X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gyncentrum Kraków
Odpowiedz

Gyncentrum Kraków

Oceń ten wątek:
  • Balbinaa Debiutantka

Wysłany: 12 sierpnia, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Honorka wrote:
    Dr P. chciał żebym zaczęła badać immuno po 3 transferze ale nie chciałam marnować zarodków i zaczęłam po pierwszym
    Pamiętasz może jaki to koszt te badania immunologiczne? Jakie badania się w ogóle wykonuje?

• Honorka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balbinaa wrote:
    Pamiętasz może jaki to koszt te badania immunologiczne? Jakie badania się w ogóle wykonuje?

Najpierw dr Czerwińska zleciła mi cytokiny, miałam biopsję endometrium z cd56 i cd138 i endobiome. 1850zl plus cytokiny coś koło 450zl. Z wynikami do immuno a on zlecił mi jeszcze allo mlr, cross match, kir, a-tpo, igg i igm. Za to zapłaciłam coś ponad 1600zl i czekam na wizytę żeby omówić wyniki. Jeszcze pytał mnie o krzywa cukrowa albo insulinowa ale miałam jedno z nich z przed roku wynik i mu wystarczyło. No i miałam ogólne wyniki krwi bo poprosiłam o skierowanie internistę.

Tylko powiem Ci jeszcze że niepotrzebnie cytokiny robiłam bo powiedział że najlepiej je robić po stymulacji a ja je robiłam jednak 3 miesiące później i niewiele mu dały więc szkoda wydawać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia, 06:48

🕴️83
    💃89
    02.25 kwalifikacja IFV
    12.03.25 punkcja -7 zarodków
    17.03.25 świeży transfer, zostało 6❄️ 2x 4AA i 4x AB
    Beta 0
    05.25 biopsja endometrium z NK i CD 138, endobiome i cytologia z HPV oraz cytokiny
    06.25 wyniki za wysokie NK, za niskie cytokiny, umiarkowana dysbioza
    wg immuno cytokiny i NK są ok
    07.25 allo 17.90%, cross negatywny🤨 cokolwiek to znaczy...
    KIR BX wszystkie implantacyjne są ok
  • Rafiki Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Honorka wrote:
    Dziękuję za odpowiedź 😘

Będę 21.08 na 16:30 a następnego dnia mam konsultacje u doktora P. bo może uda się w tym cyklu w końcu transfer zrobić. Ciekawe czy jakieś leki do immuno dostanę na te moje wyniki...

A no to daj znać jak będziesz po wizycie. Trzymam kciuki żebyś się doczekała w końcu swojego transferu ❤️

Honorka lubi tę wiadomość

👩🏻‍❤️‍👨🏻 oboje ’92, starania od 2020

🙋‍♀️ Niedrożne jajowody, IO, adenomioza
    AMH 2023: 1,88, AMH 2025: 1,73
    Trombofilia: mutacje MTHFR, PAI-1
    Kiry: brak dwóch implantacyjnych
    MUCHA, IMK, APS, celiakia, ANA, ASA - OK
    Histero - polip, zrosty, zapalenia endometrium

Start IVF październik 2023, Ostrava
    16 🫧, 5 ❄️
    12.2023 FET cb 💔
    05.2024 FET 2 zarodków, cb 💔
    09.2024 FET beta HCG: 7dpt - 47, 9dpt 55,5, 14dpt 109, 16dpt 209, serduszko nie zabiło, poronienie 8/9 tc 💔
    01.2024 FET beta HCG: 7dpt 11,6, 9dpt 28,8, 12dpt 94,6, 14dpt 228, 16dpt 566, 24dpt jest ❤️, 9+0 poronienie chybione 💔

05.2025 druga prodedura
    8 🫧, 2 ❄️ ➡️ 1 ❄️ po PGT-A 🥹
    06.2025 histeroskopia
    07.2025 FET beta HCG: 9DPT 16,4, 11DPT 30,7, 15DPT 103,5, 21DPT 793, 6+0 💔
  • Honorka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafiki wrote:
    A no to daj znać jak będziesz po wizycie. Trzymam kciuki żebyś się doczekała w końcu swojego transferu ❤️

Dziś byłam u endokrynologa bo mam 3,57 TSH i chciałam zbić no i usłyszałam że mam prawdopodobnie Hashimoto... Ale to potwierdzi biopsja bo mnie czeka ponieważ mam guzki na tarczycy... O transferze we wrześniu mogę zapomnieć...

🕴️83
    💃89
    02.25 kwalifikacja IFV
    Beta 0
    05.25 biopsja endometrium z NK i CD 138, endobiome i cytologia z HPV oraz cytokiny
  • Ninaa Koleżanka

Wysłany: 12 sierpnia, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Honorka wrote:
    Dziś byłam u endokrynologa bo mam 3,57 TSH i chciałam zbić no i usłyszałam że mam prawdopodobnie Hashimoto... Ale to potwierdzi biopsja bo mnie czeka ponieważ mam guzki na tarczycy... O transferze we wrześniu mogę zapomnieć...
    Nie spisuj nic na straty, przy Hashimoto często obraz tarczycy pokazuje stan zapalny i jak to mówi moja endokrynolog „pseudo guzki”, które nimi tak na prawdę nie są. Bądź dobrej myśli. Ja mam hashimoto i nie jest to przeciwwskazanie do transferu.

• Honorka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninaa wrote:
    Nie spisuj nic na straty, przy Hashimoto często obraz tarczycy pokazuje stan zapalny i jak to mówi moja endokrynolog „pseudo guzki”, które nimi tak na prawdę nie są. Bądź dobrej myśli. Ja mam hashimoto i nie jest to przeciwwskazanie do transferu.

Kurde szukam informacji o tym Hashimoto i coś jest nie jasne dla mnie... Mam to a-tpo 21, tarczyca 3,57 ale poniżej 3 miałam miesiąc wcześniej a ft 4 mam 14,9 czyli nie nisko... No nie wiem... Chyba nie zasnę dziś. Muszę sobie pakiet tarczycowy zrobić w najbliższym czasie

🕴️83
    💃89
    02.25 kwalifikacja IFV
    Beta 0
‹‹ 41 42 43 44 45
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