X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gyncentrum i nie tylko...
Odpowiedz

Gyncentrum i nie tylko...

Oceń ten wątek:
  • linkaa28 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Marti :) jedynie co pocieszające jest w tych plamieniach/krwawieniach że prawie każda je miała i z dzidziusiami wszystko ok :) trzeba myśleć pozytywnie żeby nie zwariować

Martirybka lubi tę wiadomość

24.11 criotransfer 2 blastocyst
    9dpt 91.70, 11dpt 196.10, 14dpt 990,50
    24.07.2017 Iga i Oliwia (37+1)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilou wrote:
    To zazdroszczę, bo ja ciagle nic nie czuje, a na prawdę sie skupiam na tym, zeby cos poczuć. Gdzieś czytałam, ze komuś po mandarynkach dziecko sie rusza, najadłam sie i nic, pózniej próbowałam z czekolada, i... dalej nic :p muszę jeszcze poczekać na pierwsze ruchy. Może dziewczyny o wadze piórkowej szybciej czuja? Ja jestem 60+, przy wzroście 174cm, niedługo to juz bede 70+.

O kochana ja tez jestem +60, Przybyło mi 3kg Od początku ciąży, teraz ma 65kg, przy wzroście 176cm. Ale fakt faktem ze sylwetke miałam zawsze sportowa i brzuch bardzo płaski. No niestety teraz duuuuzo sie zmieniło ;). Z tymi ruchami to rożnie sie zaczyna, ponoć miedzy 16 a 21 tc także jest czas. Ja mam nisko łożysko i na tylnej ścianie to moze to tez ma wpływ. Podobno jak łożysko z przodu to pózniej sie to odczuwa.

• eveliin Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam stymulacje gonalem 150 przez 11dni. Dr P tak zalecila, a dr Cz kontynuowala na wizytach. Do dr M nie udalo mi sie dostac na zadnej z tych kilku wizyt.

A jezeli chodzi o stosowany przez Was progesteron, Lutinus czy np Luteina? Cenowo spora roznica. Poki co po przebytych inseminacjach bralam Luteine.

mhsvanliwfm0y8mi.png
    IVF–IMSI, 2crio 07.04.2017--> 2x3dniowe 8A--> 11dpt 325;13dpt 640,17dpt 1694,19dpt 2864
    04.05.17 mamy serduszko :D
  • lilou Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveliin wrote:
    Mialam stymulacje gonalem 150 przez 11dni. Dr P tak zalecila, a dr Cz kontynuowala na wizytach. Do dr M nie udalo mi sie dostac na zadnej z tych kilku wizyt.

A jezeli chodzi o stosowany przez Was progesteron, Lutinus czy np Luteina? Cenowo spora roznica. Poki co po przebytych inseminacjach bralam Luteine.

Większość z nas bierze czeski utrogestan zamiast lutinusa. 30 tabletek kosztuje ok 30 zł.

Peonia88
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou odpiszesz mi co z ta mutacja?

7pqmag4.png
  • Sil Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveliin wrote:
    Jestem juz po punkcji, pobrali 16 komorek. Jutro sie dowiem ile jest dojrzalych:) pozostale mrozimy:)
    Transfer przesuniety na nastepny cykl, bo estradiol >3000.
    dostalam leki zeby nie dostac hiperprolaktynemii.

dziewczyny, mialyscie refundacje na fragmin?
    Ja mam refundowany fragmin, ale już w ciąży i to ze względu na BMI. Na in vitro refundacji nie ma.

3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
    9-117,9 11-269,6 13-523,6 15-1196 19-4722 23-13129
    16.06.2017 nasz świat odmieniła Aurora :)
  • lilou Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    A te mutacje zrobila Ci genetyk? Ja ide w pon odebrac wynik kariotypow wlasnie i dr mowila, ze jeszcze mezowi zrobi jedna mutacje mamy wybrac jaka. Mysle, czy nie poprosic zeby u mnie tez cos zbadala.

