Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gyncentrum i nie tylko...
Odpowiedz

Gyncentrum i nie tylko...

Oceń ten wątek:
  • Sil Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiurek na wyniki czeka się 4-6 tygodni, a ile na wizytę - nie mam pojęcia, ja robiłam prywatnie.

3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
    9-117,9 11-269,6 13-523,6 15-1196 19-4722 23-13129
    16.06.2017 nasz świat odmieniła Aurora :)
  • Kasiurek86 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sil wrote:
    Kasiurek na wyniki czeka się 4-6 tygodni, a ile na wizytę - nie mam pojęcia, ja robiłam prywatnie.

Pewnie tez bym zrobiła prywatnie ale ze teraz to już mi sie nie spieszy to mogę poczekać. Gorzej tylko z moim facetem bo on już ma dość słuchania o badaniach, wizytach itd. Muszę trochę odczekać zeby zacząć ten temat :) mieliśmy dać spokój a ja ciagle drążę. Tak przyzwyczaiłam sie do szukania ze nie potrafię chociaż raz dziennie nie szukać czegoś nowego. Ciagle bym coś badała... teraz wymyśliłam badanie z włosów bo chce sprawdzić poziom mikroelementów, jestem jakaś depresyjna i doszukuje sie winy w niedoborach. Przy moim ubogim odżywczo odżywianiu to b prawdopodobne.

A czasami to mam ochotę sobie w łeb strzelić, wtedy nic nie trzeba będzie badać :)

4.11.2017 testuje :) to będzie 4-ty raz, oby ostatni :)
    Jak zwykle beta mnie niż 0,1- pasuje na jakiś czas.
    06.2018r. zmiana kliniki i stymulacja długim protokołem, 4 blastki.
    07.03.2019. crio blastocysty, czekam na betę
    11dpt- beta hcg 1140, 13dpt - beta hcg 2540
  • Sil Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiurek rozumiem cię, bo też badaliśmy wszystko co się dało. Aż w końcu prawie nic nie zostało, a w Arte nam powiedzieli, że zrobiliśmy masę badań, bez potrzeby... Ale tam wiele rzeczy uznają za wątpliwe...

3 IMSI GynC 1 ISCI Arte
    9-117,9 11-269,6 13-523,6 15-1196 19-4722 23-13129
    16.06.2017 nasz świat odmieniła Aurora :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiurek86 wrote:
    Dzisiaj pni doktor zaproponowała nam badanie kariotypow. Pisaliście ze robiłyscie je na NFZ, to w poradni genetycznej sie robi? Długo sie czeka na wizytę do genetyka i trzeba mieć skierowanie? W sumie to nie spieszy mi Sie wiec mogę poczekać na wizytę. Jak sie nazywa ta poradnia? Krew pobiera sie od partnerów i porównuje?

Kasiurek ja katiotypy badalam w genomie w rudzie slaskiej...musicie miec skierowanie od lekarza rodzinnego...na wizyte czekalam ok 1.5 tygodnia...na wizycie dostalismy skierowanie na kariotypy po ok tygodnia tekefon z poradni aby przyjechac oddac krew i na wyniki czekalam ok 4-5 tygodni:)

• Arwena8 Koleżanka

Wysłany: 8 listopada 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczy leczace sie w gync mam pytanie czy robilyscie tam screching endo tam czy poza klinika? Ja chce w tym cyklu to zrobic ale cena w klinice mnie odstrasza. Robila ktoras z Was gdzie indziej i jak zaopatrywał się na to lek prowadzacy w Gync.

W trakcie II procedury...
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. Niby sie nie nastawialam na wynik pozytywny, na wszelki wypadek, a jednak dalo mi popalic. Juz nasmecilam na watku glownym. Teraz spac nie moge to tu bede zrzedzic :)

7pqmag4.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiurek86 wrote:
    Pewnie tez bym zrobiła prywatnie ale ze teraz to już mi sie nie spieszy to mogę poczekać. Gorzej tylko z moim facetem bo on już ma dość słuchania o badaniach, wizytach itd. Muszę trochę odczekać zeby zacząć ten temat :) mieliśmy dać spokój a ja ciagle drążę. Tak przyzwyczaiłam sie do szukania ze nie potrafię chociaż raz dziennie nie szukać czegoś nowego. Ciagle bym coś badała... teraz wymyśliłam badanie z włosów bo chce sprawdzić poziom mikroelementów, jestem jakaś depresyjna i doszukuje sie winy w niedoborach. Przy moim ubogim odżywczo odżywianiu to b prawdopodobne.

