X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro, pierwszy raz 2021 :)
Odpowiedz

In vitro, pierwszy raz 2021 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2021, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW wrote:
    Rozumiem, że skoro 8aa to był to zarodek trzydniowy. Jeśli dobrze pamiętam to test przy takim zarodku można zrobić w 9 dpt więc wstrzymaj się może żeby sobie dodatkowo stresu niepotrzebnie nie robić :) choć wiem, jest ciężko.
    No właśnie transfer miałam 5 dniowej blastki. Tak mi poprostu powiedziała, a że robie akurat za granicą to założyłam, że może inny sposób oceniania. Jutro mija w sumie tydzień od transferu czyli 12 dni od zapłodnienia.
    Chce zrobić, ale się boję, że będzie negatywny i złapie dola, a znowu czekanie w takiej niepewności tez mnie męczy

• MDW Autorytet

Wysłany: 10 września 2021, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi wrote:
    No właśnie transfer miałam 5 dniowej blastki. Tak mi poprostu powiedziała, a że robie akurat za granicą to założyłam, że może inny sposób oceniania. Jutro mija w sumie tydzień od transferu czyli 12 dni od zapłodnienia.
    Chce zrobić, ale się boję, że będzie negatywny i złapie dola, a znowu czekanie w takiej niepewności tez mnie męczy
    E, to jak to tydzień od transferu blastki to spokojnie! Ja planuje sikacza facelle w 6 dpt blastki.

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • Kejtusia Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ;) kilka msc temu też się udzielalam na tym wątku, później była ciąża, która zakończyła się poronieniem zatrzymanym na etapie 8/9 tc :(
    Zrobiłam pakiet na trombofilie, wyszła mi tylko mutacja mthfr, muszę jeszcze dorobić kilka badań.
    U mnie w prawdzie przyczyną poronienia to stale rosnący krwiak, który ostatecznie oderwał ode mnie jajo płodowe 😔
    Teraz jestem w trakcie pierwszej miesiączki po poronieniu, powrót do kliniki planujemy jakoś na listopad/grudzień.. muszę powtórzyć znowu badania do kliniki i wymazy z pochwy 🙄
    Zastanawiamy się nad transferem 2 zarodków...🤔

2016 - początek starań
    2019 - czynnik męski ❌
    2021 - IVF ICSI = 7❄
    I transfer 4aa - 8tc. krwiak..💔

2022:
    12.04 - II transfer 4aa + encorton + neoparin
    22dpt - jest serdunio❤️ i krwiak...
    Połówkowe: 425 gram miłości 💕
    💙It's a boy 💙🧸
    Echo serca: zdrowe serduszko🙏🏼

💖38+5 K. 19.12.2022 | 3770 gram | 54cm💖

Mutacja mthfr, niedoczynność tarczycy, zsp. antyfosfolipidowy wykluczony, Ana3 dodatnie, histeroskopia diagn. - wszystko ok.
    - Syr 1,23 -
  • Ova Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejtusia, to też smutna historia.
    Ale coś takiego na pewno już drugi raz się nie powtórzy i trzymam kciuki za kolejną procedurę i udany transfer. Jak będziesz miała 2 zarodki to bierz 2, a co! ;)

Kejtusia lubi tę wiadomość

02.2019 ciąża pozamaciczna , usunięty prawy jajowód

06.2019 Sono hsg - lewy jajowód drożny

AMH 0,62

04.02.2021 Invicta Wawa, krótki protokół, zarodek 3 dniowy 8.2
    18.02 beta <0,1 ;(

02/03 . 2021 Kriobank - przygotowania do procedury

17.05.2021 naturalny cud - beta 143,3
    19.05 beta 210,6
    21.05 beta 62, 9 :( i koniec cudu

02.08.2021 transfer 2 dniowca, kl.AA
    13.08 beta <1,2 ;(

31.08.2021 transfer 3 dniowca, 6A
    11.09 beta <1,2 ;(

29.03.2022 transfer 3 dniowca 8.1
    08.04 beta <1,2 ;(
  • NoVa Koleżanka

Wysłany: 11 września 2021, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejtusia wrote:
    Cześć ;) kilka msc temu też się udzielalam na tym wątku, później była ciąża, która zakończyła się poronieniem zatrzymanym na etapie 8/9 tc :(
    Zrobiłam pakiet na trombofilie, wyszła mi tylko mutacja mthfr, muszę jeszcze dorobić kilka badań.
    U mnie w prawdzie przyczyną poronienia to stale rosnący krwiak, który ostatecznie oderwał ode mnie jajo płodowe 😔
    Teraz jestem w trakcie pierwszej miesiączki po poronieniu, powrót do kliniki planujemy jakoś na listopad/grudzień.. muszę powtórzyć znowu badania do kliniki i wymazy z pochwy 🙄
    Zastanawiamy się nad transferem 2 zarodków...🤔
    Podanie dwóch zarodków zwiększa szanse na ciąże,tylko trzeba brać pod uwagę że ciąża bliźniacza niesie za sobą zagrożenia typu przedwczesny poród itd. Widzę że masz dość duzo jeszcze zarodków i na Twoim miejscu chyba bym zaryzykowała

Kejtusia lubi tę wiadomość

• Bunkierka Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie dodatkowe badania byście zrobiły z wiedzą jaką już macie przed in vitro?
    Nie mam postawionej konkretnej przyczyny czemu się nie udaję i po 3 nie udanych IUI, postanowiliśmy podejść do in vitro. Najszybciej podejdziemy pewnie listopad-grudzień, ponieważ jest jeszcze chwila, a lekarz nic oprócz kariotypu dodatkowego nie zlecił, chciałabym znać Wasze zdanie, co warto jeszcze zbadać przed podejściem do procedury, aby być maksymalnie przygotowanym. Robiłam już pakiet na trombofilię i wyszły mi 2 mutację (badam się dalej w kierunku zakrzepicy). Na wyniki kariotypu czekam. Czy jest coś jeszcze warte zbadania?

GorzkoGorzko lubi tę wiadomość

💓 39+0

age.png
  • Kejtusia Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunkierka wrote:
    Dziewczyny jakie dodatkowe badania byście zrobiły z wiedzą jaką już macie przed in vitro?
    Nie mam postawionej konkretnej przyczyny czemu się nie udaję i po 3 nie udanych IUI, postanowiliśmy podejść do in vitro. Najszybciej podejdziemy pewnie listopad-grudzień, ponieważ jest jeszcze chwila, a lekarz nic oprócz kariotypu dodatkowego nie zlecił, chciałabym znać Wasze zdanie, co warto jeszcze zbadać przed podejściem do procedury, aby być maksymalnie przygotowanym. Robiłam już pakiet na trombofilię i wyszły mi 2 mutację (badam się dalej w kierunku zakrzepicy). Na wyniki kariotypu czekam. Czy jest coś jeszcze warte zbadania?
    Jakie mutacje wyszły ci w trombofili?

2016 - początek starań
    2019 - czynnik męski ❌
    2021 - IVF ICSI = 7❄

2022:
    💙It's a boy 💙🧸

Mutacja mthfr, niedoczynność tarczycy, zsp. antyfosfolipidowy wykluczony, Ana3 dodatnie, histeroskopia diagn. - wszystko ok.
    - Syr 1,23 -
  • Kejtusia Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ova wrote:
    Kejtusia, to też smutna historia.
    Ale coś takiego na pewno już drugi raz się nie powtórzy i trzymam kciuki za kolejną procedurę i udany transfer. Jak będziesz miała 2 zarodki to bierz 2, a co! ;)
    I tak chyba zrobię. Mąż też popiera taka decyzję o dwóch zarodkach. Coś nas za bardzo pcha w takie postanowienie o transferze 2 ❄️
    Ja też mam ogromną nadzieję, która i tak dalej się miesza że strachem i niepewnością że mimo tego złego co mnie spotkało to drugi raz już nie będę musiała przez to przechodzić.
    Dziękuję za miłe słowa :)

