X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną In vitro Trójmiasto
Odpowiedz

In vitro Trójmiasto

Oceń ten wątek:
  • llallka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Czara :) Cieszę się, że jesteś zadowolona z wizyt. Jeśli wcześniej nie miałaś monitoringu czy jakikolwiek stymulacji, to tym bardziej tamta poprzednia złowieszcza diagnoza była mocno na wyrost. Gdy ja się zgłosiłam do klinki to od razu z nastawieniem na in vitro- wszystko inne mieliśmy już "przerobione". Przez kilka lat omijałam kliniki szerokim łukiem, głównie ze względu na opinie, których się naczytałam, o wciskaniu wszystkim in vitro, które zawsze traktowaliśmy z mężem jako ostateczność.
    Tym bardziej się cieszę, że u Was wygląda to tak optymistycznie :) Swoją drogą u mnie też prolaktyna hulała bardzo wysoko i jeden lekarz przed in vitro dał mi jeszcze dostinex (który wcześniej też brałam) a na kolejnej wizycie u innego usłyszałam- a po co? Haha i bądź tu mądry.
    U mnie leci 12t- płci jeszcze nie znam :) Póki co czekam na prenatalne i drżę ze strachu, żeby mój bąbel był zdrowy. Latam na usg praktycznie co 2 tygodnie- taka się ze mnie zrobiła panikara na stare lata ;)
    Czekam na dalsze inf- a może już pierwsza stymulacja okaże się tą która Cię przerzuci na fioletową stronę :) Trzymam kciuki

A co u Ciebie MałaMi? Bo Chuda Ruda- Ty jutro masz wizytę z tego co doczytałam. Daj znać po :)

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilallka, wizytę przenioslam na luty, koniec lutego :) mąż zrobi badanie i wtedy pójdziemy. Wraca dopiero, pod koniec lutego i stad taki odległy czas.
    Czara, jak czytam Twoje wpisy odnośnie poprzedniej kliniki to jakbym czytała o sobie. Dosłownie ten sam schemat. Monitoring podobno nie był potrzebny bo to szkoda czasu i pieniędzy, że lepiej zbierać tną in vitro. Wrrrrrrrrr Pani doktor chyba Nas wszystkich wrzucala "do jednego worka ". Ciesze się, że w końcu trafiłaś na odpowiedniego lekarza :)
    Ilallka , jak się czujesz?

Gameta , starania od 2012 r.
    Jagna <3

klz9df9h8ryk9xex.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chudaruda, w gamecie chodzę do doktora Skweresa, a Ty do kogo się zapisałaś?

• ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dr.Sliwinskiego :) i mam nadzieję, że już przy nim zostaniemy. Zresztą my jesteśmy nastawieni na czerwiec na in vitro. Zobaczymy co pokażą nam lutowe badania męża i co powie doktor :) na razie nic mu nie będę mówiła o naszych planach. Też nie miałam nigdy monitoringu itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2017, 18:44

Jagna <3

• llallka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChudaRuda- czyli jeszcze miesiąc- ale może bardziej sensownie będzie od razu z wynikami męża.
    Teraz już trochę lepiej to wszystko znoszę, choć u mnie pierwsze 10 tygodni to nie była ciążowa idylla: koszmarne mdłości, które powoli odpuszczają, migreny jakich nie miałam od lat, a dodatkowo 2x byłam przeziębiona- bez leków nie było łatwo :)
    31 stycznia mam usg prenatalne i drżę ze strachu...

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, wszędzie jesteście :) to i tu się z Wami witam. 14 lutego wizyta u Śliwińskiego,

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety musimy zrobić sobie przerwę w staraniach. Mam mikrogruczolaka przysadki z krwią. Lekarz dał mi skierowanie do szpitala (nie wiem czy mam tam leżeć czy dadzą mi skierowania i sama zrobię sobie wszystkie badania). Jak sam powiedział, przysadka w czasie ciąży powiększa się dwukrotnie, a pęknięcie guzka spowoduje wylew krwi. Tak więc przerwa na kilka miesięcy. Trochę podłamana jestem, miałam nadzieję do wakacji być w ciąży ;) Będę dalej czytać i kibicować!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 14:19

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara przykro mi, a powiedz jak długo bierzesz dostinex? I czy mimo jego brania nie spadła Ci prolaktyna? Bo już się martwię że i u mnie będzie coś nie tak :/

Córcie ur. 28.02.18r.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 tygodnie łykam już dostinex. U mnie ładnie zbija prolaktynę, ale po odstawieniu - znowu rośnie.

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hm, rozumiem, choć mój gin mówił,że co najmniej 3 lata będe musiała brać dostinex i wtedy może już prolaktyna nie rosnąć. Ale u Ciebie jest przyczyna. Kurde sama nie wiem co myśleć.
    A rezonans mialaś prywatnie? kto Ci zlecił, dostałaś skierowanie? Bo w zasadzie to szybko miałaś zrobiony.

