X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gyncentrum i nie tylko...
Odpowiedz

Gyncentrum i nie tylko...

Oceń ten wątek:
  • Wesołek :-) Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linkaa28 wrote:
    Wesołku z tego co mi się kojarzy w Bytomiu Fif rodziła swoje bliźniaki. Ja tam leżałam w zeszłym roku na "5" na ginekologi i muszę stwierdzić że pielęgniarki były na serio ok :)
    Życzę Ci powodzenia, żeby wszystko poszło po Twojej myśli:)

Póki co uważam tak samo, ale różnie jeszcze może być. W sumie nawet nie wiem czemu nie brałam pod uwagę tego szpitala wszyscy mi mówili,że do Rudy a narazie nie ma do czego się przyczepić. Wszyscy tacy mili.

Transfer 29.03.2016r., 3 doba 2x8A
    Beta: 9dpt 90, 11dpt 274, 16dpt 1685, 23dpt 29998 :-)
    Poród 35tc 3dzień syn i córcia :-)
  • Rubineye Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesolku nie zazdroszczę sytuacji w szpitalu w Rudzie. To jest straszne, że nie ma miejsca w szpitalu.... To brzmi jak jakiś żart. Najważniejsze, że jesteście pod dobrą i uśmiechnięta opieką :-)

Aneta dzięki :-) Ja chodzę w Tychach do Orbimedu więc ceny pewnie podobne. A planujesz rodzić w Tychach?

29.06 criotransfer - 4 podejście. Mamy serduszko ❤
    25.02.2017 urodził się Tymon.
    10.04.2018 ostanie podejście. Mamy serduszko ❤
  • Aneta197722 Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubineye... ja jestem z Knurowa k/gliwic ale raczej będę rodzić w Pyskowicach bo tam pracuje moja gin i tam mi zrobi cesarkę. Ale jeśli "chyci"mnie znienacka akcja to może i trafię do mojego szpitala w Knurowie a mam do niego dosłownie za ulicą.
    Także nie wiem jak to będzie.

• Ala76 Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny,

Czy któraś z Was robiła schratching w Knurówie lub w Gliwicach na NFZ? Ja robiłam histero ale nie wiem, czy jak poprosze o schratching to mi go zrobią;/

• lilou Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołku, może w tym Bytomiu bedzie lepiej niz w Rudzie. Trzymam kciuki za każdy dzien. Informuj nas na bieżąco :)

Wesołek :-) lubi tę wiadomość

Peonia88
  • Sil Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta197722 wrote:
    Rubineye... ja jestem z Knurowa k/gliwic ale raczej będę rodzić w Pyskowicach bo tam pracuje moja gin i tam mi zrobi cesarkę. Ale jeśli "chyci"mnie znienacka akcja to może i trafię do mojego szpitala w Knurowie a mam do niego dosłownie za ulicą.
    Także nie wiem jak to będzie.
    Ja miałam laparo w Knurowie, bo tam mój poprzedni lekarz pracuje - dr Arabski. Świetny według mnie. Zresztą sam szpital też nie był zły :)

3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
    9-117,9 11-269,6 13-523,6 15-1196 19-4722 23-13129
    16.06.2017 nasz świat odmieniła Aurora :)
  • Justkrk Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesolku kciukasy mocno trzymam za Ciebiebi Dzieciaczki!!

Justkrk

Inseminacja sierpień 2016 :(
    ICSI 5 wrzesień 2016 1 zarodek :(
  • Karolcia885 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołku a co mówią lekarze? Dużo Ci się szyjka skróciła fajnie że podali Ci sterydy dzieciaki będą bezpieczne. Kurczę widzę że wszystkie mamy bliźniacze szybko trafiają do szpitala.... A ja jeszcze mam tyle do załatwienia i boję się że nie zdąże ze wszystkim
    Smutasku życzę Ci dużo zdrówka i trzymaj się odpoczywaj. Informuj nas na bierzaco co i jak ☺

Karolcia885
  • Karolcia885 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorociak a ty masz już wszystko przygotowane?

