X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • aga80 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka2017 wrote:
    9 to nie jest zle. Jakie masz AMH?
    Ja jestem dwa lata mlodsza od Ciebie i mialam ostatnio 9, wczesniej 7 i 6, wiec z 9 bylam mega zadowolona :)
    Czym i jakimo dawkami bylas stymulowana?
    AMH 4,1 czyli nie najgorzej, dlatego tez dawki lekarka ustawiła niższe
    brałam przez ostatni tydzień Menopur 150, wczoraj i dzisiaj 225 i od 5.03 Gonapeptyl 0,1
    pozostaje mi teraz mieć nadzieje że mimo małej ilości będa silne i prężne :)

aga
    2018 - 3 procedury nieudane
    2019 - pierwsze KD
    27.04.2020 - wyczekany synek
    2** transfer 04.12.2021
    14.12 beta 118
    17.12 beta 539 :)
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.tom wrote:
    Wiem że powodzenia in vitro mi nie gwarantuje ale już na pierwszej wizycie dostrzegł miesniaka którego nikt wcześniej nie widział i zdiagnozowal haszimoto po krótkim usg tarczycy i badaniu struktury. Jest rzeczowy odpowiada na pytania zwraca się po imieniu do pacjentow. Nie doradza tylko mówi jak jest i co działamy. .. nie owija ze będzie ok realnie stawia cały problem. Nie oczekiwałam po lekarzu że będzie miły ale jest kontaktowy można pytać i wszystko tłumaczy. Dokładnie diagnozuje. Wybór należy do Was :)
    Dzięki za opinię. Też się nad nim zastanawialiśmy,ale stwierdziliśmy,że pewnie jest za bardzo oblegany.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Aga, 9 to nie jest mało. Ja miałam a13 w tym 11 dojrzałych, ale dziewczyny które miały punkcje o i przede mną miały po 2-3 komórki pobrane.
    Ninkali, lekarz raczej wiem co robi. Hiperka to sprawa indywidualna, zależy od poziomu estradiolu, mój 3 dni przed punkcja był ok 3 tys., ja dostałam profilaktycznie leki, ale w dniu transferu bylo widać że lekka może wystąpić no i była. A z jakiego powodu masz antybiotyk? Ja też brałam przed punkcja i kilka dni po, ale to dlatego że w posiewie z szyjki wyszło mi nasicielstwo s.agalactiae.
    A tak w ogóle w końcu odstawiłam neoparin :) po 10 tyg zastrzyków :D

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka2017 wrote:
    Paulcia a ile macie zarodkow zamrozonych?
    W ktorej dobie zamrozili?
    Kiedy beda rozmrazac i Ci podawac?
    W jakiej klinice w de sie leczysz?
    Hej. My mamy 4 mrozaki. Po pierwszej dobie zostały zamrożone. Mam wizytę we wtorek przed crio i zapytam dokładnie lekarza, a najlepiej porozmawiam osobiście z panią embriolog ,kiedy dokładnie je rozmroza, ale z tego co wiem to w środę tylko nie wiem czy rano czy wieczorem.My leczymy się w Uniklinikum RWTH Aachen

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • tolerancyjna Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Dzięki za opinię. Też się nad nim zastanawialiśmy,ale stwierdziliśmy,że pewnie jest za bardzo oblegany.
    Jakiś czas temu z ciekawości dzwoniłam żeby zapytać o najbliższy wolny termin. Pani w recepcji powiedziała, że czas oczekiwania na pierwszą wizytę to ok 2-3 tyg. Mówię tu o BS.

Ewelina.tom dziękuję za opinię :-) na pewno pojedziemy na wizytę. Później się zobaczy czy tam zostaniemy. A powiedz mi, nie miałaś nigdy problemu z umowieniem się na wizytę? Aha i czy masz stały kontakt z dr? W sensie dał Ci nr tel lub maila?

