In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
inka1985 wrote:Kochane, żeby osłodzić nam dzień powiem Wam, że po raz kolejny zrobiłam betę (to już chyba uzależnienie)
dziś 21 dpt i mam 24538 mlU/ml, także rośnie w opór
Zastanawiam się cyz przyrosty o ponad 90% są normalne
Przy bliźniakach, to chyba normy są wyższe, co?
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZwariuje - na rożnych stronach rożne info o diecie - od zaleceń wysokobiałkowych po ograniczenia białek (mowię o stymulacji); od zaleceń picia czerwonego wina (lampka dziennie), brania aspiryny / na ukrwienie po zakazy
Zgłupiałam kompletnie
Olaćdieta śródziemnomorska / która jadam - bedzie chyba Ok; dodam trochę orzechow, awokado.
Mam dziś smaka na cieciorkę i soczewicę - dzis ma obiad pysznościWiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 17:35
-
Witam Was. Mój zapał i dobry humor dzisiaj minął. Byłam na rozmowie z embriologiem i niestety z 6 komórek zostały tylko 4 do tego nie są morfologicznie dobre. Jestem załamana. Mam dola. Boje się, że zostaniemy z niczym. Podlamalo Nas to strasznie. Myślałam, z jestem silniejsza, ale niestety jednak nie . Ogromnie obciążenie psychiczne.
Czy przez endometrioze mam taką słaba jakoś komórek?👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
07.2020 Crio❄️😞
09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka -
nick nieaktualnyciasteczko82 wrote:Zwariuje - na rożnych stronach rożne info o diecie - od zaleceń wysokobiałkowych po ograniczenia białek (mowię o stymulacji); od zaleceń picia czerwonego wina (lampka dziennie), brania aspiryny / na ukrwienie po zakazy
Zgłupiałam kompletnie
Olaćdieta śródziemnomorska / która jadam - bedzie chyba Ok; dodam trochę orzechow, awokado.
Mam dziś smaka na cieciorkę i soczewicę - dzis ma obiad pysznościpamiętam, że miałam w zaleceniach tylko picie wody niegazowanej min. 2 litry/dzień i ograniczenie potraw ciezkostraenyxh i tyle, chociaż ja po punkcji byłam przez 3 dni na pizzy, tak wyszło. Aspiryny i nlpz nie mogłam brać od 1 dc, w którym była stymulacja, bo ona zwiększa ryzyko wystąpienia krwawienia.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWaleczna wrote:Witam Was. Mój zapał i dobry humor dzisiaj minął. Byłam na rozmowie z embriologiem i niestety z 6 komórek zostały tylko 4 do tego nie są morfologicznie dobre. Jestem załamana. Mam dola. Boje się, że zostaniemy z niczym. Podlamalo Nas to strasznie. Myślałam, z jestem silniejsza, ale niestety jednak nie . Ogromnie obciążenie psychiczne.
Czy przez endometrioze mam taką słaba jakoś komórek?
Proszę nie trać nadziei !
Niestety nie wiem czy endo może wpływać na jakość komórek -np w moim przypadku moj wiek - ale to wiadome.. i raczej nikt nie bedzie sie dziwić ..
Proszę nie trać nadziei -ściskam mocno
Waleczna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWaleczna wrote:Witam Was. Mój zapał i dobry humor dzisiaj minął. Byłam na rozmowie z embriologiem i niestety z 6 komórek zostały tylko 4 do tego nie są morfologicznie dobre. Jestem załamana. Mam dola. Boje się, że zostaniemy z niczym. Podlamalo Nas to strasznie. Myślałam, z jestem silniejsza, ale niestety jednak nie . Ogromnie obciążenie psychiczne.
Czy przez endometrioze mam taką słaba jakoś komórek?ja też mam endometrioze i też się bałam bardzo o jakość komórek, bo to cholera ponoć ma wpływ
u mnie dopiero w tym roku wykryto endomende i wlasnie dlatego tak szybko podeszlismy do invitro. Mam nadzieję, że lekarz coś zaradzi na przyszłość. Rycz, ale nie trać wiary, proszę ❤️
Waleczna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBuko wrote:Wszystko w diecie z umiarem i powinno byc ok
pamiętam, że miałam w zaleceniach tylko picie wody niegazowanej min. 2 litry/dzień i ograniczenie potraw ciezkostraenyxh i tyle, chociaż ja po punkcji byłam przez 3 dni na pizzy, tak wyszło. Aspiryny i nlpz nie mogłam brać od 1 dc, w którym była stymulacja, bo ona zwiększa ryzyko wystąpienia krwawienia.
