In vitro w ramach badań klinicznych
-
WIADOMOŚĆ
-
To może być też tak, że ktoś zajdzie w ciążę (ja osobiście wskoczylam o cykl szybciej przez to ) czy z innych powodów nie dojdzie do podpisania umowy to wtedy będą dzwonić - Pazyfea trzymam kciuki by się udało, bo odciazenie bardzo duże !Wrzesień IUI 2015 - nieudana
Marzec IUI 2016 - nieudana
7.06.17 - punkcja
10.06.17 - transfer ... -
NataliaO wrote:To może być też tak, że ktoś zajdzie w ciążę (ja osobiście wskoczylam o cykl szybciej przez to ) czy z innych powodów nie dojdzie do podpisania umowy to wtedy będą dzwonić - Pazyfea trzymam kciuki by się udało, bo odciazenie bardzo duże !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2017, 10:31
-
Cześć dziewczyny jestem już po punkcji. W sumie nie ma się czego bać i tak się śpi. Chociaż mi najgorsze to wkłucie dożylne ale przeżyłam. No i może jeszcze najbardziej krępująca sytuacja w życiu jak leżysz z nogami do góry i widzisz uśmiechniętego lekarza który zaraz będzie grzebał:)Ale czego się nie robi:)
Pobrano mi 10 jajeczek, nie wiem czy to dobry wynik czy za słaby.
Poza tym to mam lekki ból brzucha i niewielkie krwawienie ale to chyba minie? A jak u Was było po punkcji?KarenMillen, NataliaO lubią tę wiadomość
06.06.2017 punkcja
11.06.2017 transfer
8dpt -beta 22,7
10dpt-@ -
Ja też dziś po punkcji i pobrali mi 7 Jajeczek, bólu za dużego nie ma, po godzinie już wychodziłam z kliniki. Wzięłam zwolnienie na tydzień czasu, żeby nie sztukowac urlopu na transfer, bo mam nadzieję, że do niego dojdzie
Jenna jak u Ciebie z zapłodnienieniem, co Ci powiedzieli na następny dzień, kiedy transfer ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2017, 12:20
Niuni lubi tę wiadomość
Wrzesień IUI 2015 - nieudana
7.06.17 - punkcja
Nic mi nie mówili o zapłodnieniu, lekarz tylko powiedział ile pobrali i że w czwartek będzie dzwonił i powie kiedy transfer czy w piątek czy w niedzielę. Więc czekam cierpliwie jutra.
Dobrze zrobiłaś, że wzięłaś L4 ja żałuję, że tego nie zrobiłam bo brzuch mi nadal pobolewa i mam lekko wydęty, najgorsze jest kaszlnięcie lub kichnięcie ale ponoć to objawy hiperstymulacji jajników. Jak do dnia transferu mi nie przejdzie to chyba też poproszą o L4.
Natalia a co Tobie powiedzieli odnośnie zapłodnienia i transferu?
06.06.2017 punkcja
11.06.2017 transfer
8dpt -beta 22,7
10dpt-@ -
Mnie właśnie mówili żeby zadzwonić na następny dzień między 12 a 14 do laboratorium zapytać jak tam z jajeczkami, ile się zaplodnilo. Tam nawet na tej karcie wypisu masz to napisane.
A jeżeli chodzi o transfer to już sami będą dzWonić w zależności jak rosną, albo w sobotę albo w poniedziałek.
Też tyle za lekarstwa zaplacilyscie po punkcji ?
Ja zostawiłam w tej aptece 1400 złWrzesień IUI 2015 - nieudana
7.06.17 - punkcja
nick nieaktualny
-
Maksymalnie 6 zapladniaja, ale jak będziesz chciała to można więcej ( np. źle przechodzisz symulacje ). A mrozic musisz wszystkie zaplodnione i zdolne do rozwoju, te dobrej jakości według embriologow.Wrzesień IUI 2015 - nieudana
7.06.17 - punkcja
NataliaO wrote:Mnie właśnie mówili żeby zadzwonić na następny dzień między 12 a 14 do laboratorium zapytać jak tam z jajeczkami, ile się zaplodnilo. Tam nawet na tej karcie wypisu masz to napisane.
A jeżeli chodzi o transfer to już sami będą dzWonić w zależności jak rosną, albo w sobotę albo w poniedziałek.
Też tyle za lekarstwa zaplacilyscie po punkcji ?
Ja zostawiłam w tej aptece 1400 zł -
A powiedz mi Karren ile trwał sam transfer ?
Czy mówili Ci coś o wyglądzie endometrium ? Jakie było ?
Po transferze też kupowałas jakieś tabletki/zastrzyki ?
Kiedy płaci się i ile ostatecznie za wszystkie procedury ?
Bo ja dziś chciałam zapłacić za punkcje, to mi powiedzieli, że póki co nic nie ma do zapłaty.Wrzesień IUI 2015 - nieudana
7.06.17 - punkcja
Jak czytam Wasze wpisy o kosztach leków i procedur to cieszę się że załapałam się na badania kliniczne i za nic nie płacę.
Też przyjmuję lutinus 3x2, a może ktoś wie ile czasu trzeba go przyjmowac?
06.06.2017 punkcja
11.06.2017 transfer
8dpt -beta 22,7
10dpt-@ -
Agnieszka GreenApple wrote:Jenna,
głowa do góry, potrzebujesz 1
Dokładnie
Mnie pobrali 7, 5 komórek było dojrzałych, a 3 się zaplodnily i jestem szczęśliwa, że jest chociaż ten jeden
W sobotę transferWrzesień IUI 2015 - nieudana
7.06.17 - punkcja
10.06.17 - transfer ...