X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro powtarzam, dzień sądu...

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka1985 wrote:
    Kochane, żeby osłodzić nam dzień powiem Wam, że po raz kolejny zrobiłam betę (to już chyba uzależnienie) :D dziś 21 dpt i mam 24538 mlU/ml, także rośnie w opór ;) Zastanawiam się cyz przyrosty o ponad 90% są normalne :P

Przy bliźniakach, to chyba normy są wyższe, co? :P

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia124 wrote:
    Dziewczyny w jakich jednostkach wy macie bety? Ja w 25 dpt miałam 6836
    W mlU/ml, więc chyba standard.

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia124 wrote:
    Dziewczyny w jakich jednostkach wy macie bety? Ja w 25 dpt miałam 6836
    Necia 32008,0 mIU/ml a Ty?

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkali wrote:
    Jutro powtarzam, dzień sądu...
    Będzie dobrze ;-) Jutro to tylko formalność ;-) &&&

ninkali, Izka36, morganaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwariuje - na rożnych stronach rożne info o diecie - od zaleceń wysokobiałkowych po ograniczenia białek (mowię o stymulacji); od zaleceń picia czerwonego wina (lampka dziennie), brania aspiryny / na ukrwienie po zakazy :)
    Zgłupiałam kompletnie :)

Olać ;) dieta śródziemnomorska / która jadam - bedzie chyba Ok; dodam trochę orzechow, awokado.
    Mam dziś smaka na cieciorkę i soczewicę - dzis ma obiad pyszności :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 17:35

• Micha Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jutro też na betę to będzie 10dpt 5 dniowej blastocyty
    Od 3 dni mam mdłości zastanawiam się czy to może być skutek uboczny od prolutexu ?
    No i od wczoraj nie dam rady pić kawy

Micha
  • Waleczna Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was. Mój zapał i dobry humor dzisiaj minął. Byłam na rozmowie z embriologiem i niestety z 6 komórek zostały tylko 4 do tego nie są morfologicznie dobre. Jestem załamana. Mam dola. Boje się, że zostaniemy z niczym. Podlamalo Nas to strasznie. Myślałam, z jestem silniejsza, ale niestety jednak nie . Ogromnie obciążenie psychiczne.
    Czy przez endometrioze mam taką słaba jakoś komórek?

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞
    Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka

06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
    07.2020 Crio❄️😞
    09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    Zwariuje - na rożnych stronach rożne info o diecie - od zaleceń wysokobiałkowych po ograniczenia białek (mowię o stymulacji); od zaleceń picia czerwonego wina (lampka dziennie), brania aspiryny / na ukrwienie po zakazy :)
    Zgłupiałam kompletnie :)

Olać ;) dieta śródziemnomorska / która jadam - bedzie chyba Ok; dodam trochę orzechow, awokado.
    Mam dziś smaka na cieciorkę i soczewicę - dzis ma obiad pyszności :)
    Wszystko w diecie z umiarem i powinno byc ok :) pamiętam, że miałam w zaleceniach tylko picie wody niegazowanej min. 2 litry/dzień i ograniczenie potraw ciezkostraenyxh i tyle, chociaż ja po punkcji byłam przez 3 dni na pizzy, tak wyszło. Aspiryny i nlpz nie mogłam brać od 1 dc, w którym była stymulacja, bo ona zwiększa ryzyko wystąpienia krwawienia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Przy bliźniakach, to chyba normy są wyższe, co? :P
    Haha widzę, że wy już się nastawiłyście, że będą bliźniaki ;) a co jeśli nie? Wolałabym Was nie zawieść :P

Paulcia28 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleczna wrote:
    Witam Was. Mój zapał i dobry humor dzisiaj minął. Byłam na rozmowie z embriologiem i niestety z 6 komórek zostały tylko 4 do tego nie są morfologicznie dobre. Jestem załamana. Mam dola. Boje się, że zostaniemy z niczym. Podlamalo Nas to strasznie. Myślałam, z jestem silniejsza, ale niestety jednak nie . Ogromnie obciążenie psychiczne.
    Bardzo mi przykro to czytać - ale nie jest jeszcze nic straconego -chyba będą zapładniac ? Co tzn nie są morfologicznie dobre ??
    Proszę nie trać nadziei !
    Niestety nie wiem czy endo może wpływać na jakość komórek -np w moim przypadku moj wiek - ale to wiadome.. i raczej nikt nie bedzie sie dziwić ..

Proszę nie trać nadziei -ściskam mocno

Waleczna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleczna wrote:
    Kochana, tulę mocno :( ja też mam endometrioze i też się bałam bardzo o jakość komórek, bo to cholera ponoć ma wpływ :/ u mnie dopiero w tym roku wykryto endomende i wlasnie dlatego tak szybko podeszlismy do invitro. Mam nadzieję, że lekarz coś zaradzi na przyszłość. Rycz, ale nie trać wiary, proszę ❤️

Waleczna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Wszystko w diecie z umiarem i powinno byc ok :) pamiętam, że miałam w zaleceniach tylko picie wody niegazowanej min. 2 litry/dzień i ograniczenie potraw ciezkostraenyxh i tyle, chociaż ja po punkcji byłam przez 3 dni na pizzy, tak wyszło. Aspiryny i nlpz nie mogłam brać od 1 dc, w którym była stymulacja, bo ona zwiększa ryzyko wystąpienia krwawienia.

