Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
Dżoni wrote:To daj koniecznie znać!! Trzymam kciuki 🤞
Moli-będzie dobrze, im dalej tym bezpieczniej. Już po prenstalnych?
Prenatalne mam dopiero 29, w tym tygodniu wizyta u doktora, no ale cały czas biorę 10 mg więc musimy pomału schodzić z dawkiStarania od 2017
02.2017-19tc💔
03.2019-9t c💔
Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
AMH 8,24
Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
10. 04.2021 Helenka 🧡
24.02.2023 Aniela💛 -
nick nieaktualny
-
Sprawdzałam dzisiaj kontrolnie progesteron, wyszedł 19,1 - myślicie że ok, czy pisać do dr z pytaniem czy zwiększamy dawkę?
Milena Mi - a ty jakie dawki leków, że taki ładny progesteron?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2020, 17:41
Starania od 2015
3 nieudane IUI
Amh:0,77 09.2019
Ivf: zostały 2❄️
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
Dżoni wrote:Sprawdzałam dzisiaj kontrolnie progesteron, wyszedł 19,1 - myślicie że ok, czy pisać do dr z pytaniem czy zwiększamy dawkę?
Milena Mi - a ty jakie dawki leków, że taki ładny progesteron?
Jest ładny , ale ja bym napisała 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2020, 17:53
Dżoni lubi tę wiadomość
2021. Zosia 💛
2023 Ignacy 💙 -
Dżoni wrote:Sprawdzałam dzisiaj kontrolnie progesteron, wyszedł 19,1 - myślicie że ok, czy pisać do dr z pytaniem czy zwiększamy dawkę?
Milena Mi - a ty jakie dawki leków, że taki ładny progesteron?AgnieszkaB, Dżoni lubią tę wiadomość
-
Milena Mi - a ty jakie dawki leków, że taki ładny progesteron?
Tak jeszcze ten progesteron nie może się jakoś zmieniać? ja miałam 26 przed transferem, teraz robiłam kontrolny i mam 22, ale już więcej nie badam 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2020, 23:26
Dżoni lubi tę wiadomość
2021. Zosia 💛
2023 Ignacy 💙 -
nick nieaktualny
-
anka wrote:Hej mam takie pytanie czy może miałyście tak . Od 3 w nocy boli mnie podbrzusze przy siadaniu ból się nasila to nie miesiączką ponieważ to dopiero 17 DC a mam od pół roku regularne cykle i to wgl inny ból niż miesiączkowy.
To może być ból np okoloowulacyjny, ja raz miałam taka sytuację, że zrobiło się ciałko żółte krwotoczne, a chciałam wzywać pogotowie bo myślałam, że mi coś peklo, i doktor powiedział, że to jest prawdopodobna przyczyną bólu, jak krew się wylała,ale tak było u mnie, doktor mówił, że jeżeli jakiś ból się nasila czy nie mija po kilku dniach to trzeba sprawdzić . W każdym bądź razie mogą być to jakieś bóle okoloowulacyjne.Starania od 2017
02.2017-19tc💔
03.2019-9t c💔
Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
AMH 8,24
Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
10. 04.2021 Helenka 🧡
24.02.2023 Aniela💛 -
nick nieaktualnyMoli27 wrote:To może być ból np okoloowulacyjny, ja raz miałam taka sytuację, że zrobiło się ciałko żółte krwotoczne, a chciałam wzywać pogotowie bo myślałam, że mi coś peklo, i doktor powiedział, że to jest prawdopodobna przyczyną bólu, jak krew się wylała,ale tak było u mnie, doktor mówił, że jeżeli jakiś ból się nasila czy nie mija po kilku dniach to trzeba sprawdzić . W każdym bądź razie mogą być to jakieś bóle okoloowulacyjne.
-
anka wrote:I chyba tak jest zrobiłam sobie test owulacyjny ale w sumie nie jestem pewna czy uznawać go za pozytyw. Oczywiście wiem że testy nie są wiarygodne . Ale takiego bólu nigdy nie miałam a dzisiaj 17 dc
Nigdy nie mialam takiej sytuacji, więc ciężko mi coś doradzić. W razie czego nospa jest dozwolona i działa rozkurczowo. Jak nie przestanie boleć to może skontaktuj się z doktorem. A brałaś jakieś leki w tym cyklu?
U mnie dr odpisał, że zwiększamy jednak prolutex do 2x1 już nie wiem gdzie mam się ostrzykiwac tym ustrojstwem. Nie wspominając o kosztach.Starania od 2015
3 nieudane IUI
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
nick nieaktualnyDżoni wrote:Nigdy nie mialam takiej sytuacji, więc ciężko mi coś doradzić. W razie czego nospa jest dozwolona i działa rozkurczowo. Jak nie przestanie boleć to może skontaktuj się z doktorem. A brałaś jakieś leki w tym cyklu?
U mnie dr odpisał, że zwiększamy jednak prolutex do 2x1 już nie wiem gdzie mam się ostrzykiwac tym ustrojstwem. Nie wspominając o kosztach. -
Ja już mam wynik bety 12dpt wyszła 49, więc raczej będzie to ciąża biochemiczna,niska ta beta czekam na odpowiedź od doktora, no ale moja pierwsza w życiu dodatnia beta...
Dzoni co do leków to mi też doktor zwiększył Prolutex dwa razy dziennie 3 x1 duphaston i 2x1 ten cyclogest -
Dżoni wrote:Nigdy nie mialam takiej sytuacji, więc ciężko mi coś doradzić. W razie czego nospa jest dozwolona i działa rozkurczowo. Jak nie przestanie boleć to może skontaktuj się z doktorem. A brałaś jakieś leki w tym cyklu?
U mnie dr odpisał, że zwiększamy jednak prolutex do 2x1 już nie wiem gdzie mam się ostrzykiwac tym ustrojstwem. Nie wspominając o kosztach. -
nick nieaktualnyDżoni wrote:Nigdy nie mialam takiej sytuacji, więc ciężko mi coś doradzić. W razie czego nospa jest dozwolona i działa rozkurczowo. Jak nie przestanie boleć to może skontaktuj się z doktorem. A brałaś jakieś leki w tym cyklu?
U mnie dr odpisał, że zwiększamy jednak prolutex do 2x1 już nie wiem gdzie mam się ostrzykiwac tym ustrojstwem. Nie wspominając o kosztach.
To tylko dwa zastrzyki 💪💪💪, dla mnie doktor nie był tak łaskawy i kazał do 18 tc to brać do tego od 20 tc insulina i Clexana całą ciąże, na końcówce ciąży to już się uzależniłam od tych zastrzyków 😅 -
MilenaMi wrote:Ja już mam wynik bety 12dpt wyszła 49, więc raczej będzie to ciąża biochemiczna,niska ta beta czekam na odpowiedź od doktora, no ale moja pierwsza w życiu dodatnia beta...
Dzoni co do leków to mi też doktor zwiększył Prolutex dwa razy dziennie 3 x1 duphaston i 2x1 ten cyclogest
Milena Mi - jeszcze nie przekreślaj tej bety!!! Trzymam kciuki max, że będzie przyrost i sie rozkręci. To dawki leków mamy teraz identyczne wysłałam Ci zaproszenie, napisze na priv.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2020, 23:07
Starania od 2015
3 nieudane IUI
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️