Gyncentrum i nie tylko...
-
WIADOMOŚĆ
-
Wesołek :-) wrote:MaBo...u nas ogólnie ok. Dzieciaczki za niedługo będą miały 2 miesiące . W nocy mało śpimy bo męczą je kolki . A jak u Ciebie? Jak się czujesz? Duża już jesteś?
Aniu a od kiedy zaczeły sie u Was kolki??? Kurcze mi ostatnio Bartuś też troszkę płakał ale mam nadzieję zę to nie kolki... na wszelki wypadek daje kropelki z Niemiec.
Mabo juz wiesz kiedy będziesz miałą cc??
Pozdrawiam gorącoKarolcia885 -
Krakowianka wrote:Wracamy już z Ostravy. Transferowana tylko 1 blastke, bo drugi zarodek był słabszy, słabiej się dzielił. Jeśli jutro będzie ok to go zamroza3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
9-117,9 11-269,6 13-523,6 15-1196 19-4722 23-13129
16.06.2017 nasz świat odmieniła Aurora -
Krakowianka wrote:Wracamy już z Ostravy. Transferowana tylko 1 blastke, bo drugi zarodek był słabszy, słabiej się dzielił. Jeśli jutro będzie ok to go zamroza
24.11 criotransfer 2 blastocyst
9dpt 91.70, 11dpt 196.10, 14dpt 990,50
24.07.2017 Iga i Oliwia (37+1) -
Baska...niby powinny być teraz szczepione ale nie wiem czy nie lepiej to trochę odwlec w czasie. Niby neurolog napisał nam że nie widzi przeciwwskazań do szczepień w terminie. Zresztą zobaczymy bo to w przyszłym tygodniu mamy iść. Dzieciaczki rosną jak na drożdżach, załatwiamy im właśnie rehabilitacje bo mają obniżone napięcie mięśniowe.
Karolcia...u nas zaczęło się ok 1-1,5 tyg temu. Od kilku dni dajemy krople i 2 ostatnie noce były ok zobaczymy dzisiaj. U nas było straszne darcie i prezenie się i to u małego gorzej. A Ty karmisz piersią czy mm?Transfer 29.03.2016r., 3 doba 2x8A
Beta: 9dpt 90, 11dpt 274, 16dpt 1685, 23dpt 29998
Poród 35tc 3dzień syn i córcia -
nick nieaktualnyWesołku nie wiem jak nie ma przeciwskazań to chyba bym szczepiła w terminie, później nie każde szczepionki mogą dostać bo się nie wyrobią. No chłopcy ponoć gorzej z kolkami niż dziewczynki. To super że dzieciaczki rosną. Powiem ci tak jak sama widzisz ze coś z dzieciaczkami i ich miesniami jest coś nie tak to wal na rehabilitacje. Ale jak masz ją mieć prywatnie to bym to skonsultowala z innym lekarzem. Bo znam przypadki że poprostu naciągali na kase ludzi.
-
Sil wrote:Na pewno ładnie się zamrozi.
-
Baska...na rehabilitacje skierował nas neurolog po badaniu. Staramy się na NFZ i jeszcze jedną z projektu za która również jak się dzieci dostaną nie będziemy płacić. Mieliśmy też spotkanie z fizjoterapeuta który potwierdził obniżone napięcie mięśniowe.Transfer 29.03.2016r., 3 doba 2x8A
nick nieaktualnyNo to życzę powodzenia dla dzieciaczków kochana. Tak pisałam bo to dla nas rodziców trudno określić a niektórzy lekarze po prostu na tym żerują. Sama też je możesz trochę ćwiczyć w domu. Dawaj je dużo na brzuch w tedy muszą napinać najwiecej mięśni przy podnoszeniu główki i jej obracaniu. Mam zdjęcie jak moja ma 7 tyg i trzyma główkę do góry.
-
Baska...dużo leżą na brzuchu. Mały też bardzo ładnie trzyma główkę od jakiegoś czasu. Mała chwilę uniesie i jej leci z nią jest gorzej. Ale wszystko da się wycwiczyc. Trzymajcie się tam :-*Transfer 29.03.2016r., 3 doba 2x8A
Wesołek :-) wrote:Baska...niby powinny być teraz szczepione ale nie wiem czy nie lepiej to trochę odwlec w czasie. Niby neurolog napisał nam że nie widzi przeciwwskazań do szczepień w terminie. Zresztą zobaczymy bo to w przyszłym tygodniu mamy iść. Dzieciaczki rosną jak na drożdżach, załatwiamy im właśnie rehabilitacje bo mają obniżone napięcie mięśniowe.
Karolcia...u nas zaczęło się ok 1-1,5 tyg temu. Od kilku dni dajemy krople i 2 ostatnie noce były ok zobaczymy dzisiaj. U nas było straszne darcie i prezenie się i to u małego gorzej. A Ty karmisz piersią czy mm?
My też dostaliśmy skierowanie na rehabilitację. A w lutym mamy szczepienia.
Dziewczyny czy szczepicie na rotawirusy?
Aneta co u Was?
Karolcia885 -
Krakowianka wrote:Za całość. Ważne też ze dr Lachcina i embriolog mówią dobrze po Polsku, klinika FertilCare. My właśnie pedzimy do nich na transfer . Na infolinii jedną kobietą też mówi po polsku.
Super, dziękuję i Powodzenia! Tym razem musi się udać! -
czarna 31 wrote:Dziś moja beta 262 i 12d . Jutro mam wizytę u lekarza. Boję się czy nie za szybko tam jadę. Będzie coś widać? Kiedy wy jechałyście?24.11 criotransfer 2 blastocyst
9dpt 91.70, 11dpt 196.10, 14dpt 990,50
24.07.2017 Iga i Oliwia (37+1)