X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gyncentrum Katowice
Odpowiedz

Gyncentrum Katowice

Oceń ten wątek:
  • Bazylia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2023, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZAJĄCZEK94 wrote:
    Po pierwsze to chyba Panie w rejestracji widzą kto jest naszym lekarzem prowadzącym i że należy zapisać pacjentkę do swojego lekarza. A po drugie, ja za każdym razem jak miałam się zapisać na wizytę to mówiłam do jakiego lekarza to z reguły słyszałam, że nie ma miejsc albo że akurat tego lekarza nie ma w tym dniu, bo dyżur ma inny. Teraz jestem w klinice innej to mam porównanie, panie w rejestracji zawsze zapisują do lekarza prowadzącego. Wyjątki się zdarzają oczywiście, ale w trakcie jednej stymulacji to raz mi się zdarzyło być u innego lekarza.

Po pierwsze to nie szkodzi po prostu poprosić mimo, że teoretycznie panie w rejestracji wiedzą. Trafiłam raz na panią, która dopiero się uczyła tam.
    To, że lekarza nie ma w danym dniu to rozumiem, bo pracują też gdzieś indziej. Mój lekarz zawsze sprawdzał grafik i uprzedzał jak miało go nie być.
    Przykro mi, że masz niemiłe doświadczenie z kliniką.

age.png

1 transfer... 😞💔
    2 transfer:
    9 dpt: 163,4 mlU
    11 dpt: 450,3 mlU
    13 dpt: 1920 mlU
    ♥️
  • ZAJĄCZEK94 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2023, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bazylia wrote:
    Po pierwsze to nie szkodzi po prostu poprosić mimo, że teoretycznie panie w rejestracji wiedzą. Trafiłam raz na panią, która dopiero się uczyła tam.
    To, że lekarza nie ma w danym dniu to rozumiem, bo pracują też gdzieś indziej. Mój lekarz zawsze sprawdzał grafik i uprzedzał jak miało go nie być.
    Przykro mi, że masz niemiłe doświadczenie z kliniką.

Ale własnie ma napisałam, że za każdym razem mówiłam do kogo chce być zapisana. Tam wszytskiego ttrzba sobie samemu przypilnować i być biegłym chyba w tych sprawach. A ja nie miałam pojęcia o niczym, czułam się niedoinformowana. Nie tak to powinno wyglądać.

Starania od 2021 roku.
    Beta hcg: 7dpt - 78, 10dpt - 411,80, 13dpt - 1757,80, 15dpt - 3373,65.
    7+5 - CRL 1,58 cm 👶
    I prenatalne (11+6) USG ok, preeklampsja 1:39, hipotrofia 1:276 🙄
    12+1- CRL 6 cm, 167 ud/min, szyjka 4 cm 👶
    16+1 - 162 g, 146 ud/min, szyjka 4,5 cm 👶
    19+2 - 303 g, 148 ud/min, szyjka 4,5 cm 👶
    II prenatalne (20+3) USG ok, 425 g dziewczynki 🥰
    22+1 - 564 g, 146 ud/min, szyjka 4,45 cm 👶
    26+1 - 1146 g, 138 ud/min, szyjka 4,34 cm 👶
    29+2 - 1676 g, 138 ud/min, szyjka 3,75 cm 👶
    III prenatalne (30+3) USG ok, 1888 g 👶
    32+1 - 2634 g, 143 ud/min👶
    34+1 - 3018 g, 135 ud/min👶
    36+1?
    CC - 12.03. (37+3/38+0 wg USG)?

preg.png
  • Krakowska Autorytet

Wysłany: 10 marca 2023, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZAJĄCZEK94 wrote:
    Po pierwsze to chyba Panie w rejestracji widzą kto jest naszym lekarzem prowadzącym i że należy zapisać pacjentkę do swojego lekarza. A po drugie, ja za każdym razem jak miałam się zapisać na wizytę to mówiłam do jakiego lekarza to z reguły słyszałam, że nie ma miejsc albo że akurat tego lekarza nie ma w tym dniu, bo dyżur ma inny. Teraz jestem w klinice innej to mam porównanie, panie w rejestracji zawsze zapisują do lekarza prowadzącego. Wyjątki się zdarzają oczywiście, ale w trakcie jednej stymulacji to raz mi się zdarzyło być u innego lekarza.

Tutaj masz rację. Ja byłam zapisywana do jednego i tego samego lekarza dopiero w momencie niepowodzeń. Podczas stymulacji i przygotowań do pierwszego transferu był za każdym razem ktoś inny. Raz lekarka pomyliła mnie z inną klientką i podczas badania pocieszała, że "mam też zarodki za granicą".
    A raz gdy przyszłam już świeżo po poronieniu by ustalić kolejny transfer inny lekarz na "dzień dobry" zapytał na mój widok: "Pani w ciąży?".
    I niestety po neutralnej (nie - negatywnej) opinii na portalu Znany Lekarz miewałam sytuacje, że np. na 5 minutowy wlew do Accofilu musiałam jeździć prawie 100 km do Katowic, choć klinikę krakowską mam 20 minut dalej piechotą bo "pani" doktor się obraziła i uznała, że "nie będzie prowadziła mojego leczenia", a tak się składa, że była jedyną lekarką przyjmującą w dany dzień.
    Oczywiście dzwoniłam do koordynatorki. Nie usłyszałam żadnego rozwiązania ani choćby przeprosin tylko "lekarz ma prawo odmówić".
    W odróżnieniu od Twojej dr Wajdy "moja" ma łatkę "empatycznego lekarza".
    Opinia zresztą zniknęła z portalu po kilku dniach, więc "pani" doktor ma tam dalej laurkę złożoną z wyłącznie pozytywnych komentarzy (powyżej stu). Moja jedyna neutralna widać była "zagrożeniem".
    Natomiast do działu embriologicznego nie miałam nigdy zastrzeżeń ani jeżeli chodzi o rezultaty ani kontakt.

Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
    I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
    VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka.
  • monester Autorytet

Wysłany: 10 marca 2023, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakowska wrote:
    Tutaj masz rację. Ja byłam zapisywana do jednego i tego samego lekarza dopiero w momencie niepowodzeń. Podczas stymulacji i przygotowań do pierwszego transferu był za każdym razem ktoś inny. Raz lekarka pomyliła mnie z inną klientką i podczas badania pocieszała, że "mam też zarodki za granicą".
    A raz gdy przyszłam już świeżo po poronieniu by ustalić kolejny transfer inny lekarz na "dzień dobry" zapytał na mój widok: "Pani w ciąży?".
    I niestety po neutralnej (nie - negatywnej) opinii na portalu Znany Lekarz miewałam sytuacje, że np. na 5 minutowy wlew do Accofilu musiałam jeździć prawie 100 km do Katowic, choć klinikę krakowską mam 20 minut dalej piechotą bo "pani" doktor się obraziła i uznała, że "nie będzie prowadziła mojego leczenia", a tak się składa, że była jedyną lekarką przyjmującą w dany dzień.
    Oczywiście dzwoniłam do koordynatorki. Nie usłyszałam żadnego rozwiązania ani choćby przeprosin tylko "lekarz ma prawo odmówić".
    Opinia zresztą zniknęła z portalu po kilku dniach, więc "pani" doktor ma tam dalej laurkę złożoną z wyłącznie pozytywnych komentarzy (powyżej stu). Moja jedyna neutralna widać była "zagrożeniem".
    Natomiast do działu embriologicznego nie miałam nigdy zastrzeżeń ani jeżeli chodzi o rezultaty ani kontakt.
    Tak, ja mam te same przemyślenia. Embriolodzy super, codziennie kontakt. A co do lekarzy to dr W też mi nie przypadła, ale pozostałe bardzo empatyczne. dr G. Już nie ma dawno w klinice - on się po prostu nie nadaje do pracy z ludźmi.

Krakowska lubi tę wiadomość

• ZAJĄCZEK94 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2023, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakowska wrote:

Ja w ogóle się dziwię, że w tej klinice byla jakąś koordynatorka, pierwsze słyszę hah 😁 Ale widocznie o tym też mnie nie poinformowano.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2023, 18:55

Starania od 2021 roku.
    7+5 - CRL 1,58 cm 👶
    36+1?

preg.png
  • Krakowska Autorytet

Wysłany: 10 marca 2023, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Tak, ja mam te same przemyślenia. Embriolodzy super, codziennie kontakt. A co do lekarzy to dr W też mi nie przypadła, ale pozostałe bardzo empatyczne. dr G. Już nie ma dawno w klinice - on się po prostu nie nadaje do pracy z ludźmi.

