X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro start styczeń 2018
Odpowiedz

In vitro start styczeń 2018

Oceń ten wątek:
  • moniczka2601 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Tak miałam crio w następnym cyklu po punkcji w powodu hiperki. Jak dostałam okres to zaczęłam brać leki - progynova, encorton i acard, a przed transferem jeszcze prolutex. A Ty jakie masz brać leki?
    Dziękuję za wyjaśnienie, ja narazie zaczynam stymulacje, jutro napisze jakie leki mam brać teraz jestem w pracy... A czy podczas zażywania tych leków często miałaś wizyty?

Rocznik 88
    8 lat starań o dzidzię,
    PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
    11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml :(
    15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
    26.06.2018-punkcja ❄️❄️
    Crio - 29.07.2018transfer :)
    Ciąża biochemiczna :(
    Crio - 1.10.2018 :(
    Została jedna sniezynka...
  • Waleczna Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Bardzo Ci współczuję tego stresu, ale może te cztery komórki dadzą radę! Ile komórek ogólnie Ci pobrali, masz w zapasie jeszcze jakieś zamrożone?

Stymulowana się ponoć dosyć dobrze. Początkowo miałam 14 pecherzykow. Pobrano 11. Dla siebie 6 resztę chciałam oddać na dawstwo. Bo chciałam pomic innym kobietom. Co się okazało dojrzałych było tylko 6. Z 6 pozostały 4. Oby chociaż jedna dala rade. Tylko ze obawiam się jak po pierwszej dobie z 6 zaplodnionych odpadły 2 to co będzie dalej.... tym bardziej ze nie były 100% dobre morfologicznie tak powiedział embriolog

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞
    Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka

06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
    07.2020 Crio❄️😞
    09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asias wrote:
    Ciasteczko a ja niedawno wyczytałam coś takiego w artykule o in vitro: "Po przekroczeniu średnicy 16 mm i stężeniu estradiolu 200–300 pg/ml na pęcherzyk pik owulacyjny jest wywoływany przez jednorazową iniekcje hCG. Pobranie komórek jajowych powinno nastąpić po czasie 34–38 godz. od podania hCG" Czyli wynika z tego, że na pęcherzyk przypada 200–300 pg/ml. Ty jesteś dopiero po 2 zastrzykach z Gonalu, a poza tym jakby było źle to lekarz na bank zwiększyłby dawkę, tak więc moim zdaniem jest ok.
    Oj Asia - dajesz mi nadzieje ! ! Zobaczymy teraz w pon. :)

Waleczna - jeszcze nic straconego - te 4 to bardzo wiele !! Nie traćcie nadziei - macie komórki a to już tak wiele !

Ale rozumiem Was - my też mamy 1 próbę i szanse.. i jak się nie uda to koniec.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleczna wrote:
    Stymulowana się ponoć dosyć dobrze. Początkowo miałam 14 pecherzykow. Pobrano 11. Dla siebie 6 resztę chciałam oddać na dawstwo. Bo chciałam pomic innym kobietom. Co się okazało dojrzałych było tylko 6. Z 6 pozostały 4. Oby chociaż jedna dala rade. Tylko ze obawiam się jak po pierwszej dobie z 6 zaplodnionych odpadły 2 to co będzie dalej.... tym bardziej ze nie były 100% dobre morfologicznie tak powiedział embriolog
    A transfer miałaś mieć po 3 dniach? Teraz trzeba czekać na tel embriologa, za wcześnie żebyś całkowicie się załamała. Jeszcze nic nie jest przesądzone. Strasznie mi przykro, że musisz to wszystko przeżywać, bo zdaję sobie sprawę jakie to jest obciążenie emocjonalne i finansowe. Z całej siły trzymam kciuki!

Waleczna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczka2601 wrote:
    Dziękuję za wyjaśnienie, ja narazie zaczynam stymulacje, jutro napisze jakie leki mam brać teraz jestem w pracy... A czy podczas zażywania tych leków często miałaś wizyty?
    Przed transferem, z tego co pamiętam byłam u lekarze tak ze 3-4 razy, bo trzeba sprawdzać stan endometrium. Endo przed transferem musi mieć minimum 8 mm.

moniczka2601 lubi tę wiadomość

• KasiaŁódź Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja88 wrote:
    Kochana nie denerwuj się, jeszcze wszystko może sie zmienić, dzisiaj dopiero 8dpt... ja byłam dzisiaj na kontroli i lekarz powiedział mi, że nie mam dzisiaj robić bety, że mam cierpliwie czekać do wtorku, bo wtedy wynik będzie wiarygodny! Głowa do góry! :*

Dziękuje Ci Gaja bo ja już doła złapałam ze znowu się nie udało a to nasze ostatnie refundowane iv. Ech po co dziś poszłam No trudno jest światełko w tunelu☺️ Trzymam kciuki cały czas

p19ucsqvekppzro1.png
  • Waleczna Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    A transfer miałaś mieć po 3 dniach? Teraz trzeba czekać na tel embriologa, za wcześnie żebyś całkowicie się załamała. Jeszcze nic nie jest przesądzone. Strasznie mi przykro, że musisz to wszystko przeżywać, bo zdaję sobie sprawę jakie to jest obciążenie emocjonalne i finansowe. Z całej siły trzymam kciuki!

Olciaaa u mnie jest tak ze transfer jest gdy zarodek rozwinie się do blastocysty. Wstępnie mam mieć transfer we wtorek, ale też mam obawy bo progesteron 1.5 ng/ml czyli górna granica. Profesor zastanawia się czy zrobić świeży transfer czy crio. Zależne od tego co będzie z zarodkami. Nie myślałam, że aż tak to przeżyje. Mnie nabardziej łamie to, że już nie będę miała szansy próbować, jeśli nie będę miała zarodków. Przepraszam, że smuce tu na forum, ale muszę się wyzalic bo oprócz męża nie mogę z nikim pogadać.

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞
    Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka

06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
    07.2020 Crio❄️😞
    09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:
    Pokażesz nam wszystkim ;)? No u mnie to było 15 dni po IUI więc po owulacji jakieś 13-14, pewnie jak 12dpt i rosły 2 pęcherzyki (miałam stymulację 5 dni Clostilbegytem) więc też zaklinaliśmy bliźniaki, w końcu jak już mieć przej*** z małym dzieckiem to czemu nie z dwoma naraz ;)
    Hahaha, mowię że u siebie się doczekasz i zobaczysz :)

japonka lubi tę wiadomość

• asias Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleczna wrote:
    Najważniejsze, że zostały 4 zarodki i nie wolno jeszcze nic przekreślać, wierzę, że będą ładnie się dzielić. Ja też mam endometriozę i lekarz mi cały czas mówi, że ona wpływa toksycznie na komórki. Ale coś tam się rozwija na razie

tolerancyjna lubi tę wiadomość

l22n8u69izcn9pau.png
    endo 3/4 st, 2016- aniołek 7tc, 2017 I ICSI- aniołek 9 tc ,2018 II ICSI- 9dpt blastki- beta 112, 12 dpt- beta 442, 26 dpt <3
    3jgx3e3kcqbi5gsd.png
  • Micha Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Hej ja po progesteronie w dużych dawkach czułam się fatalnie,mdłości,dteszcze,kołatanie serca,nie mogłam spać w nocy.Lekarz zmniejszył mi dawki po pozytywnej becie czuje sie duzooo lepiej lecz stwierdził ze takie też sa objawy ciązy :)
    Także jutro się wszysko wyjasni u Cb ja w 9dpt 5 dniowej kropki zrobiłam sikańca i była druga blada :)
    Aaa jeżeli chodzi o kawę to też mi nie wchodzi :)
    Mam kolezankę ktora też nie mogła pić kawy i okazało się ze jest w ciąży :) Także oby to był dobry znak!!!!! &&
    Paulaa25 jakie miałaś dawki progesteton?
    Ja biorę prolutex 25mg 1x 1
    Duphaston 3x1

Micha
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleczna wrote:
    Olciaaa u mnie jest tak ze transfer jest gdy zarodek rozwinie się do blastocysty. Wstępnie mam mieć transfer we wtorek, ale też mam obawy bo progesteron 1.5 ng/ml czyli górna granica. Profesor zastanawia się czy zrobić świeży transfer czy crio. Zależne od tego co będzie z zarodkami. Nie myślałam, że aż tak to przeżyje. Mnie nabardziej łamie to, że już nie będę miała szansy próbować, jeśli nie będę miała zarodków. Przepraszam, że smuce tu na forum, ale muszę się wyzalic bo oprócz męża nie mogę z nikim pogadać.
    A rozmawiałaś z lekarzem czy transfer nie mógłby być np w 3 dobie jakby zarodki dotrwały do tego czasu? Hodowanie do stadium blastocysty jest ryzykowne (choć ponoć blastocysta daje największe szanse) ale dziewczyny zachodzą w ciążę z zarodkami 3dniowymi. Nie wiem czy ja w takiej sytuacji nie walczyłabym o transfer 3 dniowych zarodków jakby były. Co do świeżych czy mrożonych zarodków, ponoć większa skuteczność jest przy mrożonych.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia124 wrote:
    Nk ja też. I w tym samym dniu byłam. Dlaczego zatem są takie rozbieżności? Mam się martwić? Ale moja gin mówiła że beta ładna. A z ciekawości jaki miałaś progesteron?
    Kochana moim zdaniem nie masz się zupełnie czym martwić, widełki w normach dla poszczególnych tygodni sa tak szerokie, że każda z nas się mieści :) Może poza mną, bo mój wynik wyprzedza czas o tydzień, ale ja jak wiemy jestem smoczycą ;)

• Zizu87 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleczna wrote:

Masz prawo się smucić i żalić od tego jesteśmy.
    4 zapłodnione komórki to nie jest mało. Teraz najważniejsze jest, żeby się ładnie dzieliły. Wiem, że to czekanie jest najgorsze ale dasz radę. Jesteś silną kobietą, poradzisz sobie!
    Może zadzwoń jutro do kliniki i zapytaj o zarodki, może coś więcej będzie wiadomo?

