In vitro, pierwszy raz 2021 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMDW wrote:Rozumiem, że skoro 8aa to był to zarodek trzydniowy. Jeśli dobrze pamiętam to test przy takim zarodku można zrobić w 9 dpt więc wstrzymaj się może żeby sobie dodatkowo stresu niepotrzebnie nie robić choć wiem, jest ciężko.
Chce zrobić, ale się boję, że będzie negatywny i złapie dola, a znowu czekanie w takiej niepewności tez mnie męczy -
Megsi wrote:No właśnie transfer miałam 5 dniowej blastki. Tak mi poprostu powiedziała, a że robie akurat za granicą to założyłam, że może inny sposób oceniania. Jutro mija w sumie tydzień od transferu czyli 12 dni od zapłodnienia.
Chce zrobić, ale się boję, że będzie negatywny i złapie dola, a znowu czekanie w takiej niepewności tez mnie męczy2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
Cześć kilka msc temu też się udzielalam na tym wątku, później była ciąża, która zakończyła się poronieniem zatrzymanym na etapie 8/9 tc
Zrobiłam pakiet na trombofilie, wyszła mi tylko mutacja mthfr, muszę jeszcze dorobić kilka badań.
U mnie w prawdzie przyczyną poronienia to stale rosnący krwiak, który ostatecznie oderwał ode mnie jajo płodowe 😔
Teraz jestem w trakcie pierwszej miesiączki po poronieniu, powrót do kliniki planujemy jakoś na listopad/grudzień.. muszę powtórzyć znowu badania do kliniki i wymazy z pochwy 🙄
Zastanawiamy się nad transferem 2 zarodków...🤔2016 - początek starań
2019 - czynnik męski ❌
2021 - IVF ICSI = 7❄
I transfer 4aa - 8tc. krwiak..💔
2022:
12.04 - II transfer 4aa + encorton + neoparin
22dpt - jest serdunio❤️ i krwiak...
Połówkowe: 425 gram miłości 💕
💙It's a boy 💙🧸
Echo serca: zdrowe serduszko🙏🏼
💖38+5 K. 19.12.2022 | 3770 gram | 54cm💖
Mutacja mthfr, niedoczynność tarczycy, zsp. antyfosfolipidowy wykluczony, Ana3 dodatnie, histeroskopia diagn. - wszystko ok.
- Syr 1,23 - -
Kejtusia, to też smutna historia.
Ale coś takiego na pewno już drugi raz się nie powtórzy i trzymam kciuki za kolejną procedurę i udany transfer. Jak będziesz miała 2 zarodki to bierz 2, a co!Kejtusia lubi tę wiadomość
02.2019 ciąża pozamaciczna , usunięty prawy jajowód
06.2019 Sono hsg - lewy jajowód drożny
AMH 0,62
04.02.2021 Invicta Wawa, krótki protokół, zarodek 3 dniowy 8.2
18.02 beta <0,1 ;(
02/03 . 2021 Kriobank - przygotowania do procedury
17.05.2021 naturalny cud - beta 143,3
19.05 beta 210,6
21.05 beta 62, 9 i koniec cudu
02.08.2021 transfer 2 dniowca, kl.AA
13.08 beta <1,2 ;(
31.08.2021 transfer 3 dniowca, 6A
11.09 beta <1,2 ;(
29.03.2022 transfer 3 dniowca 8.1
08.04 beta <1,2 ;( -
Kejtusia wrote:Cześć kilka msc temu też się udzielalam na tym wątku, później była ciąża, która zakończyła się poronieniem zatrzymanym na etapie 8/9 tc
Zrobiłam pakiet na trombofilie, wyszła mi tylko mutacja mthfr, muszę jeszcze dorobić kilka badań.
U mnie w prawdzie przyczyną poronienia to stale rosnący krwiak, który ostatecznie oderwał ode mnie jajo płodowe 😔
Teraz jestem w trakcie pierwszej miesiączki po poronieniu, powrót do kliniki planujemy jakoś na listopad/grudzień.. muszę powtórzyć znowu badania do kliniki i wymazy z pochwy 🙄
Zastanawiamy się nad transferem 2 zarodków...🤔Kejtusia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jakie dodatkowe badania byście zrobiły z wiedzą jaką już macie przed in vitro?
