Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się z pomocą medyczną › Gyncentrum Katowice In Vitro
Odpowiedz

Gyncentrum Katowice In Vitro

Oceń ten wątek:
  • Gerda Debiutantka

Wysłany: 15 maja 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie...

Nie przeżyłam tego, co "Była Pacjentka" opisała powyżej, ale od jakichś 2 lat staramy się o bobasa z GynCentrum w Katowicach i Bielsku.
    Myślę, że zachwalać będą te z nas, które wyszły stamtąd z maleństwem, inne nie.
    Ja wciąż wierzę, że będę następną szczęśliwą mamą i na podejście medyczne tam nie narzekam, a ludzie....cóż są różni, jak wszędzie, jednak nie jestem tam dla przyjaźni z lekarzami, a dla ich fachowości o czym wszak świadczą ich statystyki.

Życzę nam wszystkim cierpliwości! :)

• spineczka Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, mam pytanko do osob ktore korzystaly z programu 2+1 jaki finalnie w waszym przypadku był to koszt? wyczytalam na tym forum ze w niektorych przypadkach to nawet 50/60 tys (!)
    czy jezeli pani doktor powiedziala ze leki do stumulacji bede miec refundowane i wyniosa one "pareset" zl to znaczy ze do wszystkich podejsc beda refundowane czy tylko do jednego?

age.png
  • evkill Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spineczka wrote:
    Witajcie, mam pytanko do osob ktore korzystaly z programu 2+1 jaki finalnie w waszym przypadku był to koszt? wyczytalam na tym forum ze w niektorych przypadkach to nawet 50/60 tys (!)
    czy jezeli pani doktor powiedziala ze leki do stumulacji bede miec refundowane i wyniosa one "pareset" zl to znaczy ze do wszystkich podejsc beda refundowane czy tylko do jednego?
    Z tego co wiem to przysługują 3 refundację. Kurde 50 tysięcy za 3 w programie 2 plus 1??? Ja mam jutro pierwszą wizytę.

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • zizia_a Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Program 2+1 wyniósł mnie ok 20tys ze wszystkim( dojazdy, leki)

evkill, spineczka lubią tę wiadomość

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • spineczka Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizia_a wrote:
    Program 2+1 wyniósł mnie ok 20tys ze wszystkim( dojazdy, leki)

dziekuje za info, za ktorym razem sie udalo??

age.png
  • spineczka Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Z tego co wiem to przysługują 3 refundację. Kurde 50 tysięcy za 3 w programie 2 plus 1??? Ja mam jutro pierwszą wizytę.
    my tez rozwazamy ten porgram dlatego sprawdzamy wszstkie ukryte i nie ukryte koszty dodatkowe....

age.png
  • evkill Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spineczka wrote:
    my tez rozwazamy ten porgram dlatego sprawdzamy wszstkie ukryte i nie ukryte koszty dodatkowe....
    Jesteś u dr.Cz? W cenie jest transfer, ale zastanawiam się czy jak będę miała przełożony to ten pierwszy crio też będzie w cenie?

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • spineczka Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Jesteś u dr.Cz? W cenie jest transfer, ale zastanawiam się czy jak będę miała przełożony to ten pierwszy crio też będzie w cenie?
    Nie, jestesmy u pani dr G.
    No wlasnie tez mamy duzo pytan trzeba bedzie na miejscu wyjasniac.
    Apropos Twojego pytania:
    w umowie w pkt 4.7(e) pisze ze Tak, a w pkt 6.7 pisze ze Nie
    ale moze ja nie znam dkladnie tej nomenklatury i myle pojecia....

age.png
  • evkill Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz umowę? Ja też dostanę na 1 wizycie?

Będę wdzięczna za dzielenie się na bieżąco nowymi danymi.

moja historia

• evkill Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha raz tam dzwoniłam żeby właśnie o to zapytać i przelaczali mnie i przelaczali aż w końcu mnie rozlaczyli. Jedyne czego się dowiedziałam to to, że udane ivf to ciąża do 12 tc.

moja historia

• spineczka Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Masz umowę? Ja też dostanę na 1 wizycie?

Będę wdzięczna za dzielenie się na bieżąco nowymi danymi.
    My jestesmy w GC od poczatku roku. Doszlismy do momentu kiedy rozwazamy ivf, pani doktor polecila pobrac umowe na recepcji zeby sie zapoznac i zastanowic (pobralismy obie wersje pojedyncza i 2+1, choc ona poleca 2+1)Mamy jeszcze troche czasu do namyslu bo w przyszlym mies mam jeszcze do zrobienia histeroskopie.

age.png
  • evkill Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy robić w macierzyństwie w Krakowie i już nawet zaczęłam długi protokół, ale musiałam przerwać. A że względu właśnie na ich program 2+1 stwierdzilismy, że lepiej właśnie tam. A histero też będziesz u nich robiła? Czy na NFZ?

moja historia

• spineczka Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie wiedzialam ze mozna na NFZ. Tak u nich bedziemy robic nie ma juz czasu na kombinowanie - mamy rozpiske i chcemy sie do niez zastosowac.

age.png
  • evkill Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spineczka wrote:
    Nawet nie wiedzialam ze mozna na NFZ. Tak u nich bedziemy robic nie ma juz czasu na kombinowanie - mamy rozpiske i chcemy sie do niez zastosowac.
    A ile u nich? Ja będę robić histero dopiero po punkcji bo będę musiała polipy usunąć.

moja historia

• spineczka Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1100 diagnostyczna 1400 zabiegowa

age.png
  • zizia_a Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spineczka wrote:
    dziekuje za info, za ktorym razem sie udalo??

Nie udało się u nich.

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • evkill Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizia_a wrote:
    Nie udało się u nich.
    Dlaczego? Co było nie tak? Gdzie się w końcu udało?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 14:36

moja historia

• zizia_a Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno jest wiele osób, którym się udało...mnie się wydaje ze u mnie sie nie udało dlatego, że nie sprawdzili do końca moich badan, źle mnie stymulowali. Czasami dco wizyta inny lekarz..koniec końców maiłam az w Krk

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • evkill Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizia_a wrote:
    Na pewno jest wiele osób, którym się udało...mnie się wydaje ze u mnie sie nie udało dlatego, że nie sprawdzili do końca moich badan, źle mnie stymulowali. Czasami dco wizyta inny lekarz..koniec końców maiłam az w Krk
    W jakiej klinice i u kogo?

moja historia

• zizia_a Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artvimed, dr Chrostowski

Szczerze mówiąc zamiast GynC poleciłabym bardziej Provite i dr Palige- o nia tez zahaczyłam..ona przynajmniej patrzy na badania i szuka dlaczego sie nie udaje..draży temat. Próbuje nowych rzeczy..może się coś zmieniło w Gyn nie wiem..ja mam niemiłe wspomnienia i nie ppisze tak dlatego ze nie udało mi sie w tamtej klinice.
    Porównując profesjonalizm tych 3 klinik czyli Gync, Provita i Artvimed to 1 miejsce zajmuje u mnie provita i artviemd a 3 Gync tutaj patrzą na Ciebie jak na maszynkę do robienie pieniędzy..wciskają niepotrzebne leki, kroplówki nie sprawdzając nawet czy aby na pewno jest to potrzebne.

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
‹‹ ‹ 18 19 20 21 22 ›
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