In vitro start w 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Transfer za tydzień w sobotę w urodziny mojego Taty więc to musi być szczęśliwa data dzisiaj Ovitrelle, od poniedziałku encorton, luteina i duphaston. Dodatkowo jeszcze będzie embryoglue i AH
Kuczka lubi tę wiadomość
-
Marzenka to tez urodziny mojej siostry :p trzymam &&& bardzo mocno a co to AH?
Marzenka85 lubi tę wiadomość
-
Kuczka wrote:Marzenka to tez urodziny mojej siostry :p trzymam &&& bardzo mocno a co to AH?
https://www.klinikainvicta.pl/nieplodnosc-faq/wspomagane-wyleganie-zarodka-assisted-hatching-ah/ -
Marzenka85 wrote:Kuczka tu opis AH
https://www.klinikainvicta.pl/nieplodnosc-faq/wspomagane-wyleganie-zarodka-assisted-hatching-ah/
-
nick nieaktualnyDzień dobry Koleżanki sympatyczne!
Nie odzywałam się ale podczytywałam systematycznie
Obiecałam, że będę pisała co u mnie, a więc...
Znalazła się dla mnie dawczyni. Już jest stymulowana. Punkcję będzie miała we środę i wtedy też potrzebny będzie moj mąż.
Dziś mam wizytę, żeby zobaczyć jak moja leniwa "endomenda" się ma i jeśli wszystko będzie ok. Komórki się pobiorą i zapłodnią i prawidłowo będą się rozwijały, a ja będę wystarczająco gotowa to w sobotę albo w poniedziałek będzie transfer.
Pozdrawiam serdecznie
Kuczka Ty się tam nie łam i nie zastanawiaj - szkoda czasu... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
paulina1984 wrote:Dziewczyny jestem nowa ale niestety bez in vitro się nie obędzie powiedzcie mi czy pREd miałyście drożność sprawdzana albo laparo robiona albo histeroskopie?
-
Aziledo idziesz jak burza! Super, myślałam, ze się dłużej czeka na KD. Mam nadzieje, ze się Wam uda przy pierwszym transferze
Paulina1984 ja miałam robione sonoHSG w celu sprawdzenia drożnościpaulina1984 lubi tę wiadomość
-
Kuczka wrote:Aziledo idziesz jak burza! Super, myślałam, ze się dłużej czeka na KD. Mam nadzieje, ze się Wam uda przy pierwszym transferze
Paulina1984 ja miałam robione sonoHSG w celu sprawdzenia drożnościKuczka lubi tę wiadomość
paulina19841209 -
Paulina pytaj, po to tu jesteśmy na jakim etapie drogi do szczęścia jesteś? Pisałaś, ze bez in vitro się nie obejdzie, ale jeśli mogę zapytać- z jakiej przyczyny? Wnioskuje, ze badanie drożności się jeszcze nie odbyło, wiec może są inne opcje?
paulina1984 lubi tę wiadomość
-
Kuczka wrote:Paulina pytaj, po to tu jesteśmy na jakim etapie drogi do szczęścia jesteś? Pisałaś, ze bez in vitro się nie obejdzie, ale jeśli mogę zapytać- z jakiej przyczyny? Wnioskuje, ze badanie drożności się jeszcze nie odbyło, wiec może są inne opcje?paulina19841209
-
nick nieaktualnypaulina1984 wrote:Dziewczyny jestem nowa ale niestety bez in vitro się nie obędzie powiedzcie mi czy pREd miałyście drożność sprawdzana albo laparo robiona albo histeroskopie?
Ja miałam dwie insyminacje - obie nie udane. Lekarz przed nimi już mi mówił, że warto sprawdzić drożność. Po insyminacjach postanwowiłam, ze to zrobię i okazało się ze klops. Oba jajowody niedrożne - wyrok. Więc inseminacje to była strata czasu w moim przypadku.
Miałam histerolaparoskopię po której wiadomo było, że innej drogi niż in virto już nie ma.
Później okazało się jeszcze że komórki mam słabej jakości... -
nick nieaktualnyKuczka wrote:Aziledo idziesz jak burza! Super, myślałam, ze się dłużej czeka na KD. Mam nadzieje, ze się Wam uda przy pierwszym transferze
Paulina1984 ja miałam robione sonoHSG w celu sprawdzenia drożności
Na razie staram się nie ekscytować. Wczoraj byłam na usg i "endomenda" ma 7mm.
Dawczyni będzie miała punkcję jutro. I wtedy też potrzebny będzie mój mąż. Faktycznie szybko znaleźli dawczynię, nastawiałam się na dłuższe czekanie. Transfer został zapowiedziany na 15.10. Oczywiście jeśli uda się osiągnąć zarodki (bo jak pisałam, mąż po wypadku - prześwietlenia i silne leki).
A Ty Kuczka zdecydowałaś się już?
-
Aziledo ja dalej nie jestem w stanie podjąć racjonalnej decyzji :p ale myśle, ze chyba spróbujemy teraz, zobaczę jescze co mi wyjdzie na usg na wizycie, bo nie wiem jak się ma ta moja torbiel okolojajnikowa . Jakoś chyba tak podejde tym razem do tematu jak do zwykłych wizyt lekarskich i koniecznością podania zastrzyków, bo entuzjazmu, ekscytacji czy innych emocji totalnie brak :p
-
Aziledo a nie sprawdziliście teraz jak u męża jest? W sensie badania nasienia aktualne? Wierze, ze jest Ok
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny