In vitro start sierpień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyanciaa wrote:A no to Ty szybciej niż ja Super mocno trzymam kciuki Jako kolejna przecieraj nam szlaki
A.i jeszcze mam dolegliwości po wczorajszym usg, mam nadzieję, że sie nic nie rozwinie i ze.bede mogła ruszyć -
Berbeć wrote:A Ty jak sie czujesz?
Wczoraj miałam mega pozytywne nastawienie, a dziś jakiś dół -
kalade wrote:Uff ok:) dzisiaj już będę lepiej jadła i pije siemię lniane i rumianek, może pomoże.
A Ty jak się czujesz? Miałaś transferowana blastke?
Czuję się ok fizycznie oprócz wzdętego brzucha.
No właśnie ja miałam 3 dniowy zarodek i tak jak czytam to podobno gorzej - mniejsze szanse itd. -
Berbeć wrote:Dej spokój juz.mam stres, dzisiaj bede.czytac ulotke puregonu.
A.i jeszcze mam dolegliwości po wczorajszym usg, mam nadzieję, że sie nic nie rozwinie i ze.bede mogła ruszyć -
Witam Was dziewczyny,
kiedys, jak bylam tak samo pograzona w smutku, zmeczeniu, wyczerpaniu i jednoczenie nadziei, jak Wy, obiecałam sobie, ze kiedys tu napisze...
Obecnie 26 tydzien ciąży bliźniaczej... Moja droga byla bardzo wyboista, mam na koncie endometrioze, 2 laparoskopie, jeden niedrozny jajowod, zrosty, leczenie hormonalne, seks na zawołanie, 2 nieudane in vitro w innej klinice. Nie wiem, skad wzielam sile, aby to wszystko przetrwac, ocierac łzy i isc dalej. Chyyba moj maz i moi rodzice okazali sie moimi skarbami...
A teraz mam w brzuszku 2 kolejne skarby !!!
Chciałabym, aby moj post byl dla Was pokrzepiajacy. Moje AMH przed stymulacja wynosiło ok 0.6 zatem nie za wesolo mimo mojego wieku 32 l. Mialam spore dawki lekow, a wyprodukowalam tylko 4 pecherzyki, z czego 3 sie zaplodnily...do tej pory pamietam moj smutek i obawe, ze znowu nici...a to przeciez tyle kolejnych nerwow i pieniedzy, bo cholerny rzad ma nas w dupie...! Lekarz powiedzial mi jednak: prosze Pani, widzialem radosc z powoodu ciazy u par, gdzie zaplodnilismy jedna komorke, widzialem lzy, tam gdzie bylo 10 ladnie zapoldnionych...naprawde nie ma reguly! Wiem, ze jak zadzwonili z laboratorium, ze te zaplodnione sie ladnie dziela, poczulam radosc, ulge i ponowna nadzieje...
nie smiejscie sie ze mnie, ale wydaje mi sie, ze w moim przypadku oprocz zmiany protokolu z krotkiego na dlugi, sterydu metypred, naciecia otoczki zarodkow i embrioglue i tych innych bajerow z plemnikami, najbardziej pomoglo mi ...relanium! )) spalam i spalam i spalam...to bylo cudowne, wreszcie sie po transferze wyspalam! a nie nerwy, bezsennosc napiecie.
nie wiem, czy to dobre miejsce na moj post, moze oczekujecie tu konkretnych informacji na temat lekow, dawek ,kilnik itp.
W kazdym razie przesylam Wam szczere usciski, zycze Wam jak najlepiej i pamietajcie: jesli mi sie udalo, to Wam tez sie uda!njut, evkill, Berbeć, Nusieńka, anciaa, pragnaca dziecka, xCatherinex, japonka, Em11, AgnieszkaH, HanaMontana, Zajączek :) lubią tę wiadomość
-
Veri wrote:A wiesz może po co w ogóle ta dieta? To chodzi o zagnieżdżenie, czy o samopoczucie "żołądkowe", czy o co? Mi dr zabroniła jeść np. pizzę, lody i czekoladę. Dziwne wytyczne.
Czuję się ok fizycznie oprócz wzdętego brzucha.
No właśnie ja miałam 3 dniowy zarodek i tak jak czytam to podobno gorzej - mniejsze szanse itd.
Pije wodę i wzięłam sobie Espumisan, może pomoże.
Też będę miała 3 dniowy. Jak ma się udać to się uda:) nie martw się, spokojnie czekaj ;*Veri lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBerbeć wrote:NICK - KLINIKA - WIEK - KTÓRE IVF - JAKI PROTOKÓŁ - OD KIEDY STYMULACJA lub KIEDY TRANSFER
Dziewczynki ktore nie podaly
Fujitsu, Namyria, Zosia, Pragnaca i inne
Ja już wyleciałam z obiegu...
Fujitsu - Macierzyństwo Krk - 36 - po 2 IVF - 2x długi - po nieudanym transferze 10.08
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 20:34
Berbeć lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyVeri wrote:Berbeć a to usg czym się różni od zwykłego (od str technicznej) i dlaczego tak dało Ci w kość?