Juz widze, przepraszam, przeoczyłam ja. Mutacje MTHFR zlecił mi immunolog, ale z wynikami poszłam do genetyka, i tak dostałam opinie. Od immunologa tez, tylko wizytę miałam w późniejszym terminie.
    Zawsze mozesz poprosić, nic to nie kosztuje. U mnie moj M miał tylko Kariotypy badane. Immunolog zlecił badania tylko mi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 21:31

Peonia88
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilou wrote:
    Juz widze, przepraszam, przeoczyłam ja. Mutacje MTHFR zlecił mi immunolog, ale z wynikami poszłam do genetyka, i tak dostałam opinie. Od immunologa tez, tylko wizytę miałam w późniejszym terminie.
    Zawsze mozesz poprosić, nic to nie kosztuje. U mnie moj M miał tylko Kariotypy badane. Immunolog zlecił badania tylko mi.
    Moj ma te mutacje miec ze wzgledu na kiepskie wyniki nasienia. Tez ide do immunologa do Bedzina w styczniu. Zapytam w pon moze genetyk sie zgodzi to zrobic, a jak nie to pewnie w bedzinie mi zrobia. I tak pewnie czesc badan bede musiala zrobic komercyjnie. Dzieki :)

7pqmag4.png
  • Sil Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam was. Ja dziś byłam na kolejnej wizycie, maluszek wciąż nam nie ujawnił czy jest chłopcem czy dziewczynką i dziś już pani doktor raz tak mówiła raz tak. Ma całe 7,4 cm i serduszko biło 164 uderzeń na minutę :) Tylko z ciśnieniem mam problemy i teraz dostałam książeczkę i mam już oficjalnie badać i zapisywać. Zawsze jak jestem w przychodni to to niskie ciśnienie mam między 90 a 98... dziś i wysokie miałam za wysokie: 138:93... Pani doktor powiedziała że przed kolejną wizytą mam wziąć relanium. No i za tydzień przesłać jej zdjęcie z wynikami z tygodnia... jak się to nie zmieni to dostanę leki na ciśnienie... jakaś masakra :( Poza tym pani doktor mówi że jestem bardzo zdrową ciężarną. Ani problemów z krwią, ani z moczem. Krzywa cukrowa piękna. A, co do wagi. Ja swojej może nie będę ujawniać, ale odkąd mnie ważą na wizytach to miałam przyrost 1 kg między poprzednimi wizytami, a dziś spadek o 0,5 kg w stosunku do ostatniej, czyli w sumie 0,5 kg na plusie.

lilou, linkaa28, dredzik84, Sunshine_111, zizia_a lubią tę wiadomość

3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
    9-117,9 11-269,6 13-523,6 15-1196 19-4722 23-13129
    16.06.2017 nasz świat odmieniła Aurora :)
  • Allessa Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja Was pociesze, gdyz u mnie jest juz 14 kg na plusie a jestem w ciazy pojedynczej :-) przed ciaza wazylam normalnie do wzrostu, codzienne biegalam i uwazam, ze bylam aktywna. A teraz kanapowiec ze mnie :-) zrzuce po porodzie hehe.

dredzik84, lilou lubią tę wiadomość

• MaBo Koleżanka

Wysłany: 15 grudnia 2016, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allessa pocieszylas nie jestem sama choć ja na d usiedzieć nie umiem ale coraz mi ciężej! Dokładnie zrzucimy po porodzie

Allessa lubi tę wiadomość

• lilou Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allessa wrote:
    To ja Was pociesze, gdyz u mnie jest juz 14 kg na plusie a jestem w ciazy pojedynczej :-) przed ciaza wazylam normalnie do wzrostu, codzienne biegalam i uwazam, ze bylam aktywna. A teraz kanapowiec ze mnie :-) zrzuce po porodzie hehe.

To witaj w klubie. Ja przed ciąża tez byłam bardzo aktywna. Nie było dnia bez sportu, a teraz 3km spaceru to dla mnie wysiłek. Za bardzo sie chyba oszczędzałam, teraz mam zamiar nabrać kondycji i codziennie spacerować, bo podobno poród to maraton. Ja juz mam 6kg na plusie, a jeść bardzo mi smakuje i sobie folguje. Ale juz tęsknie za treningami, wiec po porodzie na pewno bede zrzucać.

