Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gyncentrum i nie tylko...
Odpowiedz

Gyncentrum i nie tylko...

Oceń ten wątek:
  • Karolcia885 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołek :-) wrote:
    Karolcia...jak u Ciebie? Jak nastawienie przed cc? Wszystko macie przygotowane?

Raczej wszystko mamy już gotowe ☺ cc mam ustalone na 21 grudnia mam nadzieję ze wytrzymam. Jak bedzie wszystko ok to w wigilię powinni nas wypuścić...
    A co u Was dajesz rądę sama z maluchem czy masz kogoś do pomocy?

Karolcia885
  • Wesołek :-) Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia...w ciągu dnia jest ok, ale ostatnie noce to jest jakiś koszmar śpimy po 2 godziny. Mój już wraca do pracy więc zostanę z nimi sama. Dawaj znać jak coś będzie się działo.

dredzik84 lubi tę wiadomość

Transfer 29.03.2016r., 3 doba 2x8A
    Beta: 9dpt 90, 11dpt 274, 16dpt 1685, 23dpt 29998 :-)
    Poród 35tc 3dzień syn i córcia :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny ja w ciazy przytylam jakies 18 kg, troche duzo. Ale zaraz po wyjsciu ze szpitala mialam 10kg mniej a pozniej wzybko zgubilam reszte. Jednak ostatnio juz jem w miare wszystko przy karmieniu i sa efekty 2 kg na plusie. Wiec zaczelam chodzic na basen jak tylko maz moze zostac z corka :-) takze wszystko przed wami kochane haha. Lilo spokojnie za chwile 2 km bedzie ciezko przejsc. A po cc wcale nie jest tak latwo wrocic do formy. Ja mialam problem isc na jakis dluzszy spacer z mala bo wszystko bolalo. Buziaczki kochane :-*

Allessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesolku a co sie dzije ze jakis koszmar?

• Karolcia885 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaBo wrote:
    No to już spory dzidzius z Tymka Rubin super ciesze się ze wszystko dobrze!!! Karolcia ty ogólnie jesteś chudzinka wiec i duzo nie przytylas,kiedy cesarka?jak się czujesz? Trzymam mocno kciuki informuj nas na bieżąco
    Na pewno dam znać ja przytylam 16 kg i wszystko poszło mi w brzuch skórę mam tak napięta ze aż mnie piecze....
    21 grudnia mam cięcie u dr Gajewskiej trzymajcie kciuki ☺

Wesołek :-), Allessa lubią tę wiadomość

Karolcia885
  • Karolcia885 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia...w ciągu dnia jest ok, ale ostatnie noce to jest jakiś koszmar śpimy po 2 godziny. Mój już wraca do pracy więc zostanę z nimi sama. Dawaj znać jak coś będzie się działo.
    Dam znać

Karolcia885
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sil wrote:
    Ja mam refundowany fragmin, ale już w ciąży i to ze względu na BMI. Na in vitro refundacji nie ma.

Mi przepisala do G clexane na refundacje :)

Gratuluje wizyty :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️

Wysłany: 15 grudnia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baska1988 wrote:
    Wesolku a co sie dzije ze jakis koszmar?

Bo dzieci w nocy spać nie chcą. W dzień większego problemu nie ma a w nocy ciągle się wybudzaja wzajemnie. I marudza. Ale ważne, że mamy do kogo w nocy wstawać. Jeszcze w nocy takich bóli brzucha dostałam że usiąść nie mogłam.

• Karolcia885 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo dzieci w nocy spać nie chcą. W dzień większego problemu nie ma a w nocy ciągle się wybudzaja wzajemnie. I marudza. Ale ważne, że mamy do kogo w nocy wstawać. Jeszcze w nocy takich bóli brzucha dostałam że usiąść nie mogłam.
    Aniu a dzieciaki śpią w jednym łóżeczku?

Karolcia885

Wysłany: 15 grudnia 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia885 wrote:
    Aniu a dzieciaki śpią w jednym łóżeczku?

Karolcia...osobno śpią bo mają monitory oddechu zamontowane więc wspólne spanie odpadalo.

• Karolcia885 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia...osobno śpią bo mają monitory oddechu zamontowane więc wspólne spanie odpadalo.
    Też się nad tymi monitorami zastanawiałam ale na razie nie kupowalismy zadowolona jesteś z tych monitorów? Ja chce żeby na poczatku spaly w jednym łóżeczku ale zobaczymy czy to możliwe...

Karolcia885

Wysłany: 15 grudnia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia885 wrote:
    Też się nad tymi monitorami zastanawiałam ale na razie nie kupowalismy zadowolona jesteś z tych monitorów? Ja chce żeby na poczatku spaly w jednym łóżeczku ale zobaczymy czy to możliwe...

Też chciałam żeby spały w jednym łóżeczku ale każdy lekarz z jakim rozmawialiśmy mówił żeby kupić te monitory więc wspólne spanie odpadalo. Na chwilę obecną jestem zadowolona z nich zwłaszcza że już jeden raz w nocy alarm u córki się wlaczyl. Jak dolecielismy do niej już oddychala. Mąż sprawdził i monitor dział prawidłowo.

Wysłany: 15 grudnia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu również miały zamontowane monitory oddechu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołku a jaki masz monitor? Przenośny czy stacjonarny? Ja te chce zainwestować w niego?

Wysłany: 15 grudnia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martirybka wrote:
    Wesołku a jaki masz monitor? Przenośny czy stacjonarny? Ja te chce zainwestować w niego?

My mamy monitory Babysense 5. To są stacjonarne. Te które można przypiąć do pieluszki ponoć są od ok 3 miesiąca (musi być odpowiednia waga dziecka) i też jest problem jak dzieci są większe i zaczynają się kręcić. A Wy jaki chcecie kupić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2016, 19:37

• Kamiisia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któras z Was korzystała z refundacji in vitro z Częstochowy albo łodzi? :)

d06c61823cdea18bd5efce03a97be58d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy monitory Babysense 5. To są stacjonarne. Te które można przypiąć do pieluszki ponoć są od ok 3 miesiąca (musi być odpowiednia waga dziecka) i też jest problem jak dzieci są większe i zaczynają się kręcić. A Wy jaki chcecie kupić?

W zasadzie to jeszcze nie wiemy. Na początku myślałam wlasnie o przenośnym, ale z drugiej strony noworodek w większości jest w łóżeczku. Robię na razie rekonesans, myśle o takim z niania, ale nie wiem jak to sie sprawdza. Wiele jest opinii ze te monitory potrafią tez bezpodstawnie dziecko obudzić.

• MaBo Koleżanka

Wysłany: 15 grudnia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar kupić monitor z kamerą tam chyba nie ma tego czujnika oddechu no i chce żeby na początku maluszki spaly razem zobaczymy pozdrawiam

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2016, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dredzik 3mam mocno kciuki za bete;))

dredzik84, Allessa lubią tę wiadomość

• dredzik84 Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2016, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za moment wyjeżdżam na pobranie krwi....brzuch mnie boli chyba z nerwów...serce wali jak oszalałe!
    Co za koszmar...
    O 14.30 będę miała wynik...
    Boże spraw by stał się CUD

linkaa28, zizia_a, Allessa, Krakowianka lubią tę wiadomość

Program Rządowy: 4 nieudane transfery.
‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