Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEdloteh, tak jak Ci zaleci lekarz. Mnie lekarz z kliniki kazał od 1dc, dr Paśnik zgodził się na takie dawkowanie. wiem, że niektórym dr Paśnik każe 2-3dni przed transferem.
a ja się zdecydowałam, że wezmę tak jak dr zalecał jedno szczepienie pullowane. po dwóch od męża MLR skoczyło z 32% na 39%, liczę, że może do 50% z tym jednym pullowanym dobiję. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyedloteh, czekam na maila od dr, że potwierdza bo pisał mi zalecenia z dwa tyg temu a ja się zastanawiałam co robić, potem dzwonię i się umawiam gdzieś na maj chyba, jakoś pod koniec pewnie teraz będą terminy. ja bym z takim mrl podeszła, ale z racji tego, że czekam na regenerację endometrium po łyżeczkowaniu min 2 cykle to wolę wziąć pullowane i mieć spokój z mrl na dłuższy czas.
Pragnaca, tak, dziś. -
nick nieaktualnyShoaa, plan masz bardzo dobry!
Dzięki dzięwczyny za info. Nie ma to ja móc się upewnić na forum
Czy w waszych klinikach robi się płukanie macicy przed transferem? Może daje się dodatki by poprawić np. jej ukrwienie? etc.
Trzymam kciuki za wszystkie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2017, 12:45
-
Olcia ja jade w czwartek na pierwsze szczepienie, a juz sie zaczynam.mocno stresowac. Mam takie same obawy co Ty. Ale ja sie nie zdecyduje bez szczepien kolejny raz próbować. Boje sie ale mam wielka nadzieje, ze to pomoze. Ile masz szczepien umowionych? Ja 3 szczepienia, ale cos z Paśnikiem sie chyba nie zrozumiałam. Po 2 szczepieniach mowil, ze mamy sie starać i 3 szczepienie juz w ciąży. Ale po 2 szczepieniach warto chyba sprawdzic wynik...ale po 3 tygodniach mam kolejne szczepienie 3 juz zaplanowane. Wiec nie wiem jak ta sprawe ugryźć...Trombofilka, brak hamowania, ana
3 aniołki -
nick nieaktualny
-
Dobrze Ci Paśnik powiedział.po drugim szczepieniu możecie się starać o ciążę jeśli się uda to trzecie szczepienie jest w 6tyg ciąży jeśli się nie uda to normalnie przyjezdzasz na trzecie szczepienie.Jak uda się wam po trzecim szczepieniu to i tak w 6tyg ciąży musisz przyjechać aby się doszczepic.mnie powiedział tak samo.powiem Ci że nie było tak źle,przyjemne to nie jest ale spokojnie idzie wytrzymać,ból podobny jakby pszczoła Cię urządliła.teraz zrobiły mi się siniaki i minimalnie spuchło.ja teraz zaczynam się martwić że jak nie przechodzę tego tak mocno jak dziewczyny to szczepienia będą za słabe i nie dźwignią mlr
-
ooolccciaaa wrote:Dobrze Ci Paśnik powiedział.po drugim szczepieniu możecie się starać o ciążę jeśli się uda to trzecie szczepienie jest w 6tyg ciąży jeśli się nie uda to normalnie przyjezdzasz na trzecie szczepienie.Jak uda się wam po trzecim szczepieniu to i tak w 6tyg ciąży musisz przyjechać aby się doszczepic.mnie powiedział tak samo.powiem Ci że nie było tak źle,przyjemne to nie jest ale spokojnie idzie wytrzymać,ból podobny jakby pszczoła Cię urządliła.teraz zrobiły mi się siniaki i minimalnie spuchło.ja teraz zaczynam się martwić że jak nie przechodzę tego tak mocno jak dziewczyny to szczepienia będą za słabe i nie dźwignią mlrTrombofilka, brak hamowania, ana
3 aniołki -
Po drugiej szczepionce nie dasz rady sprawdzić mlr bo badanie robi się 3 tyg po szczepieniu to wtedy ty będziesz musiała już przystąpić do 3 szczepienia.my idziemy w ciemno co ma być to będzie,możliwe że wcale się nie uda i stres niepotrzebny.ja dwie ciąże straciłam więc wiem czego się boisz.Paśnik mi powiedział że jeśli po 3 szczepieniu w ciągu trzech miesięcy nie zajde w ciążę to dopiero wtedy mam zrobić mlr.Ale jeśli po drugim szczepieniu się nie uda zaciążyć to po trzecim szczepieniu robię mlr.a z tym staraniem się po drugim szczepieniu to wasza decyzja,musicie się zastanowić.wiesz po trzech też nie masz 100% pewność że nie stracisz ciąży z innego powodu bo zawsze może się coś wydarzyć
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny