In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
ciasteczko82 wrote:Doczytałam teraz
a czym uzasadnia lekarz zastosowanie azh- czy zaleca wszystkim ?
Kurczę musze dopytać mojego dr ...Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKarolciaaa26 wrote:Dziewczyny czy wy dostalyscie kopie papierow ktore podpisywalyscie jak do IVF podchodzicie? Bo wlasnie cos mi zaswitalo ze mi nie dali kopii
Paulcia28, Karolciaaa26 lubią tę wiadomość
-
ciasteczko82 wrote:Ja po moich póki co nie mam reakcji skórnych.
Faktycznie obserwuj miejsce!
A co to scratching - nie miałam?
Co do papierów / mam nadzieje że nam oddadząbo też nic kompletnie nie mamy w domu
Wiem że tam lekarz musiał też podpisywać itp.
No zobaczymy
już nie mam bombla i skóra odzyskała kolor - zobaczę jak mi dzisiaj pójdzie.
No moja droga idzie łeb w łeb
Ja idę długim protokołem po gonapeptylu mam mieć kolejny lek- gdzieś w 2-4 dniu miesiączkiWiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2018, 06:49
-
asias wrote:To rzeczywiście musiało Cię zaboleć. Jak miałam niecały miesiąc temu to podczas tego zabiegu czekałam na ból, ale mnie w ogóle nic nie zabolało, przez 2 sekundy poczułam tylko jakbym okresu miała za moment dostać. I tak sobie potem myślałam, że doktorek może za słabo mnie zadrapał
Mnie też bolały zastrzyki z gonapeptylu, ale bombli i plam nie miałam
No właśnie pielęgnirka mówiła , że niektóre dzieczyny pytają się czy to już .... Ty jesteś też tą szczęściarą -
Ogromna prośba.
Dziewczyny jakby ktoś miał wizytę umówioną w ARTVIMEDZIE w Krakowie na lipiec lub sierpień, a nie mógłby pójść, to dajcie znać proszę. Z góry dziękuję.moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
ciasteczko82 wrote:
i obiję sobie pupę
Dostałam dość motywacji i nadziei ..
Dziewczyny a Wy korzystacie z L4? Idziecie / jesteście ? Jak długo (od kiedy)?
Ja spokojnie mogłabym korzystać z L4 w pracy, ale nie potrzebowałam. Lubię moją pracę i lepiej mi jak pracujęNa dzień punkcji i transferu wzięłam urlop. Po punkcji niby nie miałam hiperstymulacji, ale nie czułam się dobrze przez kilka dni, więc pracowałam z domu - mam taką możliwość. Dzień po transferze poszłam na pracy od razu, lekarz zapytałm, czy chcę L4, ale powiedział, że wcale nie muszę go brać. Ale moja praca mnie nie stresuje, więc to chyba najważniejsze żeby zdecydować, czy praca nam dobrze robi.
Waleczna, trzymam mocno kciuki za Twoją punkcję dzisiaj, dawaj znać!inka1985, Waleczna lubią tę wiadomość
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
Karolciaaa26 wrote:Czy przy waszym IVF tez bedsi3cie mialy AZH? Bo u mnie ma byv IVF+ICSI+AZH i tak sie zastanawiam czy to normalne prsy kazdej procedurze.
Ja też miałam ICSI+ AH. W naszej klinice ICSI jest w cenie IVF. Lekarz argumentował AH tak, że jego zdaniem to może być u mnie przyczyną niepłodności - tzn że osłonki zarodka są za grube i nie pękają. Mówił to już przed in vitro, teraz będziemy podchodzili do 3. crio i za każdym razem mamy AH, nie zależy to od jakości zarodka tylko z automatu decyzją lekarza tak jest. Na protokole z transferu widać w zarodku miejsce nacięcia osłonki. Dopłacam za to 500 zł każdorazowo. Pomoć skuteczność tego zabiegu nie jest w ogóle sprawdzona.23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
Waleczna &&&
asias, Waleczna lubią tę wiadomość
3 x IUI
06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
03.19 - start III procedury,
19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34
08.06.20 - transfer AZ
07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
10 tc 💔
KD - zero zapłodnień
KD - świeże komórki - 3 blastki z czego mamy ciążę 🥰 -
Dziewczyny czy zawsze jak jest torbiel to odwołują transfer?21 lat / 3 lata starań
2017.12 - Gameta Rzgów /badanie nasienia bardzo słabe.
2018.01 - stwierdzone OAT u męża.