Nie mam postawionej konkretnej przyczyny czemu się nie udaję i po 3 nie udanych IUI, postanowiliśmy podejść do in vitro. Najszybciej podejdziemy pewnie listopad-grudzień, ponieważ jest jeszcze chwila, a lekarz nic oprócz kariotypu dodatkowego nie zlecił, chciałabym znać Wasze zdanie, co warto jeszcze zbadać przed podejściem do procedury, aby być maksymalnie przygotowanym. Robiłam już pakiet na trombofilię i wyszły mi 2 mutację (badam się dalej w kierunku zakrzepicy). Na wyniki kariotypu czekam. Czy jest coś jeszcze warte zbadania?GorzkoGorzko lubi tę wiadomość
-
Bunkierka wrote:Dziewczyny jakie dodatkowe badania byście zrobiły z wiedzą jaką już macie przed in vitro?
Nie mam postawionej konkretnej przyczyny czemu się nie udaję i po 3 nie udanych IUI, postanowiliśmy podejść do in vitro. Najszybciej podejdziemy pewnie listopad-grudzień, ponieważ jest jeszcze chwila, a lekarz nic oprócz kariotypu dodatkowego nie zlecił, chciałabym znać Wasze zdanie, co warto jeszcze zbadać przed podejściem do procedury, aby być maksymalnie przygotowanym. Robiłam już pakiet na trombofilię i wyszły mi 2 mutację (badam się dalej w kierunku zakrzepicy). Na wyniki kariotypu czekam. Czy jest coś jeszcze warte zbadania?2016 - początek starań
2019 - czynnik męski ❌
2021 - IVF ICSI = 7❄
2022:
💙It's a boy 💙🧸
Mutacja mthfr, niedoczynność tarczycy, zsp. antyfosfolipidowy wykluczony, Ana3 dodatnie, histeroskopia diagn. - wszystko ok.
- Syr 1,23 - -
Ova wrote:Kejtusia, to też smutna historia.
Ale coś takiego na pewno już drugi raz się nie powtórzy i trzymam kciuki za kolejną procedurę i udany transfer. Jak będziesz miała 2 zarodki to bierz 2, a co!
Ja też mam ogromną nadzieję, która i tak dalej się miesza że strachem i niepewnością że mimo tego złego co mnie spotkało to drugi raz już nie będę musiała przez to przechodzić.
Dziękuję za miłe słowaOva lubi tę wiadomość
2016 - początek starań
2019 - czynnik męski ❌
2021 - IVF ICSI = 7❄
2022:
💙It's a boy 💙🧸
- Syr 1,23 - -
Kejtusia wrote:Jakie mutacje wyszły ci w trombofili?
Mam mutację PAI-1 oraz MTHFR_1298A w układzie homozygotycznym. Póki co wprowadziłam sama acard 75 i robię dalszą diagnostykę w kierunku zakrzepicy.
I bardzo mi przykro, że to Cię spotkało... Mocno przytulam i trzymam kciuki za kolejne podejście!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2021, 15:59
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, miałam jutro/poniedziałek robić test bo dzisiaj jest 7 dpt 5 dniowej blastki, ale dzisiaj strasznie mnie bolal brzuch, miałam najpierw lekkie brązowe plamienie, a później trochę bardziej różowo-czerwone No więc płacz i SMS do męża, że się nie udało. Zastanawiałam się nad tym żeby już dzisiaj odstawić progesteron dowcipny, ale tak z żalu poszłam nasikac i normalnie mnie ścięło z nóg jak zobaczyłam pozytywny test! Natomiast teraz strasznie się boję tego bólu i krwawienia. Betę w klinice mam w czwartek dopiero zadzwonię w poniedziałek i zobacze czy mogą mi wcześniej zrobić. Jestem w takim szoku i strachu jednocześnie, że zaczynam panikować zamiast się powoli cieszyć.
