Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Dziewczyny. Zazwyczaj nie udzielam się na forum, ale teraz otrzymałam tragiczne wyniki na przeciwciala przeciwplemnikowe - miano 1:40. Lekarz przepisał encorton, estrofem i mucosolvan max (potem ovitrelle i duphaston). Czy macie jakieś doświadczenia z walką z tymi przeciwcialami? Czy którejś z Was udało się je obniżyć? Mam już jedno dziecko, a więc jestem zdziwiona tym wynikiem. O drugie staramy się już 1,5 roku. Jestem alergikiem, więc może ma to jakiś związek. Czy warto zrobić jeszcze jakieś badania immunologiczne?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2021, 12:52
-
Cześć! Czy macie doświadczenia z leczeniem zębów przed szczepieniami i w trakcie? Wiadomo, że lepiej tego unikać, ale jak nie ma wyjścia i trzeba... Czy musi upłynąć jakiś czas od zakończenia leczenia zębów do szczepień? Dotarły do Was kiedyś informacje na ten temat?
-
MISIA88 wrote:Ja dziś mam ostatnie szczepienie 💪😁 trzymajcie kciuki żeby przyniosło efekty hahhahha
pozdrawiam
A jak samopoczucie po? Miałaś jakieś dolegliwości? Szczepisz się w Łodzi? Startujesz z 0 allo MLR? -
kar_mag wrote:Trzymam kciuki!! Niech da upragniony rezultat!
A jak samopoczucie po? Miałaś jakieś dolegliwości? Szczepisz się w Łodzi? Startujesz z 0 allo MLR?
Szczepię się w KRK - bo tutaj zdecydowanie mi bliżej
tak, startuje z 0 % allo mlr ..
hmmm po pierwszym szczepieniu bolały dosyć ręce - na drugi dzień wzięłam urlop na żądanie, miałam bardzo duże odczyny i nawet utrzymały się one do kolejnego szczepienia aż się wystraszyłam i nawet pytałam tutaj dziewczyn o porady , czy tak ma być hahha
Jeśli chodzi o drugie szczepienie to już było w innym miejscu na rękach i jakby lżej, odczyny były duże ale zeszły znacznie szybciej - zobaczymy jak będzie teraz
Profesor w sumie mówił ze pierwsze będzie najbardziej odczuwalne , drugie mniej i trzecie znacznie mniej - także może tak być
Właśnie w sumie przy okazji chciałabym Was dziewczyny podpytać - te które już są po szczepieniach czy odczuwałyście wgl w samopoczuciu jakieś zmiany ? miesiączkach ? owulacji ?
Ja mam wrażenie ostatnio że bardzo chce mi się spać.. oglądam tv wieczorem i zasypiam na siedząco lub z książką w ręce.. wcześniej mi się to nie zdarzało
I ostatnie dwie owulacje miałam bardzo bolesne i odczuwalne- niby zawsze miałam - ale nie aż tak jak teraz.. dziś nawet rano to miałam takie skurcze że aż mi się słabo zrobiło podczas śniadania.. hmm dlatego się tak zastanawiam czy to może być reakcja poszczepienna ? -
MISIA88 wrote:Szczepię się w KRK - bo tutaj zdecydowanie mi bliżej
hmmm po pierwszym szczepieniu bolały dosyć ręce - na drugi dzień wzięłam urlop na żądanie, miałam bardzo duże odczyny i nawet utrzymały się one do kolejnego szczepienia aż się wystraszyłam i nawet pytałam tutaj dziewczyn o porady , czy tak ma być hahha
Jeśli chodzi o drugie szczepienie to już było w innym miejscu na rękach i jakby lżej, odczyny były duże ale zeszły znacznie szybciej - zobaczymy jak będzie teraz
Profesor w sumie mówił ze pierwsze będzie najbardziej odczuwalne , drugie mniej i trzecie znacznie mniej - także może tak być
Właśnie w sumie przy okazji chciałabym Was dziewczyny podpytać - te które już są po szczepieniach czy odczuwałyście wgl w samopoczuciu jakieś zmiany ? miesiączkach ? owulacji ?
Ja mam wrażenie ostatnio że bardzo chce mi się spać.. oglądam tv wieczorem i zasypiam na siedząco lub z książką w ręce.. wcześniej mi się to nie zdarzało
I ostatnie dwie owulacje miałam bardzo bolesne i odczuwalne- niby zawsze miałam - ale nie aż tak jak teraz.. dziś nawet rano to miałam takie skurcze że aż mi się słabo zrobiło podczas śniadania.. hmm dlatego się tak zastanawiam czy to może być reakcja poszczepienna ?
Ja też startowałam z 0% i skoczyło do 55%.
Szczepiłam się w Łodzi i w zasadzie nie miałam żadnych skutków ubocznych, wg to myślałam ze na mnie te szczepienia nie działają bo mi nic nie jest, ale jednak coś skoczyło. Jedyne co zauważyłam to wydłużył mi się cykl o dwa dni.
