X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gyncentrum i nie tylko...
Odpowiedz

Gyncentrum i nie tylko...

Oceń ten wątek:
  • Sil Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMH jest ważne rok, więc jeśli jest starsze, należałoby je powtórzyć. pozostałe z tych badań które podałam należy wykonać chyba w 2 dc. Więc jeśli to się nie składa, to będzie trzeba czekać potem do odpowiedniego momentu.

3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
    9-117,9 11-269,6 13-523,6 15-1196 19-4722 23-13129
    16.06.2017 nasz świat odmieniła Aurora :)
  • Rubineye Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Beti :) pamiętam, że na pierwszej wizycie porobili mi badania i zapłaciłam ok. 650 zł, ale to było dwa lata temu. Moje badania okazały się nie ważne, jedynie co to od męża były "dobre".

29.06 criotransfer - 4 podejście. Mamy serduszko ❤
    25.02.2017 urodził się Tymon.
    10.04.2018 ostanie podejście. Mamy serduszko ❤
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info. Muszę się przygotować ze będą kazali wszystko powtórzyć.

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam pierwsza wizytę w styczniu. Zrobiliśmy badanie nasienia od razu w klinice. Ponadto od razu pobrali krew do zbadania witaminy d, AMh i jeszcze jedno badanie ale nienpameitam na tą chwilę. Nasienie 240 zł, wizyta znusg pierwsza chyba 150 plus te 3 badania z krwi i suma wyszła ok 700 zł. Zleciła też w 2,3 DC FSH lh i estradiol. Miałam aktualne TSH i prolaktyne więc tego nie robiłam. ;)
    Potem na kolejnych wizytach miałam monitoring cyklu. Podane ovitrele na pekniecie. Zlecone badanie progesteronu po potwierdzeniu pęknięcia prhrrzyka. Ogólnie przez jeden cykl wydaliśmy jakieś 1200 zł. Trzeba się liczyć z niemalymi kosztami ;(.

• 78beti Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcielibyśmy od razu ( tzn po badaniach itd.) podejść od razu do IVF

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A długo się już staracie ? Macie stwierdzone problemy jakieś ?

• 78beti Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 4-5 lat ale z przerwami. Od 2 lat tak na poważnie. Miałam histeroskopia, laparoskopię i nic :( mam PCOS, mąż OK. Dobrze reaguje na CLO ale pomimo pęcherzyka i dobrego endometrium ciąży brak. Niestety mam już swoje lata wiec szkoda marnować czas :( strasznie się boje bo to czy będzie IVF zależy od tego czy lekarz zgodzi się na pobranie nasienia bezpośrednio z jąder bo mój M nie jest w stanie "oddać" na teraz, na już, na zawołanie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pomogę, bo niestety jestem dopiero na etapie diagnozowania swoich problemów, nie mam pojęcia jak doi tego podchodzą w GynC:)

• Sil Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Od 4-5 lat ale z przerwami. Od 2 lat tak na poważnie. Miałam histeroskopia, laparoskopię i nic :( mam PCOS, mąż OK. Dobrze reaguje na CLO ale pomimo pęcherzyka i dobrego endometrium ciąży brak. Niestety mam już swoje lata wiec szkoda marnować czas :( strasznie się boje bo to czy będzie IVF zależy od tego czy lekarz zgodzi się na pobranie nasienia bezpośrednio z jąder bo mój M nie jest w stanie "oddać" na teraz, na już, na zawołanie :(
    Za biopsję się dodatkowo płaci ale to raczej nie stanowi problemu.

3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Chyba takie nasienie oddane do sloiczka, ze tak to ujme, byloby lepsze. Moze maz by sprobowal i mozna by je zamrozic, zeby potem nie bylo stresu w dniu punkcji? Badanie w koncu jakos sie udalo zrobic....

7pqmag4.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamisia, Malamii dziewczyny jak tam, dajecie jakos rade? Napiszcie cos....

7pqmag4.png
  • Sil Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag ma na pewno sporo racji, przy czym nasienie oddane musi znaleźć się w lab chyba do pół godziny od jego oddania i nie może być pobrane np. podczas stosunku. Niestety ivf to nie jest łatwa procedura, mężczyźni też swoje przechodzą, ale naprawdę, dużo więcej przechodzą kobiety :( Mój mąż przy pierwszych badaniach też nie mógł tego zrozumieć i przeżyć. Ale potem chyba inaczej się do tego podchodzi...

