Gyncentrum i nie tylko...
-
WIADOMOŚĆ
-
majkownik82 wrote:wiesz, ja dostałam przed punkcją 36 h przed Gonapeptyl dwie ampułkostrzykawki naraz.
Dziewczyny piszcie po kolei co wyscie mialy zlecone te 36 h przed punkcja, pleeasee, któras miala gonapeptyl-e ?
Podczas ostatniej stymulacji miałam Gonal i Menopur,potem doszedł jeszcze Cetrotide i 36h przed punkcja Ovitrelle. Każda klinika ma swoje wytyczne, więc nie stresuj się będzie dobrze Podczas zmiany realizatora zastanawiałam się też nad Mysłowicami (jestem z Tychów) ale tylko w Gyn mieli jeszcze miejsca Nie analizuj też wszystkiego bo zeswirujesz, a dzidziuś potrzebuje spokojnej mamusi :-*29.06 criotransfer - 4 podejście. Mamy serduszko ❤
25.02.2017 urodził się Tymon.
10.04.2018 ostanie podejście. Mamy serduszko ❤ -
Ewela, cudownie! Jeszcze raz gratulacje!!
Sil, dziwne to trochę... Ja bym tez na Twoim miejscu wbiła się gdzieś jak najszybciej na usg.
Karolciu, lecimy na Fuerteventurę, w poniedziałek, ale jakoś się jeszcze nie cieszę. Mam nadzieję, że naładuję troszkę akumulatory... A Ty jak się czujesz? Wychodzisz z domu, czy raczej się oszczędzasz? -
Nie ma to jak zaspać na własny transfer4.11.2017 testuje to będzie 4-ty raz, oby ostatni
Jak zwykle beta mnie niż 0,1- pasuje na jakiś czas.
06.2018r. zmiana kliniki i stymulacja długim protokołem, 4 blastki.
07.03.2019. crio blastocysty, czekam na betę
11dpt- beta hcg 1140, 13dpt - beta hcg 2540 -
Rubi, no w tym sęk, że nie wiemy. To jest niby objazdówka, ale jest się w tym samym hotelu i są tak na prawdę 3 wycieczki po Fuercie i na Lanzarotte. Z tego co wyczytałam w opiniach to wcześniejsze grupy były kwaterowane w Corralejo. Chcieliśmy sami wybrać hotel, polecieć na normalne wczasy (chociaż objazdówki lubimy) i wykupić wycieczki lub wynająć auto, ale ta opcja, którą wykupiliśmy wychodziła w tym momencie dużo taniej, a my i tak nie siedzimy nigdy w hotelu :)A Ty gdzie byłaś?
Kasiurek, zaspałaś na transfer? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Rubineye wrote:Podczas ostatniej stymulacji miałam Gonal i Menopur,potem doszedł jeszcze Cetrotide i 36h przed punkcja Ovitrelle. Każda klinika ma swoje wytyczne, więc nie stresuj się będzie dobrze Podczas zmiany realizatora zastanawiałam się też nad Mysłowicami (jestem z Tychów) ale tylko w Gyn mieli jeszcze miejsca Nie analizuj też wszystkiego bo zeswirujesz, a dzidziuś potrzebuje spokojnej mamusi :-*
Masz racje... ale powiem Ci, że i tak spokojna jestem bardziej niż myślałam, nie ekscytuje się tak jak np przy inseminacji...może to niepowodzenie było dla mnie jak zimny prysznic, że teraz wiem że nie na wszystko mam wpływ i co ma być to się dzieje, np w z jajnikami (...) czy potem w laboratorium jak się dzielą itp to już zapisane jest, gdzie tam...w górze na co mam wpływ to niewątpliwie działam, dbanie o siebie, branie witami itp...a nie chce się podniecać bo w razie ponownego niepowodzenia...
i tak będzie ból wielki, ale może troszkę lżej... ale w sercu nadzieje mam, wiadomo ze mam :-*Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 11:31
2010 r. usunięty jajowód z powodu wodniaka, niezawsze pękające pęcherzyki, Mąż nasienie- ok.
