Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Moli27 Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    To daj koniecznie znać!! Trzymam kciuki 🤞

Moli-będzie dobrze, im dalej tym bezpieczniej. Już po prenstalnych?

Prenatalne mam dopiero 29, w tym tygodniu wizyta u doktora, no ale cały czas biorę 10 mg więc musimy pomału schodzić z dawki

Starania od 2017
    02.2017-19tc💔
    03.2019-9t c💔

Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
    AMH 8,24
    Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
    10. 04.2021 Helenka 🧡
    24.02.2023 Aniela💛
  • Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moli27 wrote:
    Prenatalne mam dopiero 29, w tym tygodniu wizyta u doktora, no ale cały czas biorę 10 mg więc musimy pomału schodzić z dawki

Będzie dobrze, trzymam mocno kciuki ✊✊

• Zaba90 Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ostatnio spadek formy, ale cały czas podczytuje i czekam na wieści 🙂💪✊

Carolajn, Dżoni lubią tę wiadomość

1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
    transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
    2023 powrót po rodzeństwo
  • MilenaMi Ekspertka

Wysłany: 14 września 2020, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    To daj koniecznie znać!! Trzymam kciuki 🤞

Moli-będzie dobrze, im dalej tym bezpieczniej. Już po prenstalnych?

Testuje w środę, robiłam progesteron i jest 28 więc chyba ok 🙈

Carolajn, Dżoni lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2020, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilenaMi wrote:
    Testuje w środę, robiłam progesteron i jest 28 więc chyba ok 🙈
    Bardzo ładny progesteron 😊

• Olivia27 Ekspertka

Wysłany: 15 września 2020, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaB wrote:
    Piękne wieści ❤️ gratulacje i moc ✊

Olivka a jak tam u Ciebie?

Ja też zaczęłam kolejny cykl💪, endo było za cienkie

AgnieszkaB lubi tę wiadomość

PCOS
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdzałam dzisiaj kontrolnie progesteron, wyszedł 19,1 - myślicie że ok, czy pisać do dr z pytaniem czy zwiększamy dawkę?

Milena Mi - a ty jakie dawki leków, że taki ładny progesteron? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2020, 17:41

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Sprawdzałam dzisiaj kontrolnie progesteron, wyszedł 19,1 - myślicie że ok, czy pisać do dr z pytaniem czy zwiększamy dawkę?

Jest ładny , ale ja bym napisała 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2020, 17:53

Dżoni lubi tę wiadomość

2021. Zosia 💛
    2023 Ignacy 💙
  • Nana84 Ekspertka

Wysłany: 15 września 2020, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:

Ja przy pozytywnej becie miałam progesteron 17, to był 12 dpt i zwiększylismy progesteron do dwóch prolutexów.

AgnieszkaB, Dżoni lubią tę wiadomość

• AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:

Tak jeszcze ten progesteron nie może się jakoś zmieniać? ja miałam 26 przed transferem, teraz robiłam kontrolny i mam 22, ale już więcej nie badam 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2020, 23:26

Dżoni lubi tę wiadomość

2021. Zosia 💛
    2023 Ignacy 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2020, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mam takie pytanie czy może miałyście tak . Od 3 w nocy boli mnie podbrzusze przy siadaniu ból się nasila to nie miesiączką ponieważ to dopiero 17 DC a mam od pół roku regularne cykle i to wgl inny ból niż miesiączkowy.

• Moli27 Autorytet

Wysłany: 16 września 2020, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Hej mam takie pytanie czy może miałyście tak . Od 3 w nocy boli mnie podbrzusze przy siadaniu ból się nasila to nie miesiączką ponieważ to dopiero 17 DC a mam od pół roku regularne cykle i to wgl inny ból niż miesiączkowy.

To może być ból np okoloowulacyjny, ja raz miałam taka sytuację, że zrobiło się ciałko żółte krwotoczne, a chciałam wzywać pogotowie bo myślałam, że mi coś peklo, i doktor powiedział, że to jest prawdopodobna przyczyną bólu, jak krew się wylała,ale tak było u mnie, doktor mówił, że jeżeli jakiś ból się nasila czy nie mija po kilku dniach to trzeba sprawdzić . W każdym bądź razie mogą być to jakieś bóle okoloowulacyjne.

