Gyncentrum Katowice In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
Anatolka wrote:Ja miałam pobadane wszystko co mogłam przechodząc do GynC od laparoskopii przez histeroskopie i genetyke po immunologie. W GynC mnie już nie mieli z czym diagnozowac. Udała się pierwsza procedura a drugi transfer u dra M. Wyleczylismy bakterie w nasieniu meza - to była niezdiagnozowana przyczyna porażek w Provi, która odkryłam sama w czasie przejściowym.
Anatolka, jakie miał twój mąż bakterie jeśli można wiedzieć? Wyszły w zwykłym posiewie, czy w kierunku ureaplasmy, chlamydii itp.?
Peonia88
-
lilou wrote:pysia, a o co np. anastazjolog pyta w tym wywiadzie?
pytal ile waze czy przyjmuje leki, czy na cos choruje itd, proste pytania
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
lilou wrote:Vioris a ty już jesteś zakwalifikowana do ivf? Ja się w kwietniu wybieram po dłuższej przerwie do GC. Pewnie wszystkie badania będę musiała od nowa robić. Histeroskopię robisz w GC?
No ja jestem zakwalifikowana, jeśli to można tak nazwać Nas się lekarz tylko zapytał czy jesteśmy zdecydowani na in vitro od razu, powiedzieliśmy że tak i tyle. Powiedział, że w związku z tym musimy zrobić jeszcze kilka badań, ponieważ chcą maksymalnie zwiększyć szanse na powodzenie. Program 2+1 więc chyba nie chcą dochodzić do 3 procedury którą dają gratis hyhy
-
No cóż, jutro idziemy na badanie, więc niedługo się dowiemy czy mu tam coś wyjdzie. U niego były jakieś bakterie podwyższone ale wszyscy to olewali. Modlę się, żeby posiew wyszedł dobrze.
Ile się czeka na wynik posiewu? -
vioris wrote:No cóż, jutro idziemy na badanie, więc niedługo się dowiemy czy mu tam coś wyjdzie. U niego były jakieś bakterie podwyższone ale wszyscy to olewali. Modlę się, żeby posiew wyszedł dobrze.
Ile się czeka na wynik posiewu?
3-5 dni. Zależy czy coś rośnie. Jak rośnie to dłużej, jak nie to po 3 dniach wiadomo. -
cicho sza witaj Zazdroszczę rządowego podejścia. I kolejna u dr M Dziś byliśmy w klinice i widziałam jak prosił pacjentki do pokoju nr 5
Anatolka wrote:3-5 dni. Zależy czy coś rośnie. Jak rośnie to dłużej, jak nie to po 3 dniach wiadomo.
Robiliśmy dziś i wyniki 7-14 dni roboczych Szczerze to trochę przegięcie z tym terminem. I czemu roboczych? bakterie w dni wolne nie rosną? -
vioris wrote:cicho sza witaj Zazdroszczę rządowego podejścia. I kolejna u dr M Dziś byliśmy w klinice i widziałam jak prosił pacjentki do pokoju nr 5
Ooooo a o której godzince? może się minęłyśmy Wy na jakim etapie?
ps. to chyba pokój numer 6?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 07:55
Kosmos :-*
-
cicho sza wrote:Ooooo a o której godzince? może się minęłyśmy Wy na jakim etapie?
ps. to chyba pokój numer 6?
Byliśmy o 17.30 a Wy?
My jesteśmy na etapie robienia reszty badań, we wtorek mam ostatnią histeroskopię i w piątek 25-ego mamy wizytę i decydujemy co dalej. Wszystko zależne od tego jak wyjdą te badania. Czekamy na moje wymazy ureaplasma i mycoplasma, posiew nasienia i histero.
Możliwe, że rozpiska stymulacji już i start w kwietniu
Hmm no może to pokój nr 6, ale coś mi się kojarzyło jak stałam przy recepcji jak przyszła para do dr M i pani kazała im pójść pod pokój nr 5 -
cicho sza ja mam wizytę 25-ego
U nas dziś wyszły dziwne rzeczy, bo tż odebrał wyniki nasienia i zniknął problem który był wcześniej "powodem" braku ciąży. Przeciwciała które miał mąż, wyparowały Wyniki ogólnie wszystkie ma super, jedyny problem jest w ruchu, który jest dość znacznie obniżony. Być może to jest problem naszych niepowodzeń a możliwe, że u mnie też coś wyjdzie w histeroskopii. Zobaczymy we wtorek.
W sumie podejdziemy do ivf chyba obojętnie co nam wyjdzie, bo czekamy już tak długo, że kolejnego roku nie wytrzymam oczekiwania i stresów.cicho sza lubi tę wiadomość
-
cicho sza wrote:gretka trzymam kciuki za wczorajszy transfer!!
jak długo siedzi się z tym intralipidem? to miałaś od razu przed samym transferem?
pozdrowienia
Polozne mialy problem z wenflonem, wiec start jakos 13.40, slabo schodzilo, jakies plukanie i finisz o 15.40, a transfer mial byc o 15...cicho sza lubi tę wiadomość
gretka