Lekarką która mi robiła pod górkę nie była dr Wajda, która fakt jest dość specyficzna (byłam u niej dwa razy), tylko "empatyczna" dr K.K.

VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka.
  • Krakowska Autorytet

Wysłany: 10 marca 2023, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZAJĄCZEK94 wrote:
    Ja w ogóle się dziwię, że w tej klinice byla jakąś koordynatorka, pierwsze słyszę hah 😁 Ale widocznie o tym też mnie nie poinformowano.

Bo nie ma nigdzie na stronie numeru do niej. Próbowałam składać reklamację na infolinii i dopiero tam odesłano mnie do niej, podając nr telefonu, ale jak widać i tak nic to nie dało.
    Nawet gównianego "przepraszam" nie usłyszałam.

ZAJĄCZEK94 lubi tę wiadomość

• monester Autorytet

Wysłany: 10 marca 2023, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakowska wrote:
    Lekarką która mi robiła pod górkę nie była dr Wajda, która fakt jest dość specyficzna (byłam u niej dwa razy), tylko "empatyczna" dr K.K.
    A ja w Katowicach byłam to nie miałam przyjemności poznać tej pani doktor.

• Bazylia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2023, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakowska wrote:
    Bo nie ma nigdzie na stronie numeru do niej. Próbowałam składać reklamację na infolinii i dopiero tam odesłano mnie do niej, podając nr telefonu, ale jak widać i tak nic to nie dało.
    Nawet gównianego "przepraszam" nie usłyszałam.

Też nie wiedziałam, że jest koordynatorka. Jeśli było coś na już to był telefon lub mail do klinki i lekarz w ten sam dzień oddzwaniał. Jak był mój na dyżurze to mój a jak nie to akurat obecny. Po transferze z wystawianiem recept i L4 między wizytami tak samo. Więc w sumie koordynatorka była mi niepotrzebna.

age.png

1 transfer... 😞💔
    2 transfer:
    ♥️
  • Kinia234 Debiutantka

Wysłany: 11 marca 2023, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również nie wiedziałam że była jakaś koordynatorka. Widzę że mieliście też niezłe przejścia z lekarzami, współczuję.
    Przykro słyszeć takie opowieści o miejscu, które powinno w mojej ocenie, dawać nadzieję i koić ten ból nieposiadania dzieciątka. A jak teraz wygląda Wasza sytuacja? Udało się w innych klinikach? Leczycie się dalej? Macie dzieci? Zrezygnowałyście? Jak samopoczucie? Dajecie radę?

• monester Autorytet

Wysłany: 11 marca 2023, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia234 wrote:
    Również nie wiedziałam że była jakaś koordynatorka. Widzę że mieliście też niezłe przejścia z lekarzami, współczuję.
    Przykro słyszeć takie opowieści o miejscu, które powinno w mojej ocenie, dawać nadzieję i koić ten ból nieposiadania dzieciątka. A jak teraz wygląda Wasza sytuacja? Udało się w innych klinikach? Leczycie się dalej? Macie dzieci? Zrezygnowałyście? Jak samopoczucie? Dajecie radę?
    Moim zdaniem to wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma. Każdy będzie chwalił tam gdzie się udało. Ja z tego co rozmawiam z koleżankami to w każdej klinice musisz sama wszystkiego pilnować, a to że lekarz jest miły i rozmowny zwykle nie idzie w parze z jego skutecznością. Niestety my na początku trafiamy takie nieskażone i nie wiemy że powinno się przede wszystkim lekarzy kontrolować bo oni często zapominają o wielu rzeczach.

Bazylia lubi tę wiadomość

• Krakowska Autorytet

Wysłany: 11 marca 2023, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia234 wrote:

Mnie się w końcu udało w tej klinice, niestety dopiero za 8 razem.

• ZAJĄCZEK94 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2023, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Moim zdaniem to wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma. Każdy będzie chwalił tam gdzie się udało. Ja z tego co rozmawiam z koleżankami to w każdej klinice musisz sama wszystkiego pilnować, a to że lekarz jest miły i rozmowny zwykle nie idzie w parze z jego skutecznością. Niestety my na początku trafiamy takie nieskażone i nie wiemy że powinno się przede wszystkim lekarzy kontrolować bo oni często zapominają o wielu rzeczach.

