In vitro Trójmiasto
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKate_____ wrote:Fizycznie dobrze psychicznie wykończona:) chciałabym już zobaczyć Groszka na USG może wtedy mi się choć trochę w głowie ułoży.. Myślałam że stymulacja i punkcja była wykańczajaca ale zobaczysz po transferze będzie jeszcze gorzej
Kiedy masz usg ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2018, 10:23
-
nick nieaktualny
-
Kate , serduszka raczej nie będzie. Ja przy poprzedniej procedurze byłam w okolicy 4t 3 dzień i był widoczny sam pęcherzyk, nawet zarodka nie było widać (ale u mnie były słabiutkie przyrosty). Dopiero po 2 tygodniach od tej wizyty usłyszałam serduszko. Także jak coś to sie nie stresuj:)
Kate_____ lubi tę wiadomość
-
Ciasteczko77 wrote:W Pt to jak ja transfer a termin lekarz wybrał ? Czemu za wcześnie?
Tak termin wybrał lekarz jako IV weryfikacje:) chciałam z piątku przełożyć na poniedziałek ale nie chcieli.. powodzenia na transferze, opij się porządnie wody kup ananasa no i polecam nospe ja przy pierwszym transferze już dzień po walczyłam z silnymi skurczami i teraz miałam nospe 3x1 -
mag87 wrote:Kate , serduszka raczej nie będzie. Ja przy poprzedniej procedurze byłam w okolicy 4t 3 dzień i był widoczny sam pęcherzyk, nawet zarodka nie było widać (ale u mnie były słabiutkie przyrosty). Dopiero po 2 tygodniach od tej wizyty usłyszałam serduszko. Także jak coś to sie nie stresuj:)
Jeśli liczyć od miesiączki to będzie 4t.6d. Więc niech lepiej nie robi usg żebym się nie denerwowala A jakie miałaś przyrosty? -
nick nieaktualnyKate_____ wrote:Tak termin wybrał lekarz jako IV weryfikacje:) chciałam z piątku przełożyć na poniedziałek ale nie chcieli.. powodzenia na transferze, opij się porządnie wody kup ananasa no i polecam nospe ja przy pierwszym transferze już dzień po walczyłam z silnymi skurczami i teraz miałam nospe 3x1
Brałaś profilaktycznie czy tylko jak skurcze były ??
Ananas - to jak i ile jeść ?? Podobno w którymś momencie szkodzi - czyli do kiedy można jeść ??
-
Ciasteczko77 wrote:Ale mogę brać sama ot tak No spa ? Lekarz mi jej nie zaleci (pytałam to stwierdził: a po co ?).
Brałaś profilaktycznie czy tylko jak skurcze były ??
Ananas - to jak i ile jeść ?? Podobno w którymś momencie szkodzi - czyli do kiedy można jeść ??
Brałam na własną rękę 3 razy dziennie - nie ważne czy coś się działo Ale ja miałam uraz po pierwszym crio:)) ananasa 3 dni po 2 plasterki -
nick nieaktualny
-
Nie było mnie pół dnia i taki tu ruch jak nigdy fajnie dziewczyny cieszę się że jesteście, mamy podobny etap więc możemy się wymieniać wrażeniami i obawami ja czekam na orzeszka 17.08 i na serduszko bo faktycznie na tej 4 weryfikacji to za szybko i na luzie Kate.. Wizyta sprawia wrażenie niepotrzebnej bo nic nie widać, nic się nie dowiesz i dostaniesz mniej leków a potem 2 tyg czekania na następnaLAURA
-
Hałasianka wrote:Nie było mnie pół dnia i taki tu ruch jak nigdy fajnie dziewczyny cieszę się że jesteście, mamy podobny etap więc możemy się wymieniać wrażeniami i obawami ja czekam na orzeszka 17.08 i na serduszko bo faktycznie na tej 4 weryfikacji to za szybko i na luzie Kate.. Wizyta sprawia wrażenie niepotrzebnej bo nic nie widać, nic się nie dowiesz i dostaniesz mniej leków a potem 2 tyg czekania na następna
A mnie umowili później już na 23.08 ale może po V weryfikacji jak beta będzie ładnie rosnąć trochę się opanuje ;P Hałasianka na kiedy masz termin? Jesteś z Gdyni czy z Gdańska? -
Kate_____ wrote:Jeśli liczyć od miesiączki to będzie 4t.6d. Więc niech lepiej nie robi usg żebym się nie denerwowala A jakie miałaś przyrosty?
do 10 dpt miałam ok, potem w 12 i 14 dpt od 60 do 66 % i kolejne też juz w okolicy 60%. Dokładnie nie pamiętam. -
Kate_____ wrote:A mnie umowili później już na 23.08 ale może po V weryfikacji jak beta będzie ładnie rosnąć trochę się opanuje ;P Hałasianka na kiedy masz termin? Jesteś z Gdyni czy z Gdańska?
Dziwnie że od razu wyznaczyli Tobie termin V weryfikacji, przecież to zależy co będzie widać na usg. A u kogo się leczysz? Ja po 10 dpt miałam się umówić w terminie od 10 do 14 dni i w sumie z moim dr wybraliśmy termin 18.08- akurat ma w sobotę dyżur:)
Nie ma co się stresować Kochana na zapas:) masz w sobie kropka. Jak to mi powiedział dr - teraz już wszystko zależy od natury i o ! przemawia to do mnie. -
Kate_____ wrote:A mnie umowili później już na 23.08 ale może po V weryfikacji jak beta będzie ładnie rosnąć trochę się opanuje ;P Hałasianka na kiedy masz termin? Jesteś z Gdyni czy z Gdańska?LAURA
-
mag87 wrote:do 10 dpt miałam ok, potem w 12 i 14 dpt od 60 do 66 % i kolejne też juz w okolicy 60%. Dokładnie nie pamiętam.LAURA
-
mag87 wrote:Dziwnie że od razu wyznaczyli Tobie termin V weryfikacji, przecież to zależy co będzie widać na usg. A u kogo się leczysz? Ja po 10 dpt miałam się umówić w terminie od 10 do 14 dni i w sumie z moim dr wybraliśmy termin 18.08- akurat ma w sobotę dyżur:)
Nie ma co się stresować Kochana na zapas:) masz w sobie kropka. Jak to mi powiedział dr - teraz już wszystko zależy od natury i o ! przemawia to do mnie.LAURA -
Hałasianka wrote:jak liczę z kalkulatora w necie to wychodzi mi 3-6 kwiecień
Ja korzystam z kalkulatora typowo pod ivf, mój doktor tak samo. -
Jvm wrote:Liczysz od dnia miesiączki czy od transferu blastocysty? Bo ja mam termin na 3 kwietnia, wiec wychodzi mi, że powinnaś mieć prezent na prima aprilis
Ja korzystam z kalkulatora typowo pod ivf, mój doktor tak samo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2018, 18:50
LAURA -
Hałasianka wrote:Od transferu, są kalkulatory od transferu albo od zapłodnienia. Wychodzi mi właśnie 03.04.a kiedy miałaś transfer? Na 09.07 miałam Pick up czyli zapłodnienie a 14.08 transfer więc mam daty odpowiednio 03.04 i 06.04.ale jeżeli chodzi o poród to ja itak bede miała cc, jak przy pierwszej ciąży 11 lat temu więc datę sobie pewnie ustalimy