X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gyncentrum i nie tylko...
Odpowiedz

Gyncentrum i nie tylko...

Oceń ten wątek:
  • linkaa28 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Marti :) jedynie co pocieszające jest w tych plamieniach/krwawieniach że prawie każda je miała i z dzidziusiami wszystko ok :) trzeba myśleć pozytywnie żeby nie zwariować

Martirybka lubi tę wiadomość

24.11 criotransfer 2 blastocyst
    9dpt 91.70, 11dpt 196.10, 14dpt 990,50
    24.07.2017 Iga i Oliwia (37+1)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilou wrote:
    To zazdroszczę, bo ja ciagle nic nie czuje, a na prawdę sie skupiam na tym, zeby cos poczuć. Gdzieś czytałam, ze komuś po mandarynkach dziecko sie rusza, najadłam sie i nic, pózniej próbowałam z czekolada, i... dalej nic :p muszę jeszcze poczekać na pierwsze ruchy. Może dziewczyny o wadze piórkowej szybciej czuja? Ja jestem 60+, przy wzroście 174cm, niedługo to juz bede 70+.

O kochana ja tez jestem +60, Przybyło mi 3kg Od początku ciąży, teraz ma 65kg, przy wzroście 176cm. Ale fakt faktem ze sylwetke miałam zawsze sportowa i brzuch bardzo płaski. No niestety teraz duuuuzo sie zmieniło ;). Z tymi ruchami to rożnie sie zaczyna, ponoć miedzy 16 a 21 tc także jest czas. Ja mam nisko łożysko i na tylnej ścianie to moze to tez ma wpływ. Podobno jak łożysko z przodu to pózniej sie to odczuwa.

• eveliin Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam stymulacje gonalem 150 przez 11dni. Dr P tak zalecila, a dr Cz kontynuowala na wizytach. Do dr M nie udalo mi sie dostac na zadnej z tych kilku wizyt.

A jezeli chodzi o stosowany przez Was progesteron, Lutinus czy np Luteina? Cenowo spora roznica. Poki co po przebytych inseminacjach bralam Luteine.

mhsvanliwfm0y8mi.png
    IVF–IMSI, 2crio 07.04.2017--> 2x3dniowe 8A--> 11dpt 325;13dpt 640,17dpt 1694,19dpt 2864
    04.05.17 mamy serduszko :D
  • lilou Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveliin wrote:
    Mialam stymulacje gonalem 150 przez 11dni. Dr P tak zalecila, a dr Cz kontynuowala na wizytach. Do dr M nie udalo mi sie dostac na zadnej z tych kilku wizyt.

A jezeli chodzi o stosowany przez Was progesteron, Lutinus czy np Luteina? Cenowo spora roznica. Poki co po przebytych inseminacjach bralam Luteine.

Większość z nas bierze czeski utrogestan zamiast lutinusa. 30 tabletek kosztuje ok 30 zł.

Peonia88
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou odpiszesz mi co z ta mutacja?

7pqmag4.png
  • Sil Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveliin wrote:
    Jestem juz po punkcji, pobrali 16 komorek. Jutro sie dowiem ile jest dojrzalych:) pozostale mrozimy:)
    Transfer przesuniety na nastepny cykl, bo estradiol >3000.
    dostalam leki zeby nie dostac hiperprolaktynemii.

dziewczyny, mialyscie refundacje na fragmin?
    Ja mam refundowany fragmin, ale już w ciąży i to ze względu na BMI. Na in vitro refundacji nie ma.

3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
    9-117,9 11-269,6 13-523,6 15-1196 19-4722 23-13129
    16.06.2017 nasz świat odmieniła Aurora :)
  • lilou Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    A te mutacje zrobila Ci genetyk? Ja ide w pon odebrac wynik kariotypow wlasnie i dr mowila, ze jeszcze mezowi zrobi jedna mutacje mamy wybrac jaka. Mysle, czy nie poprosic zeby u mnie tez cos zbadala.