Karolcia885
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedzcie mi czy wy tez tak macie/mialyscie ze podczas brania lutki i estrofemu czujecie jajniki? mimo ze to byl cykl sztuczny i na jajnikach nie powinno byc nic? czemu tak sie dzieje?

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️

Wysłany: 4 listopada 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia885 wrote:
    Wesołku a co mówią lekarze? Dużo Ci się szyjka skróciła fajnie że podali Ci sterydy dzieciaki będą bezpieczne. Kurczę widzę że wszystkie mamy bliźniacze szybko trafiają do szpitala.... A ja jeszcze mam tyle do załatwienia i boję się że nie zdąże ze wszystkim
    Smutasku życzę Ci dużo zdrówka i trzymaj się odpoczywaj. Informuj nas na bierzaco co i jak ☺

Karolcia...lekarze twierdzą, że i tak długo wytrzymałam a teraz próbujemy dotrwać do 35tc. Dużo porodów odbywa się właśnie w okolicy 32tc. Teraz szyjka ma 1cm. Dzięki Ty też kompletuj wyprawkę tylko nie szalej. Czego Ci brakuje?

Wysłany: 4 listopada 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorciak...kochana bierzesz pod uwagę poród naturalny czy tylko cc?

• mandy11 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołku to przykre, co musiałaś w tej Rudzie przejść... :-/ Jednak ten szpital taki super nie jest jak widać... Teraz już jesteś w dobrych, sympatycznych rękach i trzymam kciuki za Was, żebyście jak najdłużej dotrwali...

tb73krhmccbd1byo.png
    AMH 1,3; 3xiui :-( 1xinv :-(
    czerwiec 2016 ciąża naturalna! :-) Dziękujemy Ci Boże...
  • dorciak1805 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia - zostało nam załatwić jedno łóżeczko, i rzeczy do łóżeczek. No a ja nie mam majtek jednorazowych i podkładów na łóżko. A tak to już wszystko, bynajmniej to co najważniejsze - na szczęście mam mamę, teściową i siostry jak coś to one resztę będą załatwiały. Aaaaa i nie mam jeszcze łapek niedrapek i czapeczek i laktatora. Dziś pojechaliśmy z mężem do Pepco i Rossmanna - już powiem Wam że nie patrzyłam kupiłam rożki, ręczniczki z kapturkiem nie jakieś drogie, ważne żeby były na piersze potrzeby, smoczki, bodziaki, bo mi brakowało, w Kauflandzie kupiliśmy pieluchy Pampers - bo szwagierka doradziła, że Dada są dobre na dzień, ale na noc lepiej stosować te bardziej chłonne np. Pampers. W Rossmanie kupiłam chusteczki i kosmetyki proponowane przez dziewczynę z blogu Sroka O - Anetko, dziękuję za tą stronkę bo Ty ją podsunęłaś:) tak więc w poniedziałek jak dobrze będzie to pojadę kupić to co brakuje i tyle. Jutro piorę ubranka następnie będę prasowała i pakuję torbę - ona wołać o jeść nie będzie a przynajmniej już będę miała z głowy. To samo z dokumentami do szpitala przygotować mi zostaje, no i chcę podzwonić do szpitala do Rudy i do Bytomia aby podjechać i zobaczyć co i jak. AA i umówić się muszę do innego lekarza, bo ostatni raz widzę się w środę z dr P. w Gync.

Wesołku - ja to na razie wydygana jestem po tym co przeczytałam od Ciebie. Powiem Ci, że nawet nie myślałam o porodzie czy cc czy sn i cc. A coś lekarz Ci mówił? A Ty jak chcesz?