Ostatnie szczepienie końcem września badanie allo 3 tyg poźniej i w sumie teraz jak skończe ten cykl to będe startować już z pomocą ginekologa. Oby się udało:))MISIA88 lubi tę wiadomość
Anulaa
Wiek 31 lat
05.2022 - początek stymulacji in vitro
06.2022 - punkcja
1 zarodek
08.2022 - transfer
beta 7dpo - 46,5
beta 9dpo 125
13.04.2023 Kaja 💕
04.2024 punkcja nr 2
3 zdrowe zarodki ❄️❄️❄️
06.2024 Transfer
7dp beta 85,00
9dp beta 205,5 -
MISIA88 wrote:Szczepię się w KRK - bo tutaj zdecydowanie mi bliżej
I ostatnie dwie owulacje miałam bardzo bolesne i odczuwalne- niby zawsze miałam - ale nie aż tak jak teraz.. dziś nawet rano to miałam takie skurcze że aż mi się słabo zrobiło podczas śniadania.. hmm dlatego się tak zastanawiam czy to może być reakcja poszczepienna ?
Ja też startowałam z 0% i skoczyło do 55%.
Szczepiłam się w Łodzi i w zasadzie nie miałam żadnych skutków ubocznych, wg to myślałam ze na mnie te szczepienia nie działają bo mi nic nie jest, ale jednak coś skoczyło. Jedyne co zauważyłam to wydłużył mi się cykl o dwa dni.
Ostatnie szczepienie końcem września badanie allo 3 tyg poźniej i w sumie teraz jak skończe ten cykl to będe startować już z pomocą ginekologa. Oby się udało:))Anulaa
Wiek 31 lat
06.2022 - punkcja
1 zarodek
08.2022 - transfer
beta 7dpo - 46,5
beta 9dpo 125
13.04.2023 Kaja 💕
04.2024 punkcja nr 2
3 zdrowe zarodki ❄️❄️❄️
06.2024 Transfer
7dp beta 85,00
9dp beta 205,5 -
anulla91 wrote:Ja też startowałam z 0% i skoczyło do 55%.
Ostatnie szczepienie końcem września badanie allo 3 tyg poźniej i w sumie teraz jak skończe ten cykl to będe startować już z pomocą ginekologa. Oby się udało:))
Anulla a powiedz mi , może głupie pytanie ale wyszłam z 3 szczepienia i się tak zastanawiam hahha czy kontrolne allo wykonuje sama ? Czy mąż też jak za pierwszym razem ? Bo już zgłupiałam hahhahah -
MISIA88 wrote:Anulla a powiedz mi , może głupie pytanie ale wyszłam z 3 szczepienia i się tak zastanawiam hahha czy kontrolne allo wykonuje sama ? Czy mąż też jak za pierwszym razem ? Bo już zgłupiałam hahhahah
A powiedz proszę jaki jest koszt szczepienia w Krakowie? Też mam tam bliżej i zastanawiam się czy wybrać Łódź czy Kraków
86' starania od 8.19, od 11.20 w Klinice. M:obniżona ilość i ruchliwość, DFI 28%
4.21 cb, 4.21 IUI, 6.21-2 IUI
7.21 IVF:11pęcherzyków❄️❄️❄️❄️❄️8.21 i 9.21-2 transfery
ANA1 ujemne, NK ok, biopsja endo, MTHFR A1298C homo, PAI-1 hetero. KIR AA, C1C1. AlloMLR 0%
Naturalny cud:
27.11 beta 36
18.06 33+0🐣Adaś
-
MISIA88 wrote:Anulla a powiedz mi , może głupie pytanie ale wyszłam z 3 szczepienia i się tak zastanawiam hahha czy kontrolne allo wykonuje sama ? Czy mąż też jak za pierwszym razem ? Bo już zgłupiałam hahhahah
MISIA88 lubi tę wiadomość
Anulaa
Wiek 31 lat
06.2022 - punkcja
1 zarodek
08.2022 - transfer
beta 7dpo - 46,5
beta 9dpo 125
13.04.2023 Kaja 💕
04.2024 punkcja nr 2
3 zdrowe zarodki ❄️❄️❄️
06.2024 Transfer
7dp beta 85,00
9dp beta 205,5 -
MISIA88 wrote:1200 złAnulaa
Wiek 31 lat
06.2022 - punkcja
1 zarodek
08.2022 - transfer
beta 7dpo - 46,5
beta 9dpo 125
13.04.2023 Kaja 💕
04.2024 punkcja nr 2
3 zdrowe zarodki ❄️❄️❄️
06.2024 Transfer
7dp beta 85,00
9dp beta 205,5 -
anulla91 wrote:Powiem Ci że ja robił.w łodzi a do Krakowa mam bardzo blisko. Ale jednak wybrałam łódź pomoc dr paśnika nieoceniona odpisuje na maile i wg. I jakby się udało to kontrolne szczepienie masz ok 7 tyg a w Krakowie podobno kiedy jest wolne terminy. Koleżanka miała tak i szczepienie miała w 9 tyg bo nie było miejsca no dla mnie porażka podejście
No widzisz a ja mam zupełnie inne informacje od kuzynki która zaszła w naturalną ciążę po 6 latach , z kontrolnym szczepieniem nie było problemu i teraz cieszą się z małego Kubusia ile ludzi tyle opinii ja też póki co jestem zadowolona z obsługi -
MISIA88 wrote:1200 zł
To jest całość kosztów? Czy trzeba to powtarzać i co jaki czas?Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka. -
Krakowska wrote:To jest całość kosztów? Czy trzeba to powtarzać i co jaki czas?
