Gyncentrum i nie tylko...
-
WIADOMOŚĆ
-
Rubineye cały czas musimy jeszcze Malutką dokarmiać, zobaczymy jak będzie. Mamy też problemy z brzuszkiem. A tak ogólnie super - cały czas mi się chce płakać ze szczęścia jak na Kornelkę patrzę, nie mogę uwierzyć, że to się wszystko udało...
lilou lubi tę wiadomość
AMH 1,3; 3xiui 1xinv
czerwiec 2016 ciąża naturalna! Dziękujemy Ci Boże... -
Yoselyn82 wrote:Dziewczyny czy ma ktos do odsprzedania Metformax?
Ja mam na pewno metformax 500, ale to mogę Ci dać znać po pracy ile tego mam
Sunshine nie wiem co napisać... trzymaj się kochana :*
starania od 2013 PCOS, M: azoospermia
GynCentrum 02.08 2x blastocysty, 8tc. ☹️09.01.17 2 w 3 dobie ☹️ Invimed Warszawa, 1.04. 2x 3 doba 12 dpt - 267,26 14dpt-529 17dpt-1391, mamy ❤️ -
Peonia powiem ci, że ja się staram w sieci nie czytać nic poza zaufanymi forami i opracowaniami naukowymi. Opinie o bankowaniu są różne, a w większości miejsc znajdzie się tylko i wyłącznie reklamy. Chyba każdy w PL wie, że tu nie ma nic za darmo. Ale nie można też podchodzić do sprawy tak, że to jest opcja zła i tylko komercyjna. Medycyna się rozwija i to bardzo. Co więcej, krew pępowinowa i galaretę z sznura może wykorzystać nie tylko nasze dziecko, ale w wielu przypadkach cała rodzina. I ja bardziej na temat patrzę z tej perspektywy.
Lucynka mnie i p. dr Gajewska i szpital w Świętochłowicach rozczarował. A mam koleżankę, którą zmusili do cesarki. Nigdy więcej.
Aguuula;2525 mocno trzymam kochana za ciebie i za twoje maluszki kciuki. Niech zmiana klimatu pomoże i tobie. Jestem z tobą!
Sunshine_111 - kochana musi być dobrze. Jezu, nie wiem co ci radzić, co powiedzieć. Maluszkowi na pewno nic się nie stało...
3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
9-117,9 11-269,6 13-523,6 15-1196 19-4722 23-13129
16.06.2017 nasz świat odmieniła Aurora -
Kala06 wrote:Ja mam na pewno metformax 500, ale to mogę Ci dać znać po pracy ile tego mam
Sunshine nie wiem co napisać... trzymaj się kochana :*
ooo bede wdzieczna tobie za informacjeMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Sunshine nie wiem co napisać... trzymaj się kochana... musi byc dobrze, skoro sie udalo teraz po tylu latach to jest suuuper.. a beta piekna..!Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Sunshine_111 wrote:Dziękuję dziewczyny.
Beta 1965... mój rekord
Czy są jakieś badania prenatalne na niedorozwój umysłowy? Gdzie mam teraz iść? Znacie jakieś przypadki rentgena w ciąży i urodzenia zdrowego dziecka?
3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
To ja jeszcze szybko o prenatalnych. Dzidzia była bardzo grzeczna (choć się obróciła pośladkowo i teraz się modlimy by zmieniła pozycje bo ja chcę rodzić sn). Bardzo dużo ziewała. Mamy piękne focie, jak podacie maile to wam prześlę.
Mała ma już 1170gram, zdrowa, idealnie w swoim przedziale się mieści. Kopie jak szalona mamusię. Pani dr Agata Włoch super lekarka, badała nas 40 minut, nie dało się zrobić 3d badania, ale próbowała. Ale że nie wyszło to nie policzyła nas nawet za te próby. Obejrzała małą z każdej strony. Polecam z czystym serduchem ją. Wczoraj byliśmy też na warsztatach Bezpieczny maluch. Również polecam, patrzcie na rozpiskę gdzie będą i się zapisujcie, warto!linkaa28, mandy11, Krakowianka lubią tę wiadomość
3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
Sunshine nie jestem jakoś przesadnie religijna ale Bóg wie co robi. Daj maluszkowi szansę, nie skreślaj go, a Ty kochana głowa do góry i idź szYbko do lekarza.
Mandy my mamy za to problem z gazami. Mam tak samo jak Ty, pełnia szczęścia29.06 criotransfer - 4 podejście. Mamy serduszko ❤
25.02.2017 urodził się Tymon.