Czekamy na nasze dwa małe cuda ❤❤
    05.12.2016 r. Na świecie pojawiły się nasze dwa aniolki Hania i Zosia :)
  • Karolcia885 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia885 wrote:

W przyszłym tygodniu zamawiam łóżeczka i materace bo widzę że nie ma na co czekać wózka tez nie mam bo nic w okolicy ciekawego nie znalazłam także zamawiamy nowy. Foteliki dla dzieci juz mam ciuszki mniej więcej też. Muszę kupić jakieś zimowe czapeczki szaliki i nigdzie nie mogę takich malutkich znaleźć moze cos polecicie. Jakie ciuszki brałaś na wyjście dla dzieciaczków
    Ja chciałabym chociaż do końca listopada wytrzymać w domu....

Dorociak ja też nie mam jeszcze laktatora ale myślę o takim: Laktator elektryczny Medela mini elektric

Karolcia885
  • dorciak1805 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, też o nim myślałam, ale potem zastanowiłam się i chyba kupię tańszy ręczny - bo może będzie tak że szybko pokarm będzie. A ten Medeli trochę kasy kosztuje. A gdzie Ty chcesz rodzić? No ja też mówię dziewczynkom aby wytrzymały w brzuszku chociaż do końca listopada. Modlę się o to codziennie.

Czekamy na nasze dwa małe cuda ❤❤
    05.12.2016 r. Na świecie pojawiły się nasze dwa aniolki Hania i Zosia :)

Wysłany: 4 listopada 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorciak1805 wrote:
    Wesołku - ja to na razie wydygana jestem po tym co przeczytałam od Ciebie. Powiem Ci, że nawet nie myślałam o porodzie czy cc czy sn i cc. A coś lekarz Ci mówił? A Ty jak chcesz?

To przemyśl to do wizyty u dr P bo Twoje dziewczyny są ułożone glowkowo więc możesz rodzić naturalnie chyba że lekarz wypisze Ci wskazania do cc (leczenie niepłodności). Właśnie dr w Rudzie mi tak powiedział, ale u mnie nie ma możliwości porodu naturalnego i nie chciałabym.

• Allessa Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże Dziewuszki trzymam za Was wszystkie kciuki- najważniejsze żebyscie wszyscy zdrowi byli. Nie panikowac!

Wysłany: 4 listopada 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia885 wrote:
    Muszę kupić jakieś zimowe czapeczki szaliki i nigdzie nie mogę takich malutkich znaleźć moze cos polecicie. Jakie ciuszki brałaś na wyjście dla dzieciaczków
    Ja chciałabym chociaż do końca listopada wytrzymać w domu....

Małą zimową czapeczke mamy z auchan (0-3m) a trochę się nachodzilismy za nią. Przeważnie są albo większe alb nieocieplane.
    Na wyjście mam naszykowane: body na długi rękaw, spiochy lub spodenki takie ze stopkami do pasa,pajacyki,kombinezony, czapki cienkie + zimowe, po pampersie, i po 2 pieluchy tetrowe. No i nosidełko x2. Nie wiem czy szaliki wrzuciłam i rękawiczki.
    Jak będziesz odpoczywać to może Ci się uda wytrzymać. Trzymam kciuki :-)

• Karolcia885 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorciak1805 wrote:
    Karolcia, też o nim myślałam, ale potem zastanowiłam się i chyba kupię tańszy ręczny - bo może będzie tak że szybko pokarm będzie. A ten Medeli trochę kasy kosztuje. A gdzie Ty chcesz rodzić? No ja też mówię dziewczynkom aby wytrzymały w brzuszku chociaż do końca listopada. Modlę się o to codziennie.

Ja mam zamiar w Świętochłowicach 130km od domu.... Ale jak będzie zobaczymy moje dzieciaki tez sa ułożone główkowo. Ale jestem nastawiona na cesarkę. Dorociak musimy wytrzymać do końca listopada a póżniej niech się dzieje co chce :)

Karolcia885
‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