Nie zgadzam się z Tobą. Ja teraz leczę się w innej klinice w Katowicach i mam porównanie. Wszytsko jest niebo a ziemia, począwszy od lekarzy, a byłam już u 2, przez podejście do lekarza, opieki pielęgniarskiej, kończąc na informowaniu pacjenta o niezbędnych badaniach. Wiaodmo, że trzeba sobie dopilnować wszytskiego samemu, żeby mieć badania zrobione itp. Ale jak mam tego dopilnować skoro nawet nie wiem, że jakieś badania trzeba zrobić? Nam się w dalszym ciągu nie udało, ale z całą pewnością mogę powiedzieć, że teraz jestem zadowolona ze wszytskiego w obecnej klinice. Za nic nie wróciłabym do Gyncentrum. A Twój argument odnosnie lekarza, który jest miły, to jest mniej skuteczny jest dla mnie absurdalny. Co ma piernik do wiatraka? Lekarz, który nie jest miły dla pacjenta i nie jest empatyczny i wrażliwy na tragedie ludzka, bo dla mnie osobiście to jest tragedia, że nie możemy mieć dziecka, nie powinien być lekarzem.

Starania od 2021 roku.
    7+5 - CRL 1,58 cm 👶
    36+1?

preg.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 11 marca 2023, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZAJĄCZEK94 wrote:
    Nie zgadzam się z Tobą. Ja teraz leczę się w innej klinice w Katowicach i mam porównanie. Wszytsko jest niebo a ziemia, począwszy od lekarzy, a byłam już u 2, przez podejście do lekarza, opieki pielęgniarskiej, kończąc na informowaniu pacjenta o niezbędnych badaniach. Wiaodmo, że trzeba sobie dopilnować wszytskiego samemu, żeby mieć badania zrobione itp. Ale jak mam tego dopilnować skoro nawet nie wiem, że jakieś badania trzeba zrobić? Nam się w dalszym ciągu nie udało, ale z całą pewnością mogę powiedzieć, że teraz jestem zadowolona ze wszytskiego w obecnej klinice. Za nic nie wróciłabym do Gyncentrum. A Twój argument odnosnie lekarza, który jest miły, to jest mniej skuteczny jest dla mnie absurdalny. Co ma piernik do wiatraka? Lekarz, który nie jest miły dla pacjenta i nie jest empatyczny i wrażliwy na tragedie ludzka, bo dla mnie osobiście to jest tragedia, że nie możemy mieć dziecka, nie powinien być lekarzem.
    Lekarz nie ma mi opwoiadac o pierdolach tylko ma postępować zgodnie z wiedzą medyczną i być przy tym kulturalny. Ja nie oczekuje rozmow i klepania po plecach. A koleżanki opowiadały mi o właśnie takich spotkaniach z lekarzami w innych klinikach- przy czym robili podstawowe błędy czy w stymulacjach czy w badaniach w trakcie. Stąd wniosek, że wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Każda klinika będzie miała swoich zwolenników i przeciwników, ale pomimo porażki w gc staram się być obiektywna. Większość lekarzy ok- tu poza wspomnianymi w poprzednich postach - czas z dnia na dzień na wizytę zawsze się znalazł, położone przemiłe a laboratorium na wysokim poziomie. Co do badań to też zawsze wiedziałam co trzeba zrobić żeby pilnować terminu.

• ZAJĄCZEK94 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2023, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    Lekarz nie ma mi opwoiadac o pierdolach tylko ma postępować zgodnie z wiedzą medyczną i być przy tym kulturalny. Ja nie oczekuje rozmow i klepania po plecach. A koleżanki opowiadały mi o właśnie takich spotkaniach z lekarzami w innych klinikach- przy czym robili podstawowe błędy czy w stymulacjach czy w badaniach w trakcie. Stąd wniosek, że wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Każda klinika będzie miała swoich zwolenników i przeciwników, ale pomimo porażki w gc staram się być obiektywna. Większość lekarzy ok- tu poza wspomnianymi w poprzednich postach - czas z dnia na dzień na wizytę zawsze się znalazł, położone przemiłe a laboratorium na wysokim poziomie. Co do badań to też zawsze wiedziałam co trzeba zrobić żeby pilnować terminu.

