Gyncentrum i nie tylko...
-
WIADOMOŚĆ
-
eveliin wrote:Kupowałam zawsze w Kauflandzie, po 6 opakowań i nie zdarzylo sie zeby nie mieli:)
Tylko pamiętaj że w czechach recepta jest ważna 2tyg od wystawienia.5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Marlena24 wrote:Ja ostatnio pierwszy raz byłam u dr grajewskiej i powiem wam że jestem zachwycona. Przecudna kobieta szkoda że w Bielsku nie przyjmuje popołudniami.5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Tyszanka81 wrote:Boje sie tak wybiegac w przyszlosc...
Ale mysle ze u dr Gajewskiej,jesli nie skonczy sie jak rok temu musze wierzyc ze bedzie dobrze!
A Ty gdzie prowadzilas?
Na pewno tym razem będzie wszytsko dobrze Tyszanko i nawet nie myśl inaczej. Ja prowadziłam ciążę u dr Gajewskiej i byłam zadowolona. Jak znowu będę w ciąży, to do 12 tc raczej też w klinice zostanę, a potem będę szukała gdzieś u siebie. Trochę miałam problemy pod koniec ciąży, żeby zrobić ktg w szpitalu u siebie, bo nie miałam lekarza prowadzącego ze szpitala, w którym ciążę prowadziłam. Więc dobrze jest orzynajmniej na końcówce ciąży iść na 2-3 wizyty do gin, który pracuje w szpitalu w którym chcesz rodzić.Tyszanka81 lubi tę wiadomość
Peonia88
-
Kala06 wrote:Dzien dobry mielismy wczoraj wizytę. Potwierdziła sie dziewczynka niestety okazało sie ze mam łożysko przodujące bocznie i ono jest powodem krwawień, rogiem dotyka szyjki a dziecko jeszcze głową uderza w ta część. Od wczoraj leżę w domu do góry nogami żeby grawitacyjnie przesunąć to łożysko, zero chodzenia po schodach i wstawanie tylko do wc. Dostałam leki przeciw krwotoczne ale krwotoki mogą się powtarzać. Generalnie wczoraj sie załamałam, próbuje jakoś to poukładać
Ciągle pod górkę, ale w końcu przytulisz swoją księżniczkę i zapomnisz o tych niedogodnościach. Najważniejsze, że malutka ma się dobrze. Resztę wytrzymasz. Trzymam kciuki.Kala06 lubi tę wiadomość
Peonia88
-
Marlena24 wrote:Ja ostatnio pierwszy raz byłam u dr grajewskiej i powiem wam że jestem zachwycona. Przecudna kobieta szkoda że w Bielsku nie przyjmuje popołudniami.
dr Gajewska jak i dr Piekarz bardzo fajne lekarki - polecam !!Tyszanka81 lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
ania609 wrote:Jeszcze mam takie pytanie czy można płacić w złotówkach ?
nie, musisz miec korony czeskie albo placisz karta. Przynajmniej tak jest w mojej aptece w czechach
a oto apteka gdzie ja kupowalam
Lékárna Agel
ul.Hlavní třída 43/34
737 01 Český Těšín
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
ania609 wrote:Jeszcze mam takie pytanie czy można płacić w złotówkach ?5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Aniu płaciłam kartą bo nie można w zł. I z realizacją większej ilość nie ma problemu bo najwięcej miałam 8, czy 10.
Tyszanka na początku byłam u dr P. ale nie podobało mi się jej podejście i przeniosłam się do Orbimedu dr Mitka. Właśnie tak jak Peonia piszę chciałam mieć lekarza prowadzącego w szpitalu. Jak trafiłam z krwawieniem to zaglądała do mnie co chwilę, po porodzie również. Moją siostrę po inseminacji prowadziła stamtąd dr Belowska. Też fajna kobietka29.06 criotransfer - 4 podejście. Mamy serduszko ❤
25.02.2017 urodził się Tymon.