Juz widze, przepraszam, przeoczyłam ja. Mutacje MTHFR zlecił mi immunolog, ale z wynikami poszłam do genetyka, i tak dostałam opinie. Od immunologa tez, tylko wizytę miałam w późniejszym terminie.
    Zawsze mozesz poprosić, nic to nie kosztuje. U mnie moj M miał tylko Kariotypy badane. Immunolog zlecił badania tylko mi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 21:31

Peonia88
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilou wrote:
    Juz widze, przepraszam, przeoczyłam ja. Mutacje MTHFR zlecił mi immunolog, ale z wynikami poszłam do genetyka, i tak dostałam opinie. Od immunologa tez, tylko wizytę miałam w późniejszym terminie.
    Zawsze mozesz poprosić, nic to nie kosztuje. U mnie moj M miał tylko Kariotypy badane. Immunolog zlecił badania tylko mi.
    Moj ma te mutacje miec ze wzgledu na kiepskie wyniki nasienia. Tez ide do immunologa do Bedzina w styczniu. Zapytam w pon moze genetyk sie zgodzi to zrobic, a jak nie to pewnie w bedzinie mi zrobia. I tak pewnie czesc badan bede musiala zrobic komercyjnie. Dzieki :)

7pqmag4.png
  • Sil Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam was. Ja dziś byłam na kolejnej wizycie, maluszek wciąż nam nie ujawnił czy jest chłopcem czy dziewczynką i dziś już pani doktor raz tak mówiła raz tak. Ma całe 7,4 cm i serduszko biło 164 uderzeń na minutę :) Tylko z ciśnieniem mam problemy i teraz dostałam książeczkę i mam już oficjalnie badać i zapisywać. Zawsze jak jestem w przychodni to to niskie ciśnienie mam między 90 a 98... dziś i wysokie miałam za wysokie: 138:93... Pani doktor powiedziała że przed kolejną wizytą mam wziąć relanium. No i za tydzień przesłać jej zdjęcie z wynikami z tygodnia... jak się to nie zmieni to dostanę leki na ciśnienie... jakaś masakra :( Poza tym pani doktor mówi że jestem bardzo zdrową ciężarną. Ani problemów z krwią, ani z moczem. Krzywa cukrowa piękna. A, co do wagi. Ja swojej może nie będę ujawniać, ale odkąd mnie ważą na wizytach to miałam przyrost 1 kg między poprzednimi wizytami, a dziś spadek o 0,5 kg w stosunku do ostatniej, czyli w sumie 0,5 kg na plusie.

lilou, linkaa28, dredzik84, Sunshine_111, zizia_a lubią tę wiadomość

3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
    9-117,9 11-269,6 13-523,6 15-1196 19-4722 23-13129
    16.06.2017 nasz świat odmieniła Aurora :)
  • Allessa Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja Was pociesze, gdyz u mnie jest juz 14 kg na plusie a jestem w ciazy pojedynczej :-) przed ciaza wazylam normalnie do wzrostu, codzienne biegalam i uwazam, ze bylam aktywna. A teraz kanapowiec ze mnie :-) zrzuce po porodzie hehe.

dredzik84, lilou lubią tę wiadomość

• MaBo Koleżanka

Wysłany: 15 grudnia 2016, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allessa pocieszylas nie jestem sama choć ja na d usiedzieć nie umiem ale coraz mi ciężej! Dokładnie zrzucimy po porodzie

Allessa lubi tę wiadomość

• lilou Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allessa wrote:
    To ja Was pociesze, gdyz u mnie jest juz 14 kg na plusie a jestem w ciazy pojedynczej :-) przed ciaza wazylam normalnie do wzrostu, codzienne biegalam i uwazam, ze bylam aktywna. A teraz kanapowiec ze mnie :-) zrzuce po porodzie hehe.

To witaj w klubie. Ja przed ciąża tez byłam bardzo aktywna. Nie było dnia bez sportu, a teraz 3km spaceru to dla mnie wysiłek. Za bardzo sie chyba oszczędzałam, teraz mam zamiar nabrać kondycji i codziennie spacerować, bo podobno poród to maraton. Ja juz mam 6kg na plusie, a jeść bardzo mi smakuje i sobie folguje. Ale juz tęsknie za treningami, wiec po porodzie na pewno bede zrzucać.

