Odpowiedz
Forum > Starając się z pomocą medyczną > Immunologia. Leki i szczepienia limfocytami.
Dowiedz się czym jest OvuFriend i w jaki sposób pomoże Ci zajść w ciążę
Oceń ten wątek:
AUTOR
WIADOMOŚĆ

Ana9292
Ekspertka
Postów: 242
151

Wysłany: 8 listopada, 19:49
Cytuj | (0) | Zgłoś
sylwia80 napisała:
Dzięki. Nic nie pomyliłaś wszystko dobrze piszesz:)
Zgadza się czekamy na operacje żylaków, nikt nie jest w stanie odpowiedzieć na pytanie czy po operacji wyniki się poprawia, tym bardziej ze te żylaki nie są duże. Chcemy zrobić, a później dopiero druga procedurę. Tylko wnerwia mnie to czekanie pare miesięcy.
A przypomnij, czy robiliście MAR Test? Mój mąż niestety miał wynik 100 %, do tego fragmentacja 30%, morfologia 0, ruch 1%... Mimo to, w pierwszej procedurze mieliśmy 3 blastocysty.

4 transfery nieudane, w tym jedna ciąża biochemiczna w Salve.
PCOS, NK 12% (19% po 2 godz.),
CD4/CD8 2,3 ratio,
MTHFR 1298A-C hetero,
PAI-1 4G homo,
LCT -, ANA -
Po szczepieniach pulowanych + Accofil + Encorton + Fraxiparine + Acard.
8dpt - Beta-HCG 130,28 :)
10dpt - Beta-HCG 376,3 :)
13dpt - Beta-HCG 1307 :)
❄️❄️❄️

sylwia80
Autorytet
Postów: 2977
658

Wysłany: 8 listopada, 20:45
Cytuj | (0) | Zgłoś
Ana9292 napisała:
A przypomnij, czy robiliście MAR Test? Mój mąż niestety miał wynik 100 %, do tego fragmentacja 30%, morfologia 0, ruch 1%... Mimo to, w pierwszej procedurze mieliśmy 3 blastocysty.


Test MAR robiliśmy i jest ok,u nas wysoka fragmentacja i kiepski ruch, morfologia zawsze w normie i ilość również. Tez mieliśmy 3 blastocysty.

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.

Ja anka
Koleżanka
Postów: 58
4

Wysłany: 8 listopada, 20:57
Cytuj | (0) | Zgłoś
Ana9292 napisała:
Tak, miałam wlew domaciczny i od 2 dnia po transferze co 3 dni zastrzyk.
Dziś wypadal dzień zastrzyku, więc zanim zrobiłam, to najpierw beta, bo szkoda mi było na pusto robić, a tu taka niespodzianka :)
Badalas kiry implementacjne i dlatego accofil bierzesz? Czy lekarz zapisał Ci w "ciemno"?

31 lat; amh 0,6; 2 inseminacje, 2016 - 1 IV, 3 transfery. Ciąży brak.
09.2018 - drugie IV + transfer jedynego zarodka. Beta znowu nie drgnela.

Ana9292
Ekspertka
Postów: 242
151

Wysłany: 8 listopada, 21:05
Cytuj | (0) | Zgłoś
Ja anka napisała:
Badalas kiry implementacjne i dlatego accofil bierzesz? Czy lekarz zapisał Ci w "ciemno"?
Nie badałam KIRow implantacyjnych. Accofil biorę, ponieważ nie dochodziło u mnie do zagniezdzen dobrych zarodków.
Stwierdziłam, że od tego podejścia skorzystam ze wszystkiego i pójdę na całość, żeby nie żałować.
Paśnik najpierw mi zlecał Accofil, pozniej, że po szczepieniach nie potrzeba.
Mój ginekolog robi specjalizację z immunologii, a ponadto zauważył, że po Accofilu występują implantacje u kobiet, u których wielokrotnie wcześniej do nich nie dochodziło.
Ja znalazłam się w sytuacji, w której zostały mi ostatnie cztery zarodki i postanowiłam, że idę na maksa ze wszystkim.
Zaznaczam, że nikogo nie namawiam, aby szedł moim tropem. Ja po prostu taka jestem i tak zrobiłam :)

