Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Maladziewczynka Koleżanka

Wysłany: 6 września 2020, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Wiem ale pytałam jakie ty 🤭

🤦‍♀️🤭 Zakręciłam się.

Ja mam hormony do zbadania, już dawno miała robione i doktor jeszcze sporo dopisał, AMH, test z DNA czy witaminy wcześniej sobie zrobiłam.

• Agata93 Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2020, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1231 wrote:
    Dziękuje, że pytasz 🙂, teraz trochę mnie zaglądam na forum, już chce rodzic 🙏, dziś 35+4 jeszcze kilka dni w domu czekam aż mi doktor da znać na kiedy ustalił z oddziałową przyjęcie, ta końcówkę mam być w szpitalu, ale do 38 tc już coraz bliżej bo przy nadciśnieniu jak się nic nie dzieje indukują po skończonym 38, od 2 tygodni mam jeszcze na noc insuline, nie mogliśmy opanować dieta cukrów na czczo, teraz są ok i tak leci dzień po dniu.

Od czasy do czasu Was podczytuje i cały czas trzymam kciuki 🙂

To trzymamy kciuki i szczęśliwego rozwiązania 🙂

Zaba90, Alicjaaa, Starajaca28 lubią tę wiadomość

• AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po transferze 🍀

Dzoni to teraz Twoja kolej 🙂

Alicja a Ty na jakim jesteś etapie?

Zaba90, Alicjaaa, Carolajn, Nadzieja88 lubią tę wiadomość

2021. Zosia 💛
    2023 Ignacy 💙
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaB wrote:
    Ja już po transferze 🍀

Agnieszka B. To teraz już bez stresu, odpoczywaj, trzymam już kciuki za Was ❤️✊✊✊ napisałam jeszcze prv do ciebie.

Ja w środę kontrola progesteronu i jak będzie ok, to w pt transfer.

Brałyście może cyclogest? Bo ja biorę to pierwszy raz, dr dorzucił żeby jeszcze podnieśc progesteron, ale dziwne są te globulki, przez ich wazeliniasra formę mam wrażenie że od razu się rozpuszczają i wypływają. Macie jakieś doświadczenia z tymi globulkami?

Zaba90, Alicjaaa, Nadzieja88 lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Zaba90 Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaB wrote:
    Ja już po transferze 🍀

No to pięknie, to teraz dziewczyny mocne kciuki 🍀✊

Dzoni co do cyclogest nie pomogę bo nigdy nie brałam...

1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
    transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
    2023 powrót po rodzeństwo
  • Alicjaaa Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaB wrote:
    Ja już po transferze 🍀

Ja jestem na etapie estrofemu 🙂

Mocne ✊✊, fajnie, że już po 🙂

Czerwiec 2020 ivf
    18.09.2020- transfer

6.06.2021 Marcelinka 💕
  • Moli27 Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Agnieszka B. To teraz już bez stresu, odpoczywaj, trzymam już kciuki za Was ❤️✊✊✊ napisałam jeszcze prv do ciebie.

Ja w środę kontrola progesteronu i jak będzie ok, to w pt transfer.

Brałyście może cyclogest? Bo ja biorę to pierwszy raz, dr dorzucił żeby jeszcze podnieśc progesteron, ale dziwne są te globulki, przez ich wazeliniasra formę mam wrażenie że od razu się rozpuszczają i wypływają. Macie jakieś doświadczenia z tymi globulkami?

Ja to brałam ale tylko na początku ciazy, doktor też przepisał, zawiera duża dawkę progesteronu na mnie luteina i duphaston chyba nie działają po poprzednich ciążach, to jest w takiej formie poprostu ale działanie jest cały czas, mi też to wypływało, ogolnie gccialamje jak najszybciej skończyć 🙈, ale progesteron miała ładny 🙂

Dżoni lubi tę wiadomość

Starania od 2017
    02.2017-19tc💔
    03.2019-9t c💔

Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
    AMH 8,24
    Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
    10. 04.2021 Helenka 🧡
    24.02.2023 Aniela💛
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2020, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, czy do doktora można wejść z mężem? Albo chociaż mąż może czekać przed gabinetem?

