Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
shooa wrote:Mag do wizyty trochę jest, to może spróbuj mailowo wysłać wyniki do dr, zapytaj czy coś jeszcze by Ci zlecił to już byś zrobiła na wizytę a jak powie że nie trzeba i jest ok to będziesz spokojniejsza.
-
nick nieaktualny
-
Mag mysle ze dr cos poradzi.Nie placz,zobaczysz ze strach ma wielkie oczy ☺5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
shooa wrote:Sylvuś, powiedz co Paśnik powiedział na antybiotyki i szczepienia? że ma to jakiś wpływ? bo myślę, czy mogę wziąć po szczepieniach na moje endo.
Chodziło u mnie o badanie allo mrl żeby nie robić po braniu antybiotyku- może nie jest wtedy miarodajne.
Musiałam odczekać 3 tyg.shooa lubi tę wiadomość
W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
nick nieaktualny
-
Nie wiem czy wiesz bo ostatnio zaliczyliśmy falstart
Pobrane oocyty nie zapłodniły się
Zaczeliśmy następny plan B z listy;)
Byliśmy w sobote u dr Paligii
Mam pytanko do Ciebie
Pisałaś że:24.03 masz hsitero z pobraniem wycinka endo (czyli będzie hist-pat i scratching w jednym)
Mam zrobić dokładnie to samo.
W jakim mieście robisz, w szpitalu na NFZ czy w Klinice?W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
nick nieaktualnynie, nie wiedziałam, zatrzymałam się na etapie że startujecie na naturalnym. kurcze no zawsze coś ehh
ale ważne, że jest plan B i działacie! czyli kolejna stymulacja teraz tak? czy dalej naturalny cykl?
ja robię u siebie we Wrocławiu, za każdym razem w tej samej prywatnej klinice Mama i ja na ul. Rajskiej, super warunki a na NFZ robią jak masz skierowanie.
ale z tego co się orientowałam, to w każdym szpitalu robią, tylko trzeba się wbić w odpowiedni moment cyklu (chyba, że to nie ma u Ciebie znaczenia) no i każdy szpital ma inne procedury (jakaś wizyta najpierw, badania itd). -
sylvuś wrote:Nie wiem czy wiesz bo ostatnio zaliczyliśmy falstart
Pobrane oocyty nie zapłodniły się
Zaczeliśmy następny plan B z listy;)
Byliśmy w sobote u dr Paligii
Mam pytanko do Ciebie
Pisałaś że:24.03 masz hsitero z pobraniem wycinka endo (czyli będzie hist-pat i scratching w jednym)
Mam zrobić dokładnie to samo.
W jakim mieście robisz, w szpitalu na NFZ czy w Klinice?
ja mialam robione biopsje endo i schrasching u dr Paligi.. u niej w gabinecieMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Witajcie dziewczyny, proszę Was o poradę to moje wyniki badań zlecone przez gin.
Badania wykonywałam w APC w Łodzi, prosze o jakąś poradę lekarz powiedział że dostanę sterydy. nie wiem czy wybrać sie do innego specjalisty co radzicie? Jestem po 2 poronieniach.
Ocena cytokin i współczynnika Th1 / Th2
Interferon gamma ↓ 244,0 pg/ml 290,0 — 1050,0
Czynnik martwicy nowotworu 352,0 pg/ml 320,0 — 1380,0
Interleukina 10 2217,0 pg/ml 1530,0 — 3830,0
Interleukina 4 25,0 pg/ml 20,0 — 120,0
Interleukina 5 ↓ <20 pg/ml 20,0 — 95,0
Interleukina 2 ↑ 83,0 pg/ml 20,0 — 45,0
Wskaźnik IFN/IL4 ↓ 9,8 ratio 47,3 — 135,8
Wskaźnik TNF/IL4 14,1 ratio 3,2 — 31,2
Wskaźnik IFN/IL10 ↓ 0,1 ratio 1,1 — 2,8
Wskaźnik TNF/Il10 0,2 ratio 0,2 — 0,52 poronienia, hiperprolaktynemia,
Kinga90 -
nick nieaktualny
-
Chciałam wiedzieć co sądzicie o tych wynikach ponieważ obserwując Wasze posty macie większe doświadczenia niz ja. Lekarz mi nic konkretnego nie powiedzial wiec myslalam ze uzyskam tutaj jakąś pomoc chociażby słowną. Czy sterydy mogą mi pomóc?
2 poronienia, hiperprolaktynemia,
Kinga90 -
nick nieaktualnyKinga, my sobie "w ciemno" interpretujemy wyniki czekając na konsultację z lekarzem, żeby mieć jakiś ogląd sytuacji. ale tego co zaleca lekarz nie kwestionujemy, stąd jeśli lekarz zalecił Ci sterydy to znaczy, że to jest metoda leczenia dla Ciebie.
ps. wyniki masz bardzo ładne. -
Dziękuję Ci shooa za odpowiedź. Ja wg nie orientuje się w interpretacji wyników. a liczyłam tylko na jakieś podniesienie na duchu i mniej wiecej chciałabym mieć chociaż małą świadomość co do tego co mi dolega. Dopytam o wszystko lekarza ale niestety coraz częściej spotyka się lakarzy z podejściem niezbyt zadawalającym pacjentke. Czy mogłabym prosić zebyś zerknęła na reszte moich wyników i chociaż w ciemno zinterpretowała? Oczywiści na tyle na ile potrafisz. Każda opinia jest dla mnie ważna.
ps. napewno wybiorę sie do lekaża na konsultacje ale Wasza opinia też mnie interesuje ponieważ macie duze doświadczenie z tego co zauważyłam.