No ja właśnie uważam, że lekarze w GC źle mnie prowadzili, co usłyszałam i co potwierdziło sie w obecnej mojej klinice. Tutaj nastąpiła całkowita zmiana w leczeniu, zlecono dodatkowe podstawowe badania, które niestety okazało się że są nieprawidłowe. Wdrożono leki, doszłam do etapów transferu, co ani razu nie miało miejsca w GC. Tam wychodząc z każdej wizyty czułam się zagubiona, w obecnej klinice czuje się zaopiekowana i wiem na czym stoję. Co do laboratorium, embriologów czy opieki peielgniarskiej to właściwie nie mam wiekszych zarzutów. Natomiast, żeby w ogóle mieć z nimi do czynienia trzrba przejść wcześniejsze etapy czyli diagnostykę, potem leczenie, stymulacje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2023, 12:12

Starania od 2021 roku.
    7+5 - CRL 1,58 cm 👶
    36+1?

preg.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 11 marca 2023, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZAJĄCZEK94 wrote:
    No ja właśnie uważam, że lekarze w GC źle mnie prowadzili, co usłyszałam i co potwierdziło sie w obecnej mojej klinice. Tutaj nastąpiła całkowita zmiana w leczeniu, zlecono dodatkowe podstawowe badania, które niestety okazało się że są nieprawidłowe. Wdrożono leki, doszłam do etapów transferu, co ani razu nie miało miejsca w GC. Tam wychodząc z każdej wizyty czułam się zagubiona, w obecnej klinice czuje się zaopiekowana i wiem na czym stoję. Co do laboratorium, embriologów czy opieki peielgniarskiej to właściwie nie mam wiekszych zarzutów. Natomiast, żeby w ogóle mieć z nimi do czynienia trzrba przejść wcześniejsze etapy czyli diagnostykę, potem leczenie, stymulacje.
    A na jakim etapie teraz jesteście ? W Angieliusie, prawda ?Macie zarodki ?

• ZAJĄCZEK94 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2023, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monester wrote:
    A na jakim etapie teraz jesteście ? W Angieliusie, prawda ?Macie zarodki ?

Tak. 2 nieudane transfery, ale to już duży krok w stosunku do tego co było w GC. Teraz będę przygotowywać się do kolejnej stymulacji, możliwe że ostatniej, ale zanim to najpierw muszę jeszcze zrobić inne badania, m. in. w kierunku immunologii i i czeka mnie jeszcze histerolaparoskopia i biopsja endometrium. Z lekarka ustaliłyśmy, że musimy sprawdzić jeszcze parę rzeczy, żebym była przygotowana na 100 %.

Starania od 2021 roku.
    7+5 - CRL 1,58 cm 👶
    36+1?

preg.png
  • monester Autorytet

Wysłany: 11 marca 2023, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZAJĄCZEK94 wrote:
    Tak. 2 nieudane transfery, ale to już duży krok w stosunku do tego co było w GC. Teraz będę przygotowywać się do kolejnej stymulacji, możliwe że ostatniej, ale zanim to najpierw muszę jeszcze zrobić inne badania, m. in. w kierunku immunologii i i czeka mnie jeszcze histerolaparoskopia i biopsja endometrium. Z lekarka ustaliłyśmy, że musimy sprawdzić jeszcze parę rzeczy, żebym była przygotowana na 100 %.
    Powodzenia ! A jeszcze z ciekawości dopisze bo może nie wszyscy wiedzą , a komuś się wiedza przyda - w programie 2+1 jeśli nie ma się wykorzystanych wszystkich procedur można zrobić zamiennik za dopłatą na komórki dawczyni ;) zawsze to coś taniej od standardowej ceny za program z dawstwem który kosztuje 21 tysięcy jakoś

• Bazylia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2023, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia234 wrote:

Przy AMH 0,69 i bardzo kiepskimi wynikami nasienia udało się. Dwie procedury, dwa transfery - drugi udany.

age.png

1 transfer... 😞💔
    2 transfer:
    ♥️
  • monester Autorytet

Wysłany: 11 marca 2023, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bazylia wrote:
    Przy AMH 0,69 i bardzo kiepskimi wynikami nasienia udało się. Dwie procedury, dwa transfery - drugi udany.
    Czyli mieliście po jednym zarodku z każdej procedury? Gratulacje !

‹‹ 6 7 8 9 10
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