X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Zaba90 Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia89 wrote:
    Cześć dziewczyny 🙂

Ja się długo nie odzywałam, ale działo się, ogólnie nie wiem co napisać, doktor też jest w lekkim szoku no ale bardzo bardzo się cieszy, spodziewamy się bliźniaków, były nerwy stres bo mam jeden niedrożny jajowod, drugi doktowi udało się udrożnić, ale była sytuacja, że beta rosła a nie było w macicy pęcherzyka, a przy takiej wartości już powinno być coś, widać, doktor mówił, że w ciąży bliźniaczej możemy jeszcze nie widzieć, ale były pytania czy przejdzie przez ten niedrożny jajowod🙈jak to się wszystko potoczy, ostatecznie są dwa bijące serduszka i mam nadzieję, że wszystko bedzie dobrze, przepraszam, za chaotyczne napisanie, ale jeszcze są emocje.

Trzymam za Was mocno kciuki i wierze, ze prędzej czy później każdej z Was nie uda, zawsze trzeba mieć nadzieję.

Ja miałam dwa niedrożne jajowody a teraz jestem w ciąży bliźniaczej ❤️

Dzoni ✊✊✊✊✊

Poprostu gratulacje 🙂

CAROLAJN a dzwoniłaś na ten 08? Ja też dziś dzwoniłam.

1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
    transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
    2023 powrót po rodzeństwo
  • Carolajn Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało się 💪🏻 Co prawda wizyta na 21:00 🙈 ale co poradzić

• Olivia27 Ekspertka

Wysłany: 9 września 2020, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolajn wrote:
    Udało się 💪🏻 Co prawda wizyta na 21:00 🙈 ale co poradzić

Ja ostatnio miałam monitoring na 22:40🙈😁

PCOS
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia89 wrote:
    Cześć dziewczyny 🙂

Ja się długo nie odzywałam, ale działo się, ogólnie nie wiem co napisać, doktor też jest w lekkim szoku no ale bardzo bardzo się cieszy, spodziewamy się bliźniaków, były nerwy stres bo mam jeden niedrożny jajowod, drugi doktowi udało się udrożnić, ale była sytuacja, że beta rosła a nie było w macicy pęcherzyka, a przy takiej wartości już powinno być coś, widać, doktor mówił, że w ciąży bliźniaczej możemy jeszcze nie widzieć, ale były pytania czy przejdzie przez ten niedrożny jajowod🙈jak to się wszystko potoczy, ostatecznie są dwa bijące serduszka i mam nadzieję, że wszystko bedzie dobrze, przepraszam, za chaotyczne napisanie, ale jeszcze są emocje.

Trzymam za Was mocno kciuki i wierze, ze prędzej czy później każdej z Was nie uda, zawsze trzeba mieć nadzieję.

Dzoni ✊✊✊✊✊

Gabrysia ❤️❤️❤️❤️ jakie cudowne wieści! Bardzo się cieszę, zaciskam kciuki żeby dalej wszystko szło bezproblemowo! Zrobiłaś mi dzień tą informacją!

Carolajn - też tak czasem mam, popołudniu częściej odbierają. A jak u Ciebie sytuacja?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2020, 14:52

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia89 wrote:
    Cześć dziewczyny 🙂

Dzoni ✊✊✊✊✊

Piękne wieści ❤️ gratulacje i moc ✊

Olivka a jak tam u Ciebie?

2021. synek💛
    2023 córeczka 💙
  • Alicjaaa Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia89 wrote:
    Cześć dziewczyny 🙂

Dzoni ✊✊✊✊✊

Gabrysia ❤️❤️

Dziewczyny, pisałyście, że po tym estrofemie też Was mdliło i pytanko czy to jakoś później przechodzi jak np organizm się przyzwyczai do leku czy raczej to tak sobie będzie?

Czerwiec 2020 ivf
    18.09.2020- transfer

6.06.2021 Marcelinka 💕
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa wrote:
    Gabrysia ❤️❤️

Dziewczyny, pisałyście, że po tym estrofemie też Was mdliło i pytanko czy to jakoś później przechodzi jak np organizm się przyzwyczai do leku czy raczej to tak sobie będzie?

Mi przeszło po kilku dniach :)

Alicjaaa lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • ZosiaM Ekspertka

Wysłany: 10 września 2020, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia89 wrote:
    Cześć dziewczyny 🙂

Dzoni ✊✊✊✊✊

Nawet nie wiesz jak się cieszę i uradowałam się taka wiadomością 😘 Trzymam kciuki

Tez mam niedrozbe jajowody, wyszło podczas ostatniego Hsg i mamy działać z doktorem aby je udrożnić, a takie wiadomości dodają skrzydeł ☺️

Dziewczyny ✊

10dp bhcg 49
    12dp bhcg 110
  • Drzewko90 Przyjaciółka

Wysłany: 10 września 2020, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo ale wieści, Grabrysia gratulacje ☺️

Ja mam w piątek pierwsza wizytę u doktora i ciekawe co doktor piwie na tą moją endometrioze i co dalej 🙈

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2020, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska - właśnie też pisałyśmy z Ewelinka kiedy się widzimy na kawie, ja jestem otwarta na propozycje 🙂, tylko moje dziewczyny rączka i idziemy zwiedzać 😅nie usiedzą za długo w jednym miejscu....