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem, to w czasach pandemii nawet do środka kliniki nie można wejść z osobą towarzyszącą :( nie wiem jak jest w przypadku ciąży.
    Przed pandemią można było razem wchodzić do gabinetu :)

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Niebieska gwiazdka Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2020, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    Na niego powołała..... 😂 pamiętam jak raz dzwoniłam żeby się też na coś umówić i to samo.... proszę powiedzieć że ja prosiłem o ładny termin to pani po drugiej stronie słuchawki tylko się zaśmiała i stwierdziła no ten nasz doktor Maciej 😂😂😂😂😂 i czy pasuje mi termin tydzień później skoro Dr ładnie prosi 🤣 to myślałam że padnę😂 albo źle datę usłyszałam

Hehe, to u nie później Angelika jak była to się uśmiechała, że jestem pacjentka z nocnych działań doktora 😅, mieszkam na tym samym osiedlu co doktor na gabinet a byłam cały czas na L4 więc mówię, że się dostosuje to i miałam czasem wizyty między 22 a 23, a po tym szwie byłam dwa razy na krótkiej obserwacji bo były silniejsze skurcze i to zaraz po wizycie doktor kazał jechać to wiesz zanim przyjęcie na IP, to na oddziale byłam koło 1 😂 a jak w 37 byłam na ściągnięci to akurat była Angelika i się śmiałyśmy, że mam przyjęcie o tak wczesnej porze 😂, 8 rano 🙈, jest co wspominać.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2020, 18:56

zem3anliof578i0f.png

Ivf
    ❄️❄️❄️
  • Ja123 Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O_la wrote:
    Witam, czy do doktora można wejść z mężem? Albo chociaż mąż może czekać przed gabinetem?

Nie można..... teraz to nawet trzeba zadzwonić żeby drzwi dziewczyny otworzyły. Przed tym paskudztwem to tak jak Dżoni pisała, nie było problemu z wejściem. Pamiętam jak raz byłam sama to zaskoczenie oooo a pani dzisiaj tak sama

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska gwiazdka wrote:
    Hehe, to u nie później Angelika jak była to się uśmiechała, że jestem pacjentka z nocnych działań doktora 😅, mieszkam na tym samym osiedlu co doktor na gabinet a byłam cały czas na L4 więc mówię, że się dostosuje to i miałam czasem wizyty między 22 a 23, a po tym szwie byłam dwa razy na krótkiej obserwacji bo były silniejsze skurcze i to zaraz po wizycie doktor kazał jechać to wiesz zanim przyjęcie na IP, to na oddziale byłam koło 1 😂 a jak w 37 byłam na ściągnięci to akurat była Angelika i się śmiałyśmy, że mam przyjęcie o tak wczesnej porze 😂, 8 rano 🙈, jest co wspominać.....

Oj jest...... mnie jak Doktor wysłał w 40 t na oddział to co wieczór na dobranoc żegnała słowami no a pani to żeby ten pęcherz w końcu pękł 😂😂😂 no i później w środku nocy leciała ze mną do góry bez ktg i bez czekania na lekarza bo nie ma już czasu na pierdoły 🤣

• Nana84 Ekspertka

Wysłany: 8 września 2020, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeżeli bierzecie prolutex to polecam Wam kupić igłę 30g do podania leku, jest cieńsza i krótsza przez co łatwiej wchodzi i mniej boli. Może zastrzyk trwa trochę dłużej, ale mam wrażenie, że jest mniej dokuczliwy 😄

Dżoni, AgnieszkaB lubią tę wiadomość

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana84 wrote:
    Dziewczyny, jeżeli bierzecie prolutex to polecam Wam kupić igłę 30g do podania leku, jest cieńsza i krótsza przez co łatwiej wchodzi i mniej boli. Może zastrzyk trwa trochę dłużej, ale mam wrażenie, że jest mniej dokuczliwy 😄