3 x IUI :(
    06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki :(
    08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki :(
    03.19 - start III procedury,
    19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34 :(
    08.06.20 - transfer AZ :(
    07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
    10 tc 💔
    KD - zero zapłodnień
    KD - świeże komórki - 3 blastki z czego mamy ciążę 🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    83xxx wrote:
    O zespole hiperstymulacji jajników mówimy, gdy w wyniku terapii produkcja jajeczek jest większa od spodziewanej: pęcherzyków jest bardzo dużo (nawet ok. 20-30, przy czym prawidłowa liczba to 5-10), każdy produkuje hormony, a jajniki powiększają się do nienaturalnych rozmiarów (nawet 12 cm)
    Dziewczyny polecaja dietę białkową. Najlepiej pić 2-3 shake dziennie. Koktajle moż akupić w sklepie dla sportowców.
    Lekarz może tez przepisać dostinex - zapobiega hiperstymulacji (ja brałam profilaktycznie).
    Jak się czułaś po tym dostinex? A Ty miałaś ryzyko hiperki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może własnie coś moczopędnego powinno się brac żeby wysikać :)

• Ewelina.tom Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Niestety ma problemu z wizytami na pierwszą czekaliśmy z 2 tyg. i później jak potrzęba lekarz sam dzwonił jak było coś nie tak z wynikami. Powodzenia

AMH 0,89, tarczyca, haszimoto, mięśniak macicy,
    czynnik męski 0% morfologia, mutacja genu CFTR
    29.03.18 r punkcja 2 pęcherzyków - obydwa puste pęcherzyki :(
    10.03.18 start nowa stymulacja ...
  • Ewelina.tom Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tolerancyjna wrote:
    Jakiś czas temu z ciekawości dzwoniłam żeby zapytać o najbliższy wolny termin. Pani w recepcji powiedziała, że czas oczekiwania na pierwszą wizytę to ok 2-3 tyg. Mówię tu o BS.

Ewelina.tom dziękuję za opinię :-) na pewno pojedziemy na wizytę. Później się zobaczy czy tam zostaniemy. A powiedz mi, nie miałaś nigdy problemu z umowieniem się na wizytę? Aha i czy masz stały kontakt z dr? W sensie dał Ci nr tel lub maila?
    Nie mam problemu nawet sam ostatnio dzwonił jak wyniki były kiepskie :) Mam nr tel. do doktora porostu ale i super obsługa recepcji. Zajmują się każdym pacjentem profesjonalnie; )

Iwkaaa lubi tę wiadomość

AMH 0,89, tarczyca, haszimoto, mięśniak macicy,
    czynnik męski 0% morfologia, mutacja genu CFTR
    29.03.18 r punkcja 2 pęcherzyków - obydwa puste pęcherzyki :(
    10.03.18 start nowa stymulacja ...
  • 83xxx Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkali wrote:
    Jak się czułaś po tym dostinex? A Ty miałaś ryzyko hiperki?

Kilka godzin po puncji czułam sie fatalnie... brak apetytu, mdłości, wymioty. Pojechałam do kliniki zbadali mnie. Ginekologicznie było dobrze ale lekarz przepisał profilaktycznie dostinex na wszelki wypadek. A te objawy, które opisałam wyżej to po znieczuleniu jak się poźniej okzało.
    Jak sie czułam po dostinexie? - cieżko powiedzieć. Jednego dnia dobrze drugiego źle..

n5bjdmw.png
    sbo114n.png
  • 83xxx Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMiss wrote:
    A może @ dopiero się rozkręci? Może teraz te plamienia to efekt odstawienia leków?

Już się rozkręciła dzisiaj na dobre @ :)

n5bjdmw.png
    sbo114n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko, ja nie mam pojęcia dlaczego antybiotyk, bo nic mi nie jest, nie mam też żadnych chorób etc. Czytałam, ze dziewczyny mają czasem profilaktycznie...
    Ciesze sie, że nie masz już zastrzyków :) ja mam je mieć od początku ciązy do nawet 3mcy tyg po porodzie...(bo mutacja na krzepliwość)
    Ech, najbardziej boję się tej punkcji i hiperki...

Wysłany: 24 marca 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.tom wrote:
    Nie mam problemu nawet sam ostatnio dzwonił jak wyniki były kiepskie :) Mam nr tel. do doktora porostu ale i super obsługa recepcji. Zajmują się każdym pacjentem profesjonalnie; )
    Obsługa poszczególnej kliniki może znacznie ułatwić życie, lub sprawić byś czuł, że jak Ci coś nie odpowiada, to jest to Twój problem :)

ninkali- punkcji nie musisz się bać. Masz znieczulenie i nic nie czujesz. Mnie lekarz znieczulił jeszcze przed usg i nie bolało wcale.
    Przy kolejnej procedurze jeśli będzie chciał robić usg na żywca, to też poproszę żeby mnie najpierw uśpili. Obolałe jajnik i usg, to na pewno nic przyjemnego, a wiem, że niektóre z was tak miały :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2018, 16:39