Córcie ur. 28.02.18r.

• ChudaRuda Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara, wylecz to świństwo i szybciutko wracaj do Nas :) trzymam mocno kciuki, żebys mogła jak najszybciej wrócić.

Jagna <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płacę abonament w klinice Medicover. Poszłam tam do neurologa i poprosiłam o skierowanie. Skoro miesiąc w miesiąc wydaję tam pieniądze, to trzeba skorzystać ;) Za samo badanie już nic nie płaciłam, a czekałam nieco ponad tydzień (mogłabym szybciej, ale zależało mi na sobocie). Teraz jednak dostałam od mojego lekarza z Gamety skierowanie do poradni endokrynologicznej na UM i tam będą mnie dalej badać.

Dostinex na razie mam cały czas brać, chyba że jutro powiedzą coś innego. Zapytaj się na wizycie w Gamecie czy powinnaś zrobić taki rezonans albo może już teraz, dla świętego spokoju, weź od ginekologa skierowanie na NFZ.

ChudaRuda - czekam na relację z Twojej pierwszej wizyty ;)

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na NFZ na rezonans czeka się ok 10 miesięcy :/

No nic, nie ma co gdybać, czekam na wizyte.

Córcie ur. 28.02.18r.

• lena7 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :) Ja lecze sie w Gamecie, juz od wrzesnia 2013r, i jak na razie u mnie same porazki..ale wierze ze sie w koncu uda! :) znam wiele par ktorym sie udalo w tej klinice, a tez stoczyły nie jeden bój o swoje szczescie!
    Czytalam kilka stron temu ze nie polecacie dr S.immunolog z invicty? Byłam ostatnio u niej z wynikami genetycznymi ktore wyszly w miare ok, tylko homocysteina wyszla za wysoka, myslicie ze powinnam sie z innym lekarzem jeszcze skonsultowac? i czy chodzio te sama dr..H.S ?
    Dodam ze jestem aktualnie na tabletkach zbijajacych ta homocysteina, i mam gleboka nadzieje ze to ona jest powodem moich niepowodzen!
    Pozdrawiam:)

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • rybka33 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- handel lekami.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 9 marca 2017, 19:50

:(
  • Domili Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Od jakiegoś czasu Was poczytuje, bo zaczynam oswajac z myślą o IVF. Jestem po drugim IUI, nawet nic nie drgnelo. I w dodatku plamienia od 7dpo od kilku lat.
    Chodzę do dr Śliwińskiego. Coraz częściej już tracę nadzieję, ale przecież nie można się poddawać :)
    Trzymam kciuki za wszystkie forumowiczki :)

02.2016 - start z Gameta Gdynia (zaniżona rezerwa 0.94 + hashimoto)
    05.2016 - hsg, drożne
    21.10.2016 - pierwsza IUI - nieudana
    26.01.2017 - druga IUI - nieudana
    28.04.2017 - Chińczyk + dieta
    07.2018 - pierwsze IVI 1 zarodek 8aa
    03.2019 - drugie IVI 3 zarodki 4aa, 2x3aa, jest Igi ❤
    02.2021 - krio cykl sztuczny (-)
    03.2021 - krio cykl sztuczny (?)
  • llallka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Domili :) Pewnie, że nie można się poddawać. Kryzysy będą się pewnie jeszcze pojawiać, ale na tym forum masz pełno przykładów z happy end'ami. Jakbyś miała jakieś pytania to i ja i pozostałe dziewczyny służymy pomocą.

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • Domili Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jesteście w stanie mi powiedzieć ile taka procedura kosztuje? W 10 tys. się zamieścimy?

02.2016 - start z Gameta Gdynia (zaniżona rezerwa 0.94 + hashimoto)
    05.2016 - hsg, drożne
    21.10.2016 - pierwsza IUI - nieudana
    26.01.2017 - druga IUI - nieudana
    28.04.2017 - Chińczyk + dieta
    07.2018 - pierwsze IVI 1 zarodek 8aa
    03.2019 - drugie IVI 3 zarodki 4aa, 2x3aa, jest Igi ❤
    02.2021 - krio cykl sztuczny (-)
    03.2021 - krio cykl sztuczny (?)
  • llallka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ceną to różnie bywa- są różne procedury, różny przebieg, różne wskazania. Rozumiem, że jeśli będziesz podchodzić, to w Gamecie (ja podchodziłam w invikcie). Z tego co sie orientuję, to sama procedura tam to koszt ok.6000zł+badania+lekarstwa+ewentualne dodatki. Plus minus wychodzi ok. 10tyś.ale dokładnie ciężko tak wyliczyć na tak wczesnym etapie.

nzjdyx8dfh9ywefg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    llallka, piękny suwaczek <3 Masz już pod sercem 6 cm szczęścia :) Jak się czujesz? Kiedy zdradzisz płeć urwiska? ;)

‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