Allessa, dredzik84 lubią tę wiadomość

Peonia88
  • linkaa28 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dredzik jak samopoczucie? Jutro wielki dzien:-)

dredzik84 lubi tę wiadomość

24.11 criotransfer 2 blastocyst
    9dpt 91.70, 11dpt 196.10, 14dpt 990,50
    24.07.2017 Iga i Oliwia (37+1)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis 1 dc :) rosyjska ruletka zabawa sie zaczyna od nowa. Albo znowu spadne w dol albo utrzymam sie na powierzchni...

• dredzik84 Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linkaa28 wrote:
    Dredzik jak samopoczucie? Jutro wielki dzien:-)

Linka ja już sama nie wiem, niby nic się nie dzieje.Nic nie czuje, ale tu zakuje, tu poboli i pociągnie. Nie szukam już objawów bo nie ma opcji by cokolwiek na tym etapie wskazywało, że się udało. Tak jak piszesz- jutro wielki dzień albo radości albo rozpaczy.
    Także trzymajcie jeszcze kciuki :)

Allessa, linkaa28, Sunshine_111, Mag85, mandy11, małamii89, Rubineye, zizia_a lubią tę wiadomość

Program Rządowy: 4 nieudane transfery.
  • ewella Znajoma

Wysłany: 15 grudnia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciąży przytylam 9 kg , juz po wyjściu ze szpitala bylo 5 mniej i myślał ze reszta kg tez tak szybko poleci w dol jednak teraz ważę więcej niż po porodzie !!! ( poród dwa miesiące temu ). Karmienie piersią a co za tym idzie regularne pełnowartościowe posiłki nie pozwalają mi schudnąć . Czekam do wiosny aż pogoda pozwoli na dluugie spacerki bp pchanie wózka zwłaszcza pod górkę to tez niezly wysiłek.

• Rubineye Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaBo wrote:
    Rubin jak miło że jesteś jak synuś? Napisz jak rośnie u nas będzie parka,uważaj bo mnie też właśnie w połowie 7 miesiąca zaczęło wypychac jak się czujesz?to super Wesołku pozdrawiam

Tymek na ostatniej wizycie ważył 836 gram, ale nie chciał jak zwykle pokazać twarzy tylko ujawniał to co ma najcenniejsze :)) Brzuch już widoczny, ale jeszcze nie przeszkadza, póki co jest wspaniale :)

29.06 criotransfer - 4 podejście. Mamy serduszko ❤
    25.02.2017 urodził się Tymon.
    10.04.2018 ostanie podejście. Mamy serduszko ❤
  • Karolcia885 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewella wrote:
    Ja w ciąży przytylam 9 kg , juz po wyjściu ze szpitala bylo 5 mniej i myślał ze reszta kg tez tak szybko poleci w dol jednak teraz ważę więcej niż po porodzie !!! ( poród dwa miesiące temu ). Karmienie piersią a co za tym idzie regularne pełnowartościowe posiłki nie pozwalają mi schudnąć . Czekam do wiosny aż pogoda pozwoli na dluugie spacerki bp pchanie wózka zwłaszcza pod górkę to tez niezly wysiłek.
    Ewela to już 2 miesiace ale ten czas leci.... Jawnie maluszek rośnie jak na drożdżach ☺

Karolcia885
  • Wesołek :-) Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia...jak u Ciebie? Jak nastawienie przed cc? Wszystko macie przygotowane?

Transfer 29.03.2016r., 3 doba 2x8A
    Beta: 9dpt 90, 11dpt 274, 16dpt 1685, 23dpt 29998 :-)
    Poród 35tc 3dzień syn i córcia :-)
  • MaBo Koleżanka

Wysłany: 15 grudnia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to już spory dzidzius z Tymka Rubin super ciesze się ze wszystko dobrze!!! Karolcia ty ogólnie jesteś chudzinka wiec i duzo nie przytylas,kiedy cesarka?jak się czujesz? Trzymam mocno kciuki informuj nas na bieżąco

‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