In vitro Trójmiasto
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciasteczko77 wrote:Dzieki za info
A te metylowane to bierzesz w ciąży też?? Które to b complex ??
Napisz coś więcej pliz - szukam b complex z metylowanym dopuszczalne w ciąży gdzie kupujesz je ??
Dziękuje
Ciasteczko metylowany kwas foliowy spoko ale reszta ja bym poczekala na wizyte u lekarza-pamietaj, ze Ty juz w ciazyCiasteczko77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny4me wrote:Halasianka ale te co ty bierzesz to sa metylowane tylko kwas foliowy a witamina b jest zwykla wydaje mi sie?
Ciasteczko metylowany kwas foliowy spoko ale reszta ja bym poczekala na wizyte u lekarza-pamietaj, ze Ty juz w ciazy -
4me wrote:Halasianka ale te co ty bierzesz to sa metylowane tylko kwas foliowy a witamina b jest zwykla wydaje mi sie?
Ciasteczko metylowany kwas foliowy spoko ale reszta ja bym poczekala na wizyte u lekarza-pamietaj, ze Ty juz w ciazy4me lubi tę wiadomość
LAURA -
Napisz coś więcej pliz - szukam b complex z metylowanym dopuszczalne w ciąży gdzie kupujesz je ??
DziękujeLAURA -
DziękujeLAURA -
nick nieaktualnyHałasianka wrote:Biorę je w ciąży też oczywiście. A Ty masz wskazania do metylowanych i nikt Ci nie polecił nic? Dama szukasz czy chcesz zmienić poprostu?
Widziałam te witaminy - ale ogromne dawki są...Np 3000% dawki normalnej (ja już biorę 300%). Czy takie dawki nie zaszkodzą ?????czy sa na to może badania jakieś ?
Dziękuje za odp -
Dziewczyny same nie bierzcie takich witamin naprawdę, albo powinny być badania albo przynajmniej zapytać lekarza. Skoro nie ma wskazań i zwykły kwas foliowy przyjmujecie normalnie to po co więcej? Witaminy też można przedawkowac. Uważam że nie wolno bez wskazań i konsultacji z lekarzem
Izunia37, 4me lubią tę wiadomość
LAURA -
Hałasianka wrote:Dziewczyny same nie bierzcie takich witamin naprawdę, albo powinny być badania albo przynajmniej zapytać lekarza. Skoro nie ma wskazań i zwykły kwas foliowy przyjmujecie normalnie to po co więcej? Witaminy też można przedawkowac. Uważam że nie wolno bez wskazań i konsultacji z lekarzem
Dokladnie! Naeet suplementy lepiej pod kontrola lekarza.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 11:07
-
nick nieaktualnyHałasianka wrote:Dziewczyny same nie bierzcie takich witamin naprawdę, albo powinny być badania albo przynajmniej zapytać lekarza. Skoro nie ma wskazań i zwykły kwas foliowy przyjmujecie normalnie to po co więcej? Witaminy też można przedawkowac. Uważam że nie wolno bez wskazań i konsultacji z lekarzem
No ale skoro jest poziom dobry to znaczy ze wchłanianie jest Ok ,?
-
Ciasteczko77 wrote:Masz racje - ja nic nie zmieniam sama i czekam na lekarza- który nie ma zielonego pojęcia o metylowanych
No ale skoro jest poziom dobry to znaczy ze wchłanianie jest Ok ,?Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
-
Hałasianka wrote:Wit b 12 zwykła zgadza się ale wiksza dawka
Na watku o MTHFR oczywiście tylko metylowane B sa na tapecie ale ja juz chyba zostane z tymi moimi od lekarza... Narazie przynajmniej...
-
4me wrote:Ok dopytuje bo mi tez tak lekarka przepisala jakiec kombo metylowanego i zwykłych witamin B a nie metylowanych i w sumie nie wiedzialam czy brac czy kombinowac z metylowanymi B...
Na watku o MTHFR oczywiście tylko metylowane B sa na tapecie ale ja juz chyba zostane z tymi moimi od lekarza... Narazie przynajmniej...
4me w tym prenatal uno też jest metylowana b12:) ja jestem posiadaczką mthfr i właśnie też je biorw:)4me lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny4me wrote:Ciasteczka my kobiety, ktore staraja sie o ciaze mamy tendencje przed ta ciąża do kombinowania, wyszukiwania supli itd. Teraz musisz juz z tym skonczyc. Wybierz lekarza, ktoremu ufasz i wszystko z nim konsultuj.Jesli masz dobry poziom kwasu to w ogole nie mysl o tym folianie
Mam wynik 15,05 ng/ml; norma 3,1 — 17,5; to chyba Ok czy nie ? Dr kazał brać dalej ... ale zobaczę co powie inny lekarz jeszcze ..bo też D 3 mam ponizej 30.. trochę za mało ..
Boje sie o maluszka ...tylko o niego -
Ciasteczko77 wrote:Mam wynik 15,05 ng/ml; norma 3,1 — 17,5; to chyba Ok czy nie ? Dr kazał brać dalej ... ale zobaczę co powie inny lekarz jeszcze ..bo też D 3 mam ponizej 30.. trochę za mało ..
Boje sie o maluszka ...tylko o niegoCiasteczko77 lubi tę wiadomość