Buko - ja nie biorę aspiryny ani winkaale wzbogaca trochę dietę o te kilka pozycji (nie zaszkodzi)- chociaż realnie to powinnam to robić min 90 dni temu
lekko jem - cały czas zrzucam powoli kg, wiec pilnuje diety
Inka - Ty juz musisz mieć bliźniakiwywróżone przez nas -
Ja szczerze to marzę o 1... 2 trochę byłoby cieżko i w sumie cały czas nie wiem czy godzić się na transfer 2 na raz ??
Dziewczyny - Wy wszystkie od razu transfer 2 na raz ?
-
nick nieaktualny
-
inka1985 wrote:Haha widzę, że wy już się nastawiłyście, że będą bliźniaki
a co jeśli nie? Wolałabym Was nie zawieść
tolerancyjna lubi tę wiadomość
-
ciasteczko82 wrote:CZy możecie- proszę ślicznie - poradzić mi w sprawie wyniku estradiolu po 2 dniach gonalu (4 dni stymu)- czy wynik 250 to bardzo źle ? Nie wiem co myślec
Ale w sumie pierwszy poziom E2 powinni Ci robić dopiero 5 dnia stymulacji, może urosnąć jeszcze... tak ja mam w klinice (jeśli początek jest od nowego cyklu to wypada 6dc, ale to krótki protokół)Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 17:58
-
Ciasteczko żadnej aspiryny nie bierz. Nie wolno brać aspiryny ani leków z grupy NLPZ (np. ibuprofen, ketoprofen) bo to zwiększa ryzyko krwawienia w trakcie punkcji.
Co do poprawy endometrium to pomagają orzechy, suszone morele i czerwone wytrawne wino.
-
Waleczna wrote:Witam Was. Mój zapał i dobry humor dzisiaj minął. Byłam na rozmowie z embriologiem i niestety z 6 komórek zostały tylko 4 do tego nie są morfologicznie dobre. Jestem załamana. Mam dola. Boje się, że zostaniemy z niczym. Podlamalo Nas to strasznie. Myślałam, z jestem silniejsza, ale niestety jednak nie . Ogromnie obciążenie psychiczne.
Czy przez endometrioze mam taką słaba jakoś komórek?
Przykro mi
Ale rozumiem, że te 4 będą zapładniać. Jeszcze nic nie jest przesądzone!
Endometrioza może niestety pogarszać jakość komórek -
nick nieaktualnyjaponka wrote:Ja nie chcę zapeszać ale przy jednym w zeszłym roku też miałam wysokie bety, więc 50/50. Z tego co pamiętam 15 dni po IUI było 200, potem 800, ostatnia sprawdzana koło 25000. 28 dnia po zabiegu serce. Jezu, mam nadzieję, że to wszystko jeszcze znowu zobaczę
zobaczysz zobaczysz, niebawem ❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 18:05
japonka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjaponka wrote:Mi lekarka mówiła ze poziom E2 powinien być średnio 500 na każdy rosnący pęcherzyk. 250 to dość mało. Ja z kolei miałam niewspółmiernie duży poziom E2 do liczby pęcherzyków (pod koniec 1 procedury 6500 a pęcherzyków 6, przy drugiej 13500 ale rosło 24)
Ale w sumie pierwszy poziom E2 powinni Ci robić dopiero 5 dnia stymulacji, może urosnąć jeszcze... tak ja mam w klinice (jeśli początek jest od nowego cyklu to wypada 6dc, ale to krótki protokół)ja mam dziś 5 dc i stymulacji -2 dni po stymu gonal. Za godz zastrzyki i dołączam 3 zastrzyk - fsh z lh ..
Liczymy w sumie od chwili włączenia fsh ?wyciszacze nie wchodzą chyba w grę bo przecież blokują wydzielanie hormonów - to jak na 2 dawki gonalu jest tak źle ?
Stymulację mam zakończyć za tydzień - w sob zastrzyk oviBoże ..
moje amh .. coś czuje, że bez szans ..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 18:10