Test IMK (MultiTest)
Limfocyty T % 72,0 % 60,0 — 82,0
Limfocyty B % 16,0 % 7,0 — 23,0
Limfocyty helper CD3+/CD4+ % 48,0 % 30,0 — 51,0
Limfocyty supresor CD3+/CD8+ % 22,0 % 19,0 — 39,0
Współczynnik (h/s) CD4/CD8 2,2 ratio 0,8 — 2,5
Komórki NK % (CD3-/CD16+56+) 11,0 % 7,0 — 24,0
Subpopulacje limfocytów CD4/CD25 (Treg)
Ocena limfocytów CD4/CD25 bright (Treg) % 2,0 % Nieciężarne: 1,0 - 5,8 Ciężarne: 2,7 - 6,8
Ocena limfocytów CD4/CD25 dim (Treg) % 11,4 % Nieciężarne: 4,6 - 12,4 Ciężarne: 3,8 - 17,0
Ocena subpopulacji limfocytów T CD4+ % 44,0 % Nieciężarne: 26,0 - 48,0 Ciężarne: 35,0 - 49,0
P-ciała p/Helicobacter pylori IgG ↑ 2,16 TV < 0,75 - ujemny 0,75 - 1,00 - wątpliwy > 1,00 - dodatni
TSH 1,78 µUI/ml Eutyreoza: 0,25 - 5,0 Nadczynność: <0,15 Niedoczynność: >7,0
Data wydania wyniku 20.01.2017
Test limfocytotoksyczny (LCT) 0,03 U/ml ujemny: < 0,30 dodatni: > 0,30
P.ciała przeciw łożyskowe (APA) dodatni: 1:10 (+) <1:10: ujemny >1:10: dodatni
P.ciała przeciwjądrowe (ANA) ujemny <1:160: ujemny >1:160: dodatni
Data wydania wyniku 20.01.2017
P.ciała antykardiolipinowe IgG (ACA IgG) 0,6 GPL-U/ml <15,0 - ujemny 15,0 - 22,5 - wątpliwy >22,5 - dodatni
P.ciała antykardiolipinowe IgM (ACA IgM) 0,6 MPL-U/ml <15,0 - ujemny 15,0 - 22,5 - wątpliwy >15,0 - dodatni
P.ciała przeciwjajnikowe (AOA) 2,1 U/ml ujemny: <10 wtpliwy: 10-20 dodatni: >20
P.ciała przeciw osłonce przejrzystej (AZPA) 2,9 U/ml ujemny: <10 wątpliwy: 10 - 20 dodatni: >20
Przeciwciała anty-fosfolipidowe IgG 1,5 U/ml ujemny: <12 wątpliwy: 12-18 dodatni: >18
Przeciwciała anty - fosfolipidowe IgM 0,6 U/ml ujemny:<12 wątpliwy: 12-18 dodatni:>18
P/ciała przeciw beta-2 glikoproteinie IgG 4,4 RU/ml ujemny: <20 dodatni: >20
P/ciała przeciw beta - 2 glikoproteinie IgM 12,8 RU/ml ujemny: <20 dodatni: >202 poronienia, hiperprolaktynemia,
Kinga90 -
Yoselyn82 wrote:ja mialam robione biopsje endo i schrasching u dr Paligi.. u niej w gabinecie
Cały czas rozważam taką ewentualność ,tylko nie wiedziałam że to u Niej w gabinecie. W znieczuleniu?
Możesz napisać ile to trwało, czy coś czułaś-bolało? jak się czułaś po?
Pytam bo miałam 2 razy w życiu,ale zawsze w pełnym uśpieniu i byłam 3 dni w szpitalu a potem 2 tyg na zwolnieniu żeby wszystko się zagoiłoW życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
u mnie byl problem zeby zrobic biopsje, bo przyrzady wchodzily do pewnego momentu i koniec, myslalam ze umre z bolu na fotelu, lekarka probowala 3 razy i mowila ze jak sie nie uda to bede musiala przyjechac na nastepny dzien i mnie uspia, ale sie udalo w koncu. trwalo troszke no bo byly komplikacje, w ogole szyjka szla w inna strone i jakos nie chciala wspolpracowac.Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
oooosssszzz brzmi mało zachęcająco kurcze....
Dzięki że odpisałaś no i najważniejsze że się udało.
Zdecydowanie wolałabym w uśpieniu,ale dziwi mnie że nie podają chociaż częściowego znieczulenia żeby bez bólu wejść do środka.
Tak chyba miałam kiedyś przy sprawdzaniu drożności.
Jeszcze nie wiem gdzie ja zrobię.
Za kliniką przemawia że sama dr bedzie robić- bo to Ona Ci robiła?
Natomiast u mnie w szpitalu byłoby bez bólu i na nfz....W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
sylvuś wrote:oooosssszzz brzmi mało zachęcająco kurcze....
Dzięki że odpisałaś no i najważniejsze że się udało.
Zdecydowanie wolałabym w uśpieniu,ale dziwi mnie że nie podają chociaż częściowego znieczulenia żeby bez bólu wejść do środka.
Tak chyba miałam kiedyś przy sprawdzaniu drożności.
Jeszcze nie wiem gdzie ja zrobię.
Za kliniką przemawia że sama dr bedzie robić- bo to Ona Ci robiła?
Natomiast u mnie w szpitalu byłoby bez bólu i na nfz....
tak, pani doktor mi robila biopsje, pewnie nie spodziewala sie ze beda takie problemy, tym bardziej ze nie mialam nigdy problemow z transferem..Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️