Ova lubi tę wiadomość

2016 - początek starań
    2019 - czynnik męski ❌
    2021 - IVF ICSI = 7❄

2022:
    💙It's a boy 💙🧸

- Syr 1,23 -
  • Bunkierka Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejtusia wrote:
    Jakie mutacje wyszły ci w trombofili?

Mam mutację PAI-1 oraz MTHFR_1298A w układzie homozygotycznym. Póki co wprowadziłam sama acard 75 i robię dalszą diagnostykę w kierunku zakrzepicy.

I bardzo mi przykro, że to Cię spotkało... :( Mocno przytulam i trzymam kciuki za kolejne podejście!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2021, 15:59

💓 39+0

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2021, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, miałam jutro/poniedziałek robić test bo dzisiaj jest 7 dpt 5 dniowej blastki, ale dzisiaj strasznie mnie bolal brzuch, miałam najpierw lekkie brązowe plamienie, a później trochę bardziej różowo-czerwone No więc płacz i SMS do męża, że się nie udało. Zastanawiałam się nad tym żeby już dzisiaj odstawić progesteron dowcipny, ale tak z żalu poszłam nasikac i normalnie mnie ścięło z nóg jak zobaczyłam pozytywny test! Natomiast teraz strasznie się boję tego bólu i krwawienia. Betę w klinice mam w czwartek dopiero zadzwonię w poniedziałek i zobacze czy mogą mi wcześniej zrobić. Jestem w takim szoku i strachu jednocześnie, że zaczynam panikować zamiast się powoli cieszyć.

• Małagośka Autorytet

Wysłany: 11 września 2021, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejtusia miło Cię widzieć :) Dwa zarodki zwiększają szansę więc jeśli rozmyślacie podanie dwóch zarodków to uważam, że to dobry pomysł :)

Witam się i ja, powoli wracam do gry - w przyszłym tygodniu wykonuje badanie receptywności, później oczekiwanie na wynik i plan jest, aby podejść do kolejnej procedury.
    Niestety nadal nie wiemy co było przyczyną, że z 10 zapłodnionych zarodków pozostały dwa słabe..może badanie receptywności coś pomoże.. napewno podczas kolejnej procedury będziemy zapładniać wszystkie pobrane komórki.
    Życzę powodzenia każdemu i trzymam kciuki :D

* starania od 2019r.
    * 🙋‍♀️ona 33, 🙋‍♂️on 41
    *amh 8,41
    *morfologia 2%
    *12.05.2020 - łyżeczkowanie, 9tc puste jajo plodowe
    *luty 2021 wizyta w klinice
    *kariotypy ok
    *kwiecień - długa procedura
    *fragmentacja 40% 👎
    *amh 6.39 - 30.04.2021
    *punkcja 14.05.2021
    *❄❄
    *criotransfer 10.06.2021, dwie blaski 4.3.2 i 3.2.3 9dpt beta 3.7 😔😔
    *mthfr hetero 👎*pai-1 hetero 👎
    *receptywność endometrium - ok
    *25.10, 37dc - beta 5.5 cb naturals??
    *amh 4.75 29.10.2021
    *29.10.2021 start protokół krótki
    *10.11.2021 punkcja

...walkę przegrałam ale wojnę z niepłodnością wygram...
  • Kin Przyjaciółka

Wysłany: 13 września 2021, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małagośka wrote:
    Kejtusia miło Cię widzieć :) Dwa zarodki zwiększają szansę więc jeśli rozmyślacie podanie dwóch zarodków to uważam, że to dobry pomysł :)

Witam się i ja, powoli wracam do gry - w przyszłym tygodniu wykonuje badanie receptywności, później oczekiwanie na wynik i plan jest, aby podejść do kolejnej procedury.
    Niestety nadal nie wiemy co było przyczyną, że z 10 zapłodnionych zarodków pozostały dwa słabe..może badanie receptywności coś pomoże.. napewno podczas kolejnej procedury będziemy zapładniać wszystkie pobrane komórki.