4 transfery nieudane, w tym jedna ciąża biochemiczna w Salve.
PCOS, NK 12% (19% po 2 godz.),
CD4/CD8 2,3 ratio,
MTHFR 1298A-C hetero,
PAI-1 4G homo,
LCT -, ANA -
Po szczepieniach pulowanych + Accofil + Encorton + Fraxiparine + Acard.
8dpt - Beta-HCG 130,28 :)
10dpt - Beta-HCG 376,3 :)
13dpt - Beta-HCG 1307 :)
❄️❄️❄️

Ana9292
Ekspertka
Postów: 242
151

Wysłany: 8 listopada, 21:24
Cytuj | (0) | Zgłoś
Oczywiście wcześniej zrobiłam histeroskopie ze scratchingiem, Dziewczyny z forum mi doradzily zbadać się w kierunku insulinoopornosci.
Jak już w tym zakresie wszystko wyszło ok, to postawilismy ponownie na nasienie dawcy (4 transfer też był z dawca), szczepienia, steryd i Accofil.
A dziś już jedną nogą byłam na scratchingu, bo nie sądziłam, że się uda. I szłam ze świadomością, że kolejny transfer będzie z tym samym zestawem leków.
Jeszcze trochę czytałam o Atosibanie na skurcze. Ponieważ ze stresu przy poprzednich transferach miałam silne skurcze i biegunki.
Tym razem było inaczej - wiedziałam, że nic więcej nie wymyślę i będę walczyć z tym zestawem leków do ostatniego zarodka.
I albo się uda, albo nie, nie mamy na wszystko wpływu. Niestety...

Wiadomość wyedytowana przez autora 8 listopada, 21:25

4 transfery nieudane, w tym jedna ciąża biochemiczna w Salve.
PCOS, NK 12% (19% po 2 godz.),
CD4/CD8 2,3 ratio,
MTHFR 1298A-C hetero,
PAI-1 4G homo,
LCT -, ANA -
Po szczepieniach pulowanych + Accofil + Encorton + Fraxiparine + Acard.
8dpt - Beta-HCG 130,28 :)
10dpt - Beta-HCG 376,3 :)
13dpt - Beta-HCG 1307 :)
❄️❄️❄️

Esperanza Mia
Autorytet
Postów: 1395
271

Wysłany: 8 listopada, 21:55
Cytuj | (1) | Zgłoś
Ana9292 napisała:
Nie badałam KIRow implantacyjnych. Accofil biorę, ponieważ nie dochodziło u mnie do zagniezdzen dobrych zarodków.
Stwierdziłam, że od tego podejścia skorzystam ze wszystkiego i pójdę na całość, żeby nie żałować.
Paśnik najpierw mi zlecał Accofil, pozniej, że po szczepieniach nie potrzeba.
Mój ginekolog robi specjalizację z immunologii, a ponadto zauważył, że po Accofilu występują implantacje u kobiet, u których wielokrotnie wcześniej do nich nie dochodziło.
Ja znalazłam się w sytuacji, w której zostały mi ostatnie cztery zarodki i postanowiłam, że idę na maksa ze wszystkim.
Zaznaczam, że nikogo nie namawiam, aby szedł moim tropem. Ja po prostu taka jestem i tak zrobiłam :)
Powiem ci że Kłos po naszych przypadkach z immuno zaczął się tym interesować. I dobrze będzie z niego dobry lekarz. A teraz accofil masz do 12 tyg? Ja myślę że jestem w dobrych rękach. Mój miał teraz dna i hba robić ale stwierdziłam że niech lepiej bliżej ivf zróbi aby wynik był.obiektywny. Pomysł Klosia z ADAC wszystko aby wiedzieć jaka procedurę wybrać czy PCSI czy macs
Czas szybko leci i niebawem ja zacznę procedurę może szybciej niż myślę, bo jak złapie się na dofinansowanie.
Jutro napiszę ci PW. Bo chce się o kilka spraw dopytać.
Bardzo się cieszę ze u ciebie zaskoczyło
I też jestem pewna że to a accofil. Kłos o tym leku stale mówił. Kiedyś nie wierzył w jego działanie, aż się przekonał.