A czasami to mam ochotę sobie w łeb strzelić, wtedy nic nie trzeba będzie badać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 22:24

7pqmag4.png
  • Allessa Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag nie poddawaj się- warto walczyć o to Wasze male szczęście :-*

• lilou Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag, kochana tak mi przykro. Ale jesteś silna kobieta, doczekasz sie dzidziusia!!! Zbadajcie ta genetykę i immunologie na NFZ i wyjedźcie chociażby na weekend gdzieś odpocząć, bo należy wam sie. Do inmunologa dziewczyny jeżdżą jeszcze do Łodzi do dr Pasnika i bardzo sobie chwala. Nie wiem jak dr Papuga podchodzi do badań, ile ich zleca i jakie. Jak sie juz tyle transferów nie udało, to trzeba szukać przyczyny na własna rękę i zrobić wszystko co sie da przed kolejnym podejściem. A w między czasie odpoczniesz psychicznie od oczekiwania na bete.
    To jest bardzo trudne, tyle pieniędzy, tyle nadziei pokładamy w ivf, a to jak wygrana w totka :/

Peonia88
  • mandy11 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arwena8 wrote:
    Dziewczy leczace sie w gync mam pytanie czy robilyscie tam screching endo tam czy poza klinika? Ja chce w tym cyklu to zrobic ale cena w klinice mnie odstrasza. Robila ktoras z Was gdzie indziej i jak zaopatrywał się na to lek prowadzacy w Gync.
    Ja robiłam w Invimedzie, nikt się mnie o to nie czepiał, a jeżeli by tak było, to powiedziałabym co o tym myślę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 08:11

tb73krhmccbd1byo.png
    AMH 1,3; 3xiui :-( 1xinv :-(
    czerwiec 2016 ciąża naturalna! :-) Dziękujemy Ci Boże...
  • mandy11 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag bardzo mi przykro...

tb73krhmccbd1byo.png
    AMH 1,3; 3xiui :-( 1xinv :-(
    czerwiec 2016 ciąża naturalna! :-) Dziękujemy Ci Boże...
  • pippi Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag, bardzo mi przykro. Wiem, że w pewnym momencie każdego dopada zniechęcenie wszystkiego mamy dość. Po prostu trzeba przetrwać ten etap. To Dobrze, że masz siłę na badania, skorzystaj z NFZ i zbadaj immunologię w Będzinie, może coś znajdziesz? Trzymaj się kochana

• pippi Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arwena8 wrote:

Dziewczyny pisały, że robiły w Invimedzie w Katowicach, tylko tam trzeba umówić się na wizytę lekarską przed, więc z tego co pamiętam 200 za scratching z intralipidem i chyba 150 za wizytę wychodzi. Słyszałam jeszcze o Zięba clinic w Katowicach , gdzie scratching robią za 140, o ile ceny się nie zmieniły. A co do lekarza prowadzącego, uważam, że nie powinno bo obchodzić gdzie zrobiłaś. Za takie coś 500 to nienormalna cena, skoro nie w smak im, że pacjentki chodzą gdzie indziej, to niech zacierają cenę, prawa rynku tu też obowiązują.

• pippi Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmieniają cenę miało być; )

• Rubineye Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam do oddania nieotwarty olej z wiesiolka ważny do 04.02.2017

29.06 criotransfer - 4 podejście. Mamy serduszko ❤
    25.02.2017 urodził się Tymon.
    10.04.2018 ostanie podejście. Mamy serduszko ❤
  • Rubineye Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam go i mi zalega, a może komuś się przyda do symulacji :-)

• pippi Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiurek86 wrote:

Kasiurek wiem jak Ci źle i co czujesz. To, że same musimy szukać przyczyny i się diagnozowac to dla mnie jakiś koszmar. Kiedyś ufalam, że kiedy idę do lekarza, to on mi pomoze. Teraz pozbylam się złudzeń. Może i czasem zajmie się jakimś problemem i coś uda mu się wyleczyć, Ale cos takiego jak podejście holistyczne to nie wiem ilu lekarzy stosuje. Ile razy denerwują się na pacjenta, że " czyta internet". Ano czyta, bo na niedosyt, bo lekarz nie wyjaśni, może i ma większą wiedzę, ale po co tłumaczyć pacjentowi, z braku czasu można co zbyć, powiedzieć zeby" tym się nie przejmowal". To pacjent szuka i leczy się sam, bo czuje, że coś z nim nie tak. A już w ogóle porażką dla mnie jest wizyta u ginekologa- endokrynologia, który bagatelizuje wyniki tsh, albo interpretuje je raz tak raz siak. Wy wiecie do czego piję. No wrzuciłam z siebie żale, a zaczęłam pisać żeby zapytać Cię Kasiurek co jm jod

• pippi Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiurek co z tym jodem? Badałas to jakoś?

• Rubineye Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiurek pisałaś w którymś poście o badaniu włosów. Mi takie badanie zleciła refleksolog żeby sprawdzić poziom metali w organizmie. Wiem, że to robi jakieś labo z Poznania. Jakbyś potrzebowała namiary daj znać :-) Kosztuje to ok. 300 zł. Ja tego badania nie robiłam :-)

• dorciak1805 Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesolku, jak sie dziś miewasz? Jak sie czujecie? Cos lekarze mowili?

Czekamy na nasze dwa małe cuda ❤❤
    05.12.2016 r. Na świecie pojawiły się nasze dwa aniolki Hania i Zosia :)
‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