HSG ( niedrożność jajowodów)
-
WIADOMOŚĆ
-
JuicyB wrote:Wydaje mi się, że zabraniają seksu, aby macica i jajowody były "maksymalnie czyste". Chodzi o wiarygodność wyników.
tak jest, przed badaniem zazwyczaj proszą o posiewy i inne cytologie po to, żeby sprawdzić czy nic Ci z kontrastem nie wpuszczą, żadnego badziewia. a po drugie zabraniają, żeby mieć pewność, że nie doszło do zapłodnienia. jeśli miałabyś jakąś wczesną owu i komórka by się zapłodniła to to badanie na bank by ją zniszczyło albo przeniosło w inne miejsce gdzie mogłoby dojść do ciąży pozamacicznej.początek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
Październik 2017 aromek-duphaston
Co dalej???
-
Asia87 wrote:Dziewczyny, chciałam dodać Wam nadziei, w cyklu z HSG się udało!! I mnie badanie nic nie bolało, totalnie. Strasznie sie bałam i cała się trzęsłam i na darmo
u mnie niestety leci 4 cykl po hsg i nic, nie robię sobie w związku z tym większych nadziei, wróciłam do lekówpoczątek starań sierpień 2014
początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
Co dalej???
-
czy ja dobrze zrozumiałam? bliźnięta??początek starań sierpień 2014
Co dalej???
-
Asia to gratulacje podwójne !! no to się doczekałaś szczęścia i to z przytupem
Asia87 lubi tę wiadomość
początek starań sierpień 2014
Co dalej???
-
nick nieaktualnyAsia gratuluję!! Dajesz nadzieję. Ja jestem aktualnie w cyklu po HSG, czekam na miesiączkę niestety już dostałam dzisiaj plamienia ( które jest moją zmorą) ale było go niewiele i rano tylko. Może się uspokoi. Testować dla świetego spokoju mam zamiar za 4 dni. Niestety czuję że nic z tego bo boli mnie krzyż jak na @ co miesiąc...Od kolejnego cyklu zaczynam stymulacje Aromkiem Mam naturalne owulki ale może trzeba coś wspomóc.
-
nick nieaktualnyNie chce mikogo straszyc, ale niestety dla mnie to badanie było koszmarem. Sama przed zabiegiem szukalam opinii na jego temat i myślałam że są przesadzone. Ale dla mnie ból był straszny. Najpierw bolesne rozszerzanie szyjki, uczucie jakby miliony kolców wbijaly mi sie w pochwe, a potem wpuszczenie kontrastu i wrażenie rozrywania wnętrzności. Mialam juz lyzeczkowanie, histeroskopie i to byla przyjemnosc w porównaniu do hsg. Także ja polecalabym isc tam gdzie dają znieczulenie:-)
-