Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.
-
WIADOMOŚĆ
-
shooa wrote:Sylvus, chyba trzeba będzie u nas jedno szczepienie wziąć jeśli mamy taką przerwę..
Napisałam do P, odpisał ,że nie bede musiała przynajmniej do czerwca- wtedy mam nadzieję na powtórną histeroskopie
Czekam cały czas na wynik badania o pobraniu wycinka endo.
Pytałas już jak u Ciebie?
Jesteś teraz po 2 szczepieniach tak?
Transfer w czerwcu?W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ooolccciaaa wrote:Pytałam o to dr Paśnika i powiedział że nie ma żadnych efektów ubocznych ani powikłań
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny, odczytuję was od jakiegoś czasu. Jestem po 4 poronieniach, ostatnia ciąża była na acsrdzie, luteinie, heparynie i euthyroxie. Zrobiłam w między czasie chyba wszystkie badania. Tak trafiłam do Paśnika. Zlecił mi IMK, LCT i MLR. Wynik tego pierwszego już mam, czy któraś z was się orientuje co z niego wynika?
Test IMK (MultiTest)
Limfocyty T % 82,0 % (60,0- 82,0)
Limfocyty B 7,0 % (7,0-23,0)
Limfocyty helper CD3+/CD4+ % 55,0 % (30,0- 51,0)
Limfocyty supresor CD3+/CD8+ % 24,0 % (19,0 -39,0)
Współczynnik (h/s) CD4/CD8 2,3 ratio (0,8 -2,5)
Komórki NK % (CD3-/CD16+56+) 9,0 % (7,0 -24,0)Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 10:36
-
ooolccciaaa wrote:A co tobie Paśnik powiedział?
-
ooolccciaaa wrote:Ja to najbardziej boję się tego że po szczepienia w ogole przestanę zachodzić w ciążę,podobno taka możliwość też jest.
Przeczytalam mnostwo postow i nie da sie wyciagnac wnioskow ani na + ani na -
Poza tym sam Pasnik nie wyklucza zajscia i donoszenia ciazy z moimi wynikami.ooolccciaaa lubi tę wiadomość
-
Anita_85 wrote:Czesc,
My leczymy sie u prof.Malinowskiego. Jesteśmy po serii szczepień i teście mlr, czekamy na wyniki.
Czy długo czeka sie na wyniki? Jakie dane trzeba podać w mailu ?
Posłami do nich po 9 dniach i nie otrzymałem żadnej odpowiedzi.
Pozdrawiam
niekiedy są po 10 dniach a niekiedy trzeba poczekać trochę dłużej.. -
ooolccciaaa wrote:Ja to najbardziej boję się tego że po szczepienia w ogole przestanę zachodzić w ciążę,podobno taka możliwość też jest.
-
Arleta wrote:to nie ma wpływu
-
Bella93 wrote:Po szczepieniach mlr moze wynosic 0%, co moze utrudniac zajscie w ciaze, dlaczego uwazasz ze to nie na wplywu?
To jeśli ktoś przed szczepieniami ma 0% to tez mu ciężko zajść? raczej to nie o to chodzi,ja miałam 0 i jkoś problemów z zajściem nie było
pozatym rozmawiałam na ten temat z Malinowskim
jesli mlr jest dobre to organizm nie odrzuci ciąży -
Arleta wrote:To jeśli ktoś przed szczepieniami ma 0% to tez mu ciężko zajść? raczej to nie o to chodzi,ja miałam 0 i jkoś problemów z zajściem nie było
pozatym rozmawiałam na ten temat z Malinowskim
jesli mlr jest dobre to organizm nie odrzuci ciąży -
Arleta wrote:to nie ma wpływu