Ana9292 lubi tę wiadomość

34 lata - niepłodność immunologiczna (złe kiry implementacyjne)
5 cykli stymulowanych w 2017 (clo, letrozol)
4 cykle stymulowane Mensinorm 2018 (1 w 2017)
HSG Listopad 2106, histeroskopia - sierpień 2018>>
IO, hiperinsulinizm, MTHFR A1298C, wysokie NK, KIR BX

Ja anka
Koleżanka
Postów: 58
4

Wysłany: 8 listopada, 21:56
Cytuj | (0) | Zgłoś
Ana9292 napisała:
Oczywiście wcześniej zrobiłam histeroskopie ze scratchingiem, Dziewczyny z forum mi doradzily zbadać się w kierunku insulinoopornosci.
Jak już w tym zakresie wszystko wyszło ok, to postawilismy ponownie na nasienie dawcy (4 transfer też był z dawca), szczepienia, steryd i Accofil.
A dziś już jedną nogą byłam na scratchingu, bo nie sądziłam, że się uda. I szłam ze świadomością, że kolejny transfer będzie z tym samym zestawem leków.
Jeszcze trochę czytałam o Atosibanie na skurcze. Ponieważ ze stresu przy poprzednich transferach miałam silne skurcze i biegunki.
Tym razem było inaczej - wiedziałam, że nic więcej nie wymyślę i będę walczyć z tym zestawem leków do ostatniego zarodka.
I albo się uda, albo nie, nie mamy na wszystko wpływu. Niestety...
Słaba jestem z immunologii dlatego dopytam jeszcze jakie miałaś wskazania do szczepień?

31 lat; amh 0,6; 2 inseminacje, 2016 - 1 IV, 3 transfery. Ciąży brak.
09.2018 - drugie IV + transfer jedynego zarodka. Beta znowu nie drgnela.

Ana9292
Ekspertka
Postów: 242
151

Wysłany: 8 listopada, 22:01
Cytuj | (0) | Zgłoś
Esperanza Mia napisała:
Powiem ci że Kłos po naszych przypadkach z immuno zaczął się tym interesować. I dobrze będzie z niego dobry lekarz. A teraz accofil masz do 12 tyg? Ja myślę że jestem w dobrych rękach. Mój miał teraz dna i hba robić ale stwierdziłam że niech lepiej bliżej ivf zróbi aby wynik był.obiektywny. Pomysł Klosia z ADAC wszystko aby wiedzieć jaka procedurę wybrać czy PCSI czy macs
Czas szybko leci i niebawem ja zacznę procedurę może szybciej niż myślę, bo jak złapie się na dofinansowanie.
Jutro napiszę ci PW. Bo chce się o kilka spraw dopytać.
Bardzo się cieszę ze u ciebie zaskoczyło
I też jestem pewna że to a accofil. Kłos o tym leku stale mówił. Kiedyś nie wierzył w jego działanie, aż się przekonał.
Jeśli wszystko będzie przebiegało pomyślnie, to będę brać do 12 tygodnia. Póki co, jest to tak wczesny etap ciazy, że ciężko wyrokowac...

4 transfery nieudane, w tym jedna ciąża biochemiczna w Salve.
PCOS, NK 12% (19% po 2 godz.),
CD4/CD8 2,3 ratio,
MTHFR 1298A-C hetero,
PAI-1 4G homo,
LCT -, ANA -
Po szczepieniach pulowanych + Accofil + Encorton + Fraxiparine + Acard.
8dpt - Beta-HCG 130,28 :)
10dpt - Beta-HCG 376,3 :)
13dpt - Beta-HCG 1307 :)
❄️❄️❄️

Ana9292
Ekspertka
Postów: 242
151

Wysłany: 8 listopada, 22:03
Cytuj | (0) | Zgłoś
Ja anka napisała:
Słaba jestem z immunologii dlatego dopytam jeszcze jakie miałaś wskazania do szczepień?
Wskazania jak w stopce.
Stosunek CD4/CD8 2,3, ANA ujemne, limfocyty helper miałam 51.
Docent chciał dać leczenie immunopresyjne, ale zapytałam, co jeśli transfer się nie uda. Powiedział, że wtedy szczepienia. Ze to taka ostatecznośc w immunologii, zatem poprosiłam o tę ostatecznośc.
MLR nie badałam, cytokin też nie.