Allessa, dredzik84 lubią tę wiadomość

Peonia88
  • linkaa28 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dredzik jak samopoczucie? Jutro wielki dzien:-)

dredzik84 lubi tę wiadomość

24.11 criotransfer 2 blastocyst
    9dpt 91.70, 11dpt 196.10, 14dpt 990,50
    24.07.2017 Iga i Oliwia (37+1)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis 1 dc :) rosyjska ruletka zabawa sie zaczyna od nowa. Albo znowu spadne w dol albo utrzymam sie na powierzchni...

• dredzik84 Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linkaa28 wrote:
    Dredzik jak samopoczucie? Jutro wielki dzien:-)

Linka ja już sama nie wiem, niby nic się nie dzieje.Nic nie czuje, ale tu zakuje, tu poboli i pociągnie. Nie szukam już objawów bo nie ma opcji by cokolwiek na tym etapie wskazywało, że się udało. Tak jak piszesz- jutro wielki dzień albo radości albo rozpaczy.
    Także trzymajcie jeszcze kciuki :)

Allessa, linkaa28, Sunshine_111, Mag85, mandy11, małamii89, Rubineye, zizia_a lubią tę wiadomość

Program Rządowy: 4 nieudane transfery.
  • ewella Znajoma

Wysłany: 15 grudnia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciąży przytylam 9 kg , juz po wyjściu ze szpitala bylo 5 mniej i myślał ze reszta kg tez tak szybko poleci w dol jednak teraz ważę więcej niż po porodzie !!! ( poród dwa miesiące temu ). Karmienie piersią a co za tym idzie regularne pełnowartościowe posiłki nie pozwalają mi schudnąć . Czekam do wiosny aż pogoda pozwoli na dluugie spacerki bp pchanie wózka zwłaszcza pod górkę to tez niezly wysiłek.

• Rubineye Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaBo wrote:
    Rubin jak miło że jesteś jak synuś? Napisz jak rośnie u nas będzie parka,uważaj bo mnie też właśnie w połowie 7 miesiąca zaczęło wypychac jak się czujesz?to super Wesołku pozdrawiam

Tymek na ostatniej wizycie ważył 836 gram, ale nie chciał jak zwykle pokazać twarzy tylko ujawniał to co ma najcenniejsze :)) Brzuch już widoczny, ale jeszcze nie przeszkadza, póki co jest wspaniale :)

29.06 criotransfer - 4 podejście. Mamy serduszko ❤
    25.02.2017 urodził się Tymon.
    10.04.2018 ostanie podejście. Mamy serduszko ❤
  • Karolcia885 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewella wrote:
    Ja w ciąży przytylam 9 kg , juz po wyjściu ze szpitala bylo 5 mniej i myślał ze reszta kg tez tak szybko poleci w dol jednak teraz ważę więcej niż po porodzie !!! ( poród dwa miesiące temu ). Karmienie piersią a co za tym idzie regularne pełnowartościowe posiłki nie pozwalają mi schudnąć . Czekam do wiosny aż pogoda pozwoli na dluugie spacerki bp pchanie wózka zwłaszcza pod górkę to tez niezly wysiłek.
    Ewela to już 2 miesiace ale ten czas leci.... Jawnie maluszek rośnie jak na drożdżach ☺

Karolcia885
  • Wesołek :-) Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia...jak u Ciebie? Jak nastawienie przed cc? Wszystko macie przygotowane?

Transfer 29.03.2016r., 3 doba 2x8A
    Beta: 9dpt 90, 11dpt 274, 16dpt 1685, 23dpt 29998 :-)
    Poród 35tc 3dzień syn i córcia :-)
  • MaBo Koleżanka

Wysłany: 15 grudnia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to już spory dzidzius z Tymka Rubin super ciesze się ze wszystko dobrze!!! Karolcia ty ogólnie jesteś chudzinka wiec i duzo nie przytylas,kiedy cesarka?jak się czujesz? Trzymam mocno kciuki informuj nas na bieżąco

‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