Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
MilenaMi wrote:Ja już mam wynik bety 12dpt wyszła 49, więc raczej będzie to ciąża biochemiczna,niska ta beta czekam na odpowiedź od doktora, no ale moja pierwsza w życiu dodatnia beta...
Dzoni co do leków to mi też doktor zwiększył Prolutex dwa razy dziennie 3 x1 duphaston i 2x1 ten cyclogest
Trzymam kciuki, nadzieję trzeba mieć do końca, u mnie beta słabo przyrastała, jechałam po minimalnych wartościach o te 66 %, a tu już 10 tc 🙂MilenaMi lubi tę wiadomość
1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
transfer - 07.2020
9 dpt bhcg-93🍀
31.03.2021 - Antoni 💙
2023 powrót po rodzeństwo -
Dżoni wrote:Milena Mi - jeszcze nie przekreślaj tej bety!!! Trzymam kciuki max, że będzie przyrost i sie rozkręci. To dawki leków mamy teraz identyczne wysłałam Ci zaproszenie, napisze na priv.
Zobaczymy, napisałam do dr sms czy odstawić już leki, to mi aż oddzwonil🙈, że wszystko brać bez zmian i powtórzyć betę.
Przyjęłam 🙂 -
AgnieszkaB wrote:MilenaMi ✊✊
Dzoni - a Ty jak się czujesz??
A dzięki, brzuch lekko spuchnięty i obolały od tych zastrzyków, piersi bolą, a poza tym zero symptomów. Jakoś tak od wczoraj dopadł mnie lekki strach, że znowu się nie uda i z jednej strony czekam na to testowanie a z drugiej się boję, bo to dla nas będzie oznaczało brak pozytywnych perspektyw (koniec dobrych zarodków, dwa ostatnie bardzo słabiutkie; no6i nadal nie znana przyczyna braku implantacji). Póki co staram się za wszelką cenę odgonić te czarne myśli jak najdalej...
A ty jak tam? Robisz test wcześniej, czy czekasz te 14dni?
Anka - jak tam sytuacja? Ból minął?Starania od 2015
3 nieudane IUI
Amh:0,77 09.2019
Ivf: zostały 2❄️
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
Dżoni wrote:A dzięki, brzuch lekko spuchnięty i obolały od tych zastrzyków, piersi bolą, a poza tym zero symptomów. Jakoś tak od wczoraj dopadł mnie lekki strach, że znowu się nie uda i z jednej strony czekam na to testowanie a z drugiej się boję, bo to dla nas będzie oznaczało brak pozytywnych perspektyw (koniec dobrych zarodków, dwa ostatnie bardzo słabiutkie; no6i nadal nie znana przyczyna braku implantacji). Póki co staram się za wszelką cenę odgonić te czarne myśli jak najdalej...
Anka - jak tam sytuacja? Ból minął?
Czekam do 12 dpt 🙂 u mnie też stan "normalny".
Oj z tymi zarodkami to najlepsze mogą nie da ciąży a te najsłabsze tak, moja znajoma swój ostatni zarodek 2.1.1, nie chciała podchodzić do transferu a teraz ma 28 tc i Synek jej nieźle daje popalić 🙂
Trzeba wierzyć też mamy dość spora dawkę sterydu, raczej ja ciut mniejszą 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 10:08
2021. Zosia 💛
2023 Ignacy 💙 -
nick nieaktualnyDżoni wrote:A dzięki, brzuch lekko spuchnięty i obolały od tych zastrzyków, piersi bolą, a poza tym zero symptomów. Jakoś tak od wczoraj dopadł mnie lekki strach, że znowu się nie uda i z jednej strony czekam na to testowanie a z drugiej się boję, bo to dla nas będzie oznaczało brak pozytywnych perspektyw (koniec dobrych zarodków, dwa ostatnie bardzo słabiutkie; no6i nadal nie znana przyczyna braku implantacji). Póki co staram się za wszelką cenę odgonić te czarne myśli jak najdalej...
