Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Ja już po transferze. Teraz tylko chill i oby do bety szybko zleciało :)
    W którym dniu po transferze kontrolowalyscie progesteron?
    ✊✊✊🍀
    Robiłam kontrolny 7 dpt, ale miałam na cyklu naturalnym.

Ale mam znajamaco robiła 4 dpt, ale Ona miała duże problemy z progesteronem, więc to może też inaczej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 17:05

Dżoni lubi tę wiadomość

• AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    A co na skurcze dostałaś? Ja dzisiaj na nospie max, bo przy pierwszym transferze tez mnie pobolewało podbrzusze, więc już prewencyjnie :)

Tez nospa max i jeszcze doraźnie relanium, kiedyś rozmawiałam z doktorem na temat atosibanu bo po tej stymulacji podczas ivf kilka dni przed miesiączka i potem miesiączka to myśląm, że mi macicę rozsadzi, ale doktor mówił, że to na bardzo silne skurcze, na szczęście dziś już jest lepiej 😊

Zobaczymy jak to będzie jeszcze u Nas jest duże ryzyko konfliktu serologicznego, męża siostra miała w ciąży transfuzje doplodowa więc lekkiego stresa mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 19:51

Dżoni lubi tę wiadomość

2021. Zosia 💛
    2023 Ignacy 💙
  • Zaba90 Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzoni to teraz chillout i czekamy 🍀✊ ja też Robiłam kontrolny 7dpt

Dżoni lubi tę wiadomość

1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
    transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
    2023 powrót po rodzeństwo
  • Alicjaaa91 Ekspertka

Wysłany: 12 września 2020, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzoni, AgnieszkaB, Alicja ✊za Wasze transfery.

Carolajn - powodzenia podczas kolejnej stymulacji ✊

A co tam słychać u ciężarówek?? 😀

Gabrysia - podwójne gratulacje ❤️❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2020, 14:52

Dżoni, AgnieszkaB, Carolajn, Starajaca28, Nadzieja88 lubią tę wiadomość

• aśka Koleżanka

Wysłany: 13 września 2020, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, wiem że wcześniej pojawił się wątek niskiej morfologii u partnera? Czy doktor B. polecał wam może jakiegoś androloga? Moj mąż miał zalecony fertilman i je, ale morfoogia niestety coraz gorszą. Waszym partnerom udało się poprawić wyniki? Bo wizytę u dr mamy dopiero na koniec października...

• Kwiatek 12 Przyjaciółka

Wysłany: 13 września 2020, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa91 wrote:

U mnie super, 2 trymest jest o wiele lepszy niż pierwszy, mam tyle siły 😁, do tej pory było wszystko dobrze, jutro wizyta i już she nie mogę doczekać 🤗

A Wy jak się czujecie?

Starajaca28, Moli27 lubią tę wiadomość

UIU - bhcg 16dpo 290🙂
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2020, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aśka wrote:
    Cześć dziewczyny, wiem że wcześniej pojawił się wątek niskiej morfologii u partnera? Czy doktor B. polecał wam może jakiegoś androloga? Moj mąż miał zalecony fertilman i je, ale morfoogia niestety coraz gorszą. Waszym partnerom udało się poprawić wyniki? Bo wizytę u dr mamy dopiero na koniec października...
    Ja poszłam na pierwszą wizytę i mój partner też miał 0 morfologię doktor zlecił ponowić badania razem z fragmentacja ale na Polnej i nagle wynik z 0 na 7% 🙈

• Maleszczescie Maleszczescie Przyjaciółka

Wysłany: 13 września 2020, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aśka wrote:

U nas był problem swego czasu z niska morfologia, jutro na priv mogę Ci napisać co u nas się sprawdziło i polepszyło wynik

aśka lubi tę wiadomość

• aśka Koleżanka

Wysłany: 13 września 2020, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleszczescie Maleszczescie wrote:
    U nas był problem swego czasu z niska morfologia, jutro na priv mogę Ci napisać co u nas się sprawdziło i polepszyło wynik

Super, to czekam na wiadomość.

• aśka Koleżanka

Wysłany: 13 września 2020, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Ja poszłam na pierwszą wizytę i mój partner też miał 0 morfologię doktor zlecił ponowić badania razem z fragmentacja ale na Polnej i nagle wynik z 0 na 7% 🙈

Mój mąż miał na granicy ale powyżej normy, a właśnie na Polnej przy inseminacji okazuje się że wyniki sie pogarszają... Druga próba i morfologia z4 spadła na 2, ruch postępowy też gorszy... Stąd pytanie o androloga...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aśka wrote:
    Mój mąż miał na granicy ale powyżej normy, a właśnie na Polnej przy inseminacji okazuje się że wyniki sie pogarszają... Druga próba i morfologia z4 spadła na 2, ruch postępowy też gorszy... Stąd pytanie o androloga...
    To pewnie doktor kogoś poleci 😌

• Maleszczescie Maleszczescie Przyjaciółka

Wysłany: 13 września 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aśka wrote:
    Super, to czekam na wiadomość.

