Gyncentrum i nie tylko...
-
WIADOMOŚĆ
-
opu wrote:co to jest ten utrogestan ?
A jak tam dr.M transferuje ? No ciekawe kto mi "się trafi"Krakowianka lubi tę wiadomość
3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
9-117,9 11-269,6 13-523,6 15-1196 19-4722 23-13129
16.06.2017 nasz świat odmieniła Aurora -
opu wrote:co to jest ten utrogestan ?
A jak tam dr.M transferuje ? No ciekawe kto mi "się trafi"
Tanszy.
Dr M transferuje ok ☺5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Mnie w ogóle w nocy śniły się koszmary. W zasadzie zwykle się nie denerwuję dzidziusiem, wierzę, że wszystko jest ok. Ale jak widać to chyba tylko taka maska a podświadomość potem się upomina. I śnią się straszne rzeczy. Mam nadzieję, że na usg będzie wszystko dobrze...3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
Sil wrote:Mnie w ogóle w nocy śniły się koszmary. W zasadzie zwykle się nie denerwuję dzidziusiem, wierzę, że wszystko jest ok. Ale jak widać to chyba tylko taka maska a podświadomość potem się upomina. I śnią się straszne rzeczy. Mam nadzieję, że na usg będzie wszystko dobrze...
Jasne, ze będzie dobrze - Maluszkek na pewno pięknie urósł daj znać po wizycieNiepłodność idiopatyczna,
2 insemki,4 in vitro-Gyn Kce,Invimed Wawa,Artvimed Krakow. Adopcja-kwalifikacja IV 2018...VI 2020 jestem Mamą.. nie z brzucha, ale z serducha -
Joafer wrote:Małymi Dredzik u mnie wszystko ok jak narazie pierwszy dzień po więc nic nie czuję tylko delikatnie ból podbrzusza
JOAFER a jak reszta Twoich zarodków?Niepłodność idiopatyczna,
2 insemki,4 in vitro-Gyn Kce,Invimed Wawa,Artvimed Krakow. Adopcja-kwalifikacja IV 2018...VI 2020 jestem Mamą.. nie z brzucha, ale z serducha -
nick nieaktualny
-
To mamy tydzień wiadomości!!! Tyle się dzieje, na tyle wiadomości czekamy. Normalnie gorąca linia Świetnie. To jest dla nas dobry czas abyśmy na święta miały najwspanialsze Prezenty pod choinką
małamii89, linkaa28, lilou, Krakowianka lubią tę wiadomość
Program Rządowy: 4 nieudane transfery. -
Dziewczyny co mam jeszcze brać z witamin przed crio? Biorę Vit D, magnez, B12, actifolin, acard, probiotyk, femibion natal 1. Już myślałam, że kupię sobie pojemniczki na leki takie dla emerytów, żeby się w tym nie pogubić hheheProgram Rządowy: 4 nieudane transfery.
-
Malami trzymam kciuki, Dredzik za Ciebie rownież. Oby Wam się udało. Ja umówiłam sie do endokrynologa, termin mam dopiero na 22.12 także trochę poczekam. W każdym razie zrobiłam tsh i ft3 i ft4 i o dziwo tsh mam 1,87 a miałam ok 2,5 ale ft3 i ft4 mi wyszły chyba jakoś dziwnie procentowo. Zna się któraś z Was na tym? Sil daj znac jak po wizycie chyba jeszcze cieżko będzie rozpoznać płeć prawda? Są ponoć testy z moczu wykrywające płeć4.11.2017 testuje to będzie 4-ty raz, oby ostatni
Jak zwykle beta mnie niż 0,1- pasuje na jakiś czas.
06.2018r. zmiana kliniki i stymulacja długim protokołem, 4 blastki.
07.03.2019. crio blastocysty, czekam na betę
11dpt- beta hcg 1140, 13dpt - beta hcg 2540 -
Poroniłam znowu kupę badań krwi, wszystko w normie. Zwariować można. Myślałam ze może mam mało wit. B12, a ona odpowiada ponoć tez za implantację, ale tez w normie. Niby blisko dolnej granicy ale w normie. Już nie wiem czego sie przyczepić. Czasami sobie myśle ze to wina mojej psychiki- zawsze marzyłam o córce, wręcz nigdy nie chciałam syna i może podświadomie boje sie ze będzie syn?4.11.2017 testuje to będzie 4-ty raz, oby ostatni
Jak zwykle beta mnie niż 0,1- pasuje na jakiś czas.
06.2018r. zmiana kliniki i stymulacja długim protokołem, 4 blastki.
07.03.2019. crio blastocysty, czekam na betę
11dpt- beta hcg 1140, 13dpt - beta hcg 2540 -
nick nieaktualnyTyszanka81 wrote:Utrogestan to czeski zamiennik lutinusa.
Tanszy.
Dr M transferuje ok ☺
A czy drM przepisuje ten lek ? Czy trzeba prosic ? czym sie on rozni od luteiny zwyklej ? Dr przepisuje lutinusa czy luteine ? wolalabym nie wydawac 200 zl na lutinusa ktory wystarczy na kilka dni ...
jakie lekiw ogole przepisuje dr. M po transferze ? Jakies relanium ? dupka ? lutke ? acard ? prolutex? fragmin? magnez ? jakie witaminy ?
W tej chwili biore zwykly kwas foliowy, wit d i magnez.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 13:49
-
Kasiurek86 wrote:Poroniłam znowu kupę badań krwi, wszystko w normie. Zwariować można. Myślałam ze może mam mało wit. B12, a ona odpowiada ponoć tez za implantację, ale tez w normie. Niby blisko dolnej granicy ale w normie. Już nie wiem czego sie przyczepić. Czasami sobie myśle ze to wina mojej psychiki- zawsze marzyłam o córce, wręcz nigdy nie chciałam syna i może podświadomie boje sie ze będzie syn?3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
opu wrote:A czy drM przepisuje ten lek ? Czy trzeba prosic ? czym sie on rozni od luteiny zwyklej ? Dr przepisuje lutinusa czy luteine ? wolalabym nie wydawac 200 zl na lutinusa ktory wystarczy na kilka dni ...
jakie lekiw ogole przepisuje dr. M po transferze ? Jakies relanium ? dupka ? lutke ? acard ? prolutex? fragmin? magnez ? jakie witaminy ?
W tej chwili biore zwykly kwas foliowy, wit d i magnez.
Ja poki co bralam lutinus zawsze ale przy kolejntm podejsciu bedzie utrogestan...juz mam w sieci kupiony ☺5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
nick nieaktualnyMam takie poczucie ze jak kupie luteine zamiast lutinusa to zaszkodze... Daleko trzeba jechc po ten utrogestan ? Ile to z katowic ? Ewentualnie mozna zwykla luteine ? Ale czy przwpisuje sam z siebie czy trzeba prosic o tanszy zamiennik?
W 1 procedurze mialam wszystko ... dupka, lutinusa, prolutex w zastrzykach, acard, encorton, magnez, femibion, kwas foliowy 15mg, fragmin, relanium, no spe forte ... normalnie absolutnie wszytsko. A teraz ciekawe co przepisuja w Gyn ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 14:38
-
Opu mi na ostatniej wizycie podglądowej dr Gr rozpisywał leki do crio i mi wypisał luteine, ale powiedziałam że mam duży zapas lutinusa i zmienił.. więc skoro chciał mi ją przepisać to nie jest taka zła? przecież na początku nie było w gyn lutinusa, ani innych wspomagaczy i dziewczyny też zachodziły:)
jedynie ja odczułam różnice jak brałam w pierwszych podejściach strasznie mnie swędziało po luteinie, po lutinusie mam spokój mimo iż bardziej mi "wycieka" niż luteina.24.11 criotransfer 2 blastocyst
9dpt 91.70, 11dpt 196.10, 14dpt 990,50
24.07.2017 Iga i Oliwia (37+1) -
nick nieaktualnywidzisz linka Tobie od razu luteine a mi chcial dac lutinud tylko pow ze mam jeszcze utragestan to zmienil...
Jutro o tej porze juz maluszki beda z Toba:) Ja po utragestan jechalam do bohumina bo mialam najblizej do apteki do kauflandu codziennie do 20stej jest czynna wiec bez problemu:)