In vitro start wrzesień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Frelcia_ wrote:Dobrze że ja tego wątku nie prowadzę jednak! Nie miałabym kiedy aktualizowaćSTARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
on: FDNA 22%, HLA-C C1
moja historia leczenia -
nick nieaktualny
-
njut wrote:- amica – … – 31 – 1 – krótki – stymulacja …
o
Hej, hej już wiem więcej więc można uzupełnić
Otóż tak: leczymy się w Novum, robimy ICSI + macs. Punkcja w czwartek a transfer w sobotę.
W czwartek dam Wam znać jaki jest efektWiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 19:07
emka29, Ciasteczko77, Veri, japonka, Berbeć, anciaa lubią tę wiadomość
"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe." -
nick nieaktualny
-
amica wrote:Hej, hej już wiem więcej więc można uzupełnić
Otóż tak: leczymy się w Novum, robimy ICSI + macs. Punkcja w czwartek a transfer w sobotę.
W czwartek dam Wam znać jaki jest efektamica lubi tę wiadomość
-
Em11 wrote:Przydadzą się kciuki bo u mnie może być z tym problemmoja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
Ciasteczko77 wrote:Moja blastka to 4AB. Dziś dostałam wypis z crio.STARANIA ZAKOŃCZONE BEZ SKUTKU
3 poronienia naturalnych ciąż: 2011 5+6tc, 2013 7+1tc, 2019 8+2tc i 1CB po CT
2 IVF > 11 zarodków > 2013 8A+8A, 8A+6B, 2015 8B, 2018 3BC, 2019 3BB, 3AB (CB, beta max 17,18), 2020 4AB, 8A... czeka 8A, ❄️
A1298C hetero, PAI-1 4G/5G hetero, APA +, endometrioza II (zatoki), KIR AA, NK 21% > 17% > 15%, aktywność NK 58,9%, MLR 0% > szczepienia mężem > 0% mąż, 0% dawcy > 4 mc > 0% mąż, 33,6% dawcy > szczepienia pulowane > 91,2% mąż, 0% dawcy > 4cs CB, 5cs poronienie 8+2tc > 45,3% mąż, 55,5% dawcy > 7 mc > immunosupresja > cdn
on: FDNA 22%, HLA-C C1
moja historia leczenia -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny a powiedzcie jak to się liczy, skoro punkcja w czwartek rano a transfer w sobotę to to będzie dopiero 2 doba, prawda? Nie za wcześnie?"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe."
-
Zelda wrote:Ciaze pozamaciczne faktycznie statystycznie zdarzaja sie czesciej po IVF niz po zaplodnieniu naturalnym ale to nie jest tak ze zdarzaja sie "bardzo czesto". Tez bylam na to nakrecona. Ale teraz uznalam ze po prostu na kazdym etapie bede na cos nakrecona. Najpierw czy ciaza w ogole jest, potem czy beta rosnie, potem czy jest zarodek jest w macicy a teraz czy serce bedzie bilo. I tak w kolko. Jesli ta ciaza sie powiedzie to bedzie na pewno bardzo nerwowo, nic na to nie poradze, tak po prostu mam.
Zelda lubi tę wiadomość
-
Ciasteczko77 wrote:Gratulki pięknie rośnie !! Tak się cieszę !!!
Ja już bet nie robię (skończyłam 14 dpt z 1216).
Serduszka nie widać było (za wcześnie?) ale jest pęcherzyk z zawartością mam zdjęcie z usg jest w macicy
Oczywiście tona leków i mam wizytę za tydz. -
W moim wpisie widzę brak protokołu (nie wiem od czego są te kropeczki), był krótki ale że punkcja była w kwietniu i wszystkie 4 poszły do mrożenia, a w maju nie wyszło, to jak dla mnie to niezbyt krótki Njut podziwiam że tak to wszystko wypełniasz ❤️
njut lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyVeri wrote:Berbeć, jak Ty się czujesz? Jak stymulacja przebiega?
Veri lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyVeri wrote:Pewnie, że za wcześnie ma serduszko. Fajnie było zobaczyć małego ciastka? Mąż był z Tobą?
Piękny widok ... pęcherzyk i w środku nasz Skarb❤️
ciekawe - we wt już chyba będzie serduszko ..
A Ty kiedy masz dr ?Veri lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBerbeć wrote:Juz teraz ok, pare dni temu tragiczne samopoczucie mialam. Brzuch dostałam jak w ciąży, nie moge swobodnie usiąść, ledwo chodzę, czekam w klinice na wizytę. Dzięki, ze pytasz :*
Berbeć, njut lubią tę wiadomość
-
amica wrote:Dziewczyny a powiedzcie jak to się liczy, skoro punkcja w czwartek rano a transfer w sobotę to to będzie dopiero 2 doba, prawda? Nie za wcześnie?moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
Ja jestem prawie tydzień po punkcji a nadal mam spuchnięty brzuch.
Dzisiaj dowiedzieliśmy się, że przetrwały do zamrożenia 2 blastocysty.Em11 lubi tę wiadomość
4 lata starań i jedna ciąża biochemiczna i jedno poronienie,
mutacja MTHFR,
niedoczynność tarczycy,
leczenie immunologiczne
IFV ICSI w Fertimedica Warszawa,
punkcja 29.08, 2 blastocysty, 2 nieudane transfery -
Ciasteczko77 wrote:Był niemąż- narzeczony wzruszony ..
Piękny widok ... pęcherzyk i w środku nasz Skarb❤️
ciekawe - we wt już chyba będzie serduszko ..
A Ty kiedy masz dr ?
Ja mam wizytę dopiero 17.09, więc muszę się uzbroić w cierpliwość.Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
-
W sobotę wzięłam ostatnia tabletkę antykoncepcyjna, cykle mam 28 dyniowe, kiedy dostanę @? Zaczęłam właśnie plamić na brązowo i zastanawiam się o co chodzi, nigdy nie plamilam przed@.moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"