Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Zaba90 Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilenaMi wrote:
    Ja już mam wynik bety 12dpt wyszła 49, więc raczej będzie to ciąża biochemiczna,niska ta beta czekam na odpowiedź od doktora, no ale moja pierwsza w życiu dodatnia beta...

Dzoni co do leków to mi też doktor zwiększył Prolutex dwa razy dziennie 3 x1 duphaston i 2x1 ten cyclogest

Trzymam kciuki, nadzieję trzeba mieć do końca, u mnie beta słabo przyrastała, jechałam po minimalnych wartościach o te 66 %, a tu już 10 tc 🙂

MilenaMi lubi tę wiadomość

1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
    transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
    2023 powrót po rodzeństwo
  • MilenaMi Ekspertka

Wysłany: 17 września 2020, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Milena Mi - jeszcze nie przekreślaj tej bety!!! Trzymam kciuki max, że będzie przyrost i sie rozkręci. To dawki leków mamy teraz identyczne :) wysłałam Ci zaproszenie, napisze na priv.

Zobaczymy, napisałam do dr sms czy odstawić już leki, to mi aż oddzwonil🙈, że wszystko brać bez zmian i powtórzyć betę.

Przyjęłam 🙂

• AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilenaMi ✊✊

Dzoni - a Ty jak się czujesz??

2021. Zosia 💛
    2023 Ignacy 💙
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaB wrote:
    MilenaMi ✊✊

Dzoni - a Ty jak się czujesz??

A dzięki, brzuch lekko spuchnięty i obolały od tych zastrzyków, piersi bolą, a poza tym zero symptomów. Jakoś tak od wczoraj dopadł mnie lekki strach, że znowu się nie uda i z jednej strony czekam na to testowanie a z drugiej się boję, bo to dla nas będzie oznaczało brak pozytywnych perspektyw (koniec dobrych zarodków, dwa ostatnie bardzo słabiutkie; no6i nadal nie znana przyczyna braku implantacji). Póki co staram się za wszelką cenę odgonić te czarne myśli jak najdalej...
    A ty jak tam? Robisz test wcześniej, czy czekasz te 14dni?

Anka - jak tam sytuacja? Ból minął?

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    A dzięki, brzuch lekko spuchnięty i obolały od tych zastrzyków, piersi bolą, a poza tym zero symptomów. Jakoś tak od wczoraj dopadł mnie lekki strach, że znowu się nie uda i z jednej strony czekam na to testowanie a z drugiej się boję, bo to dla nas będzie oznaczało brak pozytywnych perspektyw (koniec dobrych zarodków, dwa ostatnie bardzo słabiutkie; no6i nadal nie znana przyczyna braku implantacji). Póki co staram się za wszelką cenę odgonić te czarne myśli jak najdalej...

Czekam do 12 dpt 🙂 u mnie też stan "normalny".

Oj z tymi zarodkami to najlepsze mogą nie da ciąży a te najsłabsze tak, moja znajoma swój ostatni zarodek 2.1.1, nie chciała podchodzić do transferu a teraz ma 28 tc i Synek jej nieźle daje popalić 🙂

Trzeba wierzyć też mamy dość spora dawkę sterydu, raczej ja ciut mniejszą 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 10:08

2021. Zosia 💛
    2023 Ignacy 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2020, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:

Nie nadal jest strasznie i nadal mnie mdli narazie bez wymiotów. Temperatura rano 37,3 już nwm czy to owulacja czy zatrucie przez te wymioty ...

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Nie nadal jest strasznie i nadal mnie mdli narazie bez wymiotów. Temperatura rano 37,3 już nwm czy to owulacja czy zatrucie przez te wymioty ...

No to średnio faktycznie, na wczesna ciąże chyba za szybkie objawy, jak jesteś świeżo po owu... Może coś cię dopadło, jakaś grypa czy przeziębienie. Jak nie przestanie to napisz do dr, może coś wymyśli 🤷‍♀️

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2020, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    No to średnio faktycznie, na wczesna ciąże chyba za szybkie objawy, jak jesteś świeżo po owu... Może coś cię dopadło, jakaś grypa czy przeziębienie. Jak nie przestanie to napisz do dr, może coś wymyśli 🤷‍♀️
    Nie mam jego nr niestety. Ja liczę że to owulacja po cichu bo temperatura ładna była za tydzień chyba na progesteron pójdę żeby rozwiać wątpliwości . A te podbrzusze od 3 dni mnie tak boli ☹️

• Starajaca28 Ekspertka

Wysłany: 17 września 2020, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilenaMi wrote:
    Ja już mam wynik bety 12dpt wyszła 49, więc raczej będzie to ciąża biochemiczna,niska ta beta czekam na odpowiedź od doktora, no ale moja pierwsza w życiu dodatnia beta...