• Starajaca28 Ekspertka

Wysłany: 10 września 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko90 wrote:
    Ooo ale wieści, Grabrysia gratulacje ☺️

Ja mam w piątek pierwsza wizytę u doktora i ciekawe co doktor piwie na tą moją endometrioze i co dalej 🙈

To powodzenia ✊

Zaba90, Niebieska gwiazdka, Alicjaaa lubią tę wiadomość

Starania od 2016
    AMH - 1,92
    01.2020 - laparoskopia, histetoskopia(endometrioza)
  • Ja123 Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Niebieska - właśnie też pisałyśmy z Ewelinka kiedy się widzimy na kawie, ja jestem otwarta na propozycje 🙂, tylko moje dziewczyny rączka i idziemy zwiedzać 😅nie usiedzą za długo w jednym miejscu....

😂 to my jesteśmy na etapie wózek parzy albo fajny z niego stojak na dzidzie i uzbrojone w nosidełko na spacery chodzimy bo przecież najlepiej jest u mamy na rękach 😅

• Carolajn Przyjaciółka

Wysłany: 10 września 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Gabrysia ❤️❤️❤️❤️ jakie cudowne wieści! Bardzo się cieszę, zaciskam kciuki żeby dalej wszystko szło bezproblemowo! Zrobiłaś mi dzień tą informacją!

Carolajn - też tak czasem mam, popołudniu częściej odbierają. A jak u Ciebie sytuacja?

Przyszła miesiączka i zaczynamy 2 stymulację 💪🏻 21.09 godzina 21:00 14 dzień cyklu i monitoring 🍀 zobaczymy ✊

Niebieska gwiazdka, Dżoni, kinga25 lubią tę wiadomość

• Niebieska gwiazdka Przyjaciółka

Wysłany: 10 września 2020, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:

Ściągnęliśmy się myślami ☺️

ALE, AlE kolejna dziewczyna z patologia szyjki po szwie urodziła w TERMINIE zdrowa córeczkę, jeszcze miała farta bo doktor odbierał poród 😀

kinga25, AgnieszkaB lubią tę wiadomość

zem3anliof578i0f.png

Ivf
    ❄️❄️❄️
  • Niebieska gwiazdka Przyjaciółka

Wysłany: 10 września 2020, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    😂 to my jesteśmy na etapie wózek parzy albo fajny z niego stojak na dzidzie i uzbrojone w nosidełko na spacery chodzimy bo przecież najlepiej jest u mamy na rękach 😅

To mój synek to nawet w dzień śpi w wózki, nie chce w łóżeczku 🙈😅

zem3anliof578i0f.png

Ivf
    ❄️❄️❄️
  • Ja123 Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska gwiazdka wrote:
    To mój synek to nawet w dzień śpi w wózki, nie chce w łóżeczku 🙈😅

A to nie nie.... do spania tylko w łóżeczku i to w każdą możliwą stronę 🙈🙈🙈 ale najważniejsze, że wyspana i zadowolona 😅

• Gabrysia89 Koleżanka

Wysłany: 10 września 2020, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny 🤗

Doktor mówi aby myśleć pozytywnie i walczymy dalej 🙂

Carolajn lubi tę wiadomość

18. 04.2021 Antoni 💚Julian 💚
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po transferze. Teraz tylko chill i oby do bety szybko zleciało :)
    W którym dniu po transferze kontrolowalyscie progesteron?

AgnieszkaB, Nadzieja88, Carolajn, Alicjaaa, Zaba90 lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Ja już po transferze. Teraz tylko chill i oby do bety szybko zleciało :)
    W którym dniu po transferze kontrolowalyscie progesteron?

To kciuki ✊ i czekamy 🍀❤️

Co do moich objawów to czuje się ok, tylko wczoraj mnie dość mocno podbrzusze bolało, napisałam do doktora, prosił aby podjechać po recepte bo to mogą być skurcze, i dziś już jest lepiej, dużo odpoczywam, ale teraz na weekend jedziemy się wyciszyć 🙂

2021. synek💛
    2023 córeczka 💙
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaB wrote:
    To kciuki ✊ i czekamy 🍀❤️

Co do moich objawów to czuje się ok, tylko wczoraj mnie dość mocno podbrzusze bolało, napisałam do doktora, prosił aby podjechać po recepte bo to mogą być skurcze, i dziś już jest lepiej, dużo odpoczywam, ale teraz na weekend jedziemy się wyciszyć 🙂

A co na skurcze dostałaś? Ja dzisiaj na nospie max, bo przy pierwszym transferze tez mnie pobolewało podbrzusze, więc już prewencyjnie :)

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