Gyncentrum i nie tylko...
-
WIADOMOŚĆ
-
Sil wrote:Kasiurek na wyniki czeka się 4-6 tygodni, a ile na wizytę - nie mam pojęcia, ja robiłam prywatnie.
Pewnie tez bym zrobiła prywatnie ale ze teraz to już mi sie nie spieszy to mogę poczekać. Gorzej tylko z moim facetem bo on już ma dość słuchania o badaniach, wizytach itd. Muszę trochę odczekać zeby zacząć ten temat mieliśmy dać spokój a ja ciagle drążę. Tak przyzwyczaiłam sie do szukania ze nie potrafię chociaż raz dziennie nie szukać czegoś nowego. Ciagle bym coś badała... teraz wymyśliłam badanie z włosów bo chce sprawdzić poziom mikroelementów, jestem jakaś depresyjna i doszukuje sie winy w niedoborach. Przy moim ubogim odżywczo odżywianiu to b prawdopodobne.
A czasami to mam ochotę sobie w łeb strzelić, wtedy nic nie trzeba będzie badać4.11.2017 testuje to będzie 4-ty raz, oby ostatni
Jak zwykle beta mnie niż 0,1- pasuje na jakiś czas.
06.2018r. zmiana kliniki i stymulacja długim protokołem, 4 blastki.
07.03.2019. crio blastocysty, czekam na betę
11dpt- beta hcg 1140, 13dpt - beta hcg 2540 -
Kasiurek rozumiem cię, bo też badaliśmy wszystko co się dało. Aż w końcu prawie nic nie zostało, a w Arte nam powiedzieli, że zrobiliśmy masę badań, bez potrzeby... Ale tam wiele rzeczy uznają za wątpliwe...3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
9-117,9 11-269,6 13-523,6 15-1196 19-4722 23-13129
16.06.2017 nasz świat odmieniła Aurora -
nick nieaktualnyKasiurek86 wrote:Dzisiaj pni doktor zaproponowała nam badanie kariotypow. Pisaliście ze robiłyscie je na NFZ, to w poradni genetycznej sie robi? Długo sie czeka na wizytę do genetyka i trzeba mieć skierowanie? W sumie to nie spieszy mi Sie wiec mogę poczekać na wizytę. Jak sie nazywa ta poradnia? Krew pobiera sie od partnerów i porównuje?
Kasiurek ja katiotypy badalam w genomie w rudzie slaskiej...musicie miec skierowanie od lekarza rodzinnego...na wizyte czekalam ok 1.5 tygodnia...na wizycie dostalismy skierowanie na kariotypy po ok tygodnia tekefon z poradni aby przyjechac oddac krew i na wyniki czekalam ok 4-5 tygodni:) -
Dziewczy leczace sie w gync mam pytanie czy robilyscie tam screching endo tam czy poza klinika? Ja chce w tym cyklu to zrobic ale cena w klinice mnie odstrasza. Robila ktoras z Was gdzie indziej i jak zaopatrywał się na to lek prowadzacy w Gync.W trakcie II procedury...
-
Kasiurek86 wrote:Pewnie tez bym zrobiła prywatnie ale ze teraz to już mi sie nie spieszy to mogę poczekać. Gorzej tylko z moim facetem bo on już ma dość słuchania o badaniach, wizytach itd. Muszę trochę odczekać zeby zacząć ten temat mieliśmy dać spokój a ja ciagle drążę. Tak przyzwyczaiłam sie do szukania ze nie potrafię chociaż raz dziennie nie szukać czegoś nowego. Ciagle bym coś badała... teraz wymyśliłam badanie z włosów bo chce sprawdzić poziom mikroelementów, jestem jakaś depresyjna i doszukuje sie winy w niedoborach. Przy moim ubogim odżywczo odżywianiu to b prawdopodobne.
A czasami to mam ochotę sobie w łeb strzelić, wtedy nic nie trzeba będzie badaćWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 22:24
-
Mag, kochana tak mi przykro. Ale jesteś silna kobieta, doczekasz sie dzidziusia!!! Zbadajcie ta genetykę i immunologie na NFZ i wyjedźcie chociażby na weekend gdzieś odpocząć, bo należy wam sie. Do inmunologa dziewczyny jeżdżą jeszcze do Łodzi do dr Pasnika i bardzo sobie chwala. Nie wiem jak dr Papuga podchodzi do badań, ile ich zleca i jakie. Jak sie juz tyle transferów nie udało, to trzeba szukać przyczyny na własna rękę i zrobić wszystko co sie da przed kolejnym podejściem. A w między czasie odpoczniesz psychicznie od oczekiwania na bete.
