In vitro start styczeń 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAsiulka84 wrote:Moniczka kcuki zacisniete&&&
Ciasteczko to jest ogolnie moja 3 punkcja wiec podchodze juz na spokojnie wiem czego sie spodziewać. Ale tez pamietam moj pierwszy raz to byla masakra jak sie polozylam na lozko juz do zabiegu i czekalam na narkoze to z nerwow tak sie poryczalam ze nie moglam sie uspokoic. Tak wiec widziszz nie jestes jedyna panikara
A fizycznie czuje się dobrze poza dokuczajacymi zaparciami i sennoscia wszystko jest ok. Jedynie mam stresa czy uzyskam zarodki bo w poprzedniej procedurze mialam tylko 2, wiem ze wytarczy jeden dobrej jakości ale wolalabym miec mala rezerwe
Narazie nie zaprzatam sobie tym głowy dzialamy
ja mam bez narkozy - to dopiero będzie
zastanawiam się czy coś będzie
Moniczka - matko - ale objawy maszczy to nie hiperka!??? Trzymam mocno kciuki za jutro !!!
Asias - Gratuluje !!!!!!!!!!!!!!!! Cudownie !!!!!!!
Salsefia- tak- mam w środę ... dzisiejszy monit i wyniki - mogłam zakończyć stymu z 10 pęcherzykami (dobre i to..).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 21:35
asias, moniczka2601 lubią tę wiadomość
-
asias wrote:Beta 112 9dpt blastki i moruli, jeszcze nigdy nie byłam w takim szoku, bo praktycznie żadnych szans sobie nie dawalam, liczyłam na cud.
Dalej nie dowierzam.
Teraz tak mi przykro z powodu Bajki.tak to jest jak się czeka na porażkę a tu niespodzianka
asias, Waleczna lubią tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Ciasteczko 10 jajeczek to naprawde niezly wynik ja mam tez tyle widocznych a przy punkcji moze okazac sie ze jest ich wiecej
Onia z tego co wiem to nie powinnas dostać okresu biorac leki ale moge sie mylic.
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
moniczka2601 wrote:Mój estradiol ponad 8 tysięcy przy PCO zawsze jest dużo za duzy
A ja właśnie nawet nie wiem czy mi w czwartek powiedzą jaki wynik estradiolu, wkurza mnie to że zdawkowe informacje podają. U mnie sporo pęcherzyków ale PCO nie stwierdzone. Przy AMH 4,1 urosło tylko 9 większych pęcherzyków 16-18mm. Jestem lekko podłamana czy w ogóle jakieś dojrzałe komórki bedą i uzyskamy jakieś zdolne do transferu. Najbliższe dwa dni bedą ciągnąć sie w nieskończoność -
nick nieaktualnyasias wrote:Beta 112 9dpt blastki i moruli, jeszcze nigdy nie byłam w takim szoku, bo praktycznie żadnych szans sobie nie dawalam, liczyłam na cud.
Dalej nie dowierzam.
Teraz tak mi przykro z powodu Bajki.ale się cieszę
asias lubi tę wiadomość
-
Właśnie u mnie z powodu ryzyka hiperki będą zapladniac więcej komórek, oby tylko były
dobranoc dziewuszki
Paulcia28 lubi tę wiadomość
Rocznik 88
8 lat starań o dzidzię,
PCO, niedoczynność tarczycy ( na razie w normie)
11.07.2017-pierwsze podejście do in vitro ( transfer 2 zarodków 8 B hcg < 0,10 mIU/ml
15.06.2018-zaczynamy drugie podejście....
26.06.2018-punkcja ❄️❄️
Crio - 29.07.2018transfer
Ciąża biochemiczna
Crio - 1.10.2018
Została jedna sniezynka... -
nick nieaktualnyNo tak- ale 8 małych ... 2 większe
estradiol pokazuje 10 (??) ale to pecherzyki przecież
Właśnie - nie wie się nigdy ile z tego będzie jajek dojrzałychna bank będą jakieś puste - oby była choć 1..
Salse - ladnie - !!!! Tyle dużych !!! Będzie dobrze !!!
Kurde - czy ovi można czuć już po ponad godzinie ? Czuję się jak na haju ...!
-
Dobranoc dziewczyny , spokojnej nocyDiagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Asias ogromne gratulacje
super!!
asias lubi tę wiadomość
KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
starania od 2015
4 nieudane IUI
operacja zpn - poprawa fragmentacji
I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki
3 mrozaczki...
sierpień 2018 - scratching endometrium
12 września - crio
11 października - crio
15 .02.2019 - start II procedury
01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy -
asias wrote:Beta 112 9dpt blastki i moruli, jeszcze nigdy nie byłam w takim szoku, bo praktycznie żadnych szans sobie nie dawalam, liczyłam na cud.
Dalej nie dowierzam.
Teraz tak mi przykro z powodu Bajki.