2018.05 - ICSI
2018.06.04 - punkcja
Mamy ❄️4AA ❄️4BB❄️4BB
7.08.2018 FET
12.09.2018 FET? -
Onia wrote:Wczoraj byłam przycmiona głupim Jasiem i nie pamiętam jak to jest z antykoncepcja... Mam ją wybrać do końca mimo że od wczoraj zaczęłam zastrzyki?
Kojarzycie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2018, 09:55
-
asias wrote:Tak do końca. Ja przy pierwszym ICSI też miałam brać przez 21 dni antyki, a w 18 dniu włączyć gonapeptyl, po skończeniu antykow, a w czasie brania gonapeptylu ma wystąpić krwawienie.
asias lubi tę wiadomość
-
Karolciaaa26 wrote:Czy przy waszym IVF tez bedsi3cie mialy AZH? Bo u mnie ma byv IVF+ICSI+AZH i tak sie zastanawiam czy to normalne prsy kazdej procedurze.
Oczywiście trzeba dopłacić
-
aga_ni wrote:Ja też miałam ICSI+ AH. W naszej klinice ICSI jest w cenie IVF. Lekarz argumentował AH tak, że jego zdaniem to może być u mnie przyczyną niepłodności - tzn że osłonki zarodka są za grube i nie pękają. Mówił to już przed in vitro, teraz będziemy podchodzili do 3. crio i za każdym razem mamy AH, nie zależy to od jakości zarodka tylko z automatu decyzją lekarza tak jest. Na protokole z transferu widać w zarodku miejsce nacięcia osłonki. Dopłacam za to 500 zł każdorazowo. Pomoć skuteczność tego zabiegu nie jest w ogóle sprawdzona.Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
asias wrote:U nas zostawiają decyzję embriologowi jeśli chodzi o nacięcie otoczki, bo on widzi czy jest w porządku czy za gruba, ale można oczywiście samemu zażyczyć nacięcia nawet na dobrze rokującej otoczce
Oczywiście trzeba dopłacić
Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
Nati000 wrote:Dziewczyny czy zawsze jak jest torbiel to odwołują transfer?
Wiem tylko, że jakby się zaciążyło przy torbielu to bHCG może (ale nie musi) napędzić jego rozmiar i taka torbiel w najgorszym wypadku mogłaby ulec pęknięciu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2018, 10:26
-
asias wrote:Nie podpowiem Ci czy zawsze bo nie wiem
Wiem tylko, że jakby się zaciążyło przy torbielu to bHCG może (ale nie musi) napędzić jego rozmiar i taka torbiel w najgorszym wypadku mogłaby ulec pęknięciu.
21 lat / 3 lata starań
2017.12 - Gameta Rzgów /badanie nasienia bardzo słabe.
2018.01 - stwierdzone OAT u męża.
2018.05 - ICSI
2018.06.04 - punkcja
Mamy ❄️4AA ❄️4BB❄️4BB
7.08.2018 FET
12.09.2018 FET? -
nick nieaktualnyaga_ni wrote:Ja spokojnie mogłabym korzystać z L4 w pracy, ale nie potrzebowałam. Lubię moją pracę i lepiej mi jak pracuję
Na dzień punkcji i transferu wzięłam urlop. Po punkcji niby nie miałam hiperstymulacji, ale nie czułam się dobrze przez kilka dni, więc pracowałam z domu - mam taką możliwość. Dzień po transferze poszłam na pracy od razu, lekarz zapytałm, czy chcę L4, ale powiedział, że wcale nie muszę go brać. Ale moja praca mnie nie stresuje, więc to chyba najważniejsze żeby zdecydować, czy praca nam dobrze robi.
Waleczna, trzymam mocno kciuki za Twoją punkcję dzisiaj, dawaj znać!
No i co ja mam zrobić?? Kocham pracować ale tu mam mega stresy i dni kiedy nie mam czasu sikać i to / taki tryb mnie może pogrążyć - z drugiej strony boję się zwolnienia i mam wyrzuty sumienia / nawet z wysoka gorączka i mega chora twardo siedziałam w pracyporadzicie mi - co robić- błagam !!
Fatalnie się czuję- jak pijana - kręci mi się w głowie i szumi mi ...ledwo skupiam się na tym co musze robić (Boże zeby nie strzelać byków jakiś ...). Noc ledwo przespana - ja wymiękam ..
Onia - lecimyjakoś wczoraj już 2 zastrzyki jutro dołączam 3... już mi słabo na myśl co będzie się działo - bardzo źle znoszę te hormony ..