Waleczna, Paulcia28, tolerancyjna lubią tę wiadomość

• morganaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka1985 wrote:
    Haha, myślę, że ostatni... w tym tygodniu hahaha :D nie no ale serio serio to myślę, że już się kłuć nie będę, za dużo siniaków i czasu w kolejkach ;)

Olcia a Ty jak się czujesz? Bo prawie prawie równo idziemy ;)

Ciasteczko objawy to tylko zmęczenie i mega senność, brzuch spory, bo więcej jem, bo ja na codzień na wegediecie wróbla. No i cycki w kosmos.

moje cycki dziś w stanik upychałam, jak tak dalej pójdzie, to staniki będa pierwszym elementem garderoby do uzupełniania :) ale mój maż jest zachwycony :)

Olciaaa, inka1985, Paulcia28, inka2707 lubią tę wiadomość

mbnotr8.png
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Wszystko w diecie z umiarem i powinno byc ok :) pamiętam, że miałam w zaleceniach tylko picie wody niegazowanej min. 2 litry/dzień i ograniczenie potraw ciezkostraenyxh i tyle, chociaż ja po punkcji byłam przez 3 dni na pizzy, tak wyszło. Aspiryny i nlpz nie mogłam brać od 1 dc, w którym była stymulacja, bo ona zwiększa ryzyko wystąpienia krwawienia.

Ja w dniu punkcji poszłam na pizzę neapolitańską :P
    Kochamy mąż mnie zabrał, żebym się odstresowała, a że byłam głodna jak wilk, to pizza wydawała się dobrym rozwiązaniem. Ciekawe co by na to powiedzieli lekarze, bo lekka dieta to nie była :P

ciasteczko82, Buko lubią tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka1985 wrote:
    Haha widzę, że wy już się nastawiłyście, że będą bliźniaki ;) a co jeśli nie? Wolałabym Was nie zawieść :P

Przy takiej becie, to conajmniej bliźniaki. No chyba, że zostajemy przy smokach :D

Paulcia28 lubi tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Onia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    Ja mam zalecone pić dużo wody, jeść produkty bogatobiałkowe. Do tego unikać surowych warzyw i owoców i potraw ciężkostrawnych.

O co chodzi z surowymi warzywami i owocami.... jestem wegetarianką , to jedna z moich niewielu alternatyw ;)

ciasteczko82 lubi tę wiadomość

c5c9c0e3f3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Kochamy mąż mnie zabrał, żebym się odstresowała, a że byłam głodna jak wilk, to pizza wydawała się dobrym rozwiązaniem. Ciekawe co by na to powiedzieli lekarze, bo lekka dieta to nie była :P
    haha ja też po punkcji jadłam pizze o godz 17, to był mój pierwszy posiłek tego dnia ;-)

ciasteczko82, MonikA_89! lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Eeee :) a była włoska ? Czy a la american? Bo włoska to nie taka najgorsza ;)
    Aż mi smaka zrobiłaś

Haha-A widzę ze pizzę sa hitem po punkcji ;)

Co do surowizn - to ja unikam sushi i surowych mięs - warzywa owoce dobrze umyte jem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 20:51

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    No to znaczy, że nie mam nic .. super .. :( ja mam dziś 5 dc i stymulacji -2 dni po stymu gonal. Za godz zastrzyki i dołączam 3 zastrzyk - fsh z lh ..
    Liczymy w sumie od chwili włączenia fsh ?wyciszacze nie wchodzą chyba w grę bo przecież blokują wydzielanie hormonów - to jak na 2 dawki gonalu jest tak źle ? :( :(
    Stymulację mam zakończyć za tydzień - w sob zastrzyk ovi :( Boże ..
    moje amh .. coś czuje, że bez szans ..

Ciasteczko nie panikuj. Ja pierwszy podgląd miałam w 7dc czyli 6 dni brałam zastrzyki. Miałam tylko 5 pęcherzyków w jednym jajniku, drugi się obijał. Potem się rozkręciło i ostatecznie pęcherzyków było 11

ciasteczko82 lubi tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
‹‹ 593 594 595 596 597 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