Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Zaba90 Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia89 wrote:
    Cześć dziewczyny 🙂

Ja się długo nie odzywałam, ale działo się, ogólnie nie wiem co napisać, doktor też jest w lekkim szoku no ale bardzo bardzo się cieszy, spodziewamy się bliźniaków, były nerwy stres bo mam jeden niedrożny jajowod, drugi doktowi udało się udrożnić, ale była sytuacja, że beta rosła a nie było w macicy pęcherzyka, a przy takiej wartości już powinno być coś, widać, doktor mówił, że w ciąży bliźniaczej możemy jeszcze nie widzieć, ale były pytania czy przejdzie przez ten niedrożny jajowod🙈jak to się wszystko potoczy, ostatecznie są dwa bijące serduszka i mam nadzieję, że wszystko bedzie dobrze, przepraszam, za chaotyczne napisanie, ale jeszcze są emocje.

Trzymam za Was mocno kciuki i wierze, ze prędzej czy później każdej z Was nie uda, zawsze trzeba mieć nadzieję.

Ja miałam dwa niedrożne jajowody a teraz jestem w ciąży bliźniaczej ❤️

Dzoni ✊✊✊✊✊

Poprostu gratulacje 🙂

CAROLAJN a dzwoniłaś na ten 08? Ja też dziś dzwoniłam.

1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
    transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
    2023 powrót po rodzeństwo
  • Carolajn Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało się 💪🏻 Co prawda wizyta na 21:00 🙈 ale co poradzić

• Olivia27 Ekspertka

Wysłany: 9 września 2020, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolajn wrote:
    Udało się 💪🏻 Co prawda wizyta na 21:00 🙈 ale co poradzić

Ja ostatnio miałam monitoring na 22:40🙈😁

PCOS
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia89 wrote:
    Cześć dziewczyny 🙂

Ja się długo nie odzywałam, ale działo się, ogólnie nie wiem co napisać, doktor też jest w lekkim szoku no ale bardzo bardzo się cieszy, spodziewamy się bliźniaków, były nerwy stres bo mam jeden niedrożny jajowod, drugi doktowi udało się udrożnić, ale była sytuacja, że beta rosła a nie było w macicy pęcherzyka, a przy takiej wartości już powinno być coś, widać, doktor mówił, że w ciąży bliźniaczej możemy jeszcze nie widzieć, ale były pytania czy przejdzie przez ten niedrożny jajowod🙈jak to się wszystko potoczy, ostatecznie są dwa bijące serduszka i mam nadzieję, że wszystko bedzie dobrze, przepraszam, za chaotyczne napisanie, ale jeszcze są emocje.

Trzymam za Was mocno kciuki i wierze, ze prędzej czy później każdej z Was nie uda, zawsze trzeba mieć nadzieję.

Dzoni ✊✊✊✊✊

Gabrysia ❤️❤️❤️❤️ jakie cudowne wieści! Bardzo się cieszę, zaciskam kciuki żeby dalej wszystko szło bezproblemowo! Zrobiłaś mi dzień tą informacją!

Carolajn - też tak czasem mam, popołudniu częściej odbierają. A jak u Ciebie sytuacja?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2020, 14:52

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia89 wrote:
    Cześć dziewczyny 🙂

Dzoni ✊✊✊✊✊

Piękne wieści ❤️ gratulacje i moc ✊

Olivka a jak tam u Ciebie?

2021. Zosia 💛
    2023 Ignacy 💙
  • Alicjaaa Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia89 wrote:
    Cześć dziewczyny 🙂

Dzoni ✊✊✊✊✊

Gabrysia ❤️❤️

Dziewczyny, pisałyście, że po tym estrofemie też Was mdliło i pytanko czy to jakoś później przechodzi jak np organizm się przyzwyczai do leku czy raczej to tak sobie będzie?

Czerwiec 2020 ivf
    18.09.2020- transfer

6.06.2021 Marcelinka 💕
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa wrote:
    Gabrysia ❤️❤️

Dziewczyny, pisałyście, że po tym estrofemie też Was mdliło i pytanko czy to jakoś później przechodzi jak np organizm się przyzwyczai do leku czy raczej to tak sobie będzie?

Mi przeszło po kilku dniach :)

Alicjaaa lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • ZosiaM Ekspertka

Wysłany: 10 września 2020, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia89 wrote:
    Cześć dziewczyny 🙂

Dzoni ✊✊✊✊✊

Nawet nie wiesz jak się cieszę i uradowałam się taka wiadomością 😘 Trzymam kciuki

Tez mam niedrozbe jajowody, wyszło podczas ostatniego Hsg i mamy działać z doktorem aby je udrożnić, a takie wiadomości dodają skrzydeł ☺️

Dziewczyny ✊

10dp bhcg 49
    12dp bhcg 110
  • Drzewko90 Przyjaciółka

Wysłany: 10 września 2020, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo ale wieści, Grabrysia gratulacje ☺️

Ja mam w piątek pierwsza wizytę u doktora i ciekawe co doktor piwie na tą moją endometrioze i co dalej 🙈

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2020, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska - właśnie też pisałyśmy z Ewelinka kiedy się widzimy na kawie, ja jestem otwarta na propozycje 🙂, tylko moje dziewczyny rączka i idziemy zwiedzać 😅nie usiedzą za długo w jednym miejscu....

• Starajaca28 Ekspertka

Wysłany: 10 września 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko90 wrote:
    Ooo ale wieści, Grabrysia gratulacje ☺️

Ja mam w piątek pierwsza wizytę u doktora i ciekawe co doktor piwie na tą moją endometrioze i co dalej 🙈

To powodzenia ✊

Zaba90, Niebieska gwiazdka, Alicjaaa lubią tę wiadomość

Starania od 2016
    AMH - 1,92
    01.2020 - laparoskopia, histetoskopia(endometrioza)
  • Ja123 Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Niebieska - właśnie też pisałyśmy z Ewelinka kiedy się widzimy na kawie, ja jestem otwarta na propozycje 🙂, tylko moje dziewczyny rączka i idziemy zwiedzać 😅nie usiedzą za długo w jednym miejscu....

😂 to my jesteśmy na etapie wózek parzy albo fajny z niego stojak na dzidzie i uzbrojone w nosidełko na spacery chodzimy bo przecież najlepiej jest u mamy na rękach 😅

• Carolajn Przyjaciółka

Wysłany: 10 września 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Gabrysia ❤️❤️❤️❤️ jakie cudowne wieści! Bardzo się cieszę, zaciskam kciuki żeby dalej wszystko szło bezproblemowo! Zrobiłaś mi dzień tą informacją!

Carolajn - też tak czasem mam, popołudniu częściej odbierają. A jak u Ciebie sytuacja?

Przyszła miesiączka i zaczynamy 2 stymulację 💪🏻 21.09 godzina 21:00 14 dzień cyklu i monitoring 🍀 zobaczymy ✊

Niebieska gwiazdka, Dżoni, kinga25 lubią tę wiadomość

• Niebieska gwiazdka Przyjaciółka

Wysłany: 10 września 2020, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:

Ściągnęliśmy się myślami ☺️

ALE, AlE kolejna dziewczyna z patologia szyjki po szwie urodziła w TERMINIE zdrowa córeczkę, jeszcze miała farta bo doktor odbierał poród 😀

kinga25, AgnieszkaB lubią tę wiadomość

zem3anliof578i0f.png

Ivf
    ❄️❄️❄️
  • Niebieska gwiazdka Przyjaciółka

Wysłany: 10 września 2020, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    😂 to my jesteśmy na etapie wózek parzy albo fajny z niego stojak na dzidzie i uzbrojone w nosidełko na spacery chodzimy bo przecież najlepiej jest u mamy na rękach 😅

To mój synek to nawet w dzień śpi w wózki, nie chce w łóżeczku 🙈😅

zem3anliof578i0f.png

Ivf
    ❄️❄️❄️
  • Ja123 Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska gwiazdka wrote:
    To mój synek to nawet w dzień śpi w wózki, nie chce w łóżeczku 🙈😅

A to nie nie.... do spania tylko w łóżeczku i to w każdą możliwą stronę 🙈🙈🙈 ale najważniejsze, że wyspana i zadowolona 😅

• Gabrysia89 Koleżanka

Wysłany: 10 września 2020, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny 🤗

Doktor mówi aby myśleć pozytywnie i walczymy dalej 🙂

Carolajn lubi tę wiadomość

18. 04.2021 Antoni 💚Julian 💚
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po transferze. Teraz tylko chill i oby do bety szybko zleciało :)
    W którym dniu po transferze kontrolowalyscie progesteron?

AgnieszkaB, Nadzieja88, Carolajn, Alicjaaa, Zaba90 lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Ja już po transferze. Teraz tylko chill i oby do bety szybko zleciało :)
    W którym dniu po transferze kontrolowalyscie progesteron?

To kciuki ✊ i czekamy 🍀❤️

Co do moich objawów to czuje się ok, tylko wczoraj mnie dość mocno podbrzusze bolało, napisałam do doktora, prosił aby podjechać po recepte bo to mogą być skurcze, i dziś już jest lepiej, dużo odpoczywam, ale teraz na weekend jedziemy się wyciszyć 🙂

2021. Zosia 💛
    2023 Ignacy 💙
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaB wrote:
    To kciuki ✊ i czekamy 🍀❤️

Co do moich objawów to czuje się ok, tylko wczoraj mnie dość mocno podbrzusze bolało, napisałam do doktora, prosił aby podjechać po recepte bo to mogą być skurcze, i dziś już jest lepiej, dużo odpoczywam, ale teraz na weekend jedziemy się wyciszyć 🙂

A co na skurcze dostałaś? Ja dzisiaj na nospie max, bo przy pierwszym transferze tez mnie pobolewało podbrzusze, więc już prewencyjnie :)

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