4 transfery nieudane, w tym jedna ciąża biochemiczna w Salve.
PCOS, NK 12% (19% po 2 godz.),
CD4/CD8 2,3 ratio,
MTHFR 1298A-C hetero,
PAI-1 4G homo,
LCT -, ANA -
Po szczepieniach pulowanych + Accofil + Encorton + Fraxiparine + Acard.
8dpt - Beta-HCG 130,28 :)
10dpt - Beta-HCG 376,3 :)
13dpt - Beta-HCG 1307 :)
❄️❄️❄️

MisiaZ88
Autorytet
Postów: 1716
621

Wysłany: 9 listopada, 07:53
Cytuj | (0) | Zgłoś
Ana9292 napisała:
Wskazania jak w stopce.
Stosunek CD4/CD8 2,3, ANA ujemne, limfocyty helper miałam 51.
Docent chciał dać leczenie immunopresyjne, ale zapytałam, co jeśli transfer się nie uda. Powiedział, że wtedy szczepienia. Ze to taka ostatecznośc w immunologii, zatem poprosiłam o tę ostatecznośc.
MLR nie badałam, cytokin też nie.


U mnie podobnie, ana ujemne cd4/cd8 2,5. limfocyty helper 47% i mi dał tylko intralipid

marzec 2018 -> 1 IMSI -> 3❄❄❄
Crio 26.05 1x 8A1 :(
Crio 23.07 1xwczesna blastka ->Aniołek 8tc <3

Ana9292
Ekspertka
Postów: 242
151

Wysłany: 9 listopada, 08:23
Cytuj | (0) | Zgłoś
MisiaZ88 napisała:
U mnie podobnie, ana ujemne cd4/cd8 2,5. limfocyty helper 47% i mi dał tylko intralipid
Oby pomógł :)

4 transfery nieudane, w tym jedna ciąża biochemiczna w Salve.
PCOS, NK 12% (19% po 2 godz.),
CD4/CD8 2,3 ratio,
MTHFR 1298A-C hetero,
PAI-1 4G homo,
LCT -, ANA -
Po szczepieniach pulowanych + Accofil + Encorton + Fraxiparine + Acard.
8dpt - Beta-HCG 130,28 :)
10dpt - Beta-HCG 376,3 :)
13dpt - Beta-HCG 1307 :)
❄️❄️❄️

AgZa
Debiutantka
Postów: 15
3

Wysłany: 9 listopada, 08:40
Cytuj | (1) | Zgłoś
Jestem po wizycie u immunologa i usłyszałam, że norma NK dla osób starających się naturalnie (bez przykrych historii z przeszłości) to 12-15% - piszę, bo komuś może to pomóc:).

Górna granica - dzięki Fasolka:).

Wiadomość wyedytowana przez autora 9 listopada, 10:19

amica lubi tę wiadomość


Fasolka77
Autorytet
Postów: 629
233

Wysłany: 9 listopada, 08:57
Cytuj | (1) | Zgłoś
AgZa napisała:
Jestem po wizycie u immunologa i usłyszałam, że norma NK dla osób starających się naturalnie (bez przykrych historii z przeszłości) to 12-15% - piszę, bo komuś może to pomóc:).

ja miałam NK 6% i zaszłam naturalnie, chyba, że mówisz o górnej granicy?

AgZa lubi tę wiadomość

Fasolka77

martuska09
Autorytet
Postów: 604
193

Wysłany: 9 listopada, 09:03
Cytuj | (0) | Zgłoś
Fasolka77 napisała:
ja miałam NK 6% i zaszłam naturalnie, chyba, że mówisz o górnej granicy?



napewno chodzi o górna granice :)

28lat stania od początku 2017
niedoczynność tarczycy, hashimoto i hiperprolaktynemia, io
2017r- 2 transfery nieudane ...
02.2018- transfer nieudany
06.09.2018- 8tydz (*) :(
nk 17%
MTHFR_677C-T hetero
PAI-1 4G hetero
LCT ,Ana ujemne
CD4/CD8 1,5 ratio

CDN...

sylwia80
Autorytet
Postów: 2977
658

Wysłany: 9 listopada, 09:03
Cytuj | (0) | Zgłoś
Ana9292 napisała:
Jeśli wszystko będzie przebiegało pomyślnie, to będę brać do 12 tygodnia. Póki co, jest to tak wczesny etap ciazy, że ciężko wyrokowac...