3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sil wrote:
    Mag ma na pewno sporo racji, przy czym nasienie oddane musi znaleźć się w lab chyba do pół godziny od jego oddania i nie może być pobrane np. podczas stosunku. Niestety ivf to nie jest łatwa procedura, mężczyźni też swoje przechodzą, ale naprawdę, dużo więcej przechodzą kobiety :( Mój mąż przy pierwszych badaniach też nie mógł tego zrozumieć i przeżyć. Ale potem chyba inaczej się do tego podchodzi...
    Mialam na mysli, zeby sprobowac w klinice. Mozna sie umowic na mrozenie, jak sie nie uda to np sprobowac za jakis czas, a ostatecznie myslec o biopsji. Ja tez myslalam zeby zamrozic, a w dniu punkcji mozna sprobowac uzyskac calkiem swieze ale juz bez spinki bo jakby co to jest mrozone...
    Moj maz tez poczatkowo sie bardzo stresowal, pierwsze badanie to byl koszmar dla niego, ale nietstey juz tyle przeszlismy, ze teraz jest bardziej wyluzowany. Ale wiadomo jest to stresujace.

7pqmag4.png
  • Sil Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Mialam na mysli, zeby sprobowac w klinice. Mozna sie umowic na mrozenie, jak sie nie uda to np sprobowac za jakis czas, a ostatecznie myslec o biopsji. Ja tez myslalam zeby zamrozic, a w dniu punkcji mozna sprobowac uzyskac calkiem swieze ale juz bez spinki bo jakby co to jest mrozone...
    Moj maz tez poczatkowo sie bardzo stresowal, pierwsze badanie to byl koszmar dla niego, ale nietstey juz tyle przeszlismy, ze teraz jest bardziej wyluzowany. Ale wiadomo jest to stresujace.
    No dokładnie tak jest (ale o rozmrożeniu nasienia trzeba o ile pamiętam informować wcześniej niestety... )
    Mój mąż na szczęście dość szybko zrozumiał, że oboje musimy mieć wkład w pracę nad dzidziusiem, traktował to z uśmiechem, a teraz mówi "to dziecko będzie moje na pewno w 26%, pozostałe 24% to lekarz" :)

3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
  • Rubineye Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla każdego M oddanie nasienia to przeżycie i nie lada wyzwanie. Mój za pierwszym razem jak poparzony wypadł z gabinetu, musiałam za niego zapłacić. A za.kolejnym razem to opowiadał mi jakie filmy oglądał hehe :)

Allessa co słychać? Jak radzisz sobie z Marysią?

• Allessa Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Rubi za pamięć i dziękuję za wszystkie gratulacje :-)
    Wyszlysmy ze szpitala dopiero na szóstą dobę z racji żółtaczki- ale nie narzekam, gdyż mogłam powoli dojść do siebie po cięciu cesarskim. Mamy dość spore problemy z karmieniem- pewnie z racji moich zaburzeń hormonalnych ale walczymy- bardzo chciałabym karmić wyłącznie piersią. Poza tym wszystko w porządku-Marysia z każdym dniem jest bardziej komnikatywna i codziennie się zmienia. Cieszymy się każdą wspólną chwilą-nawet trzecim karmieniem w nocy :-) chodzę niewyspana ale jest to teg warte. Nie poddawajcie się Dziewczyny!
    Rubi Ty również niedługo przytulisz Synka. Teraz czekamy na MaBo i Mandy. Trzymam za Was mocno kciuki- szczególnie w nocy z Marysią u piersi :-)

mandy11, linkaa28, małamii89, Rubineye, Klee, Sunshine_111, Krakowianka, 83HOPE lubią tę wiadomość

• Sil Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mabo wczoraj urodziła :) Zdrowe śliczne dzieciaczki. Przekazuję info z trzeciej ręki, bo mi pisała Tasia.

linkaa28, Rubineye, mandy11, lilou, Klee, Sunshine_111, Krakowianka, 83HOPE lubią tę wiadomość

3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
  • linkaa28 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To gratulacje dla Mabo :))

Sil a co u Tasi? chyba już tu nie zagląda?

24.11 criotransfer 2 blastocyst
    9dpt 91.70, 11dpt 196.10, 14dpt 990,50
    24.07.2017 Iga i Oliwia (37+1)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To gratulacje dla Mabo :)
    Allesa super że już jesteście w domu i się dogadujecie, cóż z tym karmieniem po cc to ciężko wiem sama po sobie ale warto. Takich chwil nikt nie odda. No nie wyspanie warto nadrabiać w ciągu dnia jak dziecko śpi ja spałam razem ze swoim :)
    Ale spokojnie moja mała ma 8,5 miesiąca i tak mnie wyrzuci z lożka min 2 razy w nocy. Nie koniecznie że jest głodna ale lubi się do cyca przytulić.

Allessa lubi tę wiadomość

• Rubineye Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No proszę - Mabo gratulacje :) To następna w kolejce Mandy i ja, trudno mi w to uwierzyć, że zostało ok. 40 dni :)

Allessa karmienie piersią ponoć siedzi w głowie, więc z każdym dniem będzie coraz lepiej :) Trzymam mocno kciuki za Twoją wytrwałość i cierpliwość :)

Właśnie a co u Tasii?

Allessa lubi tę wiadomość

‹‹ 239 240 241 242 243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