To inaczej wykonują. Najpierw wziernik, potem rurką wpuszczają sól fizjologiczna, no i dalej normalnie tym przyrzadzem.do.usg. Trwalo krótko, takie rozpychanie czulam, mówią, że podobnie do hsg - tyle, ze mnie hsg nie.bolalo. A dziś ciut problem z cewka czuje, ale biore antybiotyk, wiec myślę, ze.nic sie nie bedzie dziac. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBerbeć wrote:NICK - KLINIKA - WIEK - KTÓRE IVF - JAKI PROTOKÓŁ - OD KIEDY STYMULACJA lub KIEDY TRANSFER
Dziewczynki ktore nie podaly
Fujitsu, Namyria, Zosia, Pragnaca i inneBerbeć lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnynjut wrote:Ciasteczko jaką miały wielkość gdy dostałeś zastrzyk na pęknięcie?
No i pobrali tylko z prawego jajnika więc tragedia podwójna ... ale z 6 pobranych bylo 5 dojrzałych więc spokojnie jeżeli chodzi o wielkośćWiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 23:03
njut lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNamyria wrote:Moja dzisiejsza beta w 20 dpt : 71,7 (więc spadek) - koniec
Odstawiam leki, zastrzyki i czekam na okres... oby przyszedł szybko.
Lekarz kazał poczekać jeden cykl więc jak dobrze pójdzie to crio ostatniego zarodka październik.
A co do bóli po transferze : ja od 9dpt miałam ogromne bóle nadbrzusza bo okazało się że przestymulowane jajniki wytwarzały za dużo płynu i zebrał mi się worek (10cmx13cm) który naciskał na wszystkie wnętrzności... może dlatego się nie udało... ?
Inaczej masz bombę hormonalna w sobie ...
Bardzo mi przykro
Odnośnie skurczy -też moze być ... mi dr nie zalecił No spa - ale go dusiłam i się zgodził - brałam w dniu crio bo miałam bardzo mocne skurcze ;( -
Dzieki za odpowiedzi jestm po wizycie od dzis (bo przyszla juz @. Chyba nigdy nie cieszylam sie, ze juz przyszla ) biore estrofem. Czyli od 2-6 2x1 tabletka 7-8 3x1 tabletka 8-9 dc USG. No i mam nadzieje ,ze moje bałwanki sie odmroża Teraz chcialabym sie przygotiwac lepiej do crio. Czy macie jakies wakazówki ?Gyncentrum Katowice - 27lat
⚀1 IVF sierpień- Protokół długi- nieudane
⚁4 mrozaczki klasy 4AA zamrożone po 2 zeby było im razniej ❄❄☃️☃️
CRIO mam nadzieje ,że w Wrześniu.
Endometrioza IV stopnia.
Wrzesien:
07.09 tranfer 2x 4AA
14.09 beta 207
17.09 beta 751 -
Ciasteczko77 wrote:1 x19 mm, 1x 18, kilka po 15-17, reszta mniejsze - wiec tragedia a to stan na oba jajniki - miałam te wielkie oddzielnie...
No i pobrali tylko z prawego jajnika więc tragedia podwójna ... ale z 6 pobranych bylo 5 dojrzałych więc spokojnie jeżeli chodzi o wielkość
Nic nie poradzę, byle ten jeden jedyny dał nam szczęście.STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
on: FDNA 22%, HLA-C C1
moja historia leczenia -
Zaciskajcie kciuki, jadę na punkcję
Klusix, Veri, Ciasteczko77, kalade, anciaa, Em11, Berbeć, japonka lubią tę wiadomość
STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
on: FDNA 22%, HLA-C C1
moja historia leczenia -
Trzymam daj znać po!!!
6 IUI -
20.09.2018 criotransfer 3AA- 9dpt beta 9.61, 11dpt beta 1.89
12.02.2019 criotransfer 3AB - 8dpt beta <1,2
10.04 criotransfer 3CC - 8dpt beta < 1,2
Nie mam więcej zarodków.....
03.02.2020 - dostaliśmy się do dofinansowania ivf
03.2020 - start drugiej procedury ?
lewy jajowód niedrożny
Hashimoto
mutacja MTHFR i PAI-1
KIR Bx -
Powodzenia!!36 lat, PCO i niedoczynność tarczycy (ustabilizowana)
08.2018 - pierwsza próba IVF
11.2018 punkcja, 8 zarodków zamrożonych
12.2018 kriotranfser dwóch blastek
Luty 2019 kriotranfser dwóch blastek
6 maja 2019 kriotranfser dwóch blastek, beta 9 dpt - 23, 11 dpt -38,9, 14 dpt - 134,3, 16 dpt - 289,7, 18 dpt 629, 23 dpt 1800, 25 dpt 3080 -
kalade wrote:Nie mam pojęcia właśnie. Tylko powiedzieli, że lekkostrawna, a ja oczywiście nie przestrzegam:/
Pije wodę i wzięłam sobie Espumisan, może pomoże.
Też będę miała 3 dniowy. Jak ma się udać to się uda:) nie martw się, spokojnie czekaj ;*
A dziś Twój wielki dzień?