2 ostatnie lata starań...nieskutecznych,
Czerwiec 2016 sono HSG,
25.06.IUI-nieudana,
Październik 2016 decyzja do IVF IMSI, X stymulacja krótki protokół z antagonistą,
21.10. punkcja 26.10Transfer -
nick nieaktualnyEwela jak fajnie,ze juz w domku jestescie:*
xxx
Allesa co tam u Ciebie? bylas wczoraj w gyn?
xxx
Dredzik ja sie przygotowuje do piatku...do skrechingu ale linka jest przede mna wuec z niecierpliwoscis bede czekala na relacje:)A Ty kiedy robisz skreching? ja intralipidu nie biore...jedynie embro glue i moze Ah...zobaczymy jaka dostane rozpiske po skrechingu.. -
Umówiłam się do dr Janosz do Zabrza. Ona mnie konsultowała immunologicznie. Mam w sumie dość tej zabawy w kotka i myszkę. Dziś mąż dr G-K nawet mnie nie zbadał a jak zapytałam kiedy do mojego lekarza to powiedział że za 2 tygodnie. Wiedział że się wcześniej do niej nie umówię... Tak mnie to zirytowało. Odechciało mi się i tej lekarki i jej męża i tego szpitala (do tego zgubili moje usg, w ogóle nie wpisali go do wypisu jak o nie zapytałam, to mi powiedzieli że usg nie ma w kartotece więc chyba wcale nie było). A było, nawet na wydruku mężowi serduszko pokazałam. Myślałam by się umówić do GynC, ale nie widzę tam nikogo z kim chciałabym się spotkać. Mam dość, poważnie...3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
9-117,9 11-269,6 13-523,6 15-1196 19-4722 23-13129
16.06.2017 nasz świat odmieniła Aurora -
nick nieaktualnyMajkownik ja tez miałam 36h przed punkcja Gonapeptyl. Nie miałam w ogóle ovitrelle. Ten lek działa ponoć łagodniej niż ovitrelle a ja mam PCOS. Musisz zaufać lekarzowi, żadna z nas Ci nie powie na 100% co powinnaś dostać. Możemy sie konsultować wyciągać wnioski owszem, ale pamiętaj ze nikt tu nie jest lekarzem, a każda ma inny organizm. Nie stresuj sie bo sobie szkodzisz. Moja stymulacja tez bardzo sie różniła od tych które miało tu większość dziewczyn. Ja nie miałam encortonu, nikt mi magnezu nie przepisał, nie miałam intralipidu, czy innych kroplówek, żadnego nacięcia endo itp. A jadnak jestem w połowie 10 tygodnia ciazy. Nie badałam tez nigdy progesteronu jak większość dziewczyn tutaj. Wyszłam z założenia ze jak nie zaufam to zwariuje. A tak jak dziewczyny piszą każda klinika ma inne doświadczenia i inne standardy, dlatego spokój jest Ci potrzebny.
Co do lutinusu ja brałam kilka dni przed crio tak samo jak fragmin. Tak wiec głowa do góry bedzie wszystko dobrze -
nick nieaktualnyEwela gratulacje dla Ciebie, pięknie to napisałaś.
Zizia kciuki za pecherzyki! Niech sie wszystko ładnie dzieli.
Sil, kurde zaskoczona jestem ze tak to wyglada. Dobrze ze juz do domu idziesz. Bedzie dobrze dzidziuś na pewno silny jest po mamusi.
Malamii co u Was? -
nick nieaktualnyLilou pytałaś jak u mnie, no wiec od weekendu chyba lepiej, mam wrażenie ze mdłości odpuszczają, zawsze łapie mnie po południu i trzyma aż do samego pójścia spać. Wymiotować wogóle nie wymiotuje, zdarzyło mi sie raptem raz.
A słuchaj jak tam waga u Ciebie? Moja mam wrażenie ze stoi, no moze jakiś nie cały kg mi przybył, choc ja widzę po sobie ze sie zaokrągliłam tu i tam. No i brzuszek troche widaćlilou lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zizia trzymam kciuki za komoreczki
Ewela gratulacje dla Ciebie, niech sie maluszek dobrze chowa
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️