Gyncentrum Katowice In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Witaj gretka podchodzicie komercyjnie czy z rzadowego? Jaki u Was problem i ktory to transfer?
cicho sza wrote:Uszy do góry!
zniknęły problemy to i ciąża będzie
Ja miałam 4 histeroskopie i za każdym razem był polip.
Buzia
No myślę ze ciazy nie będzie, bo do tej pory nie ma.
Czemu mialas tyle razy histero? -
Vioris, uważam, że u mnie zupełnie te histeroskopie za bardzo potrzebne nie były. Pierwsza - polip (Angelius), druga - poprawka po lekarzu, który nie umiał wyciąć polipa (Angelius), trzecia poprawka po dwóch wcześniejszych - (Bonifratrzy, Katowice), czwarta gyncentrum - po to by stwierdzić, że wszystko jednak jest OK i przy okazji zrobić scratching endometrium przez chyba czwartym transferem.
Takie w zasadzie bez sensu to było, nie mówiąc o czasie który straciliśmy...
Ostatecznie polip był mały i nie przeszkadzał w niczym
pzdr!Kosmos :-*
-
gretka wrote:hej:-) tak, intralipid mialam tuz przed, telefonicznie miala info ze 1 godz. wystarczy, ale kolezanka mowila ze 3, wiec bylam wczesniej prawie 2.
Polozne mialy problem z wenflonem, wiec start jakos 13.40, slabo schodzilo, jakies plukanie i finisz o 15.40, a transfer mial byc o 15...5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
vioris wrote:Witaj gretka podchodzicie komercyjnie czy z rzadowego? Jaki u Was problem i ktory to transfer?
podchodze komercyjnie, u mnie niedrozne jajowody i niewielka endometrioza, transfer drugiWiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 15:53
gretka -
My dziś byliśmy na wizycie i zaczynamy stymulację z nowym cyklem
Mam Gonal i Euthyrox, bo tsh troszkę za wysokie. Od jutra dupek żeby @ na pewno przyszła w terminie. Idę protokołem krótkim z antagonistą Na pierwsze USG mam być w 7dc.
Wyniki nasienia mamy prawie idealne. Nie wiemy o co chodzi w sumie, bo nagle ze złych wyników, zrobiły się takie na 5 z minusem, jak to lekarz określił. Mamy tylko ruch obniżony, ale mówi że przy takiej ilości plemników (287mln) to w sumie nie ma znaczenia. W związku z tym, my się już chyba pod niepłodność idiopatyczną łapiemy, bo niby wszystko ok a ciąży brak. U mnie na usg dziś piękny pęcherzyk, także owulka na dniach. Ehh, że też wszystko działa a nie da się naturalnie
Ale emocje pozytywne w sumie mam i cieszę się, że wreszcie zaczyna się coś dziać!
A co u Was dziewczyny?
Anatolka lubi tę wiadomość
-
Jaka cisza tutaj Gdzie jesteście? Jak po świętach?
Ja czekam teraz na @, powinna być pod koniec przyszłego tygodnia i zaczynam stymulację Już nie mogę się doczekać, strasznie to się ciągnie.
Kochane, te które szły krótkim protokołem, jakie miałyście leki do stymulacji, antagonistę i leki po stymulacji? Ciekawa jestem co mnie czeka w GC pod tym względemlilou lubi tę wiadomość
-
vioris wrote:Jaka cisza tutaj Gdzie jesteście? Jak po świętach?
Ja czekam teraz na @, powinna być pod koniec przyszłego tygodnia i zaczynam stymulację Już nie mogę się doczekać, strasznie to się ciągnie.
Kochane, te które szły krótkim protokołem, jakie miałyście leki do stymulacji, antagonistę i leki po stymulacji? Ciekawa jestem co mnie czeka w GC pod tym względem
Ja dzisiaj byłam w klinice, dostałam leki u mnie też @ powinna być pod koniec przyszłego tygodnia
u mnie 75 gonal i 75 menopur (na takim zestawie miałam najlepszą hodowlę)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 15:03
vioris lubi tę wiadomość
Kosmos :-*
-
cicho sza wrote:Ja dzisiaj byłam w klinice, dostałam leki u mnie też @ powinna być pod koniec przyszłego tygodnia
u mnie 75 gonal i 75 menopur (na takim zestawie miałam najlepszą hodowlę)
O, to może razem zaczniemy
Bo Ty idziesz krótkim protokołem tak?cicho sza lubi tę wiadomość
-
vioris wrote:Kochane, te które szły krótkim protokołem, jakie miałyście leki do stymulacji, antagonistę i leki po stymulacji? Ciekawa jestem co mnie czeka w GC pod tym względem
Ja miałam 75 gonal, 75 menopur i potem dołączone cetrotide. Na koniec ovitrelle. Po punkcji jeszcze jakiś antybiotyk dostałam.
A potem lutinus i zastrzyki fragmin. I chyba to wszystkovioris lubi tę wiadomość
Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016 -
Karolina1111 wrote:Ja miałam 75 gonal, 75 menopur i potem dołączone cetrotide. Na koniec ovitrelle. Po punkcji jeszcze jakiś antybiotyk dostałam.
Miałam identycznie. Też miałam najlepszy efekt z 3 stymulacji na tych dawkach.
P.s. Widać, że skrzydła tego samego lekarzaKarolina1111 lubi tę wiadomość
-
cicho sza wrote:Na to wygląda ) tak, krótkim.
Jak masz rozpisane leki?
Kiedy masz dokładnie dostać @?
Ja mam Gonal 150jm od 2dc i na usg mam być w 7dc. Teraz biorę Dupka, żeby @ na pewno przyszła Chociaż u mnie to różnie bywało, bo miałam Dupka i po odstawieniu przyszła raz po 14 dniach. Mam nadzieję, ze tym razem tak nie będzie -
Anatolka wrote:Miałam identycznie. Też miałam najlepszy efekt z 3 stymulacji na tych dawkach.
P.s. Widać, że skrzydła tego samego lekarza
A mi dr powiedział, że nie mogę menopuru i jestem ciekawa co innego mi dodadzą, czy zostawią gonal tylko i dołożną cetrotide.