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 24 marca 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tolerancyjna wrote:

Daj znać na kiedy się Wam udało umówić. Może okazać się, że będziemy razem startować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2018, 16:40

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , czy po gonapeptylu bolały Was jajniki? Biore juz 12 dni i od wczoraj mnie pobolewa jeden:( Zaczynam sie martwic, że coś tam sie dzieje niedobrego :( W poniedziałek wizyta - byc może rozpoczynająca stymulację - ale niepokoi mnie ten jajnik:(

Marmis
  • Iwkaaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga80 ja np mam 29 lat i amh 6.03 dr jak i ja bardzo bałam się hiperki a w rezultacie miałam tylko 7 oocytow pobranych z czego dojrzałe były tylko 3 więc totalna klapa. Ja brałam menopur 150j i potem mensinorm 225j. Do tego komórki bardzo nierówno rosły jedna np miała 12mm a inna już 19mm potem te największe doszły do 28mm a te małe ledwo do 20mm urosły...

IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek :(
    2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤

2024-powrót do gry
    09.2024 1 procedura z programu + świeży transfer 👎
    2 ❄️❄️
    10.2024 2 transfer 👎
    11.2024 3 transfer 11dpt beta 42.5 , beta spadła cb 👎
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninkali, nie bój się :) hiperka wcale nie musi wystąpić przecież, a nawet jeśli to jest do prxezycia, to co miała Paulcia zdarza się chyba raz na milion. Ogolnie Ryzyko jest tym większe im masz wyższe Amh (ja mam ok 6 i miałam lekka hiperke,albo tylko jej początek i jakoś przeszła) i im więcej komórek pobiorą. A antybiotyk pewnie zależy od procedur kliniki. Powiedz mi jeszcze, bo pamiętam, że u Was głównym problemem była blokada psychiczna u m, czy coś z rzeczy w stopce jest u Was uznane za główną przyczynę?

• Alaska Koleżanka

Wysłany: 24 marca 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    A daleko musicie dojeżdżać? Bo jeśli dość blisko,to może uda się tak jak dziewczyny pisały rano lub po południu? Klinika długo otwarta?
    Trzymam kciuki &&&&:)
    Na szczęście nie mamy daleko :) oby wszystko się udało zgrać.

• Zuza6 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    dzisiaj miałam punkcję i udało się pobrać 6 dojrzałych komórek przy moich 41 lat.Na starcie procedury w styczniu byłam przeziębiona, teraz mam zabiegi tlenoterapii(zostało mi ich jeszcze 10). Nikt z cudownych lekarzy nie potrafi mi powiedzieć czy te zabiegi mogą pomóc czy zaszkodzić w zagnieżdżeniu zarodka.
    Stać jest nas na tylko jedną procedurę ivf. :(

Chciałabym poznać wasze zdanie jakie są większe szanse na ciążę czy przy transferze po punkcji na świeżo, jak nie ma hiperki, czy z mrozaczków?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2018, 18:14

Paulcia28 lubi tę wiadomość

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Ninkali, nie bój się :) hiperka wcale nie musi wystąpić przecież, a nawet jeśli to jest do prxezycia, to co miała Paulcia zdarza się chyba raz na milion. Ogolnie Ryzyko jest tym większe im masz wyższe Amh (ja mam ok 6 i miałam lekka hiperke,albo tylko jej początek i jakoś przeszła) i im więcej komórek pobiorą. A antybiotyk pewnie zależy od procedur kliniki. Powiedz mi jeszcze, bo pamiętam, że u Was głównym problemem była blokada psychiczna u m, czy coś z rzeczy w stopce jest u Was uznane za główną przyczynę?
    Dzięki Buko :-) no raz na milion to może trochę przesada, ja miałam na pęknięcie pęcherzyków Brevactide 10000 jednostek i 18 super dojrzałych komórek i jajniki o wielkości ponad 10cm. Za dużo dojrzałych komórek i za wysoki zastrzyk na pęknięcie, w klinice mi się przyznali. A to co miałam to fakt rzadko się zdarza, trzeba być takim szczęściarzem jak ja by przechodzić takie akcje.

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