępowiny też była ale już nie pamiętam dokładnie jak było z tym coś też nie było zalecane. Wiadomo bogatemu nikt nie zabroni ale nie jest to opłacalne. Takie moje zdanie.

Dziękuję ☺️ jeszcze poczytam ale właśnie też nie jestem przekonana za

• Zaba90 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2023, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też nie bankowaliśmy. GINEKOLOGIEM roku w Wielkopolsce 2023 został dr Przybylski z Lutyckiej ordynator, to akurat należy się Panu doktorowi przez ten czas pobytu na Lutyckiej same konkretne decyzję podejmował. Też będę polecała jako alternatywe.

transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
  • Martaa5 Koleżanka

Wysłany: 23 listopada 2023, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie czy któraś z Was przed przystąpieniem do in vitro udała się na wizytę do immunologa ?

• Klarysa-1 Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2023, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaa5 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie czy któraś z Was przed przystąpieniem do in vitro udała się na wizytę do immunologa ?

My poszliśmy z doktorem w immunologie tylko ja już miałam za sobą kilka lat leczenie, dwa immunologia jest zmienna, przed pierwszą procedurą uważam, że warto zrobić podstawę ana, ana3, trombofilia, do procedury jest encortolon od 5 do 10 mg doktor mówił, że zależy od przypadku więc tutaj działa na immunologie ale jeżeli by były były dalsze niepowodzenia to bym się zagłębiała głębiej bo tak naprawdę przed przystąpieniem nie wiemy czy jest problem z implantacja /poronienia / w co tutaj bardziej się zagłębiać i diagnozować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2023, 16:01

• Alicjaaa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2023, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaa5 wrote:

Przed pierwszą procedurą, transferem nie byłam, jedynie bym poszła w przypadku wcześniejszych poronień przy staraniach naturalnych, inseminacji.

Czerwiec 2020 ivf
    18.09.2020- transfer

6.06.2021 Marcelinka 💕
  • Alicjaaa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2023, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaba90 dziękuję 🙂

Czerwiec 2020 ivf
    18.09.2020- transfer

6.06.2021 Marcelinka 💕
  • AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2023, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarysa-1 również nie bankowaliśmy,swego czasu było bardzo polecane teraz już coraz więcej mówi się, że jednak nie warto, tutaj indywidualnie, jak ktoś może sobie pozwolić finansowo to tylko i wyłącznie z takich względów ale pytanie czy warto.

2021. Zosia 💛
    2023 Ignacy 💙
‹‹ 510 511 512 513 514 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