10.04.2018 ostanie podejście. Mamy serduszko ❤ -
Sunshine...jak cud ☺
Ja mam nadzieje ze na tak wczesnym etapie nie zaszkodzil rtg.
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
nick nieaktualny
-
Sunshine o kurde ...niesamowite- to cud - jak u Mandy skonsultuj się z lekarzem odnośnie szkodliwości rtg w tak wczesnym stadium ciąży. Wszystko musi się dobrze skończyć- bardzo 3mam kciuki- chyba Cię wywołałam myślami, bo wczoraj o Tobie myślałam. SWOJĄ drogą czy ta babka nie zaslonila Cie - bo zapomniała czy przy mammografi sie nie zakłada- tylko konietom które zgłoszą, ze są w ciąży... moze promieniowanie nie jest az tak silne...
Agula super , ze wreszcie tu do nas dołączyłas - 4 zapłodnione zarodki to i tak dobry wynik porównując wcześniejsze proby. 3mam kciuki za betę.
SIL super pelnia szczęścia- maila mojego masz:)Niepłodność idiopatyczna,
2 insemki,4 in vitro-Gyn Kce,Invimed Wawa,Artvimed Krakow. Adopcja-kwalifikacja IV 2018...VI 2020 jestem Mamą.. nie z brzucha, ale z serducha -
nick nieaktualnyDziewczyny chciałabym Was prosić o pomoc jeśli chodzi o lekarza z GC K-ce.
Jestem od 14 lat pacjentką dr M. Ale już chyba czas na zmianę.
Chodzi mi po głowie dr Gajewska.
Ma różne opinie, ale w większości bardzo pozytywne.
Choć teraz przeczytałam Sil, że jesteś nią rozczarowana. Czy mogłabyś napisać coś więcej?
Na ten czas nie mamy problemu medycznego, ale też i ciąży nie ma.
Jestem po I IUI (stymulował Lamettą dr M, IUI robił Gretka - nigdy więcej!).
Pozostałe cykle Lametta.
Dr M niczego nie bada (to ja szukam i badam sama), stymulację miałam na niedrożnych jajowodach (w styczniu br udrożnione) niczego nie potrzebuję, według niego jestem zdrowa, jak i mój M. Ale latka lecą... mam już 38...i mam wrażenie, że stoję w miejscu.
Ciężka to dla mnie decyzja by zmienić gina po tylu latach...
Proszę Was o pomoc napiszcie co o tej lekarce sądzicie?
Wzięłam ją pod uwagę również dlatego, że ma swój gabinet w Bytomiu (ja jestem z Górnego Śląska) więc mam i tu i tu niedaleko.
Potrzebny mi gin dość często dostępny na monitoringi czy do IUI.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2017, 11:23
-
Dziękuję dziewczyny. Do lekarza umówiłam się na przyszły piątek, bo powinno już być serduszko. Czy jest sens iść wcześniej? Mogę jeszcze zmienić termin, bo chyba były wcześniej wolne.
A Pani zapomniała. Tzn przy normalnej mammografii mi dała, ale potem kazali mi wracać na dodatkowe badanie - Mammografię 3D (Tomosyntesa czy jakoś tak) i już była innaPani i zapomniała, a ja byłam tak zestresowana, że się upomniałam dopiero po pierwszej serii zdjęć (bo tam się ich robi dużo). Byłam teraz we wtorek na usg 3D, i pytałam się techniczki co by było gdyby. Powiedziała, że przy zwykłej mammografii to są nowoczesne aparaty i niskie dawki. Przy tej MM 3D są większe, ale po jednym nie powinno się nic stać (tak pocieszającym tonem). W necie wyczytałam, że dawki są porównywalne, mimo, że zdjęć jest wielokrotnie więcej (nawet 400!). Ale tego nie wie nikt, czy promieniowanie dotarło i nabroiło. W każdym bądź razie wysoka ta beta, więc to nie był 3 dzień po owulacji. Musiało być później. Zobaczymy, czy będzie rosnąć. Że też człowiek nie może się cieszyć po tylu latach... ehh dobra, nie truje już Wam -
Alisa wrote:Dziewczyny chciałabym Was prosić o pomoc jeśli chodzi o lekarza z GC K-ce.
Jestem od 14 lat pacjentką dr M. Ale już chyba czas na zmianę.
Chodzi mi po głowie dr Gajewska.
Ma różne opinie, ale w większości bardzo pozytywne.
Choć teraz przeczytałam Sil, że jesteś nią rozczarowana. Czy mogłabyś napisać coś więcej?