Dzięki za info, ja jak narazie kupiłam te co w ulotce wymienione (21 i 27),ale kolejny raz skorzystam z podpowiedzi :)

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana84 wrote:

👍

2021. Zosia 💛
    2023 Ignacy 💙
  • Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaB - ✊✊✊✊

Dzoni to kciuki za jutrzejszy progesteron✊, widzę, że doktor na ostro idzie w tym cyklu😄, nie znam tych globulek....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 21:35

• Gabrysia89 Koleżanka

Wysłany: 9 września 2020, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 🙂

Ja się długo nie odzywałam, ale działo się, ogólnie nie wiem co napisać, doktor też jest w lekkim szoku no ale bardzo bardzo się cieszy, spodziewamy się bliźniaków, były nerwy stres bo mam jeden niedrożny jajowod, drugi doktowi udało się udrożnić, ale była sytuacja, że beta rosła a nie było w macicy pęcherzyka, a przy takiej wartości już powinno być coś, widać, doktor mówił, że w ciąży bliźniaczej możemy jeszcze nie widzieć, ale były pytania czy przejdzie przez ten niedrożny jajowod🙈jak to się wszystko potoczy, ostatecznie są dwa bijące serduszka i mam nadzieję, że wszystko bedzie dobrze, przepraszam, za chaotyczne napisanie, ale jeszcze są emocje.

Trzymam za Was mocno kciuki i wierze, ze prędzej czy później każdej z Was nie uda, zawsze trzeba mieć nadzieję.

Ja miałam dwa niedrożne jajowody a teraz jestem w ciąży bliźniaczej ❤️

Dzoni ✊✊✊✊✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2020, 10:25

Carolajn, Nadzieja88, Zaba90, Olivia27, Dżoni, AgnieszkaB, Niebieska gwiazdka, Alicjaaa, Drzewko90, Starajaca28, kinga25, Kwiatek 12, Ciri86 lubią tę wiadomość

18. 04.2021 Antoni 💚Julian 💚
  • Carolajn Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2020, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzwonie od wczoraj do centrum i nikt nie odbiera dostaje tylko SMS o możliwości umówienia wizyty przez portal znany lekarz ale nie mam tam naszego lekarza

• Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolajn wrote:
    Dziewczyny dzwonie od wczoraj do centrum i nikt nie odbiera dostaje tylko SMS o możliwości umówienia wizyty przez portal znany lekarz ale nie mam tam naszego lekarza

No co ty ja przed chwilą za pierwszym razem dodzwoniłam się na ten 08 i jeszcze Pani do mnie oddzwoniła 🙂

• Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia89 wrote:
    Cześć dziewczyny 🙂

Ja się długo nie odzywałam, ale działo się, ogólnie nie wiem co napisać, doktor też jest w lekkim szoku no ale bardzo bardzo się cieszy, spodziewamy się bliźniaków, były nerwy stres bo mam jeden niedrożny jajowod, drugi doktowi udało się udrożnić, ale była sytuacja, że beta rosła a nie było w macicy pęcherzyka, a przy takiej wartości już powinno być coś, widać, doktor mówił, że w ciąży bliźniaczej możemy jeszcze nie widzieć, ale były pytania czy przejdzie przez ten niedrożny jajowod🙈jak to się wszystko potoczy, ostatecznie są dwa bijące serduszka i mam nadzieję, że wszystko bedzie dobrze, przepraszam, za chaotyczne napisanie, ale jeszcze są emocje.

Trzymam za Was mocno kciuki i wierze, ze prędzej czy później każdej z Was nie uda, zawsze trzeba mieć nadzieję.

Ja miałam dwa niedrożne jajowody a teraz jestem w ciąży bliźniaczej ❤️

Dzoni ✊✊✊✊✊

Super wieści 🙂❤️ i kciuki aby wszystko było dobrze 🙂✊

‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