To jest bardzo trudne, tyle pieniędzy, tyle nadziei pokładamy w ivf, a to jak wygrana w totka
Peonia88
-
Arwena8 wrote:Dziewczy leczace sie w gync mam pytanie czy robilyscie tam screching endo tam czy poza klinika? Ja chce w tym cyklu to zrobic ale cena w klinice mnie odstrasza. Robila ktoras z Was gdzie indziej i jak zaopatrywał się na to lek prowadzacy w Gync.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 08:11
AMH 1,3; 3xiui 1xinv
czerwiec 2016 ciąża naturalna! Dziękujemy Ci Boże... -
Mag, bardzo mi przykro. Wiem, że w pewnym momencie każdego dopada zniechęcenie wszystkiego mamy dość. Po prostu trzeba przetrwać ten etap. To Dobrze, że masz siłę na badania, skorzystaj z NFZ i zbadaj immunologię w Będzinie, może coś znajdziesz? Trzymaj się kochana
-
Arwena8 wrote:Dziewczy leczace sie w gync mam pytanie czy robilyscie tam screching endo tam czy poza klinika? Ja chce w tym cyklu to zrobic ale cena w klinice mnie odstrasza. Robila ktoras z Was gdzie indziej i jak zaopatrywał się na to lek prowadzacy w Gync.
Dziewczyny pisały, że robiły w Invimedzie w Katowicach, tylko tam trzeba umówić się na wizytę lekarską przed, więc z tego co pamiętam 200 za scratching z intralipidem i chyba 150 za wizytę wychodzi. Słyszałam jeszcze o Zięba clinic w Katowicach , gdzie scratching robią za 140, o ile ceny się nie zmieniły. A co do lekarza prowadzącego, uważam, że nie powinno bo obchodzić gdzie zrobiłaś. Za takie coś 500 to nienormalna cena, skoro nie w smak im, że pacjentki chodzą gdzie indziej, to niech zacierają cenę, prawa rynku tu też obowiązują. -
Kasiurek86 wrote:Pewnie tez bym zrobiła prywatnie ale ze teraz to już mi sie nie spieszy to mogę poczekać. Gorzej tylko z moim facetem bo on już ma dość słuchania o badaniach, wizytach itd. Muszę trochę odczekać zeby zacząć ten temat mieliśmy dać spokój a ja ciagle drążę. Tak przyzwyczaiłam sie do szukania ze nie potrafię chociaż raz dziennie nie szukać czegoś nowego. Ciagle bym coś badała... teraz wymyśliłam badanie z włosów bo chce sprawdzić poziom mikroelementów, jestem jakaś depresyjna i doszukuje sie winy w niedoborach. Przy moim ubogim odżywczo odżywianiu to b prawdopodobne.
A czasami to mam ochotę sobie w łeb strzelić, wtedy nic nie trzeba będzie badać
Kasiurek wiem jak Ci źle i co czujesz. To, że same musimy szukać przyczyny i się diagnozowac to dla mnie jakiś koszmar. Kiedyś ufalam, że kiedy idę do lekarza, to on mi pomoze. Teraz pozbylam się złudzeń. Może i czasem zajmie się jakimś problemem i coś uda mu się wyleczyć, Ale cos takiego jak podejście holistyczne to nie wiem ilu lekarzy stosuje. Ile razy denerwują się na pacjenta, że " czyta internet". Ano czyta, bo na niedosyt, bo lekarz nie wyjaśni, może i ma większą wiedzę, ale po co tłumaczyć pacjentowi, z braku czasu można co zbyć, powiedzieć zeby" tym się nie przejmowal". To pacjent szuka i leczy się sam, bo czuje, że coś z nim nie tak. A już w ogóle porażką dla mnie jest wizyta u ginekologa- endokrynologia, który bagatelizuje wyniki tsh, albo interpretuje je raz tak raz siak. Wy wiecie do czego piję. No wrzuciłam z siebie żale, a zaczęłam pisać żeby zapytać Cię Kasiurek co jm jod -
Kasiurek pisałaś w którymś poście o badaniu włosów. Mi takie badanie zleciła refleksolog żeby sprawdzić poziom metali w organizmie. Wiem, że to robi jakieś labo z Poznania. Jakbyś potrzebowała namiary daj znać Kosztuje to ok. 300 zł. Ja tego badania nie robiłam29.06 criotransfer - 4 podejście. Mamy serduszko ❤
25.02.2017 urodził się Tymon.
10.04.2018 ostanie podejście. Mamy serduszko ❤