Na ten czas nie mamy problemu medycznego, ale też i ciąży nie ma.
Jestem po I IUI (stymulował Lamettą dr M, IUI robił Gretka - nigdy więcej!).
Pozostałe cykle Lametta.
Dr M niczego nie bada (to ja szukam i badam sama), stymulację miałam na niedrożnych jajowodach (w styczniu br udrożnione) niczego nie potrzebuję, według niego jestem zdrowa, jak i mój M. Ale latka lecą... mam już 38...i mam wrażenie, że stoję w miejscu.
Ciężka to dla mnie decyzja by zmienić gina po tylu latach...
Proszę Was o pomoc napiszcie co o tej lekarce sądzicie?
Wzięłam ją pod uwagę również dlatego, że ma swój gabinet w Bytomiu (ja jestem z Górnego Śląska) więc mam i tu i tu niedaleko.
Potrzebny mi gin dość często dostępny na monitoringi czy do IUI.
Niecały tydzień później dostałam bardzo silnego krwawienia. Koszmar. Pojechałam do szpitala w Świętochłowicach, bo tam jej mąż jest ordynatorem, ona czasem przyjmuje. Była niedziela. I niby rozumiem, że lekarz też człowiek. Ale nie odebrała telefonu. Ani pierwszego, ani 10tego. Mój maż wysłał smsa i odpisała na niego po 2 godzinach - że dobre zrobiliśmy jadąc do szpitala. Potem w zasadzie się nie komunikowała, nie pytała co tam itp. W szpitalu mnie lekarz zbadał, zrobił usg, uspokoił. Przypisał dodatkowe leki. Byłam na sali z jedną dziewczyną, którą następnego dnia wypisano. Położne zapominały przynosić leków, badać, sprawdzać, zaglądać... A jak już byłam sama to w ogóle. W poniedziałek zjawił się ordynator, który temat zlał, powiedział że jest ok i następnego dnia do domu. Ja miałam mieć wizytę u dr G-K wtedy, zadzwoniłam ją przełożyć i okazało się że ona idzie na urlop. Napisałam do niej, czy mogę ją gdzie indziej zastać, albo czy mam iść po szpitalu do kogoś innego w zastępstwo na wizytę. Napisała że nie ma takiej potrzeby, że za 2 tygodnie wizyta. I pewnie bym to zaakceptowała, ale przy wypisie ani mnie nie zbadano, ani nie zrobiono usg. Co więcej, w wypisie wpisano że przy przyjęciu usg tez nie było, ani słowa o tym że płód był żywy, serce biło. Nikogo nic nie obchodziło. Jak zapytałam o usg to mi powiedzieli, że nie mają zapisu by jakiekolwiek usg się odbyło. No comments. Umówiłam się zaraz do lekarza z którym miałam wcześniej kontakt. Teraz moja ciąża prowadzona jest przez dr Janosz, która zawsze wszystko dokładnie sprawdza, bada, zleca badania, jak trzeba kieruje do szpitala, jak jej nie ma kieruje do lekarza który ją zastąpi, który zawsze wszystko o mnie i moim przypadku wie. Jak coś mnie niepokoi to piszę do niej maila lub smsa i zawsze dość szybko mam odpowiedź, nawet w weekendy. Często sama pisze, jak się czuję, jak badania, jak dzidzia.3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
nick nieaktualnySil - czytałam wcześniej Twoją historię związaną ze szpitalem w Świętochłowicach - to faktycznie nie do pomyślenia!!
Jeśli chodzi o dr M to powiem Ci rzadko kiedy odpisuje/ywał mi od razu. Czasem po paru h, czasem za 2 dni. To dobry gin i człowiek, ale chyba już rutynowo i taśmowo zaczyna traktować pacjentki.
Ja już przebadałam chyba wszystko co mogłam - ale na własną rękę.
Jemu podsuwałam tylko wyniki, nic nie zlecał, nic.
Ja (gdyby doszło do ciąży) nie będę tego szpitala nawet brała pod uwagę.
Jedynie Łubinowa Katowice.
W każdym razie chodzi mi konkretnie nie tyle o prowadzenie ciąży (bo u dr G-k) nie będę jej prowadzić - a na tą chwilę o zajście w ciążę czyli skuteczne stymulacje, monitoringi i dokładność.
Muszę czuć się bezpiecznie i zaopiekowana przez gina a nie zostawiona sama sobie.
Dlatego ponawiam pytanie: czy dr G-K to dobry wybór w mojej sytuacji?
(nie biorąc pod uwagę prowadzenia ciąży).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2017, 12:09