Juz napisałam 😉

• Starajaca28 Ekspertka

Wysłany: 13 września 2020, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa91 wrote:

.
    My też się meldujemy, że wszystko jest ok, odpoczywamy, zdrowo rośniemy i oby tak dalej, tylko mam łożysko przodujące i jest dość nisko, więc doktor zakazał szaleństw 😀, zobaczymy jak będzie na następnej wizycie🙂 i po badaniu 2trynestru.

Kwiatek 12, Dżoni, Moli27, Nadzieja88 lubią tę wiadomość

Starania od 2016
    AMH - 1,92
    01.2020 - laparoskopia, histetoskopia(endometrioza)
  • Gabrysia89 Koleżanka

Wysłany: 13 września 2020, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzoni - Ty pisałaś, że doktor też Ci przepisał Cyclogest? Cena tego to mnie rozwala🙈za kuracje na miesiąc no ale mam nadzieję, że będzie skuteczne 😁,Tobie też to tak wypływa??? ale po luteinie mam jakieś podrażnienia, po do ustnej wymiotuję 🤦‍♀️🤦‍♀️ a mam cały czas plamienia

18. 04.2021 Antoni 💚Julian 💚
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 13 września 2020, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia89 wrote:
    Dzoni - Ty pisałaś, że doktor też Ci przepisał Cyclogest? Cena tego to mnie rozwala🙈za kuracje na miesiąc no ale mam nadzieję, że będzie skuteczne 😁,Tobie też to tak wypływa??? ale po luteinie mam jakieś podrażnienia, po do ustnej wymiotuję 🤦‍♀️🤦‍♀️ a mam cały czas plamienia

Taaak, tez mi dr zapisał cyclogest, bo jak stwierdził "ma ostatnio z tym same dobre wyniki". Mówił mi że nie ma refundacji na ten lek. Mnie osobiście nie urzekł niczym specjalnym, ta wazeliniasta konsystencja powoduje że lek wypływa, chyba że go aplikuje już w łóżku i nie wstaje już po nic. Progesteron na poziomie 20 (przy prolutexie, duphastonie i tym właśnie leku) - to też wg mnie żaden szał. Kiedyś zamiast luteiny brałam progesteron besins i też był spoko.

Starajaca28 ✊✊✊ za kolejne pozytywne newsy! 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2020, 21:31

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Gabrysia89 Koleżanka

Wysłany: 13 września 2020, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Taaak, tez mi dr zapisał cyclogest, bo jak stwierdził "ma ostatnio z tym same dobre wyniki". Mówił mi że nie ma refundacji na ten lek. Mnie osobiście nie urzekł niczym specjalnym, ta wazeliniasta konsystencja powoduje że lek wypływa, chyba że go aplikuje już w łóżku i nie wstaje już po nic. Progesteron na poziomie 20 (przy prolutexie, duphastonie i tym właśnie leku) - to też wg mnie żaden szał. Kiedyś zamiast luteiny brałam progesteron besins i też był spoko.

Duphaston nie wychodzi we krwi, ciekawe jak ten Cyclogest, no ale plamienia mi się wyciszaja 😀

Dzięki, muszę coś wykombinować 🙂

18. 04.2021 Antoni 💚Julian 💚
  • MilenaMi Ekspertka

Wysłany: 13 września 2020, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:

Ja też dostałam ten lek 🙂do prolutexu i duphastonu , na dniach robię betę 🙈🍀

• MilenaMi Ekspertka

Wysłany: 13 września 2020, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aśka wrote:

U nas na poprawę pomogły suplementy, ale mąż brał osobno, jak jeszcze działaliśmy z UIU i trochę mu podskoczyla, no i dieta 🙂

aśka lubi tę wiadomość

• Moli27 Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa91 wrote:

Ja w końcu wychodzę z przeziębienia i infekcji 🙈💪, teraz będziemy odstawiać stopniowo sterydy więc mam lekkiego stresa, tak to wszystko jest ok i oby jak najdłużej 🙂 właśnie co Tam u Was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2020, 00:38

Starania od 2017
    02.2017-19tc💔
    03.2019-9t c💔

Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
    AMH 8,24
    Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
    10. 04.2021 Helenka 🧡
    24.02.2023 Aniela💛
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilenaMi wrote:
    Ja też dostałam ten lek 🙂do prolutexu i duphastonu , na dniach robię betę 🙈🍀

To daj koniecznie znać!! Trzymam kciuki 🤞

Moli-będzie dobrze, im dalej tym bezpieczniej. Już po prenstalnych?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2020, 11:34

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