Dzoni co do leków to mi też doktor zwiększył Prolutex dwa razy dziennie 3 x1 duphaston i 2x1 ten cyclogest

Kiedy powtórka bety? Daj znac i ✊

Nadzieja88 lubi tę wiadomość

Starania od 2016
    AMH - 1,92
    01.2020 - laparoskopia, histetoskopia(endometrioza)
  • Alicjaaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilenaMi i dziewczyny ✊

Ja jutro mam transfer, Nana bo to Ty pisałaś jak dobrze pamiętam a nie dopytałam doktora 🙈 to mam mieć ta kartkę z tego strechingu co doktor robił??

Dżoni, Nadzieja88 lubią tę wiadomość

Czerwiec 2020 ivf
    18.09.2020- transfer

6.06.2021 Marcelinka 💕
  • Nana84 Ekspertka

Wysłany: 17 września 2020, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa wrote:
    MilenaMi i dziewczyny ✊

Ja jutro mam transfer, Nana bo to Ty pisałaś jak dobrze pamiętam a nie dopytałam doktora 🙈 to mam mieć ta kartkę z tego strechingu co doktor robił??
    Tak! Koniecznie! Bo tam gdzie był scratching będzie podany zarodek. Powodzenia i dużo spokoju życzę 💪

Alicjaaa lubi tę wiadomość

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa - ✊✊✊✊ powodzenia jutro!
    Potwierdzam, dr na podstawie tego zdjęcia usg ze scratchingu robi transfer :)

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa wrote:
    MilenaMi i dziewczyny ✊

TAK!🙂

Powodzenia ✊✊

• Gabrysia89 Koleżanka

Wysłany: 17 września 2020, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy zaglądają tu jeszcze jakieś mamy co były w ciąży bliźniaczej? 🙂, bym miała pytanie 🙂

18. 04.2021 Antoni 💚Julian 💚
  • MilenaMi Ekspertka

Wysłany: 18 września 2020, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa--powodzenia ✊

Krew oddana i czekam na wynik 💪

• Alicjaaa91 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2020, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się bardzo cieszę, że u ciężarówek jest wszystko ok i oby tak dalej. ✊

Starajaca28 - to odpoczywaj jak najwięcej i dbajcie o siebie 🙂

U nas też wszystko dobrze, ostatnio czas remontu i dużo się dzieje 🙂

Wszystkiego dobrego dla Was dziewczyny i cały czas trzymam mocno kciuki za staraczki ✊

• Alicjaaa Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wskazówki 🙂

Ja już z kropkiem na pokładzie i czekamy 😊

Dżoni, Nadzieja88, Zaba90, Agata93 lubią tę wiadomość

Czerwiec 2020 ivf
    18.09.2020- transfer

6.06.2021 Marcelinka 💕
  • Maladziewczynka Koleżanka

Wysłany: 18 września 2020, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:

Ja też mam czasem bóle owulacyjne, nudności akurat nie miałam, ale to tak trwalo okolo 2 dni.

A ja już po histeroskopii i wyszło, że mam polipowate endonetrium 😒 tylko, że bardzo małe i nie było widać na usg.

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 18 września 2020, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maladziewczynka wrote:
    Ja też mam czasem bóle owulacyjne, nudności akurat nie miałam, ale to tak trwalo okolo 2 dni.

A ja już po histeroskopii i wyszło, że mam polipowate endonetrium 😒 tylko, że bardzo małe i nie było widać na usg.

Będzie dobrze.... Doktor coś wymyśli 😉 nam po histeropkopii i usunięciu polipa udało się w pierwszym cyklu po zabiegu 😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2020, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maladziewczynka wrote:

Ja już mam 4 dzień 🙄

‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