Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Niebieska gwiazdka Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2020, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    Na niego powołała..... 😂 pamiętam jak raz dzwoniłam żeby się też na coś umówić i to samo.... proszę powiedzieć że ja prosiłem o ładny termin to pani po drugiej stronie słuchawki tylko się zaśmiała i stwierdziła no ten nasz doktor Maciej 😂😂😂😂😂 i czy pasuje mi termin tydzień później skoro Dr ładnie prosi 🤣 to myślałam że padnę😂 albo źle datę usłyszałam

Hehe, to u nie później Angelika jak była to się uśmiechała, że jestem pacjentka z nocnych działań doktora 😅, mieszkam na tym samym osiedlu co doktor na gabinet a byłam cały czas na L4 więc mówię, że się dostosuje to i miałam czasem wizyty między 22 a 23, a po tym szwie byłam dwa razy na krótkiej obserwacji bo były silniejsze skurcze i to zaraz po wizycie doktor kazał jechać to wiesz zanim przyjęcie na IP, to na oddziale byłam koło 1 😂 a jak w 37 byłam na ściągnięci to akurat była Angelika i się śmiałyśmy, że mam przyjęcie o tak wczesnej porze 😂, 8 rano 🙈, jest co wspominać.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2020, 18:56

zem3anliof578i0f.png

Ivf
    ❄️❄️❄️
  • Ja123 Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O_la wrote:
    Witam, czy do doktora można wejść z mężem? Albo chociaż mąż może czekać przed gabinetem?

Nie można..... teraz to nawet trzeba zadzwonić żeby drzwi dziewczyny otworzyły. Przed tym paskudztwem to tak jak Dżoni pisała, nie było problemu z wejściem. Pamiętam jak raz byłam sama to zaskoczenie oooo a pani dzisiaj tak sama

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska gwiazdka wrote:
    Hehe, to u nie później Angelika jak była to się uśmiechała, że jestem pacjentka z nocnych działań doktora 😅, mieszkam na tym samym osiedlu co doktor na gabinet a byłam cały czas na L4 więc mówię, że się dostosuje to i miałam czasem wizyty między 22 a 23, a po tym szwie byłam dwa razy na krótkiej obserwacji bo były silniejsze skurcze i to zaraz po wizycie doktor kazał jechać to wiesz zanim przyjęcie na IP, to na oddziale byłam koło 1 😂 a jak w 37 byłam na ściągnięci to akurat była Angelika i się śmiałyśmy, że mam przyjęcie o tak wczesnej porze 😂, 8 rano 🙈, jest co wspominać.....

Oj jest...... mnie jak Doktor wysłał w 40 t na oddział to co wieczór na dobranoc żegnała słowami no a pani to żeby ten pęcherz w końcu pękł 😂😂😂 no i później w środku nocy leciała ze mną do góry bez ktg i bez czekania na lekarza bo nie ma już czasu na pierdoły 🤣

• Nana84 Ekspertka

Wysłany: 8 września 2020, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeżeli bierzecie prolutex to polecam Wam kupić igłę 30g do podania leku, jest cieńsza i krótsza przez co łatwiej wchodzi i mniej boli. Może zastrzyk trwa trochę dłużej, ale mam wrażenie, że jest mniej dokuczliwy 😄

Dżoni, AgnieszkaB lubią tę wiadomość

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana84 wrote:
    Dziewczyny, jeżeli bierzecie prolutex to polecam Wam kupić igłę 30g do podania leku, jest cieńsza i krótsza przez co łatwiej wchodzi i mniej boli. Może zastrzyk trwa trochę dłużej, ale mam wrażenie, że jest mniej dokuczliwy 😄

Dzięki za info, ja jak narazie kupiłam te co w ulotce wymienione (21 i 27),ale kolejny raz skorzystam z podpowiedzi :)

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana84 wrote:

👍

2021. synek💛
    2023 córeczka 💙
  • Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaB - ✊✊✊✊

Dzoni to kciuki za jutrzejszy progesteron✊, widzę, że doktor na ostro idzie w tym cyklu😄, nie znam tych globulek....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 21:35

• Gabrysia89 Koleżanka

Wysłany: 9 września 2020, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 🙂

Ja się długo nie odzywałam, ale działo się, ogólnie nie wiem co napisać, doktor też jest w lekkim szoku no ale bardzo bardzo się cieszy, spodziewamy się bliźniaków, były nerwy stres bo mam jeden niedrożny jajowod, drugi doktowi udało się udrożnić, ale była sytuacja, że beta rosła a nie było w macicy pęcherzyka, a przy takiej wartości już powinno być coś, widać, doktor mówił, że w ciąży bliźniaczej możemy jeszcze nie widzieć, ale były pytania czy przejdzie przez ten niedrożny jajowod🙈jak to się wszystko potoczy, ostatecznie są dwa bijące serduszka i mam nadzieję, że wszystko bedzie dobrze, przepraszam, za chaotyczne napisanie, ale jeszcze są emocje.

Trzymam za Was mocno kciuki i wierze, ze prędzej czy później każdej z Was nie uda, zawsze trzeba mieć nadzieję.

Ja miałam dwa niedrożne jajowody a teraz jestem w ciąży bliźniaczej ❤️

Dzoni ✊✊✊✊✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2020, 10:25

Carolajn, Nadzieja88, Zaba90, Olivia27, Dżoni, AgnieszkaB, Niebieska gwiazdka, Alicjaaa, Drzewko90, Starajaca28, nick nieaktualny, Kwiatek 12, Ciri86 lubią tę wiadomość

18. 04.2021 Antoni 💚Julian 💚
  • Carolajn Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2020, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzwonie od wczoraj do centrum i nikt nie odbiera dostaje tylko SMS o możliwości umówienia wizyty przez portal znany lekarz ale nie mam tam naszego lekarza

• Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolajn wrote:
    Dziewczyny dzwonie od wczoraj do centrum i nikt nie odbiera dostaje tylko SMS o możliwości umówienia wizyty przez portal znany lekarz ale nie mam tam naszego lekarza

No co ty ja przed chwilą za pierwszym razem dodzwoniłam się na ten 08 i jeszcze Pani do mnie oddzwoniła 🙂

• Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia89 wrote:
    Cześć dziewczyny 🙂

Ja się długo nie odzywałam, ale działo się, ogólnie nie wiem co napisać, doktor też jest w lekkim szoku no ale bardzo bardzo się cieszy, spodziewamy się bliźniaków, były nerwy stres bo mam jeden niedrożny jajowod, drugi doktowi udało się udrożnić, ale była sytuacja, że beta rosła a nie było w macicy pęcherzyka, a przy takiej wartości już powinno być coś, widać, doktor mówił, że w ciąży bliźniaczej możemy jeszcze nie widzieć, ale były pytania czy przejdzie przez ten niedrożny jajowod🙈jak to się wszystko potoczy, ostatecznie są dwa bijące serduszka i mam nadzieję, że wszystko bedzie dobrze, przepraszam, za chaotyczne napisanie, ale jeszcze są emocje.

Trzymam za Was mocno kciuki i wierze, ze prędzej czy później każdej z Was nie uda, zawsze trzeba mieć nadzieję.

Dzoni ✊✊✊✊✊

Super wieści 🙂❤️ i kciuki aby wszystko było dobrze 🙂✊

• Zaba90 Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia89 wrote:
    Cześć dziewczyny 🙂

Dzoni ✊✊✊✊✊

Poprostu gratulacje 🙂

CAROLAJN a dzwoniłaś na ten 08? Ja też dziś dzwoniłam.

1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
    transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
    2023 powrót po rodzeństwo
  • Carolajn Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało się 💪🏻 Co prawda wizyta na 21:00 🙈 ale co poradzić

• Olivia27 Ekspertka

Wysłany: 9 września 2020, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolajn wrote:
    Udało się 💪🏻 Co prawda wizyta na 21:00 🙈 ale co poradzić

Ja ostatnio miałam monitoring na 22:40🙈😁

PCOS
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia89 wrote:
    Cześć dziewczyny 🙂

Dzoni ✊✊✊✊✊

Gabrysia ❤️❤️❤️❤️ jakie cudowne wieści! Bardzo się cieszę, zaciskam kciuki żeby dalej wszystko szło bezproblemowo! Zrobiłaś mi dzień tą informacją!

Carolajn - też tak czasem mam, popołudniu częściej odbierają. A jak u Ciebie sytuacja?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2020, 14:52

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia89 wrote:
    Cześć dziewczyny 🙂

Dzoni ✊✊✊✊✊

Piękne wieści ❤️ gratulacje i moc ✊

Olivka a jak tam u Ciebie?

2021. synek💛
    2023 córeczka 💙
  • Alicjaaa Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia89 wrote:
    Cześć dziewczyny 🙂

Dzoni ✊✊✊✊✊

Gabrysia ❤️❤️

Dziewczyny, pisałyście, że po tym estrofemie też Was mdliło i pytanko czy to jakoś później przechodzi jak np organizm się przyzwyczai do leku czy raczej to tak sobie będzie?

Czerwiec 2020 ivf
    18.09.2020- transfer

6.06.2021 Marcelinka 💕
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa wrote:
    Gabrysia ❤️❤️

Dziewczyny, pisałyście, że po tym estrofemie też Was mdliło i pytanko czy to jakoś później przechodzi jak np organizm się przyzwyczai do leku czy raczej to tak sobie będzie?

Mi przeszło po kilku dniach :)

Alicjaaa lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • ZosiaM Ekspertka

Wysłany: 10 września 2020, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia89 wrote:
    Cześć dziewczyny 🙂

Dzoni ✊✊✊✊✊

Nawet nie wiesz jak się cieszę i uradowałam się taka wiadomością 😘 Trzymam kciuki

Tez mam niedrozbe jajowody, wyszło podczas ostatniego Hsg i mamy działać z doktorem aby je udrożnić, a takie wiadomości dodają skrzydeł ☺️

Dziewczyny ✊

10dp bhcg 49
    12dp bhcg 110
  • Drzewko90 Przyjaciółka

Wysłany: 10 września 2020, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo ale wieści, Grabrysia gratulacje ☺️

Ja mam w piątek pierwsza wizytę u doktora i ciekawe co doktor piwie na tą moją endometrioze i co dalej 🙈

‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