Hej :) a mi miło widzieć Ciebie! Trzymam kciuki za badania. My mieliśmy z 6 zapłodnionych komórek tylko 1 słaby zarodek wiec statystyka podobna. Przystąpiliśmy do drugiej procedury i w 1 DS okazało się, że okresu nie widać i hormony jakieś za wysokie. Lekarz wysłał mnie na betę i okazało się, że Ciąża naturalna.
    Teraz 6t2, wiadomo, stres czy będzie dobrze…
    Ale słaby wynik pierwszej procedury nie musi o niczym przesądzać. :)

• AnkaStaranka Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ova wrote:
    Dziewczyny ! AnkaStaranka, Jas i oczywiście Yuki (ale z Tobą mam kontakt) , dawno tu nie zaglądałam.
    Fajnie znów Was "wiedzieć" , szkoda że nadal nie w ciąży. Ale co się odwlecze to nie uciecze :))
    Mam nadzieję, że u Ciebie Jas już jest prawie ciąża :)

Mocne kciuki za Was 🍀

Ova, a jak u Ciebie sprawy się mają? Widzę w stopce, że trochę przeszłaś w tym roku, ale nadzieja jest skoro zaskakuje coś. Masz jakieś Mrozaki jeszcze ?

• Małagośka Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kin wrote:
    Hej :) a mi miło widzieć Ciebie! Trzymam kciuki za badania. My mieliśmy z 6 zapłodnionych komórek tylko 1 słaby zarodek wiec statystyka podobna. Przystąpiliśmy do drugiej procedury i w 1 DS okazało się, że okresu nie widać i hormony jakieś za wysokie. Lekarz wysłał mnie na betę i okazało się, że Ciąża naturalna.
    Teraz 6t2, wiadomo, stres czy będzie dobrze…
    Ale słaby wynik pierwszej procedury nie musi o niczym przesądzać. :)
    Kin cudownie! 😍😍😍 Pięknie się potoczyła Wasza sprawa 😍 Gorące uściski i życzę szczęścia i powodzenia 😍😍😍Musi być dobrze 😘 Naturalna ciąża wynagrodziła Wam nieudaną procedurę 😀

* starania od 2019r.
    * 🙋‍♀️ona 33, 🙋‍♂️on 41
    *amh 8,41
    *morfologia 2%
    *kariotypy ok
    *fragmentacja 40% 👎
    *amh 6.39 - 30.04.2021
    *punkcja 14.05.2021
    *❄❄
    *amh 4.75 29.10.2021
    *10.11.2021 punkcja

• Majeczka86 Ekspertka

Wysłany: 13 września 2021, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam chciałbym się dowiedzieć ile kosztuje invitro bo z mężem nad tym myślimy
    Wiem że każda klinika ma inne ceny ale może ktoś wie iel kosztuje we Wrocławiu

• Eleczka Debiutantka

Wysłany: 15 września 2021, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małagośka wrote:

Czesc :) czy mogę się spytać jak wyglada to badanie receptywnosci i kiedy jest zlecane ? Ile się czeka na wyniki ? Dziękuje