Anka - jak tam sytuacja? Ból minął? -
anka wrote:Nie nadal jest strasznie i nadal mnie mdli narazie bez wymiotów. Temperatura rano 37,3 już nwm czy to owulacja czy zatrucie przez te wymioty ...
No to średnio faktycznie, na wczesna ciąże chyba za szybkie objawy, jak jesteś świeżo po owu... Może coś cię dopadło, jakaś grypa czy przeziębienie. Jak nie przestanie to napisz do dr, może coś wymyśli 🤷♀️Starania od 2015
3 nieudane IUI
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
nick nieaktualnyDżoni wrote:No to średnio faktycznie, na wczesna ciąże chyba za szybkie objawy, jak jesteś świeżo po owu... Może coś cię dopadło, jakaś grypa czy przeziębienie. Jak nie przestanie to napisz do dr, może coś wymyśli 🤷♀️
-
MilenaMi wrote:Ja już mam wynik bety 12dpt wyszła 49, więc raczej będzie to ciąża biochemiczna,niska ta beta czekam na odpowiedź od doktora, no ale moja pierwsza w życiu dodatnia beta...
Dzoni co do leków to mi też doktor zwiększył Prolutex dwa razy dziennie 3 x1 duphaston i 2x1 ten cyclogest
Kiedy powtórka bety? Daj znac i ✊Nadzieja88 lubi tę wiadomość
Starania od 2016
AMH - 1,92
01.2020 - laparoskopia, histetoskopia(endometrioza) -
MilenaMi i dziewczyny ✊
Ja jutro mam transfer, Nana bo to Ty pisałaś jak dobrze pamiętam a nie dopytałam doktora 🙈 to mam mieć ta kartkę z tego strechingu co doktor robił??
Dżoni, Nadzieja88 lubią tę wiadomość
Czerwiec 2020 ivf
18.09.2020- transfer
6.06.2021 Marcelinka 💕 -
Alicjaaa wrote:MilenaMi i dziewczyny ✊
Ja jutro mam transfer, Nana bo to Ty pisałaś jak dobrze pamiętam a nie dopytałam doktora 🙈 to mam mieć ta kartkę z tego strechingu co doktor robił??Alicjaaa lubi tę wiadomość
-
Alicjaaa - ✊✊✊✊ powodzenia jutro!
Potwierdzam, dr na podstawie tego zdjęcia usg ze scratchingu robi transferAlicjaaa lubi tę wiadomość
Starania od 2015
3 nieudane IUI
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
To się bardzo cieszę, że u ciężarówek jest wszystko ok i oby tak dalej. ✊
Starajaca28 - to odpoczywaj jak najwięcej i dbajcie o siebie 🙂
U nas też wszystko dobrze, ostatnio czas remontu i dużo się dzieje 🙂
Wszystkiego dobrego dla Was dziewczyny i cały czas trzymam mocno kciuki za staraczki ✊Dżoni, Nadzieja88 lubią tę wiadomość
-
anka wrote:Nie nadal jest strasznie i nadal mnie mdli narazie bez wymiotów. Temperatura rano 37,3 już nwm czy to owulacja czy zatrucie przez te wymioty ...
Ja też mam czasem bóle owulacyjne, nudności akurat nie miałam, ale to tak trwalo okolo 2 dni.
A ja już po histeroskopii i wyszło, że mam polipowate endonetrium 😒 tylko, że bardzo małe i nie było widać na usg. -
Maladziewczynka wrote:Ja też mam czasem bóle owulacyjne, nudności akurat nie miałam, ale to tak trwalo okolo 2 dni.
A ja już po histeroskopii i wyszło, że mam polipowate endonetrium 😒 tylko, że bardzo małe i nie było widać na usg.
Będzie dobrze.... Doktor coś wymyśli 😉 nam po histeropkopii i usunięciu polipa udało się w pierwszym cyklu po zabiegu 😁 -
nick nieaktualnyMaladziewczynka wrote:Ja też mam czasem bóle owulacyjne, nudności akurat nie miałam, ale to tak trwalo okolo 2 dni.
A ja już po histeroskopii i wyszło, że mam polipowate endonetrium 😒 tylko, że bardzo małe i nie było widać na usg.