Cieszę się krakowska że interesujesz się tymi szczepieniami bo to oznacza że je rozważasz 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2021, 09:55
Krakowska lubi tę wiadomość
Rocznik '90 starania od 2009
9 ciąż naturalnych | 2 procedury 3transfer 4.12 - > transfer blastki 5AA ( wlew z immunoglobulin, intralipid, accofil,encorton10mg,heparyna,papaveryna➡️ 6dpt - 24,8 | prog. 18 ( w dniu FET 7)
9dpt - 66,33 | prog. 16
10dpt - 106,7 ( inne labo)
11dpt - 147,89 | prog. 19🙏
13dpt - 351,95 | prog. 23,15 ☺️
17dpt - 2565,49 - - >usg pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym
18dpt - > wizyta w klinice -pęcherzyk ciążowy 8,5mm i pęcherzyk żółtkowy 19dpt - 4657,30 prog.14,52
24dpt - 23635 | prog. 11,36 mamy zarodek3,5mm
26dpt- 34469,9|prog.25,29
34dpt - usg crl 1,39cm 😍❤️
14.01. 22- > dzidziuś macha nóżkami crl 2,12 tydz. 8+5 z usg z OM 8+2
20.01--> tydz. 9+4 z usg crl 2,84 ❤️
09.02 - >prenatalne 13+1 zdrowa dzidzia|01.03 - > 16+0 - będzie syn ❤️
ANTOŚ URODZONY 05.08.2022 <-- MAŁY WIELKI CUD ❤️😍
moja historia -
Krakowska wrote:To jest całość kosztów? Czy trzeba to powtarzać i co jaki czas?
Koszt jednego szczepienia z limfocytów Męża dodatkowo badania przed szczepieniami, cały pakiet trombofili itp.. całość myślę koło 6 tys wychodzi z dojazdami. .. przynajmniej w naszym przypadku . -
Szatyneczka wrote:To koszt jednego szczepienia więc to jeszcze x3 jeszcze zależy czy to pullowane czy z limfocytów męża re pullowane są trochę droższe w Łodzi z męża koszt był 800 albo 850 jakoś tak nie pamiętam dokładnie a pullowane 1000zl ja je miałam oczywiście to cena jednego szczepienia
Cieszę się krakowska że interesujesz się tymi szczepieniami bo to oznacza że je rozważasz 🙂
Raczej nie. Bardzo drogie jednak z całością badań i wszystkim. Oczywiście tańsze niż immunoglobuliny.
Jak zobaczyłam cenę 1200 zł to myślałam że jeszcze.Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka. -
MISIA88 wrote:Koszt jednego szczepienia z limfocytów Męża dodatkowo badania przed szczepieniami, cały pakiet trombofili itp.. całość myślę koło 6 tys wychodzi z dojazdami. .. przynajmniej w naszym przypadku .
Dzięki.
Mam nadzieję, że w Waszym przypadku pomoże.
Dla nas niestety za wysokie koszty.Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
Krakowska wrote:Raczej nie. Bardzo drogie jednak z całością badań i wszystkim. Oczywiście tańsze niż immunoglobuliny.
Jak zobaczyłam cenę 1200 zł to myślałam że jeszcze.Krakowska lubi tę wiadomość
Rocznik '90 starania od 2009
9 ciąż naturalnych | 2 procedury 3transfer 4.12 - > transfer blastki 5AA ( wlew z immunoglobulin, intralipid, accofil,encorton10mg,heparyna,papaveryna➡️ 6dpt - 24,8 | prog. 18 ( w dniu FET 7)
9dpt - 66,33 | prog. 16
10dpt - 106,7 ( inne labo)
11dpt - 147,89 | prog. 19🙏
13dpt - 351,95 | prog. 23,15 ☺️
17dpt - 2565,49 - - >usg pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym
18dpt - > wizyta w klinice -pęcherzyk ciążowy 8,5mm i pęcherzyk żółtkowy 19dpt - 4657,30 prog.14,52
24dpt - 23635 | prog. 11,36 mamy zarodek3,5mm
26dpt- 34469,9|prog.25,29
34dpt - usg crl 1,39cm 😍❤️
14.01. 22- > dzidziuś macha nóżkami crl 2,12 tydz. 8+5 z usg z OM 8+2
20.01--> tydz. 9+4 z usg crl 2,84 ❤️
09.02 - >prenatalne 13+1 zdrowa dzidzia|01.03 - > 16+0 - będzie syn ❤️
ANTOŚ URODZONY 05.08.2022 <-- MAŁY WIELKI CUD ❤️😍
moja historia