Do 12 tc to zalecenie Pasnika ?

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.

sylwia80
Autorytet
Postów: 2977
658

Wysłany: 9 listopada, 09:04
Cytuj | (0) | Zgłoś
AgZa napisała:
Jestem po wizycie u immunologa i usłyszałam, że norma NK dla osób starających się naturalnie (bez przykrych historii z przeszłości) to 12-15% - piszę, bo komuś może to pomóc:).


Myśle ze 12% max ale same wiece ze to loteria.

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.

Ana9292
Ekspertka
Postów: 242
151

Wysłany: 9 listopada, 09:14
Cytuj | (0) | Zgłoś
sylwia80 napisała:
Do 12 tc to zalecenie Pasnika ?
Nie, mojego ginekologa.
Paśnik początkowo wspominał, że mi da Accofil. Na kolejnej wizycie jak już dawał kartkę z zaleceniami, to mi go nie wpisał. Jak mu przypomniałam, że miałam mieć Intralipid i Accofil, to powiedział, że po szczepieniach nie trzeba, ale ja i tak zrobiłam po swojemu :)

4 transfery nieudane, w tym jedna ciąża biochemiczna w Salve.
PCOS, NK 12% (19% po 2 godz.),
CD4/CD8 2,3 ratio,
MTHFR 1298A-C hetero,
PAI-1 4G homo,
LCT -, ANA -
Po szczepieniach pulowanych + Accofil + Encorton + Fraxiparine + Acard.
8dpt - Beta-HCG 130,28 :)
10dpt - Beta-HCG 376,3 :)
13dpt - Beta-HCG 1307 :)
❄️❄️❄️

martuska09
Autorytet
Postów: 604
193

Wysłany: 9 listopada, 09:14
Cytuj | (2) | Zgłoś
https://www.petycjeonline.com/petycja_do_kancelarii_premiera_o_przygotowanie_ustawy_ktora_zapewniaby_refundacj_nfz_zabiegu_in_vitro_a_take_innych_metod_leczenia_niepodnoci?fbclid=IwAR0OCVK5bE16vkFd7sGX_E0o2k6dsUWKEw1Aq_qRVNq6U01Ox0cNn3dYcx0

podpisujcie:)

Ana9292, Ewa1984 lubią tę wiadomość

28lat stania od początku 2017
niedoczynność tarczycy, hashimoto i hiperprolaktynemia, io
2017r- 2 transfery nieudane ...
02.2018- transfer nieudany
06.09.2018- 8tydz (*) :(
nk 17%
MTHFR_677C-T hetero
PAI-1 4G hetero
LCT ,Ana ujemne
CD4/CD8 1,5 ratio

CDN...

sylwia80
Autorytet
Postów: 2977
658

Wysłany: 9 listopada, 09:23
Cytuj | (0) | Zgłoś
Ana9292 napisała:
Nie, mojego ginekologa.
Paśnik początkowo wspominał, że mi da Accofil. Na kolejnej wizycie jak już dawał kartkę z zaleceniami, to mi go nie wpisał. Jak mu przypomniałam, że miałam mieć Intralipid i Accofil, to powiedział, że po szczepieniach nie trzeba, ale ja i tak zrobiłam po swojemu :)

Ok, to teraz rozumiem, ze to zalecenia Twojego gina. Tak mi nie pasował ten 12 tc, nie wiem czy coś zmienił w zaleceniach, ale wcześniej zalecał 2-3 zastrzyki a nie do 12 tc.

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.

njut
Autorytet
Postów: 2837
1216

Wysłany: 9 listopada, 09:48
Cytuj | (0) | Zgłoś
Ana a co z doszczepianiem, będziesz robiła?

A1298C hetero, KIR AA, NK 21%, MLR 0%, APA +, endometrioza II
FDNA 22%
moja historia leczenia


Zajdź w ciążę dwa razy szybciej

Sprawdź OvuFriend Premium

  • wyznaczanie dni płodnych
  • dieta płodności
  • innowacyjny algorytm

Wypróbuj miesiąc za darmo, potem tylko 29 zł / mies.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do OvuFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)