• Kejtusia Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka86 wrote:
    Witam chciałbym się dowiedzieć ile kosztuje invitro bo z mężem nad tym myślimy
    Wiem że każda klinika ma inne ceny ale może ktoś wie iel kosztuje we Wrocławiu
    Do cen, które są zawarte w cenniku na stronach różnych klinik trzeba doliczyć dodatkowe wizyty u lekarza prowadzącego w klinice, wizyty opierają się głównie na podpisywaniu dokumentów, omawianiu kilku dodatkowych badań zleconych przez lekarza, badaniach usg itp. dodatkowo przez transferem trzeba doliczyć również koszty leków, które nie są tanie a zjada się je w dość szybkim tempie... U mnie również doszły koszty paliwa bo nie jestem z Wrocławia.
    U kazdej pary koszt całej procedury to bardzo indywidualna sprawa. Może się okazać, że wyhodują więcej niż 1 zarodek i będziecie chcieli pozostałe zamrozić to trzeba będzie opłacić zamrożenie na rok.
    Podsumowanie: do pewnego momentu ivf to studnia bez dna.

2016 - początek starań
    2019 - czynnik męski ❌
    2021 - IVF ICSI = 7❄

2022:
    💙It's a boy 💙🧸

- Syr 1,23 -
  • Małagośka Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eleczka wrote:
    Czesc :) czy mogę się spytać jak wyglada to badanie receptywnosci i kiedy jest zlecane ? Ile się czeka na wyniki ? Dziękuje
    Dokładnie powiem jutro bo jutro mam pierwsze badanie, z tego co mówiła lekarka badanie trwa chwilę, trzeba mieć lekko wypelniony pęcherz i jakaś rurką pobiera mały wycinek. Czeka się podobno ok.3 tygodni. U mnie zlecone było ponieważ beta nie drgnęła po podaniu dwóch zarodków. Wprawdzie zarodki nie były super klasy ale jednak próba się nie udała..

* starania od 2019r.
    * 🙋‍♀️ona 33, 🙋‍♂️on 41
    *amh 8,41
    *morfologia 2%
    *kariotypy ok
    *fragmentacja 40% 👎
    *amh 6.39 - 30.04.2021
    *punkcja 14.05.2021
    *❄❄
    *amh 4.75 29.10.2021
    *10.11.2021 punkcja

• Ova Autorytet

Wysłany: 15 września 2021, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaStaranka wrote:
    Ova, a jak u Ciebie sprawy się mają? Widzę w stopce, że trochę przeszłaś w tym roku, ale nadzieja jest skoro zaskakuje coś. Masz jakieś Mrozaki jeszcze ?

AnkaStaranka, niestety nie mam mrozaków.
    W piątek wizyta, dziś pierwszy dzień cyklu, zobaczymy czy będzie jakiś nowy pomysł.

02.2019 ciąża pozamaciczna , usunięty prawy jajowód

06.2019 Sono hsg - lewy jajowód drożny

AMH 0,62

04.02.2021 Invicta Wawa, krótki protokół, zarodek 3 dniowy 8.2
    18.02 beta <0,1 ;(

02/03 . 2021 Kriobank - przygotowania do procedury

17.05.2021 naturalny cud - beta 143,3
    19.05 beta 210,6
    21.05 beta 62, 9 :( i koniec cudu

02.08.2021 transfer 2 dniowca, kl.AA
    13.08 beta <1,2 ;(

31.08.2021 transfer 3 dniowca, 6A
    11.09 beta <1,2 ;(

29.03.2022 transfer 3 dniowca 8.1
    08.04 beta <1,2 ;(
  • Eleczka Debiutantka

Wysłany: 15 września 2021, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małagośka wrote:
    Dokładnie powiem jutro bo jutro mam pierwsze badanie, z tego co mówiła lekarka badanie trwa chwilę, trzeba mieć lekko wypelniony pęcherz i jakaś rurką pobiera mały wycinek. Czeka się podobno ok.3 tygodni. U mnie zlecone było ponieważ beta nie drgnęła po podaniu dwóch zarodków. Wprawdzie zarodki nie były super klasy ale jednak próba się nie udała..

Dziękuje za odpowiedz :) Daj proszę jutro znać co i jak :) Podpytuje na przyszłość . 🙈 A to jest może to badanie Era ?

‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