Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja123 wrote:Przebicie miało być następne gdyby balonik zawiódł bo nagle się obudzili że to już 42 tydzień i nie rodzi 🤔 razem ze mną była dziewczyna która chyba 4 razy miała balonik z oksytocyną no to ciężko się na nią nawet patrzylo i chyba dlatego się tak bałam tego dziadostwa 🙈
Mi kiedyś jeden rezydent opowiadał tak luźno rozmawialiśmy, że Finowie kiedyś zrobili badania eksperymentalne no właśnie co się stanie jak ciąża będzie trwała dłużej i śmiertelność noworodków była tak wysoka, że głośnym echem odbiły się te badania -
GosiaK kochana mam swoje zdanie co do szpitali ale niezmiennie z niecierpliwością czekam na Aleksandra życzę wszystkiego dobrego i mocno kibicuje za powodzenie indukcji 💪
GosiaK lubi tę wiadomość
1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
transfer - 07.2020
9 dpt bhcg-93🍀
31.03.2021 - Antoni 💙
2023 powrót po rodzeństwo -
Nadzieja88 wrote:ZuzaMaruda Twój synek już pół roczku, jak się macie?Pozdrowienia dla Was 🙂
Jeszcze nie, mam 4.5 mięsiąca. Młodego pół roku to się nie mogę doczekać bo karmienie to mega wyzwanie i mam cicha nadzieję że rozszerzenie diety pójdzie nam zdecydowanie lepiej. -
Nadzieja88 wrote:Mi kiedyś jeden rezydent opowiadał tak luźno rozmawialiśmy, że Finowie kiedyś zrobili badania eksperymentalne no właśnie co się stanie jak ciąża będzie trwała dłużej i śmiertelność noworodków była tak wysoka, że głośnym echem odbiły się te badania
Dr na ostatniej wizycie wtedy mówił, że jeszcze dzień góra dwa i trzeba rodzić bo przepływy znacząco osłabły a w szpitalu cudem się poprawiły 🙈 ale najważniejsze, że Profesor w porę wrócił i założył balonik -
ZuzaMaruda wrote:Synek cudowny ale z tych wymagających dzieci jest. Miał mieć rodzeństwo ale chyba zostaniemy przy jedynym dziecku 😉
Jeszcze nie, mam 4.5 mięsiąca. Młodego pół roku to się nie mogę doczekać bo karmienie to mega wyzwanie i mam cicha nadzieję że rozszerzenie diety pójdzie nam zdecydowanie lepiej.
Moi synowie też z tej grupy wymagających 🙈ale cudni. To powodzenia za jakiś czas z dietą🙂, ten etap ze starszym pamiętam całkiem dobrze, drugi synek trochę bardziej wymagający pod tym względem był i roboty było 2x więcej bo i podloga czasem nawet ściany mam w kaszce bardziej się bawi tym jedzeniem niż chce jeść 🙈 -
Klarysa-1 wrote:Dziewczyny a co myślicie o bankowaniu krwi pępowinowej? Jeszcze mam dużoooo czasu ale właśnie 🤔
Kiedyś w ciąży byłam na takim spotkaniu z banku i po przeczytaniu dużo literatury, rozmowie z lekarzem ani pierwszemu ani drugiemu synkowi nie bankowaliśmy jest to reklama i pieniądze, tak naprawdę w niewielu przypadkach można to później zastosować przy dzisiejszym postępie medycyny i możliwościach leczenia przeszczepiania, dwa kwestia ile tej krwi się pobierze, kwestia pępowiny też była ale już nie pamiętam dokładnie jak było z tym coś też nie było zalecane. Wiadomo bogatemu nikt nie zabroni ale nie jest to opłacalne. Takie moje zdanie.Klarysa-1 lubi tę wiadomość
-
Ja123 wrote:Dr na ostatniej wizycie wtedy mówił, że jeszcze dzień góra dwa i trzeba rodzić bo przepływy znacząco osłabły a w szpitalu cudem się poprawiły 🙈 ale najważniejsze, że Profesor w porę wrócił i założył balonik
Najważniejsze, że z pozytywnym zakończeniem 🙂 -
Nadzieja88 wrote:Kiedyś w ciąży byłam na takim spotkaniu z banku i po przeczytaniu dużo literatury, rozmowie z lekarzem ani pierwszemu ani drugiemu synkowi nie bankowaliśmy jest to reklama i pieniądze, tak naprawdę w niewielu przypadkach można to później zastosować przy dzisiejszym postępie medycyny i możliwościach leczenia przeszczepiania, dwa kwestia ile tej krwi się pobierze, kwestia pępowiny też była ale już nie pamiętam dokładnie jak było z tym coś też nie było zalecane. Wiadomo bogatemu nikt nie zabroni ale nie jest to opłacalne. Takie moje zdanie.
Dziękuję ☺️ jeszcze poczytam ale właśnie też nie jestem przekonana za -
My też nie bankowaliśmy. GINEKOLOGIEM roku w Wielkopolsce 2023 został dr Przybylski z Lutyckiej ordynator, to akurat należy się Panu doktorowi przez ten czas pobytu na Lutyckiej same konkretne decyzję podejmował. Też będę polecała jako alternatywe.1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
transfer - 07.2020
9 dpt bhcg-93🍀
31.03.2021 - Antoni 💙
2023 powrót po rodzeństwo -
Martaa5 wrote:Dziewczyny mam pytanie czy któraś z Was przed przystąpieniem do in vitro udała się na wizytę do immunologa ?
My poszliśmy z doktorem w immunologie tylko ja już miałam za sobą kilka lat leczenie, dwa immunologia jest zmienna, przed pierwszą procedurą uważam, że warto zrobić podstawę ana, ana3, trombofilia, do procedury jest encortolon od 5 do 10 mg doktor mówił, że zależy od przypadku więc tutaj działa na immunologie ale jeżeli by były były dalsze niepowodzenia to bym się zagłębiała głębiej bo tak naprawdę przed przystąpieniem nie wiemy czy jest problem z implantacja /poronienia / w co tutaj bardziej się zagłębiać i diagnozować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2023, 16:01
-
Martaa5 wrote:Dziewczyny mam pytanie czy któraś z Was przed przystąpieniem do in vitro udała się na wizytę do immunologa ?
Przed pierwszą procedurą, transferem nie byłam, jedynie bym poszła w przypadku wcześniejszych poronień przy staraniach naturalnych, inseminacji.Czerwiec 2020 ivf
18.09.2020- transfer
6.06.2021 Marcelinka 💕 -
Klarysa-1 również nie bankowaliśmy,swego czasu było bardzo polecane teraz już coraz więcej mówi się, że jednak nie warto, tutaj indywidualnie, jak ktoś może sobie pozwolić finansowo to tylko i wyłącznie z takich względów ale pytanie czy warto.2021. Zosia 💛
2023 Ignacy 💙