Gyncentrum i nie tylko...
-
WIADOMOŚĆ
-
Hmmm ja właśnie u niego się leczę. Jest trochę małomówny ale konkretny. Wszystko spokojnie mi wytłumaczył ( nawet 2 razy jak mam brać leki bo byłam zestresowana. On mi robił punkcję i tez bulo Ok. Dr Gajewska robiła mi transfer. Bardzo sympatyczna osoba - zupełnie inna niż dr Ghttps://www.maluchy.pl/li-73179.png
-
Ja przy ostatnim podejsciu tez chodzilam do dr Gr i bylam zadowolona. Wizyty trwaly tyle co trzeba i zawsze wszystko tlumaczyl i rozpisywal. Trafil celnie w odpowiedni dzien crio:-) ja polecam.24.11 criotransfer 2 blastocyst
9dpt 91.70, 11dpt 196.10, 14dpt 990,50
24.07.2017 Iga i Oliwia (37+1) -
nick nieaktualnyDziewczyny, które robiły sono hsg w gyncentrum. Powiedzcie mi jak u Was wygladał opis tego badania. Bo mam zastrzeżenia co do tego sprzetu i komentencji learza. Nie mam jednoznacznej diagnozy co do drożności:
opis badania:
po dezynfekcji przygotowaniu pola operacyjnego po 3 próbach (trudności z utrzymaniem cewnika) wrowadzono cewnik przez szyjkę macicy. WYpełniono balon uszczelniający solą fizjologiczną. Pod kontrolą usg podano przez cewnik okolo 15 ml 0,8% r-r NaCl. W trakcie zabiegu uwidoczniono prawidłowy obraz jamy macicy i stwierdzono NIEWIELKI przepływ płynu po stronie ewej. Po zabiegu niewielka ilość płynu za macicą. W razie dalszych trudności z zajściem w ciąże rzez kolejne 3 miesiące proponuję powtorzenie zabiegu SONO-HSG.
Rozpoznanie operacyjne: podejrzenie niedrożności jajowodu prawego. jama macicy bez zmian. -
Ja miałam napisane, że "w trakcie podawania zaobserwowano swobodny wypływ medium do jamy otrzewn. przez lewy jajowód, nie zaobserwowano wypływu po stronie prawej". I potem: "rozpoznanie operacyjne: niedrożność prawego jajowodu".
Z różnic to nie miałam np. tych zdań z Twojego opisu: "Po zabiegu niewielka ilość płynu za macicą. W razie dalszych trudności z zajściem w ciąże rzez kolejne 3 miesiące proponuję powtórzenie zabiegu SONO-HSG."
A co jest nie tak wg Ciebie? Bolało Cię podczas zabiegu?Gyncentrum: 3 x IUI, 3 x IVF
Artemida Białystok: 1 IVF
ciąża naturalna 6 tc [*]
EuroFertil: 1 IVF
zawsze 0 zarodków do mrożenia -
Ja też mam nie miłe odczucia u dr G. Teraz dr S, bo chodzę do niego do jego gabinetu powiedziałam że broń boże inseminacja u dr G. Byłam jakiś czas temu u niego na teście na obecność plemników po stosunku. Podczas USG zapytałam jakie mam endometrium bo mialam problemy po clo i musiałam brać zastrzyki na lepsze endometrium. To powiedział, że po badaniu powie. Później pobral do badania, ubralam się i pytam znów to mi powiedział, że ja tu nie przyszłam po to by on mi opowiadał o usg. Na co ja mu ze ja przyszłam na pobranie materiału i nie prosiłam się żeby mi robił usg. Okropny
Yoselyn82 lubi tę wiadomość
starania od sierpnia 2015, 01/16- polip szyjkowy, 04/16- laparoskopia torbiel łagodna endometrioza, 05/16-02/17 stymulacje zespół LUF, 03/17- 1sza IUI, 04/17- 2ga IUI
05/17 I IVF Imsi 8B i 8A ;( 06/17 histero 23.08.17 start długi protokół gonapeptyl. Cd4/cd8 mthfr homo, pai-1 hetero
-
natlem wrote:Ja też mam nie miłe odczucia u dr G. Teraz dr S, bo chodzę do niego do jego gabinetu powiedziałam że broń boże inseminacja u dr G. Byłam jakiś czas temu u niego na teście na obecność plemników po stosunku. Podczas USG zapytałam jakie mam endometrium bo mialam problemy po clo i musiałam brać zastrzyki na lepsze endometrium. To powiedział, że po badaniu powie. Później pobral do badania, ubralam się i pytam znów to mi powiedział, że ja tu nie przyszłam po to by on mi opowiadał o usg. Na co ja mu ze ja przyszłam na pobranie materiału i nie prosiłam się żeby mi robił usg. Okropnyhttps://www.maluchy.pl/li-73179.png
-
nick nieaktualnyMi się wydaje że jak widzą że ktoś przychodzi kontrolnie do lekarza, który nas nie prowadzi, to tratują gorzej. Trochę to wkurwiające bo i tak płacimy taką kasę, że chyba już im się w dupach przewtraca.
Co do mojego HSG, to mam wrażenie że mój doktor, który to przeprowadzał nie miał doświadczenia, i sam przez ten opis nie chce stwierdzić jednoznacznie czy rzeczywiście nie drożny ten prawy jajowód, czy może on tego nie uchwycił na USG, co jest dziwne...Yoselyn82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Marlena racja pierwsze pytanie od kogo przychodzę i kto mi kazał takie badanie zrobicstarania od sierpnia 2015, 01/16- polip szyjkowy, 04/16- laparoskopia torbiel łagodna endometrioza, 05/16-02/17 stymulacje zespół LUF, 03/17- 1sza IUI
, 04/17- 2ga IUI
05/17 I IVF Imsi 8B i 8A ;( 06/17 histero 23.08.17 start długi protokół gonapeptyl. Cd4/cd8 mthfr homo, pai-1 hetero
-
eveliin wrote:I czar prysł.. beta <0,1
przykro mi bardzo...wiem co czujesz...
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Evelin przykro mi...5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Tak, pierwsze. Mam jeszcze 2 razem zamrozone, tez z 3 doby.
Miałam w sumie 6 zapłodnionych, i do 3 doby wszystkie piekne 8A. 4 zamrozilismy a 2 mialy czekac do blastki, ale obydwa sie zatrzymaly w 3dobie. I te z crio tez jakby sie dalej juz nie rozwijaly skoro beta nawet nie drgneła..
IVF–IMSI, 2crio 07.04.2017--> 2x3dniowe 8A--> 11dpt 325;13dpt 640,17dpt 1694,19dpt 2864
04.05.17 mamy serduszko