Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMallina, sól nie jest na receptę. też pierwszy wlew wzięłam w klinice obczaić co i jak a potem załatwiłam pielęgniarkę.
Emilka, ja się leczę u Paśnika. na efekty nadal czekam, bo szczepienia to moja ostatnia deska ratunku. a dra polecam - fajny, nienadęty, odpisze na maila albo czasem oddzwoni, wysyła recepty pocztą i ogólnie idzie mocno na rękę ludziom przyjezdnym spoza Łodzi, żeby przyjeżdżali tylko kiedy jest to konieczne (badanie wykonywane tylko u niego, szczepienia itd).e_mil_ka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnye_mil_ka wrote:Shooa a mogłabyś mi powiedziec jaki u Ciebie jest problem? I ile kosztuje wizyta u niego?
wizyta kosztuje 150złe_mil_ka lubi tę wiadomość
-
Shooa myślisz że gdybym napisała do niego e-maila to powiedziałby mi jakie badania mam zrobić? Chciałabym pojechać już na wizytę z wynikami. Trochę się już orientowałam w tych badaniach i wiem że muszę zrobić przeciwciała B2glikoproteinie IgM i IgG, ANA przeciwjądrowe, ACA, subbpopulacje limfocytów i komórki NK, mutacje w genie MTHFR, przeciwciała antyfosfolipidowe, Białko S wolne białko S i Białko C.
-
ACA to przeciwciała antykardiolipinowe bada sie je w celu wykrycia zaburzeń krzepnięcia.teraz przeczy tałam że to to samo co przeciwciała antyfosfolipidowe. Ten tez cba to chyba cos innego dotyczy on cytokin czy cos takiego.
-
e_mil_ka wrote:Mag najpierw chce zrobić badania a dopiero sie zapiać. Mam nadzieje ze na wizytę nie czeka sie długo.
e_mil_ka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEmilka ciężko powiedzieć, bo dr zawsze na pierwszej wizycie zapoznaje się z historią leczenia i badaniami i dokumentami z procedur IVF jeśli ktoś do ivf podchodzi i dopiero wtedy zleca badania. ale spróbuj wysłać maila na ogólną skrzynkę APC analizy z prośbą o przekierowanie do dr Paśnika, opisz po krótce co i jak i czy może Ci jakieś badania zlecić. ale pewnie i tak zleci Ci jakieś badanie/a specjalistyczne, które zrobisz tylko tam, więc niewiele to przyspieszy. ale spróbuj, może pójdzie Ci na rękę
-
Shooa jedyna badania jakie posiadamy to badania nasienia męża, kariotyp męża, badania hormonalne moje i męża. Wyniki pozytywnych wyników HCG po criotransferach. Może lepiej jak pojadę najpierw.
-
Emilka ja tak napisałam do Paśnika, powiedziałam, że jadę z daleka i chcę być przygotowana do wizyty żeby więcej tyle nie jechać. Odpisał mi jakie badania mam zrobić przed wizytą (tylko, że ja miałam już bardzo dużo immunologicznych badań zrobionych)
Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI histero z resekcją
01.2016 I ICSI 1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu czekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest 6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET 5bb
16.09.2024 FET 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
11.2024 AMH 0,36 -
Przed 1 wizytą, do APC z adnotacją że dla Paśnika
Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI histero z resekcją
01.2016 I ICSI 1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu czekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest 6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET 5bb
16.09.2024 FET 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2
11.2024 AMH 0,36 -
Mallina wrote:No to ja sobie myślałam że ten intralipid mieszam np z solą i podaje sobie w kroplówce, a tu zaskoczenie. Sól jest na receptę również?
Wyjaśniłaś mi wszystko dokładnie, dziękuję :* i tak sobie myślę, że chyba na pierwszy intralipid pojadę do salve, przyjżę się dokładnie jak to wszystko wygląda a przy kolejnych razach poradzę sobie sama.
Shooa podaje wymieszany intralipid z solą, ja podaję osobno bo tak w mojej klinice podawali i tak mi mówili, że trzeba. Jednak zarówno ja jak i Shooa żyjemy więc obie techniki będą dobre
Sól nie jest na receptę. Potrzebujesz tylko receptę na intralipid.shooa lubi tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
e_mil_ka wrote:Mag najpierw chce zrobić badania a dopiero sie zapiać. Mam nadzieje ze na wizytę nie czeka sie długo.
Ja sugeruję jednak najpierw wizytę potem badania. Dr dokładnie ogląda całą historię i może się okazać, że nie potrzebujesz kilku badań więc można zaoszczędzić pieniądze.
U mnie pierwsze badania wyszły ok 800pln z wizytą. Gdybym kombinowała sama napewno wyszło by mnie z dwa razy tylee_mil_ka lubi tę wiadomość
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
e_mil_ka wrote:No to mi teraz pomieszałyście w głowie . Ale serdecznie dziękuję Wam za rady i tak bardzo mi pomogłyście.
Dr nie każe wszystkim robić tych samych badań. Napewno będziesz miała do zrobienia ana i helicobacter. Reszta zależy od tego co dr "wynajdzie" w Twojej historii.e_mil_ka lubi tę wiadomość
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/