Super! Teraz, trzymamy kciuki,żeby był ładny przyrostasias lubi tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Dziękuję za Wasze kciuki i wsparcie
Waleczna jednak progesteron to nie wyznacznik czy się uda czy nie, ale czasem warto zbadać
Bajeczko mam nadzieję, że kolejne ICSI będzie dla Ciebie szczęśliwePaulcia28, Rose7, Zizu87, Paulaa25, Gaja88, Waleczna, MagNolia55 lubią tę wiadomość
-
asias wrote:Dziękuję za Wasze kciuki i wsparcie
Waleczna jednak progesteron to nie wyznacznik czy się uda czy nie, ale czasem warto zbadać
Bajeczko mam nadzieję, że kolejne ICSI będzie dla Ciebie szczęśliwe
Gratulacje Kochanaasias lubi tę wiadomość
-
Ciasteczko bedzie dobrze nie ma co za duzo rozkminiac i sie nakrecac bo zwariujesz
mialam to samo przy pierwszym podejsciu wsluchiwalam sie w siebie jak nigdy we wszystkim szukalam skutkow ubocznych pozniej objawow ciazy. Postaraj sie zajac troche glowe czyms innym nawet jakas pierdola ;)wiem jest ciezko ale da się to zrobic wierz mi.
Dobrej nocy dziewczyny
Ciesze sie ze tu wrocilam tyle pozytywnych wiadomości ostatnio to musi byc dobry znak.Ciasteczko77, Paulcia28 lubią tę wiadomość
~~~~~~~~
IV procedury in vitro - bez sukcesu
Zostały nam❄❄
~~~~~~~~~
AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
MTHFR 1298A-C - homo
PAI-1 - hetero
NK - 21%
ASA - 1:10
ANA - ujemne
▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
▪endometrioza 1 stopień
"Dopóki oddycham nie tracę nadziei" -
nick nieaktualnyAsiulka84 wrote:Ciasteczko bedzie dobrze nie ma co za duzo rozkminiac i sie nakrecac bo zwariujesz
mialam to samo przy pierwszym podejsciu wsluchiwalam sie w siebie jak nigdy we wszystkim szukalam skutkow ubocznych pozniej objawow ciazy. Postaraj sie zajac troche glowe czyms innym nawet jakas pierdola ;)wiem jest ciezko ale da się to zrobic wierz mi.
Dobrej nocy dziewczyny
Ciesze sie ze tu wrocilam tyle pozytywnych wiadomości ostatnio to musi byc dobry znak.No dokładnie.
A że pierwszy raz -to tak jest.
Wszystko nowe- trochę przerażajace- nieznane. A w ciąży urojonej to byłam już 6 razy
Dobranoc Kochane !!!
Dziękuje Wam za wsparcie i dobre fluidy!
-
Dalej nie dowierzam.
Teraz tak mi przykro z powodu Bajki.Dajesz nadzieję wszystkim!Rrwelacja!!!Pięknych przyrostów życzę!!!&&
asias, Paulcia28 lubią tę wiadomość
-
asias wrote:Dziękuję za Wasze kciuki i wsparcie
Bajeczko mam nadzieję, że kolejne ICSI będzie dla Ciebie szczęśliwe
Tak kochana na to wyglada z tym progesteron. Bardzo się ciesze, ze się udalo ❤Dużych przyrostow życzę kochanie. Teraz odpoczywaj i dbaj o Was. Ja jeszcze tydz do bety, chyba zwariuje ;p
Spokojnej nocy❤
Trzymam kciuki za jutrzejsze punkcje. Powodzenia dziewczyny.asias lubi tę wiadomość
👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
07.2020 Crio❄️😞
09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka -
Waleczna wrote:Tak kochana na to wyglada z tym progesteron. Bardzo się ciesze, ze się udalo ❤Dużych przyrostow życzę kochanie. Teraz odpoczywaj i dbaj o Was. Ja jeszcze tydz do bety, chyba zwariuje ;p
Spokojnej nocy❤
Trzymam kciuki za jutrzejsze punkcje. Powodzenia dziewczyny.Co za stres
Ja miałam zalecenia embriologa, żeby zbadać betę później czyli 12 dpt blastki, ale mój dr powiedział mi, że już w 8 dpt beta powinna być dodatnia, więc może się skusisz na wcześniejszy test
Trzymam mocno kciuki kochana
-
Dalej nie dowierzam.
Teraz tak mi przykro z powodu Bajki.
Gratulacje kochana. Wierzyłam, ze chociaz tobie sie uda. Oczywisvie teraz dużego przyrostu życzę .
Waleczna teraz czekamy na ciebieWiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2018, 05:54
Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
Paulcia28 wrote:Super, aj jak się cieszę
dbaj o Was
. To oficjalnie gratuluję
ale teraz najważniejsze żeby wszystko było dobrze. Dzięki Wam dziewczyny będzie łatwiej przejść przez wszystko
Paulcia28 lubi tę wiadomość
Kinia29 -
nick nieaktualnyMonikA_89! wrote:Właśnie wróciłam z badań. Są 2 pęcherzyki w macicy, jakby przyklejone do siebie, ale tylko w jednym jest na razie serduszko. Ciążę ektopowa wykluczyli, więc dzisiaj wracam do domu
Za tydzień na kontrolę i będą patrzyli jak się sytuacja rozwija. W każdym razie ciąża ma 6 tygodni a nie 7 jak wynika z invimedu
<3
Paulcia28, MonikA_89! lubią tę wiadomość