-
Kejtusia miło Cię widzieć Dwa zarodki zwiększają szansę więc jeśli rozmyślacie podanie dwóch zarodków to uważam, że to dobry pomysł
Witam się i ja, powoli wracam do gry - w przyszłym tygodniu wykonuje badanie receptywności, później oczekiwanie na wynik i plan jest, aby podejść do kolejnej procedury.
Niestety nadal nie wiemy co było przyczyną, że z 10 zapłodnionych zarodków pozostały dwa słabe..może badanie receptywności coś pomoże.. napewno podczas kolejnej procedury będziemy zapładniać wszystkie pobrane komórki.
Życzę powodzenia każdemu i trzymam kciuki* starania od 2019r.
* 🙋♀️ona 33, 🙋♂️on 41
*amh 8,41
*morfologia 2%
*12.05.2020 - łyżeczkowanie, 9tc puste jajo plodowe
*luty 2021 wizyta w klinice
*kariotypy ok
*kwiecień - długa procedura
*fragmentacja 40% 👎
*amh 6.39 - 30.04.2021
*punkcja 14.05.2021
*❄❄
*criotransfer 10.06.2021, dwie blaski 4.3.2 i 3.2.3 9dpt beta 3.7 😔😔
*mthfr hetero 👎*pai-1 hetero 👎
*receptywność endometrium - ok
*25.10, 37dc - beta 5.5 cb naturals??
*amh 4.75 29.10.2021
*29.10.2021 start protokół krótki
*10.11.2021 punkcja
...walkę przegrałam ale wojnę z niepłodnością wygram... -
Małagośka wrote:Kejtusia miło Cię widzieć Dwa zarodki zwiększają szansę więc jeśli rozmyślacie podanie dwóch zarodków to uważam, że to dobry pomysł
Witam się i ja, powoli wracam do gry - w przyszłym tygodniu wykonuje badanie receptywności, później oczekiwanie na wynik i plan jest, aby podejść do kolejnej procedury.
Niestety nadal nie wiemy co było przyczyną, że z 10 zapłodnionych zarodków pozostały dwa słabe..może badanie receptywności coś pomoże.. napewno podczas kolejnej procedury będziemy zapładniać wszystkie pobrane komórki.
Życzę powodzenia każdemu i trzymam kciuki
Hej a mi miło widzieć Ciebie! Trzymam kciuki za badania. My mieliśmy z 6 zapłodnionych komórek tylko 1 słaby zarodek wiec statystyka podobna. Przystąpiliśmy do drugiej procedury i w 1 DS okazało się, że okresu nie widać i hormony jakieś za wysokie. Lekarz wysłał mnie na betę i okazało się, że Ciąża naturalna.
Teraz 6t2, wiadomo, stres czy będzie dobrze…
Ale słaby wynik pierwszej procedury nie musi o niczym przesądzać. -
Ova wrote:Dziewczyny ! AnkaStaranka, Jas i oczywiście Yuki (ale z Tobą mam kontakt) , dawno tu nie zaglądałam.
Fajnie znów Was "wiedzieć" , szkoda że nadal nie w ciąży. Ale co się odwlecze to nie uciecze )
Mam nadzieję, że u Ciebie Jas już jest prawie ciąża
Mocne kciuki za Was 🍀
Ova, a jak u Ciebie sprawy się mają? Widzę w stopce, że trochę przeszłaś w tym roku, ale nadzieja jest skoro zaskakuje coś. Masz jakieś Mrozaki jeszcze ? -
Kin wrote:Hej a mi miło widzieć Ciebie! Trzymam kciuki za badania. My mieliśmy z 6 zapłodnionych komórek tylko 1 słaby zarodek wiec statystyka podobna. Przystąpiliśmy do drugiej procedury i w 1 DS okazało się, że okresu nie widać i hormony jakieś za wysokie. Lekarz wysłał mnie na betę i okazało się, że Ciąża naturalna.
Teraz 6t2, wiadomo, stres czy będzie dobrze…
Ale słaby wynik pierwszej procedury nie musi o niczym przesądzać.* starania od 2019r.
* 🙋♀️ona 33, 🙋♂️on 41
*amh 8,41
*morfologia 2%
*kariotypy ok
*fragmentacja 40% 👎
*amh 6.39 - 30.04.2021
*punkcja 14.05.2021
*❄❄
*amh 4.75 29.10.2021
*10.11.2021 punkcja
Małagośka wrote:Kejtusia miło Cię widzieć Dwa zarodki zwiększają szansę więc jeśli rozmyślacie podanie dwóch zarodków to uważam, że to dobry pomysł
Życzę powodzenia każdemu i trzymam kciuki
Czesc czy mogę się spytać jak wyglada to badanie receptywnosci i kiedy jest zlecane ? Ile się czeka na wyniki ? Dziękuje
-
Majeczka86 wrote:Witam chciałbym się dowiedzieć ile kosztuje invitro bo z mężem nad tym myślimy
Wiem że każda klinika ma inne ceny ale może ktoś wie iel kosztuje we Wrocławiu
U kazdej pary koszt całej procedury to bardzo indywidualna sprawa. Może się okazać, że wyhodują więcej niż 1 zarodek i będziecie chcieli pozostałe zamrozić to trzeba będzie opłacić zamrożenie na rok.
Podsumowanie: do pewnego momentu ivf to studnia bez dna.2016 - początek starań
2019 - czynnik męski ❌
2021 - IVF ICSI = 7❄
2022:
💙It's a boy 💙🧸
- Syr 1,23 - -
Eleczka wrote:Czesc czy mogę się spytać jak wyglada to badanie receptywnosci i kiedy jest zlecane ? Ile się czeka na wyniki ? Dziękuje* starania od 2019r.
* 🙋♀️ona 33, 🙋♂️on 41
*amh 8,41
*morfologia 2%
*kariotypy ok
*fragmentacja 40% 👎
*amh 6.39 - 30.04.2021
*punkcja 14.05.2021
*❄❄
*amh 4.75 29.10.2021
*10.11.2021 punkcja
AnkaStaranka wrote:Ova, a jak u Ciebie sprawy się mają? Widzę w stopce, że trochę przeszłaś w tym roku, ale nadzieja jest skoro zaskakuje coś. Masz jakieś Mrozaki jeszcze ?
AnkaStaranka, niestety nie mam mrozaków.
W piątek wizyta, dziś pierwszy dzień cyklu, zobaczymy czy będzie jakiś nowy pomysł.02.2019 ciąża pozamaciczna , usunięty prawy jajowód
06.2019 Sono hsg - lewy jajowód drożny
AMH 0,62
04.02.2021 Invicta Wawa, krótki protokół, zarodek 3 dniowy 8.2
18.02 beta <0,1 ;(
02/03 . 2021 Kriobank - przygotowania do procedury
17.05.2021 naturalny cud - beta 143,3
19.05 beta 210,6
21.05 beta 62, 9 i koniec cudu
02.08.2021 transfer 2 dniowca, kl.AA
13.08 beta <1,2 ;(
31.08.2021 transfer 3 dniowca, 6A
11.09 beta <1,2 ;(
29.03.2022 transfer 3 dniowca 8.1
08.04 beta <1,2 ;( -
Małagośka wrote:Dokładnie powiem jutro bo jutro mam pierwsze badanie, z tego co mówiła lekarka badanie trwa chwilę, trzeba mieć lekko wypelniony pęcherz i jakaś rurką pobiera mały wycinek. Czeka się podobno ok.3 tygodni. U mnie zlecone było ponieważ beta nie drgnęła po podaniu dwóch zarodków. Wprawdzie zarodki nie były super klasy ale jednak próba się nie udała..
Dziękuje za odpowiedz Daj proszę jutro znać co i jak Podpytuje na przyszłość . 🙈 A to jest może to badanie Era ?