Buko - ja nie biorę aspiryny ani winka :) ale wzbogaca trochę dietę o te kilka pozycji (nie zaszkodzi)- chociaż realnie to powinnam to robić min 90 dni temu ;) lekko jem - cały czas zrzucam powoli kg, wiec pilnuje diety ;)

Inka - Ty juz musisz mieć bliźniaki ;) wywróżone przez nas - :)
    Ja szczerze to marzę o 1... 2 trochę byłoby cieżko i w sumie cały czas nie wiem czy godzić się na transfer 2 na raz ??
    Dziewczyny - Wy wszystkie od razu transfer 2 na raz ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZy możecie- proszę ślicznie - poradzić mi w sprawie wyniku estradiolu po 2 dniach gonalu (4 dni stymu)- czy wynik 250 to bardzo źle ? Nie wiem co myślec

• japonka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka1985 wrote:
    Haha widzę, że wy już się nastawiłyście, że będą bliźniaki ;) a co jeśli nie? Wolałabym Was nie zawieść :P
    Ja nie chcę zapeszać ale przy jednym w zeszłym roku też miałam wysokie bety, więc 50/50. Z tego co pamiętam 15 dni po IUI było 200, potem 800, ostatnia sprawdzana koło 25000. 28 dnia po zabiegu serce. Jezu, mam nadzieję, że to wszystko jeszcze znowu zobaczę :(

tolerancyjna lubi tę wiadomość

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • japonka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    CZy możecie- proszę ślicznie - poradzić mi w sprawie wyniku estradiolu po 2 dniach gonalu (4 dni stymu)- czy wynik 250 to bardzo źle ? Nie wiem co myślec
    Mi lekarka mówiła ze poziom E2 powinien być średnio 500 na każdy rosnący pęcherzyk. 250 to dość mało. Ja z kolei miałam niewspółmiernie duży poziom E2 do liczby pęcherzyków (pod koniec 1 procedury 6500 a pęcherzyków 6, przy drugiej 13500 ale rosło 24)
    Ale w sumie pierwszy poziom E2 powinni Ci robić dopiero 5 dnia stymulacji, może urosnąć jeszcze... tak ja mam w klinice (jeśli początek jest od nowego cyklu to wypada 6dc, ale to krótki protokół)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 17:58

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko żadnej aspiryny nie bierz. Nie wolno brać aspiryny ani leków z grupy NLPZ (np. ibuprofen, ketoprofen) bo to zwiększa ryzyko krwawienia w trakcie punkcji.
    Co do poprawy endometrium to pomagają orzechy, suszone morele i czerwone wytrawne wino.

• Zizu87 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleczna wrote:

Przykro mi :-(
    Ale rozumiem, że te 4 będą zapładniać. Jeszcze nic nie jest przesądzone!
    Endometrioza może niestety pogarszać jakość komórek :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:
    Ja nie chcę zapeszać ale przy jednym w zeszłym roku też miałam wysokie bety, więc 50/50. Z tego co pamiętam 15 dni po IUI było 200, potem 800, ostatnia sprawdzana koło 25000. 28 dnia po zabiegu serce. Jezu, mam nadzieję, że to wszystko jeszcze znowu zobaczę :(
    No to ja 15 dni po miałam ponad 2000 :P zobaczysz zobaczysz, niebawem ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 18:05

japonka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:
    Mi lekarka mówiła ze poziom E2 powinien być średnio 500 na każdy rosnący pęcherzyk. 250 to dość mało. Ja z kolei miałam niewspółmiernie duży poziom E2 do liczby pęcherzyków (pod koniec 1 procedury 6500 a pęcherzyków 6, przy drugiej 13500 ale rosło 24)
    Ale w sumie pierwszy poziom E2 powinni Ci robić dopiero 5 dnia stymulacji, może urosnąć jeszcze... tak ja mam w klinice (jeśli początek jest od nowego cyklu to wypada 6dc, ale to krótki protokół)
    No to znaczy, że nie mam nic .. super .. :( ja mam dziś 5 dc i stymulacji -2 dni po stymu gonal. Za godz zastrzyki i dołączam 3 zastrzyk - fsh z lh ..
    Liczymy w sumie od chwili włączenia fsh ?wyciszacze nie wchodzą chyba w grę bo przecież blokują wydzielanie hormonów - to jak na 2 dawki gonalu jest tak źle ? :( :(
    Stymulację mam zakończyć za tydzień - w sob zastrzyk ovi :( Boże ..
    moje amh .. coś czuje, że bez szans ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 18:10

‹‹ 591 592 593 594 595 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