Starania od 2017
    02.2017-19tc💔
    03.2019-9t c💔

Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
    AMH 8,24
    Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
    10. 04.2021 Helenka 🧡
    24.02.2023 Aniela💛
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2020, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moli27 wrote:
    To może być ból np okoloowulacyjny, ja raz miałam taka sytuację, że zrobiło się ciałko żółte krwotoczne, a chciałam wzywać pogotowie bo myślałam, że mi coś peklo, i doktor powiedział, że to jest prawdopodobna przyczyną bólu, jak krew się wylała,ale tak było u mnie, doktor mówił, że jeżeli jakiś ból się nasila czy nie mija po kilku dniach to trzeba sprawdzić . W każdym bądź razie mogą być to jakieś bóle okoloowulacyjne.
    I chyba tak jest zrobiłam sobie test owulacyjny ale w sumie nie jestem pewna czy uznawać go za pozytyw. Oczywiście wiem że testy nie są wiarygodne . Ale takiego bólu nigdy nie miałam a dzisiaj 17 dc

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 16 września 2020, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    I chyba tak jest zrobiłam sobie test owulacyjny ale w sumie nie jestem pewna czy uznawać go za pozytyw. Oczywiście wiem że testy nie są wiarygodne . Ale takiego bólu nigdy nie miałam a dzisiaj 17 dc

Nigdy nie mialam takiej sytuacji, więc ciężko mi coś doradzić. W razie czego nospa jest dozwolona i działa rozkurczowo. Jak nie przestanie boleć to może skontaktuj się z doktorem. A brałaś jakieś leki w tym cyklu?

U mnie dr odpisał, że zwiększamy jednak prolutex do 2x1 :( już nie wiem gdzie mam się ostrzykiwac tym ustrojstwem. Nie wspominając o kosztach.

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2020, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Nigdy nie mialam takiej sytuacji, więc ciężko mi coś doradzić. W razie czego nospa jest dozwolona i działa rozkurczowo. Jak nie przestanie boleć to może skontaktuj się z doktorem. A brałaś jakieś leki w tym cyklu?

U mnie dr odpisał, że zwiększamy jednak prolutex do 2x1 :( już nie wiem gdzie mam się ostrzykiwac tym ustrojstwem. Nie wspominając o kosztach.
    Niebo ja ciągle wyczekuje na te hsg. Chyba się zatrulam bo doszły wymioty.

• MilenaMi Ekspertka

Wysłany: 16 września 2020, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam wynik bety 12dpt wyszła 49, więc raczej będzie to ciąża biochemiczna,niska ta beta czekam na odpowiedź od doktora, no ale moja pierwsza w życiu dodatnia beta...

Dzoni co do leków to mi też doktor zwiększył Prolutex dwa razy dziennie 3 x1 duphaston i 2x1 ten cyclogest

• Nana84 Ekspertka

Wysłany: 16 września 2020, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:

Zastrzyki z prolutexu robiłam zamiennie, rano w ramię, wieczorem w brzuch i po miesiącu takich zastrzyków progesteron wyszedł 125 (norma dla I trymestru to 44) zeszliśmy już do jednego dziennie 💪

• Olivia27 Ekspertka

Wysłany: 16 września 2020, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolajn - zobacz proszę wiadomość na Priv 😊

MilenaMi - nadal trzymam kciuki 😉

PCOS
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:

To tylko dwa zastrzyki 💪💪💪, dla mnie doktor nie był tak łaskawy i kazał do 18 tc to brać do tego od 20 tc insulina i Clexana całą ciąże, na końcówce ciąży to już się uzależniłam od tych zastrzyków 😅

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 16 września 2020, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilenaMi wrote:
    Ja już mam wynik bety 12dpt wyszła 49, więc raczej będzie to ciąża biochemiczna,niska ta beta czekam na odpowiedź od doktora, no ale moja pierwsza w życiu dodatnia beta...

Dzoni co do leków to mi też doktor zwiększył Prolutex dwa razy dziennie 3 x1 duphaston i 2x1 ten cyclogest

Milena Mi - jeszcze nie przekreślaj tej bety!!! Trzymam kciuki max, że będzie przyrost i sie rozkręci. To dawki leków mamy teraz identyczne :) wysłałam Ci zaproszenie, napisze na priv.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2020, 23:07

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