Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.
-
WIADOMOŚĆ
-
pysia wrote:Ja po drugim szczepieniu. Na drugie mocniej zareagowałam , mocniej ręce bolą.
Pasnik mówił ze po drugim starać się już też naturalnie . A encortonu mam nie brac nawet do transferu bo nie mam żadnych przeciwcial.
Natty mi zginęły te bąble jakoś może po dwóch tygodniach dopiero
Pysia i bardzo dobrze że nie masz encortonu, podczas szczepień nie jest wskazany.
Ja własnie odstawiam ,mam zmniejszać dawke przez 6 dni.
Może i ten lek pomaga ale jego działanie ma też minusy, puchnie się na maxa:(
Nie wiem czy bedę chciała do niego wracać, chyba że będzie taka konieczność.
W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
Wczoraj otrzymałam wyniki ANA -są UJEMNE
Pół roku temu było 1: 160 dodatni plamisty.
W przyszłym tyg mamy umawiać termin szczepień.
Boję się ale staje do walki,mam nadzieję że to nam pomoże,
NAM WSZYSTKIM TUTAJnatty85, WIKI 82, Evita, Justine lubią tę wiadomość
W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Sylvuś umówcie się na szczepienia jak najszybciej...bo z każdym dniem są późniejsze terminy.Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Dzięki Natty - kazali mi dzwonić w pon po 16 najwcześniej.
Mamy czekać na ocenę badań przez dr i skierowanie na szczepienia.
Jak długo czekaliście na pierwsze?W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Też czekałam, i jeszcze mój mąż musiał dowieźć zaświadczenie, że był szczrpiony na zoltaczke bo w którymś badaniu miał podwyższony wynik po szczepieniu i bez tego nie chcieli wypisać skierowania.
Na pierwsze szczepienie czekalismy coś ok miesiąca bo od listopada zaczęli szczepic w czwartki. Normalnie terminy były już na grudzień/ styczeń.Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
Daj znać kiedy pierwsze szczepienie nie boli aż tak bardzo. Trochę szczypie. Wszystko trwa parę minut i do domu. Mi dzisiaj po 8 dniach zaczynają zmniejszać się bąble: ) i już nie swedza.
Mąż musi być 8.30 na pobraniu krwi a Ty 14.30. Szczepienia muszą nam pomóc!!! I koniec kropka:)sylvuś lubi tę wiadomość
Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
sylvuś wrote:Też sie zastanawiam - bo cały czas biorę.
Podobno lepiej nie brać podczas szczepień, chociaż jak zapytałam o to P. czy mam odstawić to też kazał się wstrzymać do wyniku ANA bo podobno encorton na to też działa i obniża.
A z jakiego powodu bierzesz cały czas encorton? Mi dr zabroniła (kategorycznie, a raczej jest podatna na wszystkie moje sugestie/prośby) brać przez dłuższy czas encorton, a też własnie chciałam się "wspomóc" encortonem.Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Wiesz to była taka próba na moim organizmie...
W maju jak trafiłam do szpitala to jakiś pan prof zdziwił aię mocno ze nie brałam encortonu podczas ciazy ( w sumie to wziełam 5 tabl) moja gin wypisała mi jak okazało się że nie wiadomo jak będzie z ciążą , że serce się pokazało i bije bardzo wolno, że mam ANA (których już nie mam), że brałam po 3 punkcji itp
Potem odczekałam 3 cykle i sama wziełam ten co mi został,a później uzgodniłyśmy z dr abym kontynuowała...
Niestety nic to nie pomogło:(
Teraz już kończę,schodze z dawki, jeszcze 2x2,5mg -cieszę się bo mam wrażenie że ten lek i na wzrok działa nie za bardzo.W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Dziewczyny mam pytanka...
Ktory z lekarzy z immunologii z Łodzi jest najlepszy!
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Malinowski - ceny kosmiczne, Wilczyński- wizyta w Gamecie 280zł i Pasnik wizyta 150zl. Który najlepszy tego nikt nie wie. Ja jestem u Pasnika ale byłam tez na konsultacji u Wilczynskiego. Teraz czekam na 2 szczepienie.Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
Yoselyn82 wrote:Dziewczyny mam pytanka...
Ktory z lekarzy z immunologii z Łodzi jest najlepszy!II 2015-III 2016- Provita (3 IUI,I IMSI, 2 transfery)
V 2016-.....lecz. się immuno- po 6 szczep. MLR 49,3%...I.2017 wiz. w Gyncentrum... -
Wiki jak to nie wiedział co dalej. Hmm to po co zlecił szczepienia?Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
Wiki i co zrobisz ? Leki wspomagające czyli jakie? Mi pasnik zalecił intralipid a i fragmin i kwas foliowy 5mg. Ale za to nic nie kazał sprawdzać po szczepieniach. . Każdy ma inną metodę chyba.
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
natty85 wrote:Wiki jak to nie wiedział co dalej. Hmm to po co zlecił szczepienia?II 2015-III 2016- Provita (3 IUI,I IMSI, 2 transfery)
V 2016-.....lecz. się immuno- po 6 szczep. MLR 49,3%...I.2017 wiz. w Gyncentrum... -
pysia wrote:Wiki i co zrobisz ? Leki wspomagające czyli jakie? Mi pasnik zalecił intralipid a i fragmin i kwas foliowy 5mg. Ale za to nic nie kazał sprawdzać po szczepieniach. . Każdy ma inną metodę chyba.II 2015-III 2016- Provita (3 IUI,I IMSI, 2 transfery)
A jak juz bede na wizycie to od razu w ten sam dzien pobieraja badania? i potem przyjezdzasz na wizyte czy e-mailowo rozmawiasz albo osobiscie? a on tez leczy dzieci? jest pediatra? tutaj pracuje tak: Łódź, ul. Sczanieckiej 4 ?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Martoszka wrote:Na szczenieckiej przyjmuje.
Mozna robić badania tego samego dnia. Wyniki na maila można dostać.
Dzieki za informacjeMartoszka lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Z tego co wiem można też umówić się na wizytę telefoniczną jak dojeżdżasz z daleka. Wyniki internetowo tylko niestety na te badania czeka się dosyć długo.
Tak jest pediatra i immunologiem.Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