10.04.2018 ostanie podejście. Mamy serduszko ❤ -
Rubineye wrote:Aniu płaciłam kartą bo nie można w zł. I z realizacją większej ilość nie ma problemu bo najwięcej miałam 8, czy 10.
Tyszanka na początku byłam u dr P. ale nie podobało mi się jej podejście i przeniosłam się do Orbimedu dr Mitka. Właśnie tak jak Peonia piszę chciałam mieć lekarza prowadzącego w szpitalu. Jak trafiłam z krwawieniem to zaglądała do mnie co chwilę, po porodzie również. Moją siostrę po inseminacji prowadziła stamtąd dr Belowska. Też fajna kobietka
Chodzilam tam do dr Biernat.Inseminacje w Provicie mi robila.
A dr Mitka chyba przyjmuje tez w Przychodni na K .Tam chodze na nfz do jej mamy.
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Tyszanka81 wrote:do Orbimedu mam 5 minut autem ☺
Chodzilam tam do dr Biernat.Inseminacje w Provicie mi robila.
A dr Mitka chyba przyjmuje tez w Przychodni na K .Tam chodze na nfz do jej mamy.
Też zaczynałam u Biernatowej Tak, przyjmuje ale ja chodziłam do Orbimedu mają tam dobry sprzęt
Klee a co może być przyczyną? Co mówią lekarz/embriolodzy? Przykro mi ....29.06 criotransfer - 4 podejście. Mamy serduszko ❤
25.02.2017 urodził się Tymon.
10.04.2018 ostanie podejście. Mamy serduszko ❤ -
Klee a co może być przyczyną? Co mówią lekarz/embriolodzy? Przykro mi ....[/QUOTE]
Nic nie mówią, rozkładają ręce... Pewnie genetyka, kto wie...
Kamiisia - znalazłam na Naszym Bocianie wątek o nas (zatrzymanie podziału zarodka): http://www.nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?f=6&t=85074 - jest takich przypadków jak my więcej, niestety zagadką pozostaje przyczyna.Gyncentrum: 3 x IUI, 3 x IVF
Artemida Białystok: 1 IVF
ciąża naturalna 6 tc [*]
EuroFertil: 1 IVF
zawsze 0 zarodków do mrożenia -
Ale przez to, że spróbowaliśmy w Artemidzie, upewniłam się, że przyczyna leży w nas, a nie w laboratorium i embriologu.
Zastanawiamy się nad komórką dawczyni (KD). Swoją drogą, zastanawiam się, dlaczego KD jest dużo droższe od adopcji zarodka (AZ)... Wie ktoś może coś na ten temat?
W ogóle, Fay, Krakowianka i może ktoś jeszcze, możecie coś więcej napisać o KD? Bo na pewno robiłyście jakieś rozeznanie wcześniej... Byłabym bardzo wdzięczna za inf.Gyncentrum: 3 x IUI, 3 x IVF
Artemida Białystok: 1 IVF
ciąża naturalna 6 tc [*]
EuroFertil: 1 IVF
zawsze 0 zarodków do mrożenia -
Klee, przykro mi U nas było to samo, słabe zarodki i już byliśmy zdecydowani na kd. U nas też niskie Allo - Dr Ch mówił, że on z żoną maja 0% a sprawadzili z ciekawości po 2 dziecku, czy jakoś tak I też mam Kir AA. Immunolog mi na to zalecił Accofil. Dr M nie chciał podać, Dr Cz chyba stwierdziła, że to to samo co Intralipid, dr Ch podał, no ale blatski były nieprawidłowe genetycznie, wiec...
Trzymam kciuki!
A może jak już się z tym pogodzicie, to będziecie mieć niespodziankę, jak my;) Z całego serca Ci tego życzę!Klee lubi tę wiadomość
-
A u nas dziś w dzień półmetkowy Oliwka zaczęła kopać tak, że pierwszy raz można było na brzuszku zobaczyć. Rozrabiaka mała
Czyli te bulgotki jelitowe co do których nie miałam pewności, to było to
Mój się chyba zmotywował i zaczął szykować pokoik do remontuKlee, Allessa lubią tę wiadomość