Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.
-
WIADOMOŚĆ
-
Bella dopiero będę wiedziała jak pojadę do Paśnika ze wszystkimi wynikami, nie chciał mi na razie włączyć samego Intralipidu bo stwierdził, że zaczniemy leczenie kompleksowo. Wspominał coś o leczeniu immunosupresyjnym ale to też wszystko zależy od wyników. Najbardziej boję się hasła szczepienie. Chyba nie jestem jeszcze na to gotowa. Choć z tego co widzę większość dziewczyn, które mają szczepienia są po poronieniach. Ja nigdy w ciąży nie byłam. A niby póki co nie ma ewidentnej przyczyny która mogłaby doprowadzić do tego, że ani razu nie zaskoczyłam nawet na chwilę Czuję się bezradna. Pewnie jak większość z nas.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2017, 12:03
-
Dziękuję za odpowiedź
Cokolwiek w badaniach nie wyjdzie, napewno bedzie wyjscie z sytuacji, nie martw sie na zapas. -
PolaMinka ja przyjęłam 7 szczepionek u prof. Malinowskiego i nic to nie dało. Kolejne 2 u dr Pasnika + intralipid + in vitro dały krótką ciąże. Także ta immunologia-leki-i-szczepienia-limfocytami w moim przy nie taka prosta i szybka sprawastarania od 2011, niedoczynność tarczycy, przeciwciała plemnikowe, nk, szczepienie limfocytami prof.Malinowski, Salve 4 inseminacje , 1 inv nieudane, 2 inv-crio nieudane, szczepienie limfocytami + intralipid, doc. Pasnik 5.12.2016 3 inv-crio - Kropek był z nami tylko m_c.
-
nick nieaktualnyAgataa29, jeżeli będą to szczepienia to musisz liczyć 3 wizyty co 3 tygodnie, potem po 3-6 tygodniach powtórka badań, plus oczekiwanie na wyniki 2-3 tygodnie.
marzenie83, rybcia2009 Ta immunologia to jednak skomplikowana jest. A powiedzcie czy Wasze wyniki poprawiły się po szczepieniach? Co na nieudane transfery mówi immunolog?
BTW..
Dziewczyny, pytałam ostatnio czy ktoś wie gdzie można zrobić badanie MLR w Warszawie, gdyby ktoś chciał skorzystać to piszę (bo znalazłam takiej miejsce).
Zakład Immunologii Klinicznej w szpitalu Klinicznym Dzieciątka Jezus
Wejście od Nowogrodzkiej 59, budynek 1A, na parterze
Koszt badania: 399zł
Krew pobierają we środy,czwartki i piątki, ale należy wcześniej umówić się pod numerem telefonu 22 5021058
W związku z tym, iż jest to ośrodek Państwowy to trzeba spodziewać się kolejki w punkcie pobrania krwi. Ja spędziłam tam godzinę
Gdyby ktoś miał jakieś pytania to piszcie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2017, 18:50
-
nick nieaktualnyooolccciaaa wrote:Dziewczyny powiwdzcie mi czy zdarzyło się tak aby Panie były gotowe że szczepionka przed 14.30?tę czekanie 6 godzin chyba mnie dobije
Mi się nie zdarzyło. Zazwyczaj zaczynały punkt 14:30 ale może inne dziewczyny miały inne doświadczenia...
A czas szybko leci. Po pobraniu krwi od męża jechaliśmy na śniadanie, potem na kręgle a potem łaziliśmy sobie... lunch, szczepienie i do domu. Dasz radę!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2017, 18:49
-
nick nieaktualny
-
U nas po 3 szczepieniach allo mlr 27 po kolejnych 3 ale pullowanychy 57. I tutaj dzialalismy przez 6 m-cy z inseminacjami i zero efektu. Potem doszczepianie i starania naturalne tez bezowocne Przed in vitro trafiliśmy do Pasnika i po badaniach zlecił 14 dni immunosupresyjnych leków i zabieg. Niestety nieudany. Po drugim nieudanym in vitro zlecił 2 szczepionki w odstępach dwutygodniowych plus wlew z intralipidu i wtedy zaskoczyło. Po poronieniu zrobiliśmy mlr i wynosi 0. Test lct wyszedł 3 i aktualnie jestem na immunosupresyjnych przez 6 tyg. Potem test lct i ewentualnie kolejne szczepienie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2017, 20:47
starania od 2011, niedoczynność tarczycy, przeciwciała plemnikowe, nk, szczepienie limfocytami prof.Malinowski, Salve 4 inseminacje , 1 inv nieudane, 2 inv-crio nieudane, szczepienie limfocytami + intralipid, doc. Pasnik 5.12.2016 3 inv-crio - Kropek był z nami tylko m_c. -
Test lct wskazuje na to ze mój organizm zwalcza zarodek niestety. Wszystkie pobrane zarodki mieliśmy w najwyższej klasiestarania od 2011, niedoczynność tarczycy, przeciwciała plemnikowe, nk, szczepienie limfocytami prof.Malinowski, Salve 4 inseminacje , 1 inv nieudane, 2 inv-crio nieudane, szczepienie limfocytami + intralipid, doc. Pasnik 5.12.2016 3 inv-crio - Kropek był z nami tylko m_c.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymarzenie83, skomplikowane to wszystko, ale mam nadzieje ze immunosupresja pomoże.
ooolccciaaa, szybko leci ta kolejka. Wiec nie martw sie że spędzisz tam dużo czasu... ale jak chcesz byc jedna z pierwszych to przyjdź po prostu wcześniej, ale i tak do 14:30 trzeba potem czekać na rozpoczęcie szczepien.
No i tak jak pisze shoaa, mnie też strasznie bolało, mam na myśli to wkłucie. Jak jechałam na każde szczepienie to chciałam mieć to jak najszybciej z głowy. I do tej pory to szczepienie to najnieprzyjemniejsza część wśród tych całych "staraniowych" badań czy zabiegówWiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2017, 16:02
-
Edloteh mi po pullowanych z 0% na 50% podskoczylo, do tego wlew z intralipidu ale niestety transfer nie udany
Dlatego teraz jeszcze to LCT mam sprawdzić.
Szczepienia są trochę bolesne i do tego to aż 6 wklóć jest, ale w moim odczuciu na pewno nie są jedną z gorszych rzeczy jakie miałam -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny